• Καλώς ήρθατε στο νέο forum! Σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]. Διαβάστε και το σχετικό thread.

Aphrodite's Child (φωτοαφιέρωμα)

Νομίζω ότι αυτό είναι. Και ξήλωσαν το logo. Σε τι κόσμο ζούμε... ? ?

Και το pickguard, το επιβεβαίωσα, δεν υπήρχε μαύρη Jazzmaster με λευκό pickguard εκτός κι αν έκαναν ακόμα μεγαλύτερο εγκλημα και έβαψαν μαύρη καμμία .....sonic blue ή ακόμα χειρότερα καμμία fiesta red...τώρα που το σκέφτομαι μάλλον αυτό έγινε γιατί που να βρεθεί το 64 replacement pickguard για JM όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στις ΗΠΑ

Last edited by a moderator:
To 64 μετά την Jaguar,που ήταν η ακριβότερη από όλες, η Jazzmaster ήταν η ακριβότερη Fender , ένα 30% ακριβότερη από την strat και ένα 10% φθηνότερη από την Jaguar.
Μαζί με Bassman blackface με 2x12 καμπινα. Και για την αγοραστική δύναμη της Ελλάδας τότε δεν πρεπει να ηταν καθολου αμελητέο ποσό. Βέβαια ο πατέρας του Βαγγέλη δεν πρέπει να είχε ιδιαίτερο θέμα γιατι μαζεύανε ήδη απο τότε gear απλά δεν ήξερα ότι μαζεύανε γενικά gear και όχι μονο πληκτροφόρα.

Και το pickguard, το επιβεβαίωσα, δεν υπήρχε μαύρη Jazzmaster με λευκό pickguard εκτός κι αν έκαναν ακόμα μεγαλύτερο εγκλημα και έβαψαν μαύρη καμμία .....sonic blue ή ακόμα χειρότερα καμμία fiesta red...τώρα που το σκέφτομαι μάλλον αυτό έγινε γιατί που να βρεθεί το 64 replacement pickguard για JM όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στις ΗΠΑ
Και ποιος ήταν αυτός που τότε είχε την... έμπνευση να την κάνει "καστομιά"... Λογικά ο μπαμπάς Παπαθανασίου (;)

Όποιος και αν ήταν, μιλάμε για τον "πνευματικό πατέρα" του Noiz. 

Βέβαια κανείς μας δεν θα έκανε στους καιρούς μας τέτοιο "έγκλημα" σαν αυτό που περιγράφεις, αλλά τότε ήταν απλά μια κιθάρα της εποχής. 

Και ποιος ήταν αυτός που τότε είχε την... έμπνευση να την κάνει "καστομιά"... Λογικά ο μπαμπάς Παπαθανασίου...
Σου φαίνεται τύπος που κάνει καστομιές σε κιθάρες??

image.png

• Like
Reactions: cos_dr
Σου φαίνεται τύπος που κάνει καστομιές σε κιθάρες??

Προβολή συνημμένου 47014
Σίγουρα όχι... ? Νόμιζα ότι η κιθάρα ήταν δική του και είχε κάποια σχέση με το "άθλημα". Εκτός αν ήταν κρυφό ταλέντο, τι να σου πω ? Μπαααα, αλλού θα πρέπει να αναζητήσουμε τον "ένοχο".

ΥΓ: Καλά ρε θηρίο έχεις φωτό ακόμα και τον μπαμπά Παπ...

Μαζί με Bassman blackface με 2x12 καμπινα. Και για την αγοραστική δύναμη της Ελλάδας τότε δεν πρεπει να ηταν καθολου αμελητέο ποσό. Βέβαια ο πατέρας του Βαγγέλη δεν πρέπει να είχε ιδιαίτερο θέμα γιατι μαζεύανε ήδη απο τότε gear απλά δεν ήξερα ότι μαζεύανε γενικά gear και όχι μονο πληκτροφόρα.

Αυτός είναι ο τιμοκατάλογος του 68.. ψάχνοντας τις ισοτιμίες νομιζω ότι θα πρέπει να είχαν όσο ένα αυτοκίνητο,καλό, της εποχής.

https://vintageguitarhaven.com/images/catalogues/f68.html

Edit , υπερβολικός ημανε 1000 USD του 68 είναι 10.000 του 2024

https://www.in2013dollars.com/us/inflation/1968?amount=1000

Αλλά και πάλι δώρο 10.000 ευρώ δεν δίνει κάποιος έτσι χαλαρά.

• Συμφωνώ
Reactions: Shelter
Η φίλος μου θα ρωτήσει αύριο τον Μπακόπουλο. Ως τότε, stay calm image.gif  and keep listening The Forminx. image.gif

• Like
Καλά ρε θηρίο έχεις φωτό ακόμα και τον μπαμπά Παπ...
Και με τον μπαμπά και με τη μαμά και λοιπούς συγγενείς. Κανονικό φακέλωμα. ?

Eδώ ο πιτσιρίκος Βαγγέλης με τους γονείς του και τον μεγάλο του αδερφό Νίκο, ο οποίος ήταν κι αυτός μουσικός και παραγωγός ήδη από την εποχή των Forminx. Μεγάλη μούρη κι αυτός...

image.png

Eδώ ο πιτσιρίκος Βαγγέλης με τους γονείς του και τον μεγάλο του αδερφό Νίκο, ο οποίος ήταν κι αυτός μουσικός και παραγωγός ήδη από την εποχή των Forminx. Μεγάλη μούρη κι αυτός...

Προβολή συνημμένου 47018
Δεν είναι μόνο η εμβληματική ιδιοφυΐα με την τεράστια εξαιρετική συμβολή στη  μουσική και την τεχνολογία. Είναι και ένα μικρό παιδί με ένα χαμόγελο γεμάτο με χαρά και όνειρα. ???

https://youtube.com/clip/UgkxYLoWi7d57wMIb35AF5buWg4IQTkkIhyY?si=NEJUG7Md-70dZOFQ

• Like
Reactions: Waterfall-K
Δεν είναι μόνο η εμβληματική ιδιοφυΐα με την τεράστια εξαιρετική συμβολή στη  μουσική και την τεχνολογία. Είναι και ένα μικρό παιδί με ένα χαμόγελο γεμάτο με χαρά και όνειρα. ???

https://youtube.com/clip/UgkxYLoWi7d57wMIb35AF5buWg4IQTkkIhyY?si=NEJUG7Md-70dZOFQ
Κάτσε να στο βάλω ολόκληρο και σε καλύτερη ποιότητα εικόνας. Αυτό που έκανε στα πλήκτρα, δηλαδή ταυτόχρονη σύνθεση, ενορχήστρωση και παίξιμο με ένα σκασμό multitimbral synths, δεν έχει προηγούμενο. Ακόμα κι αν δεν μου άρεσε η μουσική του, θα τον κατέτασσα μέσα στο Tοp 10 των πληκτράδων ανεξαρτήτως μουσικού είδους. O τύπος θα γινόταν παγκόσμια γνωστός ακόμα κι αν δεν είχε συνθέσει ούτε νότα, μόνο και μόνο για τα πρωτόγνωρα skills του σαν πληκτράς. Δημιουργούσε ολοκληρωμένες παραγωγές σε χρόνο ντετέ, τη στιγμή που άλλοι χρειάζονται μέρες ολόκληρες για να γράψουν 2-3 ιδέες.

https://player.vimeo.com/video/385669316?app_id=122963

• Like
31 λεπτά πριν, Waterfall-K είπε

Κάτσε να στο βάλω ολόκληρο και σε καλύτερη ποιότητα εικόνας. Αυτό που έκανε στα πλήκτρα, δηλαδή ταυτόχρονη σύνθεση, ενορχήστρωση και παίξιμο με ένα σκασμό multitimbral synths, δεν έχει προηγούμενο. Ακόμα κι αν δεν μου άρεσε η μουσική του, θα τον κατέτασσα μέσα στο Tοp 10 των πληκτράδων ανεξαρτήτως μουσικού είδους. O τύπος θα γινόταν παγκόσμια γνωστός ακόμα κι αν δεν είχε συνθέσει ούτε νότα, μόνο και μόνο για τα πρωτόγνωρα skills του σαν πληκτράς. Δημιουργούσε ολοκληρωμένες παραγωγές σε χρόνο ντετέ, τη στιγμή που άλλοι χρειάζονται μέρες ολόκληρες για να γράψουν 2-3 ιδέες.

https://player.vimeo.com/video/385669316?app_id=122963
Ήταν άλλη φάση, άλλη. Ο Εκλεκτός.

Προβολή συνημμένου 47018
Αφορμής δοθείσης της φωτογραφίας αυτής, έψαξα λίγο το βιογραφικό του αδερφού. Αρκετά ενδιαφέρον με κοινή αφετηρία, αλλά εντελώς άλλη κατεύθυνση. 

Το σύντομο βιογραφικό που διάβασα ήταν γραμμένο με αφορμή την αναγγελία του θανάτου του το 2014. Έλεγε οτι στο σπιτι του στο Βόλο υπήρχε πλήθος πανάκριβων μηχανημάτων ηχοφραφήσεως αλλά και μουσικών οργάνων. 

Φαντάζομαι ότι θα είχε πολλά και πολύ ενδιαφέροντα πράγματα. Κάποιος θα έπρεπε να τα μαζέψει όλα αυτά και ίσως μαζι με του Βαγγέλη να γινει κάτι σα μικρό μουσείο.

• Like
Reactions: Waterfall-K
αφορμής δοθείσης αλίευσα αυτό από το φουμπου, ανάρτηση του Nikos Patritsopoulos

και το ανεβάζω

Γυρνούσα από το Παρίσι, όπου γνώρισα τον Βαγγέλη Παπαθανασίου. Εγώ είχα ένα δέος για αυτόν τον άνθρωπο και του μιλούσα στον πληθυντικό. Και όπως καθόμασταν σε διπλανά καθίσματα, μου λέει: «Σας θαυμάζω. Σας θαυμάζω πολύ». Τον ρωτάω, λοιπόν, ποιον ηθοποιό έχει θαυμάσει περισσότερο. Και μου απαντάει: «Τον Κώστα Χατζηχρήστο. Δεν υπάρχει τέτοιος κωμικός. Πόσο θα σας ήμουν ευγνώμων αν μου τον συστήνατε».
Την εποχή εκείνη ο Κώστας φιλοξενούνταν στο ξενοδοχείο «Παρκ» του Δημήτρη Θεοφίλου και δεν είχε καθόλου χρήματα. Εγώ μάλιστα νόμιζα ότι μου κάνει πλάκα. Μου δίνει το τηλέφωνό του και μου λέει: «Θα πάω εγώ να τον βρω. Δεν θέλω να τον κουράσω». Επειδή έμενε σε ένα δωμάτιο στο «Παρκ», του δίνω ραντεβού στον Μαγεμένο Αυλό που ήταν κάτω από το ξενοδοχείο. Και πάμε με τον Κώστα και τη σύζυγό του Βούλα στον Μαγεμένο Αυλό όπου μας περιμένει ο Παπαθανασίου. Σηκώνεται από την καρέκλα του ο Βαγγέλης και με δέος αρχίζει να του λέει πόσο τον θαυμάζει, ενώ έτρεμε βλέποντας τον είδωλό του. Και ο Κώστας να μου λέει χαμηλόφωνα: «Πες μου κάνα τραγούδι του. Δεν ξέρω τίποτα». Καθίσαμε ώρα εκεί. Οταν φύγαμε, μου τηλεφωνεί ο Κώστας και μου λέει ότι του είχε ήδη τηλεφωνήσει ο Παπαθανασίου και τον ρωτούσε αν δουλεύει και τέτοια. Λίγα εικοσιτετράωρα μετά, μου τηλεφωνεί και ο Βαγγέλης, που είχε ήδη νοικιάσει του Χατζηχρήστου ένα σπίτι στο Παγκράτι, ρετιρέ, και καθημερινά ο Χατζηχρήστος είχε κάτω από το σπίτι του ένα αμάξι με οδηγό που τον πήγαινε στον γιατρό του και μετά πηγαίναμε και τρώγαμε στον Διόνυσο απέναντι από την Ακρόπολη, τα οποία πλήρωνε όλα ο Παπαθανασίου. Και ο Κώστας στα τελευταία του έζησε σαν βασιλιάς!
-Παρ’ όλες τις φτώχειες που πέρασε, ήταν τόσο αξιοπρεπής ο Χατζηχρήστος;
«Πολύ, μέχρι εκεί που δεν φαντάζεσαι.» είπε η Άννα Φόνσου στον Νίκο Νικόλιζα και στην Espresso.

Αφορμής δοθείσης της φωτογραφίας αυτής, έψαξα λίγο το βιογραφικό του αδερφού. Αρκετά ενδιαφέρον με κοινή αφετηρία, αλλά εντελώς άλλη κατεύθυνση. 

Το σύντομο βιογραφικό που διάβασα ήταν γραμμένο με αφορμή την αναγγελία του θανάτου του το 2014. Έλεγε οτι στο σπιτι του στο Βόλο υπήρχε πλήθος πανάκριβων μηχανημάτων ηχοφραφήσεως αλλά και μουσικών οργάνων. 

Φαντάζομαι ότι θα είχε πολλά και πολύ ενδιαφέροντα πράγματα. Κάποιος θα έπρεπε να τα μαζέψει όλα αυτά και ίσως μαζι με του Βαγγέλη να γινει κάτι σα μικρό μουσείο.
Να ποστάρω με την ευκαιρία και μερικές φωτός του. Από όσα κείμενα του είχα διαβάσει φαινόταν πολύ έξυπνος άνθρωπος, με απίθανο χιούμορ και αρκετά αθυρόστομος.

image.png

Στο Nemo studio του Βαγγέλη στο Λονδίνο

image.png

image.png

Vangelis & Nico στο Ηρώδειο 

image.png

image.png

image.png

Γιάννης Τσαρούχης, Nico, Vangelis

image.png

image.png

Vintage gear στο σπίτι του Nico στον Βόλο

image.png

image.png

Ντέμης Ρούσσος και Nico σε στούντιο της Ολλανδίας το 1979,  ακούγοντας τις ηχογραφήσεις του άλμπουμ του Ντέμη "Universum". Ο Nico ήταν ο ένας από τους δύο παραγωγούς

image.png

image.png

image.jpeg

image.png

image.png

Αφοί Παπαθανασίου

image.png

image.jpeg

image.jpeg

αφορμής δοθείσης αλίευσα αυτό από το φουμπου, ανάρτηση του Nikos Patritsopoulos

και το ανεβάζω

Γυρνούσα από το Παρίσι, όπου γνώρισα τον Βαγγέλη Παπαθανασίου. Εγώ είχα ένα δέος για αυτόν τον άνθρωπο και του μιλούσα στον πληθυντικό. Και όπως καθόμασταν σε διπλανά καθίσματα, μου λέει: «Σας θαυμάζω. Σας θαυμάζω πολύ». Τον ρωτάω, λοιπόν, ποιον ηθοποιό έχει θαυμάσει περισσότερο. Και μου απαντάει: «Τον Κώστα Χατζηχρήστο. Δεν υπάρχει τέτοιος κωμικός. Πόσο θα σας ήμουν ευγνώμων αν μου τον συστήνατε».
Την εποχή εκείνη ο Κώστας φιλοξενούνταν στο ξενοδοχείο «Παρκ» του Δημήτρη Θεοφίλου και δεν είχε καθόλου χρήματα. Εγώ μάλιστα νόμιζα ότι μου κάνει πλάκα. Μου δίνει το τηλέφωνό του και μου λέει: «Θα πάω εγώ να τον βρω. Δεν θέλω να τον κουράσω». Επειδή έμενε σε ένα δωμάτιο στο «Παρκ», του δίνω ραντεβού στον Μαγεμένο Αυλό που ήταν κάτω από το ξενοδοχείο. Και πάμε με τον Κώστα και τη σύζυγό του Βούλα στον Μαγεμένο Αυλό όπου μας περιμένει ο Παπαθανασίου. Σηκώνεται από την καρέκλα του ο Βαγγέλης και με δέος αρχίζει να του λέει πόσο τον θαυμάζει, ενώ έτρεμε βλέποντας τον είδωλό του. Και ο Κώστας να μου λέει χαμηλόφωνα: «Πες μου κάνα τραγούδι του. Δεν ξέρω τίποτα». Καθίσαμε ώρα εκεί. Οταν φύγαμε, μου τηλεφωνεί ο Κώστας και μου λέει ότι του είχε ήδη τηλεφωνήσει ο Παπαθανασίου και τον ρωτούσε αν δουλεύει και τέτοια. Λίγα εικοσιτετράωρα μετά, μου τηλεφωνεί και ο Βαγγέλης, που είχε ήδη νοικιάσει του Χατζηχρήστου ένα σπίτι στο Παγκράτι, ρετιρέ, και καθημερινά ο Χατζηχρήστος είχε κάτω από το σπίτι του ένα αμάξι με οδηγό που τον πήγαινε στον γιατρό του και μετά πηγαίναμε και τρώγαμε στον Διόνυσο απέναντι από την Ακρόπολη, τα οποία πλήρωνε όλα ο Παπαθανασίου. Και ο Κώστας στα τελευταία του έζησε σαν βασιλιάς!
-Παρ’ όλες τις φτώχειες που πέρασε, ήταν τόσο αξιοπρεπής ο Χατζηχρήστος;
«Πολύ, μέχρι εκεί που δεν φαντάζεσαι.» είπε η Άννα Φόνσου στον Νίκο Νικόλιζα και στην Espresso.
Ήταν γνωστό ότι ο Παπαθανασίου ζούσε τον Χατζηχρήστο στα τελευταία του χρόνια, του είχε σπίτι, προσωπικό που τον φρόντιζε κλπ. Η Φόνσου τα έχει πει πολλές φορές, Δεν ήξερα τις λεπτομέρειες για το πως γνωρίστηκαν.

Η απάντηση του κ. Μπακόπουλου για την κιθάρα του:

image.png

Επίσης, το Hammond B3 το αγόρασαν ελαφρώς μεταχειρισμένο από τον τότε συνθέτη & πιανίστα Nicky Yakovlev (https://el.wikipedia.org/wiki/Νίκυ_Γιάκοβλεφ) που το είχε αγοράσει από την Αμερική όταν δούλευε σε κρουαζιερόπλοιο. Τελικά δεν του ταίριαζε σαν όργανο, το πούλησε και το αγόρασε ο Παπαθανασίου. Την εποχή των Forminx ήταν το μοναδικό Hammond στην Ελλάδα.

Με λίγα λόγια ο γερμανος ανοιξε τρύπες και έβαλε κλειδια όπου ναναι χωρις να σκεφτεί οτι δεν ειχε απο που να περάσει χορδές στον καβαλάρη ε.... Ωραιος ο Φαίδων!

Η απάντηση του κ. Μπακόπουλου για την κιθάρα του:
Μπράβο σου και case solved. Αποκαλύφθηκε ο "ένοχος".

Συμπερασματικώς: Πουρουπουπούς ο Γερμανός Putz .

O κ. Μπακόπουλος btw είναι ο τελευταίος επιζών από τους Forminx, 84ων χρονών σήμερα.

Να είναι καλά ο άνθρωπος.?

Συμπερασματικώς: Πουρουπουπούς ο Γερμανός Putz .
πουρουπουPutz

• Haha
Reactions: Terry RoscoeBeck5
Μια ακόμη φωτογραφία απο τις ηχογραφήσεις του 666 με την επίμαχη κιθάρα στα χέρια του Κουλούρη αυτή τη φορά και απο ότι φαίνεται στο headstock είχε και ένα ατύχημα επιπλέον....

Παρεμπιπτόντως ο Αργύρης επιβεβαιώνει ότι την έχει ακόμα και δεν τη δίνει.

1733171566907.jpeg

• Like
Reactions: cos_dr and odis13

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα