Καλησπεριζω το φορουμ και καλη χρονια! Ειμαι νεο μελος εδω (ειμαι χρονια γραμμενος στο σαιτ με τις αγγελιες) και θα ηθελα τη βοηθεια των ειδικων η οσων γνωριζουν περι ηχομονωση! Εχω διαβασει απειρα αρθρα γενικοτερα και ψιλο παιρνω χαμπαρι καποια πραγματα! Το προβλημα εχει ως εξης: μενω σε ενα διοροφο οικημα στο οποιο ο πανω οροφος ειναι χωρισμενος σε δυο σπιτια! το δικο μου και το πατρικο μου! λοιπον το δωματιο της μητερας μου συνορευει με το μπανιο το δικο μου οπου αμεσως μετα το μπανιο ειναι το δωματιο μου! λοιπον εγω εχωντας μικρα παιδια οπως καταλαβαινετε υπαρχει μια σχετικη φασαρια στο σπιτι..... αλλα και στο κατω σπιτι υπαρχουν παιδια οπου και εκει υπαρχει μια φασαρια γενικοτερα...! Η μητερα μου εχει κυριολεκτικα βιονικο αυτι και ακουει τα παντα με αποτελεσμα να υπαρχει μια ''γκρινια'' στο οτι δεν την αφηνουμε να κοιμηθει! Ετσι εχω παρει τη μεγαλη αποφαση να της φτιαξω ενα room in room στο δωματιο της οπου θα βαλω πετροβαμβακα και απο πανω γυψοσανιδα.....! Απο κει και περα δεν ξερω τι να κανω με το δαπεδο οπου δεν εχω περιθωρια υψους (max 2,5 ποντους) επειδη υπαρχει μπαλκονοπορτα.... και ετσι σκεφτομουν να βαλω ασφαλτοπανο και απο πανω πατωμα laminate απλα δεν ξερω τι δουλεια θα κανει το ασφαλτοπανο... στους εμπορους που ρωτησα δεν ηξεραν να μου πουν και απαντουσαν γενικα και αοριστα οτι δεν ειναι η δουλεια του αυτη κτλ... η ιδεα μου εφευρεθει απο τα ηχοσυστηματα που φτιαχνουν οι πιτσιρικαδες στα αυτοκινητα οπου τα ντυνουν με ασφαλτοπανο συν του οτι καποια ηχομονωτικα υλικα δαπεδου απο βουλκανισμενο λαστιχο κτλ εχουν πανω κατω ιδιο βαρος με το ασφαλτοπανο...! εχει δοκιμασει καποιος αυτη την πατεντα η κατι αλλο που δουλεψε? ολες οι αποψεις ευπροσδεκτες!! Υ.Γ. αν εχω ανοιξει το θεμα σε λαθος κατηγορια ας το μετακινησει καποιος moderator