Ποια κιθάρα από τις 2: PRS ή Fender?

Dixie

Μέλος
Πόντοι
68
Καλησπέρα,

Αποφάσισα να κάνω ένα δωράκι στον εαυτό μου με την επιτυχή ολοκλήρωση ενός μεταπτυχιακού που έκανα τα δύο τελευταία χρόνια και ενόψει και black Friday.

Αρχικά να γράψω, ότι εδώ και αρκετά χρόνια είμαι κάτοχος μιας Gibson Les Paul με P-90's.

Με τη σκέψη ότι θα ήθελα να έχω κι ένα πιο ευέλικτο όργανο και με δέλεαρ την καλή τιμή (799 euros), προσανατολιζόμουν για την αγορά της PRS SE DGT.

https://www.thomann.de/gr/prs_se_dgt_gold_top.htm

Σήμερα το πρωί βλέποντας λίγο στην ιστοσελίδα του Νάκα, μου κίνησε το ενδιαφέρον η συγκεκριμένη κιθάρα: https://www.nakas.gr/el/proionta/mousika-organa/kithares/ilektrikes-kithares/fender-fender-de-player-strat-hss-mn-sns-dtb-ilektriki-kithara_852696/

Είμαι σε δίλημμα τώρα, ποια από τις 2 να επιλέξω τελικά.

Έχοντας και Gibson & Fender & PRS και όντας κυρίως Les Paul player, θα σου προτείνω την Strat ως δεύτερη κιθάρα.

Οι PRS SE είναι πολύ τίμιες κιθάρες αλλά δεν υπάρχει σύγκριση. Αν οι Αμερικάνικες PRSi κάνουν τα παντα "σχετικά καλά", οι SE κάνουν τα πάντα "σχετικά μέτρια".

Καταρχάς συγχαρητήρια για το μεταπτυχιακό. Χωρίς να προτάσσω το Fender "ζαβλάκωμα" μου και με μόνο γνώμονα ότι έχεις μια LP (αν και με P90s), θα σου έλεγα την strat για να αλλάξεις λίγο τις "παραστάσεις" σου.

Η PRS γέρνει πολύ προς την LP - και πρόσθεσε και αυτά που έθιξε ο @kpeyos

Βέβαια η συγκεκριμένη strat δεν είναι ο ορισμός της strat, αλλά είναι μια πιο ουσιαστική διαφοροποίηση απ' την κιθάρα που έχεις- αν φυσικά θες να διαφοροποιηθείς.    

Καλύτερα strat γιατί για μια αντίστοιχη prs πρέπει να ανέβει αρκετά το budget.

Mια από τα ίδια και εγώ. Έχω και strat, και les paul και PRS και PRS SE.

Θα σου πρότεινα να κάνεις την υπέρβαση  παραπάνω να πάρεις μια μεταχειρισμένη αμερικάνικη στρατ.

Είναι κρίμα για ένα 100ευρω παραπάνω να μην πας για αμερικάνικη, μια φορά θα τα δώσεις και θα την έχεις μια ζωή.

Η PRS SE μια χαρά είναι αλλά μέχρι εκεί (οι αμερικάνικες βέβαια είναι ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί σε κιθάρες μαζικής παραγωγής) 

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Και εγώ την Strat θα προτείνω, ιδιαίτερα αν μπορείς να παίξεις την κιθάρα σε κάποιο κατάστημα. Θα ήταν ιδανικό, αν μπορούσες,  να δοκιμάσεις και τις δυο. Εάν δεν υπάρχει αυτή ήδη δυνατότητα, τότε αγοράζεις εκείνη  που μπορείς  να δοκιμάσεις, εάν φυσικά σε ικανοποιεί.

Οπως είπαν και τα παιδιά πιο πάνω, η Strat καλύπτει πιο διαφορετική γκάμα ήχων από αυτούς της Les Paul που ήδη έχεις. Και είναι και σε ωραίο χρώμα. Και ένα από τα καλά μιας Strat είναι ότι υπάρχει πάντα η δυνατότητα στο μέλλον να αλλάξεις μαγνήτες / ηλεκτρονικά κλπ. 

πρς! ΙΜΗΟ...και μονο για την ποιοτητα κατασκευης! ή τσονταρε λιγα ακομα για μετ αμ στρατ;

Καθοσον κατοχος και PRS (usa μεν, αλλα εχω παιξει και se μαθητων μου και ειναι τιμιες) και fender (usa μεν αλλα εχω παιξει και απο τις αλλες) να πω γνωμη.

Σημασια δεν εχει το ποσο καλη μπορει να ειναι μια se ή η strat απο νακα που εβαλες.
Σημασια εχει να εχεις εσυ κατι διαφορετικο.

Οποτε Strat.

Αλλα να ειναι Strat.

Οποτε συμφωνω 100% με superfunk πιο πανω.

Λόγω της περίστασης θα πήγαινα κι εγώ με αυτή τη σειρά... Αμερικάνικη Strat > PRS SE DGT > Player Strat. Και το λέω έχοντας υπάρξει κάτοχος και των τριών αυτών σειρών.

Δωκε κατι παραπανω και παρε μια ΚΑΝΟΝΙΚΗ strat

https://smart.noiz.gr/details.php?id=574999

μια ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ strat που θα κρατησεις για μια ζωη.
@Superfunk Επειδή είσαι «ειδικός» επί των Telecaster κι επειδή οφείλω να ομολογήσω ότι μου φαίνονται πιο όμορφες από τις Strat, θα μου πρότεινες μια τέτοια για αγορά; (έχει humbuckers, αλλά σπλιτάρει σύμφωνα με το ντέμο).

θα μου πρότεινες μια τέτοια για αγορά;
😂

Πες μου τώρα ειλικρινά, έχεις έστω και μισή... αμφιβολία περί του αντιθέτου;

Η συγκεκριμένη από αισθητικής άποψης θα μου άρεσε πάρα πολύ σε κάτι προς ασημί (ιδανικά shoreline gold μιας και έχει την "τιμητική" του σήμερα), καθώς θα μάτσαρε φανταστικά με το pickguard. Το άσπρο όμως με αυτό το pickguard δεν είναι άσχημο, αλλά δεν με ενθουσιάζει.

ΥΓ: Fender Japan= εγγύηση

1 ώρα πριν, Dixie είπε

@Superfunk Επειδή είσαι «ειδικός» επί των Telecaster κι επειδή οφείλω να ομολογήσω ότι μου φαίνονται πιο όμορφες από τις Strat, θα μου πρότεινες μια τέτοια για αγορά; (έχει humbuckers, αλλά σπλιτάρει σύμφωνα με το ντέμο).

Η κιθαρα είναι ωραιοτατη αλλα ΔΕΝ ειναι telecaster 😉 (ποτε ο σπλιταρισμενος διπλος δεν θα ακουστει σαν μονος και ειδικα tele μονος) 

Θα σου προτεινα ΣΑΦΩΣ μια ΚΑΝΟΝΙΚΗ και ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ   telecaster (έχει αρκετες στις αγγελιες) με τα λεφτα που κανει αυτη η Ιαπωνικη, αντι για strat , αν δεν χρησιμοποιεις το tremolo,  μια και κακα τα ψεμματα ριχνει στα αυτια ΗΧΗΤΙΚΑ στην strat (αν δεν με πιστευεις πηγαινε σε ενα οποιοδηποτε οργανΩπολΙον 😅 παιξε μια strat και  ΚΑΠΑΚΙ μια tele για να καταλαβεις ΑΜΕΣΩΣ πΓια ειναι η ΣΟΒΑΡΗ κιθαρα 😁).

Καθοσον κατοχος και PRS (usa μεν, αλλα εχω παιξει και se μαθητων μου και ειναι τιμιες) και fender (usa μεν αλλα εχω παιξει και απο τις αλλες) να πω γνωμη.

Σημασια δεν εχει το ποσο καλη μπορει να ειναι μια se ή η strat απο νακα που εβαλες.
Σημασια εχει να εχεις εσυ κατι διαφορετικο.

Οποτε Strat.

Αλλα να ειναι Strat.

Οποτε συμφωνω 100% με superfunk πιο πανω.
@Spyros Delta @Superfunk 1280 euros, λόγω black friday, για καινούργια, Fender American Performer Strat HSS, είναι καλή περίπτωση; 

@Spyros Delta @Superfunk 1280 euros, λόγω black friday, για καινούργια, Fender American Performer Strat HSS, είναι καλή περίπτωση; 

Αν θες κανουργια (το γιατι να θες καινουργια δεν το καταλαβαινω βεβαια) καλη ειναι αλλα φυσικα SSS οχι HSS   

Αν θες κανουργια (το γιατι να θες καινουργια δεν το καταλαβαινω βεβαια) καλη ειναι αλλα φυσικα SSS οχι HSS   
Δεν έχω αγοράσει ποτέ στη ζωή μου κάτι μεταχειρισμένο και ειδικά όσον αφορά μουσικό εξοπλισμό. Φοβάμαι μη τη πατήσω άσχημα και μετά «Μη τον είδατε τον Παναή».

Με διάταξη SSS δεν  θα έχω θόρυβο στον ενισχυτή; Επίσης, θα μπορώ να παίζω «θανατηφόρες» (χεχε) ροκιές; 

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back