• Καλώς ήρθατε στο νέο forum! Σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]. Διαβάστε και το σχετικό thread.

Ποιας εταιρίας τα software instruments προτιμάτε;

Ποιας εταιρίας τα instrument vst's προτιμάτε;

• Arturia

Ψήφοι: 1 6.7%
  • IK Multimedia

Ψήφοι: 0 0.0%
  • Native Instruments

Ψήφοι: 7 46.7%
  • Spectrasonics

Ψήφοι: 0 0.0%
  • Spitfire audio

Ψήφοι: 3 20.0%
  • Άλλο (γράψτε στην απάντηση)

Ψήφοι: 4 26.7%

• Σύνολο ψηφοφόρων
    15

Στάθης Π.

Ενεργό μέλος
24 Δεκεμβρίου 2010
906
223
43
Ιδιότητα
  1. Πλήκτρα
Η ερώτηση θα ήταν "ποια σουίτα προτιμάτε", αλλά απ'ο,τι βλέπω δε βγαζουν όλες οι εταιρίες σουίτες αντίστοιχες μεταξύ τους.
Οπότε η ερώτηση είναι ανοικτή και πολύ γενική, με κοινό παρονομαστή τη χρήση acoustic / electric pianos, strings sounds .
Σκεφτόμουν τα εξής:
  • arturia v-collection : καλή εταιρία, με δυνατότητα demo . Σε προηγούμενες συζητήσεις στο forum μέλος εξέφρασε έντονη δυσαρέσκεια για την υπερβολική κατανάλωση cpu, κατι που είδα πως ισχύει σε ένα augmented pianos που κατέβασα. Μιλάμε για 50% cpu και dropouts στις 7 φωνές (οκτάβες με πέμπτη στο αριστερό, συγχωρδίες με έβδομη στο δεξί). Δευτερον , έχει την ίδια τιμή με το komplete , αλλά δεν έχει τα εξτρα καλούδια του, όπως τις βιβλιοθηκες samples του.
  • Native instruments Komplete: Φαίνεται δελεαστική η περίπτωσή του, σα να τα έχει όλα. Στις εφτά φωνές έχω γυρω στο 10% cpu . Διστάζω γιατι θα πάρω γουρούνι στο σακί. Μπορεί τελικά να είναι τέλειο , αλλά θα είναι στο σακί.
  • Spectrasonics keyscape: Ίσως ο πιο ωραίος ήχος που έχω ακούσει σε vst. Αλλά είναι εκτός των ορίων budjet για αυτά που προσφέρει. Έχει μπει στη λίστα for the record , για όποιον θέλει να εκφράσει γνώμη.
Να σημειώσω πως ήθελα ένα δυνατό πιανο , αλλά οι προσφορές των arturia και NI με δελέασαν γιατι προσφέρουν πράγματα που είναι αναγκαία , και είναι και value for money. Σκέφτομαι αυτές τις δύο περιπτώσεις , συγκλίνω προς τη ΝΙ γιατι έχει extra καλούδια.
Εσάς ποια είναι η γνώμη σας;

• Like
Reactions: cos_dr
Για τα style μουσικής που προτιμώ να ακούω και να συνθέτω/ενορχηστρώνω αν είχα αυστηρά να διαλέξω μία θα διάλεγα τη NATIVE INSTRUMENTS. Ό συνδυασμός περιβάλλοντος της ΝΑΤΙVE INSTRUMENTS και του OMNISPHERE της Spectrasonics με έκανε να παρατήσω τελείως το hardware από το 2004 και μετά τουλάχιστο για τις ανάγκες μου στη μουσική παραγωγή.

Native Instruments γιατί μάλλον αυτη συνήθισα.

• Like
Reactions: Στάθης Π.
Neural DSP αλλά είναι μόνο για κιθάρες. Από τις επιλογές μου αρέσει το Tonex της IK Multimedia και το Guitar Rig της Native Instruments αν και πλέον πάλιωσε

• Like
Neural DSP
Νομίζω ότι προϊόντα σαν αυτά της Neural DSP δεν είναι software instruments, αλλά audio plug-ins.
Χοντρικα όπως το καταλαβαίνω, δεν "παράγουν" ήχο όπως τα software instruments (synths, sampled instruments etc.), αλλά διαμορφώνουν ένα audio σήμα. .

Δεν ξέρω τι εννοείτε ακριβώς με το "σουίτες"..αλλά θα προσθέσω τα προϊόντα της Eastwest. Είχα χρησιμοποιήσει στο παρελθόν το Voices of Passion και το θεωρώ κορυφαίο.
Υπάρχει συνδρομητική έκδοση στο Composer Cloud (γύρω στα 20 ευρώ/μήνα για 42.000 instruments ..όπως ισχυρίζονται) και μπορώ να πώ ότι με τρώει η τσέπη μου. Με φρενάρει ότι δεν παίζω πολύ συχνά και ότι τα προϊόντα της είναι γίγαντες σε μέγεθος.

• Like
Ψήφισα ΝΙ. Aν έπρεπε να επιλέξω μόνο μία εταιρεία, μάλλον αυτή τα έχει όλα.

Από κει και πέρα όμως Synapse Audio, U-he, Roland, Xfer & Korg (με αυτή τη σειρά) είναι επίσης αγαπημένες εταιρείες.

Ψήφισα κι εγώ Native Instruments. Οτιδήποτε έχω χρησιμοποιήσει από NI ήταν από αξιοπρεπές έως εξαιρετικό και αν μιλάμε συγκεκριμένα για σουίτα, το Komplete απλά δεν παίζεται από πληρότητα και VFM.

Όπως είπαν και άλλοι, τα της Spectrasonics είναι φανταστικά αλλά ακριβά. Korg επίσης φανταστικά αν σου αρέσει ο Korg ήχος, το πρόβλημα είναι ότι έχουν βασικά recreations παλιότερων synth τους και δεν καλύπτουν ένα πιο γενικό/ευρύ φάσμα ήχων (πχ orchestral).
Ομολογώ ότι με Arturia έχω πολύ μικρή εμπειρία και μάλλον έτσι θα παραμείνει αν θέλει 50% CPU capacity για 7 φώνες.

Νομίζω έχει να κάνει ξεκάθαρα με την κατηγορία που δουλεύει ο καθένας. Δεν υπάρχει ένας νικητής για όλα.

Εγώ γράφω κατά 99% ορχηστρική μουσική, η Spitfire Audio είναι ξεκάθαρος νικητής. Υπάρχει και η EastWest όπως προαναφέρθηκε, η Orchestral Tools (με τα Berlin Strings και τη σειρά Metropolis Ark) και διάφορες άλλες ανάλογα τα όργανα/ήχο που ψάχνει ο καθένας. Η Native Instruments έχει τη δική της σειρά ορχηστιρκών αλλά σε σύγκριση με άλλα, δεν είναι και πολύ versatile που λέμε στο χωριό μου. Ακόμη και εγώ που είμαι πολύ πιστός στην Spitfire, αν πχ ήθελα μια epic χορωδία με πολλή ένταση, θα πρέπει να πάω σε άλλη εταιρία (πχ Soundiron).

Παίζει μεγάλο ρόλο το τι παίρνεις ανάλογα τα χρήματα που δίνεις. Θες ποιότητα; Θες articulations; Θες ξεχωριστά solo όργανα; Θες bundles και ensembles; Θες συγκεκριμένο "ήχο" (chamber, symphonic, κτλ);

Αν τώρα κάνεις ηλεκτρονικό ήχο, ή θες κάτι απ'όλα με ικανοποιητική ποιότητα, εκεί η NI κερδίζει ξεκάθαρα. Έχει κάνει τόσα collabs, που στα πακέτα της δεν παίρνεις μόνο ΝΙ, αλλά και άλλες πολλές μικρότερες εταιρίες όπως τη Heavyocity και την iZotope.
Αν θες όμως τα καλύτερα Synths, τότε πας Omnisphere ή Nexus.
Αν πάλι θες ρεαλιστικές κιθάρες, μπάσο ή drums, τότε και εκεί έχεις άπειρες επιλογές, ανάλογα το στυλ, και τη λειτουργικότητα που ψάχνει ο καθένας.

εβαλα spitfire μια και δεν άφηνε και 2η επιλογή.
Δεν έχω πολλά, λίγα αλλά τα δουλεύω.
Επίσης λίγα απο east west, project sam, 8dio, ΝΙ και IK multimedia

• Like
Αν τώρα κάνεις ηλεκτρονικό ήχο, ή θες κάτι απ'όλα με ικανοποιητική ποιότητα, εκεί η NI κερδίζει ξεκάθαρα.
Το λίγο απ'ολα είναι που με τράβάει στην NI. Αλλά αν είναι τζούφιο θα απογοητευτώ. Αυτό που θέλω κυρίως είναι piano, e.piano και strings.
Το λίγο απ'ολα βέβαια πάντα υστερεί σε σχεση με ο,τι εξειδικεύεται στον τομέα του, αλλά η χομπιστική ενασχόλησή μου πιστεύω δεν απαιτεί υψηλές προδιαγραφές.
Παίζει μεγάλο ρόλο το τι παίρνεις ανάλογα τα χρήματα που δίνεις.
Θεωρούσα το 300ευρω του komplete αρκετό, αλλά με τα νούμερα που είδα έπειτα απο τις προτάσεις σας καταλαβαίνω πως αυτό είναι κάτι entry level.

Trending...

Νέα θέματα