• Καλώς ήρθατε στο νέο forum! Σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]. Διαβάστε και το σχετικό thread.

Περι Ακουστικης ο λογος...

scytheNL

Νέο μέλος
15 Ιανουαρίου 2008
55
0
0
Γεια,

αλλαξα μονιτορ προσφατα και αφου τα εστησα στον ιδιο χωρο και κατα τον ιδιο τροπο εχω την εντυπωση οτι το αριστερο  δινει περιπου 1ντιμπι παραπανω με αποτελεσμα να με ενοχλει στα παννινγκ μου..

ιδεες κ λυσεις??

::)θενξ

πως ακριβώς κατάλαβες οτι δίνει 1 db παραπάνω??

πηρα χαρουμενος τα genelec 8030 και ανεβασα ενταση τερμα ωστε να ειμαι σιγουρος οτι κ τα δυο παιζουν στην ιδια.

αλλαξα το καλωδιο, αλλαξα το left right...

αργκκ τι αλλο να κανω_?

και αυτό το ένα db, το ακούς δηλαδη ?? γιατί λες οτι σε ενοχλεί στο πανινγκ...

σαφως και το ακουω.. ειναι παραπανω ενταση . ειδικα οταν η μποτα ακουγεται οτι ''γερνει'' εστω κ αυτο το απειροελαχιστο ειναι πολυ ενοχλητικο..

οχι..καθολου.

καθως επισης θα ηθελα να επισημανω το οτι δεν κανω κανενος ειδους επειδειξη και θα εκτιμουσα εαν καποιος μπορει να βοηθησει αν εχει καποια ιδεα ςστε να το τσεκαρω..

χωρις καμια παρεξηγηση δεν θα απαντησω σε αλλα σχολια τα οποια δειχνουν αρνητισμο και ανακριτικο χαρακτηρα και προθεση να χαλασουν το ποστ και να ''αποδειξουν'' οτι εγω δεν ακουω η οτι υπερβαλλω.

ευχαριστω πολυ

εκανα ενα τεστ τωρα με ακουστικα και η διαφορα ειναι απειροελαχιστη.δεν μπορω να κανω το ιδιο τεστ με ηχεια λογω της  περασμενης ωρας..μπορω να πω οτι μονο αν ειναι καποιος υποψιασμενος μπορει να προσεξει οτι συμβαινει κατι τετοιο.αν εισαι σιγουρος οτι ετσι συμβαινει γυρισε τα πισω..αλιως τι να σου πω..χρησιμοποιησε αυτο τον τυπο: Lps=Lp+10log(dr/dm) και τοποθετησε τα ηχεια αναλογα..

τα έχω και είναι μια χαρά.δες πίσω μήπως οι ρυθμίσεις για τα μπασα και τα πρίμα είναι ιδιες και στα δυο ηχεία.

Δεν λες τι ακριβώς ηχεία αγόρασες οπότε οι πιθανές απαντησεις θα είναι πολλές.

1. Ψάξε κάπου στο ηχείο (συνήθως στην πίσω πλευρά) και βρες το ποτενσιόμετρο που ρυθμίζει την ευαισθησία εισόδου (input sensitivity). Ρυθμίσε το κατάλληλα

2. Το ίδιο και για τις ρυθμίσεις στο EQ.

3. To ίδιο και για τις ρυθμίσεις στο DAW (αν χρησιμοποιείς)

4. Αλλάξε τους θέση (βάλε το αριστερό δεξιά και ανάποδα) για να βεβαιωθείς ότι το πρόβλημα ακολουθεί το ηχείο.

κατ αρχας ευχαριστω..

δεν εχουν ινπουτ σενς, αλλα οντως εχω κανει μπαςς τιλτ στα 6ντιμπι επειδη εναι στη μεση απο ρηβερμπερ ρουμ..

την αλλαγη να βαλω το δεξι αριστερα την εκανα ηδη ..  :-[

σκεφτομαι μηπως απλα το ηχειο εχει προβλημα..

Γεια...

Καλώς με βρήκατε καλώς σας βρήκα...

Προς author τώρα....ο άνθρωπος δεν μπορεί να ακούσει διαφορά 1 dB.

Οπότε.... μήπως τα ηχεία σου είναι ΟΚ και απλά έχεις υπο-εκτιμήσει

την ιδιότητα της αυθυποβολής;

Δεν είναι δικό μου συμπέρασμα... δεν το λέω εγώ δηλαδή.

Το λένε άλλοι σοφότεροι από μένα και από πολλούς.

Μήπως... άλλο ακούς και το μεταφράζεις ως διαφορά 1 dB;

Κουμπαρε, αν το ηχειο σου βρισκεται κοντα σε γωνια τοτε ειναι σιγουρο οτι θα ακουγεται κατα 3dB παραπανω με αποτελεσμα να μπανταρει η μιξη σου... εφοσον αλλαζεις ηχειο και εξακολουθει ατο ιδιο προβλημα μαλλον κατι τετοιο παιζει...

Mr.Ra ο ανθρωπος μπορει να διακρινει και διαφορες στην ενταση και μικροτερες του 1dB... οχι σε ολες τις συχνοτητες αλλα στις περισοτερες... ειναι θεμα ψυχοακουστικης... δοκιμασε το εξης, βαλε ενα κομματι σε κανα cubase και με το parametric eq μειωσε η αυξησε κατα 1dB το eq και σαρρωσε τις συχνοτητες να δεις οτι θα το ακουσεις...

dreampanos

ευχαριστω για την απαντηση σου καθως και για την υποστηριξη.

δεν ειναι κοντα σε γωνιακαι τα δυο ηχεια απεχουν 2μετρα απο τον τοιχο οσον αφορα την πλαινη τους μερια και 4 μετρα απο τον τοιχο οσον αφορα την πισω μερια τους.

σκεφτομαι μηπως το αριστερο ηχειο συντονιζει κατι και το εκλαμβανω κ εγω κ το ντεσιμπελομετρο μου σαν  ηχο απο το ηχειο..  ???

To τελευταιο που μου περναει απο το μυαλο ειναι να κανεις το εξεις. Κατ αρχην αν χρησημοποιεις καμια κονσολα κλπ να checkαρεις ολες τις καλωδιωσεις της αλυσιδας. Στην συνεχεια παιει το volume που εχει μπροστα σαν ποτενσιομετρο που ειναι στην πραγματικοτητα να χανει λιγακι... shit happens. Ενας τροπος υπαρχει να το μαθεις αυτο...

θα βαλεις λευκο θορυβο και θα στησεις το dBμετρο στο 1 μετρο απο το ηχειο, στην πορεια θα ανοιξεις την ενταση σιγα σιγα μεχρι το τερμα και θα δεις τι θα σου δειξει...

μετα θα επαναλαβεις την διαδικασια βγαζοντας το ενα ηχειο απο εκει που το ειχεσ και το αντικαθιστας με το αλλο...

εχει ιδιετερη σημασια να βρισκονται και τα 2 στην ιδια ακριβως θεση... δλδ να ειναι ολα τα ιδια και το μονο που να αλλαζει να ειναι το ηχειο... τωρα, αν σου δειξει διαφορα μεγαλυτερη των 1.5-3 dB τοτε μαλλον πως πρεπει να μιλισεις με το καταστημα που τα αγορασες...

παρολα αυτα μια εναλακτικη ειναι να μην τα βαλεις τερμα γιατι συνιθως τα ποτενσιομετρα χαλανε στις ακραιες θεσεις...

σκαλωσα ασχημα τωρα :P

scytheNL είπε:
db meter απο τη θεση που καθομαι
Δώσε μας σε παρακαλώ μάρκα και μοντέλο του db meter. Ποιές είναι οι ρυθμίσεις που χρησιμοποιείς; Οι μετρήσεις σου βγαίνουν ίδιες όσες φορές και να τις επαναλάβεις;

Λίγα λόγια για την συχνοτική και ενεργειακή ευαισθησία του αυτιού και την ανθρώπινη αντίληψη:

Όντως ο άνθρωπος μπορεί να διακρίνει διαφορές 1dB και λιγότερο.

Το ανθρώπινο αυτί δεν έχει την ίδια ευαισθησία σε όλες τις συχνότητες. Αυτή η συχνοτική ευαισθησία/απόκριση δεν είναι σταθερή αλλά μεταβάλλεται ανάλογα με το ολικό επίπεδο ηχητικής πίεσης (Sound Pressure Level ή SPL). Το αυτί μας δεν είναι ένας τέλειος δέκτης και τα αυτιά μας σαν κατασκευή διαφέρουν αρκετά από άνθρωπο σε άνθρωπο. Για παράδειγμα έχουμε αναφέρει ότι τα SM58 και SM57 μικρόφωνα της Shure είναι το ίδιο μικρόφωνο με διαφορετικό dome, αυτό και μόνο είναι αρκετό να διαφοροποιήσει την απόκρισή τους. Έτσι είναι και με την κατασκευή του αυτιού. Μετά μπαίνουν και οι παράγοντες της ηλικίας, της πρότερης έκθεσης, της φυσικής κατάστασης, κτλ. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι υπάρχουν αρκετοί φυσιολογικοί (physiological) παράγοντες που διαφοροποιούν τον ένα ακροατή απ'τον άλλο.

Και μετά εισέρχοντε παράγοντες όπως "γωνίες πρόσπτωσης" και "ανθρώπινος εγκέφαλος". Σα να μπερδεύουν τα πράγματα ε;  :P :)

Εδώ λοιπόν πρέπει να διαχωρίσουμε 3 έννοιες:

α) sound pressure level (επίπεδο ηχητικής πίεσης),

β) loudness ("δύναμη" ήχου) και

γ) sound intensity (ένταση ήχου)

Χμ τελικά έχω περισσότερα από λίγα λόγια να γράψω, θα επανέλθω αργότερα!  :-*

Trending...

Νέα θέματα