• Καλώς ήρθατε στο νέο forum! Σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]. Διαβάστε και το σχετικό thread.

τι χρειαζομαι για ενα στουντιο?

billos

Νέο μέλος
20 Ιανουαρίου 2012
60
0
0
οπως λεει και η ερωτηση ρε παιδες για να φτιαξω ενα στουντιακι οχι επαγγελματικα αλλα ιδιας ποιοτηταςεκτος απο την διακοσμηση που απαντατε σε αλλους και το μελετησα θα ηθελα να με βοηθησετε στο τι πρεπει να βαλω απο μηχανηματα στο c.r...

Λεπτομέρειες;

Budget;

Τι θα ηχογραφείς;

Τι χώρο έχεις;

Έχεις ήδη κάποιο εξοπλισμό;

Τι είδος μουσικής θα ηχογραφείς;

Περισσότερο audio ή midi και programming;

κλπ κλπ κλπ

Όπως καταλαβαίνεις ο κατάλογος των ερωτήσεων είναι ατελείωτος.

Οπότε δώσε μερικές πρώτες πληροφορίες και μετά προχωράμε στα "ενδότερα".

μμμμ εχεις δικιο...

λεφτα αρκετα καλα

θα ηχογραφω τα παντα

χωρο 3 δωματια μαζι με το c.r. ενα booth για τραγουδιστη και ενα δωματιο με τα οργανα

εξοπλισμο οχι δεν εχω παρει τιποτα ακομα αν και εχω ψαχτει σε μερικα

περισσοτερο audiο

οτι αλλη ερωτηση πειτε μου ελπιζω να σας καλυψα

- τι χρειαζομαι για ενα στουντιο?

- λεφτά  ;D

ψαξε, βρες και μιλα με καποιον face to face.

τι περιμένεις απο εδώ?

το καλυτερο που μπορεις να κάνεις εδω ειναι να ψαξεις στα σχετικά θεματα απο κάτω ;)

Λοιπόν φαντάζομαι ο χώρος υπάρχει ήδη έτσι? Κάπου στο forum μπορείς να βρεις ΠΩΣ στήνεις τα δωμάτια! Χρειάζεται να κάνεις μία καλή κατασκευή για το rec room! Συνήθως γίνεται με room in a room για να το πω μπακαλίστικα! Ψάξε και θα βρεις ΑΠΕΙΡΑ πάνω στο θέμα μόνωσης και στησίματος του ΧΩΡΟΥ! Εγώ θα σου πω κάποιες συμβουλές πάνω στον εξοπλισμό ώστε να μην πετάξεις τα λεφτά σου.

Γενικά ξεκίνα με κάποια βασικά και ΚΑΛΑ μηχανήματα και κάθε φορά αγόραζε ΟΤΙ χρειάζεσαι. Γιατί αν ξεκινήσεις με κονσόλες,ενισχυτές της πλάκας κλπ θα κλαις τα λεφτά σου! Το φθηνό μπορεί να σου βγει καλό μπορεί κι όχι!

ΠΧ: Οι Bugera ενισχυτές είναι ΚΑΙ φθηνοί ΚΑΙ καλοί! ΑΝ σου αρέσουν κι εσένα πάρε κάτι παρόμοιο... Δεν είναι ανάγκη να πάρεις τον Diezel των 5000 ευρώ!

Οι κονσόλες της Behringer είναι ΧΑΛΙΑ! Καλύτερα να πάρεις μία πιο ακριβή Yamaha με λιγότερα κανάλια (αν και οι Yamaha θέλουν μία κάποια προσοχή) παρά κάποια Behringer!

Επίσης πάντα να κοιτάς τα μεταχειρισμένα! Θα βρεις διαμάντια!

Και κάτι τελευταίο μέχρι να μας ρωτήσεις συγκεκριμένα πράγματα: ΨΑΞΕ, ΡΩΤΑ, ΜΑΘΕ και ΜΕΤΑ ΚΑΝΕ!

Μου φαίνεται παράλογο να θες να δαπανήσεις ένα σεβαστό ποσό για να φτιάξεις ένα ημιεπαγγελματικό στούντιο και να περιμένεις να σου πουν απο το φορουμ τι πρέπει να βάλεις μέσα. Εσύ δηλαδή δεν εχεις καμία ίδεα , επαφή με το αντικείμενο? Βρες κάποιον ηχολήπτη  οπως στο προτειναν και πιο πάνω και μια εταιρία που θα σου αναλάβει την ακουστική μελέτη και διαμόρφωση του χώρου και μίλα face to face.

Σε πρώτη φάση,βρες κάποιον που ξέρει απο ακουστική να δει τον χώρο!Αν θες να το κάνεις στο σπίτι σου θα χρειαστείς αρκετά χρήματα!Δν έχεις τίποτα απολύτως?Και κυρίως θα το θες για πρόβες???ή ηχογραφήσεις???Και σίγουρα το bugdet θα βοηθήσει για να σου απαντήσουν-με σε κάποια ερωτήματα για κάρτες,κονσόλες,μικρόφωνα κλπ...

-πρωτα απο ολα πολυκαναλες καρτες ηχου (οσα περισσοτερα ξοδεψεις τοσο καλυτερη ποιοτητα ηχου θα εχεις) θες τουλαχιστον 2 οκτακαναλες  .

-ενα pc /mac με το daw της αρεσκειας σου & μερικα καλα plug ins

-ενα ζευγος ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ monitors (τα αυτοενισχυομενα θα σε γλυτωσουν και απο το κοστος του ενισχυτη) υπολογισε τουλαχιστον μια 1500αρα αν θες να κανεις καλη δουλεια.

-μια ΚΑΛΗ κονσολα με οσο το δυνατον καλυτερες  προενισχυσεις  ή ,ακομα καλυτερα ΙΜΗΟ, stand alone προενισχυσεις  οσες και τα καναλια που θες να εχεις (οσα περισσοτερα ξοδεψεις τοσο καλυτερη ποιοτητα ηχου θα εχεις) συνηθως για να κανεις σοβαρη δουλεια θες πανω απο 500 ευρω το καναλι (αλλοιως μεινε με τις προενισχυσεις που εχουν καποιες πολυκαναλες καρτες ηχου ή παρε καποιες ακριβες προενισχυσης για φωνη & για τις πηγες που θες να εχεις τον καλυτερο ηχο )

απο εκει και περα αναλογα με τα λεφτα που εχεις χρειαζεσαι ενα καλο drum kit ,καποιους καλους ενισχυτες κιθαρας,ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΜΙΚΡΟΦΩΝΑ και φυσικα και μια σωστη διαμορφωση του χωρου.

Πολλά απο τα ερωτήματα σου,στα απάντησε ο Superfunk.Όπως και να χει δώσε παραπάνω πληροφορίες για να βοηθήσουμε...

τεσπα παιδια ευχαριστω παρα πολυ ο χωρος υπαρχει βεβαια ειναι μικρος και δεν ξερω αν θα γινει κατι στο τελος λεφτα μετρια εως καλα θα ψαχτω να δω σχετικα θεματα και οποια αλλη απορια εχω θα σας πω

Trending...

Νέα θέματα