Μουσικοί στην Ελλάδα!!??

Superfunk είπε:
Εγω θα ρωταγα "γιατι να ζησεις ΓΕΝΙΚΑ στην Ελλαδα" ?
γιατί καλέ το διώχνεις το παιδί; άστο να μάθει το ζειμπεκικο της Ευδοκίας και να το παίζει πέντε φορές το βραδυ ενώ διαφοροι με σακακια θα κανουν σαν την αρκούδα χωρίς το γύφτο ::)

άκου έξω... επειδή δηλαδή έχουν πεζοδρόμια, δρόμους, υπαλλήλους που ξέρουν τη δουλειά τους, μαστόρους που ξέρουν τη δουλειά τους, σχολεία, παιδικούς σταθμούς, πρόνοια, πάρκα, σχολεία, σχολικά βιβλία που διαβάζονται, σχολικά εργαστήρια, δάση, κάθονται στην ουρά, περνάνε με πρασινο, υψηλότερους μισθούς, χαμηλότερες τιμές, ισότητα των δύο φύλων, γυναίκες που μετά τα 60 δε μετατρέπονται σε μαυροφορεμένες κατάρες (sorry granny), δικαιοσύνη, manager στα νοσοκομεία που έχουν σχέση με το χώρο της υγείας, δεν πάνε στρατο για να ζήσουν τα σουβλατζήδικα των νησιών το χειμώνα, έχουν καθαρούς δρόμους, δεν έχουν παρανομες ταμπέλες, η συγκοινωνία λειτουργεί, η μπύρα (όχι αμστελ) έχει 1-2 ευρώ, οι άνθρωποι είναι ευγενικοί, δε δίνουν φακελακια στους γιαρούς, ούτε στους εφοριακούς, ούτε κάνουν "ιδιαίτερα", φροντιστήρια, πιάνο μπαλέτο, μπασκετ, γιατί τα μαθαίνουν στο σχολείο, και οι μαθητές έχουν ελεύθερο χρόνο, οι τράπεζες δεν παίρνουν προμήθεια, έχουν ποδηλατόδρομους, διαβάσεις πεζών χωρίς ...αίματα, παλιά καλοδιατηρημένα κτήρια, ποτάμια στις πολεις λίγο πιο όμορφα από τον Κηφισό, κανονικά σιφόνια στην τουαλέτα για να μη συλλέγουν τα κωλόχαρτα, καθηγητές πανεπιστημίων που δεν ήξεραν κάποιον, τραμ που δεν το ξηλωσε κανενας εθνάρχης,

σιγά το πράμα, Live Your Myth εδώ :'(

Αλλά... γιατί να ζήσεις στην ελλάδα σαν μουσικός? (θέλω να πω... το εξωτερικό το αποκλείεις?)
Παιδια καλα ολα αυτα αλλα μην ξεχνατε οτι πολλοι απο εμας δεν γινονται πρωτα ονοματα επειδη δεν ειναι τοσο καλοι οσο νομιζουν.Επισης δεν ειναι ροδινα τα πραγματα στα αλλα μερη.Στο Λονδινο πχ παιζουν αθλιοι μισθοι για μουσικους αφου υπαρχει υπερβολικη ζητηση.Η αποψη μου ειναι οτι ειναι πιο ευκολο να πετυχεις στην Ελλαδα αν εισαι Ελληνας παρα στο Λονδινο,στην Καλιφορνια και στην Γουαδαλουπη.Το ειπε ο Σουπερφανκ πολυ σωστα:''δημοσιες σχεσεις''.Στην Ελλαδα εχεις τους συγγενεις,τους φιλους και τους γνωστους σου,στην Αγγλια πρεπει να αρχισεις απο την αρχη και δεν παιζει το σκηνικο να σε παρει μια εταιρεια απο το χερακι και να σε κανει αστερι ουτε εκει ουτε εδω.

Υπάρχει όμως και το θέμα πως εδώ ΜΟΝΟ αν έχεις τους συγγενείς και φίλους μετράει να κάνεις κάτι. Έξω έχεις και τη δυνατότητα αν αξίζεις κάτι και δε σε ξέρει η μάνα σου να πετύχεις :P

οι τράπεζες δεν παίρνουν προμήθεια
αυτο ειναι το μονο λαθος που εκανες,δυστυχως γδερνουν κανονικα (τουλαχιστον εδω στο Βερολινο) 5 ευρω/μηνα εξοδα...τηρησης λογ/μου (και φυσικα για να ΑΝΟΙΞΕΙΣ λογ/μο μονο χαρτι απο τον Παππα δεν ζητανε,και φυσικα πολυ καλα κανουν....ειπε κανεις τιποτα για...παταξη της φοροδιαφυγης? ;D)

Superfunk είπε:
αυτο ειναι το μονο λαθος που εκανες,δυστυχως γδερνουν κανονικα (τουλαχιστον εδω στο Βερολινο) 5 ευρω/μηνα εξοδα...τηρησης λογ/μου (και φυσικα για να ΑΝΟΙΞΕΙΣ λογ/μο μονο χαρτι απο τον Παππα δεν ζητανε,και φυσικα πολυ καλα κανουν....ειπε κανεις τιποτα για...παταξη της φοροδιαφυγης? ;D)
Δε το κανουν για φοροδιαφυγη φιλε μου. Οσο για τα χαρτια τωρα τα κανουμε και στο γκιχλαντ με καθυστερηση ετων κατοπιν επανηλημενων προστιμων, που φυσικα πληρωσαν οι.... ;D ;D ;D ;D ;D τραπεζες( θυμαστε το 1.20 στη καταθεση?)

Superfunk είπε:
χαχα ξυπνήσανε κι οι Γερμανοί;;; μη μου πεις όμως ότι έχει και ΔΙΑΣ στα ΑΤΜ και πληρώνεις για να βάλεις την κάρτα σου σε αλλο μηχάνημα. Πάντως στη Μεγάλη Βρετανία δεν έχει τέτοια :) (κάρτες, επιταγές, πάγιες εντολές, ΑΤΜ, όλα δωρεάν)

Χμμμμ διαβαζω και ξαναδιαβασω αυτα που μου ειπατε..αν κανω μια γενικη περιληψη οσων συμφωνουν οι περισσοτεροι, η καλυτερη δυνατη λυση θα ηταν, εγω να ψαχτω με μια υποτροφια (μιας και τα χρηματα για σπουδες εξω ειναι πολυ δυσκολα να τα αντεξει η οικογενεια μου), οταν και αν με το καλο την παρω να παω να σπουδασω ΕΞΩ, μακρια απο εδω (που καθε αλλο παρα με χαλαει), να λιωσω στις σπουδες, να ιδρωσω πολυ οπως ανεφερε και ο Nicolas (θελω πολυ να το κανω αυτο), και απο κει και περα οσο ειμαι ΕΞΩ, θα υπαρχουν πολλες και καλες ευκαιριες για μενα να δειξω τουλαχιστον αυτο που αξιζω, σιγουρα πολυ περισσοτερες απ'οσες θα ειχα εδω!!

ΑΝ βεβαια θα ηθελα να μεινω εδω, θα σπουδαζα σε ενα απ τα 3 μουσικα Πανεπιστημια που εχουμε, τα οποια δεν ειδικευονται σε οργανα ειναι καθαρη θεωρια (που και παλι δε με βρισκει αντιθετο), και μετα με πολλες γνωριμιες, πολυ δουλεια και μια δοση τυχης (παντα χρειαζεται), θα μπορεσω να ζησω, με μεγαλη πιθανοτητα οχι σταθερα.

Η βεβαια θα μπορουσα παντα να σπουδασω ΕΞΩ, και μετα (βλ.Nicolas), να γυρισω στη μαμα πατριδα να συνεχισω να δουλευω εδω!!

Φιλε skantzos, καταφερες πραγματικα με ενα ποστ να εκμιδενισεις την Ελλαδα, δηλαδη οσο το διαβαζα αυτο μεσα στο μυαλο μου η μονη λεξη που ηρθε ηταν η "καταστροφη" :P!! (δεν βρηκα πουθενα αδικο για τις τραπεζες κ.λ.π δεν εχω ιδεα)

Οσο για το αλλο που αναφερθηκε και απο τον Superfunk, και απο τον ndikola και οχι μονο, το να ζεις (να σπουδασεις) στο εξωτερικο οντως ειναι πολυ, ΠΟΛΥ ελκιστικο!!Τουλαχιστον για εναν ανθρωπο της ηλικιας μου, εχοντας ζησει ολα τα χρονια της ζωης μου στην Αθηνα, και στην Πτολεμαϊδα ενα μικρο διαστημα, εχω βαρεθει πραγματικα σας το λεω τη μιζερια..ειναι τροπος ζωης πια εδω, και το βλεπω οχι μονο εξω αλλα και στο ιδιο μου το σπιτι.Ο μοναδικος τροπος που βλεπω εγω μεχρι στιγμης (ηδη εχω αρχισει να ψαχνομαι), ειναι να καταφερω να παρω υποτροφια..ετσι ισως πεισω και τους γονεις μου οτι αξιζω να παω εξω, γιατι οπως επανειλημμενα μου ειπε και ο Nicolas, η στηριξη των γονεων σε ενα τοσο μεγαλο βημα οπως να φυγεις απο την χωρα σου ειναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ!!

manosx είπε:
Αν θέλεις εγγύηση, αγόρασε μια τοστιέρα.

Clint Eastwood
ακομη αναρωτιεμαι :P

Υπάρχει όμως και το θέμα πως εδώ ΜΟΝΟ αν έχεις τους συγγενείς και φίλους μετράει να κάνεις κάτι. Έξω έχεις και τη δυνατότητα αν αξίζεις κάτι και δε σε ξέρει η μάνα σου να πετύχεις :P
Αυτο για μενα ειναι πολυ μεγαλο πλεονετημα σε σχεση μ'εδω, γιατι να πω την αληθεια δεν ειναι και το ονειρο της ζωης μου να κανω κατι με τη μουσικη επειδη μονο εχω γνωστους και φιλους!!Βεβαια σιγουρα δεν ειναι οσο απολυτο οσο το λες, στηριζω την αποψη οτι αν αξιζεις και αν κανεις αυτο που κανεις με ολη σου την αγαπη, που ισοδυναμει με "ξεχωριστα", τοτε θα πετυχεις σ'αυτο, απλως σιγουρα στον τομεα της μουσικης εχεις πολυ περισσοτερες πιθανοτητες να "πετυχεις" στο εξωτερικο, παρα στην Ελλαδα..

Θα ηθελα παρα πολυ παντως να ειμαι ενα κομματι που θα κανει την αλλαγη στην Ελλαδα στα μουσικα δρωμενα, θα μου αρεσε πολυ να σπουδασω στο εξωτερικο..αλλα οσο να ναι αυτη η "σαπιλα" τον Ελληνα τον τραβαει πισω :P

O_Menelaos είπε:
Φιλε skantzos, καταφερες πραγματικα με ενα ποστ να εκμιδενισεις την Ελλαδα, δηλαδη οσο το διαβαζα αυτο μεσα στο μυαλο μου η μονη λεξη που ηρθε ηταν η "καταστροφη" :P!! (δεν βρηκα πουθενα αδικο για τις τραπεζες κ.λ.π δεν εχω ιδεα)
Φίλε Μενέλαε, άμα ψήνεσαι τώρα φύγε και το πολύ πολύ γυρίζεις σε 20 χρόνια, κι ο Οδυσσέας τόσο έκανε, και το ότι παιδευότανε έξω μ@λ@κι3ς του Ομηρου, μια χαρά πέρναγε με την Κίρκη :)

Να πω την αμαρτία μου, επειδή είμαι εκπαιδευτικός χαίρομαι να βλέπω έναν άνθρωπο να ψάχνει να βρει τι θέλει να κάνει και να μην κοιτάει απλώς ποια σχολή έχει πιο ψηλή βάση και αν την πιάνει. Μην ξεχνάς τι σε τράβηξε στη μουσική ακόμα κι αν γινεις ταξιτζής  ;)

Καλή τύχη

Ελα παιδια παμε ολοι εξω.Εκει που μολις σχολανε πανε ολοι σε παμπ και πινουν μπυρα,εκει που δεν εχει ηλιο,εκει που τα μπαρ κλεινουν στη 1...Εμπρος αδελφια,εγω λεω να κατσω εδω και ας ειναι μπανανια γιατι ο κρατικος μηχανισμος φτιαχνεται,κλιμα ευκρατο με ηλιοφανεια 300 μερες τον χρονο και θαλασσες δεν φτιαχνονται...Θα τα ξαναπουμε οταν γυρισετε γεροι πια και βαζετε παντου ουιντεξ...

psycho969 είπε:
Εμπρος αδελφια,εγω λεω να κατσω εδω και ας ειναι μπανανια γιατι ο κρατικος μηχανισμος φτιαχνεται,
ΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΧΑ

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧ

ΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑ

Καλημέρα...

Εκει που μολις σχολανε πανε ολοι σε παμπ και πινουν μπυρα
απο το να σχολανε απο τη δουλεια στις 2.30 μμ (αν ειναι ΔΥ) & να γυρνανε στη παντοφλα και την τηλεοραση η να σχολανε στις 8.00μμ (αν ειναι ΙΥ) & να γυρνανε πεθαμενοι στο σπιτι τους για υπνο καλυτερα ειναι,ασε που αυτο που περιγραφεις γινεται μονο στην Αγγλια και εξω δεν ειναι μονο η Αγγλια (εξαλλου μια χαρα συνηθεια ειναι,οι ανθρωποι σχολανε στις 6.00 μμ και ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΕΞΩ για να διασκεδασουν στην Ελλαδα μονο τα ΣΚ βγαινουν,οσοι μπορουν να βγουν μια και δεν υπαρχει μια.....)

εκει που τα μπαρ κλεινουν στη 1.
ναι εκει ο κοσμος εχει την κακη συνηθεια να εργαζεται και να ΞΥΠΝΑΕΙ ΝΩΡΙΣ (αν και τουλαχιστον τα μπαρ τους εχουν κοσμο και κεφι τις καθημερινες και δεν ειναι σαν νεκροταφεια οπως τα δικα μας) εδω δυστυχως ολοι οι θαμωνες ειναι εισοδηματιες & ξυπνανε το μεσημερι... ::)

κλιμα ευκρατο με ηλιοφανεια 300 μερες τον χρονο
sunshine is HIGHLY overrated my friend trust me...  

και θαλασσες δεν φτιαχνονται..
καλα αλλη παραμυθα αυτη,αφου πιο ευκολα και πιο φτηνα παει ο Γερμανος η ο Αγγλος στη θαλασσα,ο Ελληνας θελει μια περιουσια.... ;D

psycho969 είπε:
Ελα παιδια παμε ολοι εξω.Εκει που μολις σχολανε πανε ολοι σε παμπ και πινουν μπυρα,εκει που δεν εχει ηλιο,εκει που τα μπαρ κλεινουν στη 1...
Εκεί που έχουν τη μουσική που μας αρέσει μήπως;

εγω λεω να κατσω εδω και ας ειναι μπανανια γιατι ο κρατικος μηχανισμος φτιαχνεται,
Ή είσαι υπέρμετρα ρομαντικός ή κάτω των 15 ετών ή δεν ζεις από τα δικά σου χρήματα μάλλον.  :)

κλιμα ευκρατο με ηλιοφανεια 300 μερες τον χρονο και θαλασσες
+69. Ίσως από τους σημαντικότερους λόγους να μείνεις Ελλάδα.

Θα τα ξαναπουμε οταν γυρισετε γεροι πια και βαζετε παντου ουιντεξ...
Μήπως θα σε βρούμε σε μια ουρά ενός ιατρείου του ΙΚΑ να συζητάς για τριγλυκερίδια και ζάχαρο;  ;D ;D ;D

Superfunk είπε:
Λοιπν Μενελαε,ακου και τον παππου... ;D ;D

Λοιπον σαν μουσικος (με την ΕΥΡΥΤΑΤΗ εννοια του ορου) ΜΠΟΡΕΙΣ να ζησεις στην Ελλαδα κανοντας τα παρακατω

1.Σεσιονιλικια live & στουντιο

Πρεπει να εισαι ΠΟΛΥ καλος στο οργανο σου και να εισαι & ΑΣΣΟΣ στις δημοσιες σχεσεις....ε...συγνωμη ηθελα να πω πρεπει να εισαι & ΑΣΣΟΣ στις δημοσιες σχεσεις & ΠΟΛΥ καλος στο οργανο σου.Αν θελεις να δουλεψεις στις μεγαλες πιστες (οπου ειναι και τα σοβαρα φραγκα) πρεπει να ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ εξαιρετικα παρτιτουρες (χωρις αυτο το προσον απλα ΞΕΧΝΑ το)  

Θα πρεπει να εισαι παντα πολυ κοντα στο "μεγαλο ονομα" που θα ειναι ουσιαστικα και το αφεντικο σου και να εισαι προετοιμασμενος για μεγαλα διαστηματα ανεργιας αν αποφασισει να σε "διωξει" (η απλα να ξεκουραστει για λιγο καιρο)

Επισης θα πρεπει να κανεις και μερικες.... επικυψεις στους γνωστους μαεστρους της νυχτας για να σε εχουν "υποψιν" τους αν σκασει καποιο "τυχερο" (εξτραδακια τα λεμε)

Αν μπορεις να κανεις τα παραπανω τοτε λεφτα θα βγαλεις και μαλιστα ΠΟΛΛΑ.

2.Μαθηματα

-Ιδιαιτερα:Αν εχεις καλο κυκλο και γνωριμιες (& φυσικα γνωριζεις και το οργανο σου) μπορεις να βγαλεις αρκετα χρηματα,γνωριζω αρκετους κιθαριστες που ζουν απο μαθηματα,βεβαια και εδω θα πρεπει να εισαι προετοιμασμενος να αντιμετωπισεις την "εποχικοτητα" της δουλειας αυτης.

-Nα γινεις δασκαλος μουσικης σε σχολειο

3.Συνθεση

Αν γραφεις ΠΟΛΥ  καλα λαϊκα ή εντεχνα τραγουδια και τωρα τελευταια "ποπ" ;D (τα υπολοιπα ειδη απλα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ στην Ελλαδα τουλαχιστον απο βιοποριστικη αποψη) και εχεις ΤΡΟΜΕΡΕΣ δημοσιες σχεσεις,οντως μπορεις να βγαλεις αρκετα χρηματα,δυστυχως ομως πλεον μονο απο την ΑΕΠΙ & απο τα ποσοστα στα μεροκαμματα των τραγουδιστων που θα λενε τα χιτ σου,ο ανταγωνισμος ειναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ και "δυστυχως" στην Ελλαδα υπαρχουν ΔΕΚΑΔΕΣ εκπληκτικα ταλαντουχοι συνθετες σε αυτα τα ειδη οποτε πρεπει να εισαι πραγματικα ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ (α,αυτο ΔΕΝ ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ δυστυχως),φυσικα για να βγαζεις σοβαρα χρηματα θα πρεπει να γραφεις ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΤΙΧΟΥΣ (αλλοιως θα σου παιρνει τα μισα ο στιχουργος).

Επισης θα πρεπει να πηγαινεις μονος σου να βρισκεις τους τραγουδιστες στα κεντρα για να παρουν τα τραγουδια σου οποτε ετοιμασου για πολυ παρακαλητο και ξενυχτι

4.Διαφημηση

Αν μπορεσεις να μπεις στο πολυ καλα αυτο οχυρωμενο κυκλωμα (και οταν λεω πολυ καλα οχυρωμενο εννοω πολυ καλα οχυρωμενο...) υπαρχει πολυ χρημα

5.Αν γινεις μουσικος σε καποια ορχηστρα τυπου ορχηστρα των Χ(ρ)ωματων ;D,Κρατικη,ΕΡΤ κτλ (γινεσαι συνηθως κατι σαν δημοσιος υπαλληλος αλλα ο μισθος πεφτει καθε αρχη του μηνα) ,αν εχεις και κανενα γνωστο στο ΠΑΣΟΚ η τη ΝΔ θα  βοηθησει πολυ.

Σαν μουσικος (με την ΕΥΡΥΤΑΤΗ εννοια του ορου) ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ να ζησεις στην Ελλαδα κανοντας τα παρακατω

1.Παιζοντας ροκ ή "ροκ" με το συγκροτημα σου

2.Κανοντας συναυλιες αν η μουσικη σου ειναι εναλλακτικη (δηλ.δεν ειναι λαϊκα ή εντεχνα ή διασκευες)

3.Παιζοντας τη μουσικη που λες οτι γουσταρεις

Ελπιζω να σε βοηθησα
σχετικά με τα παραπάνω τα οποία θεωρώ και ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ...'εχω την εξής ερώτηση

τι εννοούμε όταν λέμε πολλά λεφτά????

επίσης νομίζω ότι τα παραπάνω που αναφέρεις(σεσσιον,διαφημιση κτλ) απορορούν μόνο κάποιες λίγες δεκάδες μουσικών .... πολλοί από τους οποίους όπως πολύ σωστά αναφέρεις έχουν συνήθως και κάποιου είδους σχέση με το όνομα-αφεντικο....

+69. Ίσως από τους σημαντικότερους λόγους να μείνεις Ελλάδα.
ειδικα αν εισαι ΑΣΤΕΓΟΣ ... ;D ;D

τι εννοούμε όταν λέμε πολλά λεφτά?Huh?
εννοουμε πολλα λεφτα για τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ δεδομενα,με ενα μεσο μισθο γυρω στα 1000 ευρω/μηνα τα 3-5 χιλιαρικα που βγαζει καποιος σεσσιον μουσικος το μηνα ΟΤΑΝ δουλευει ειναι μια περιουσια (υπολογισε αν εχεις πολυ καλο αφεντικο μια 200αρα-300αρα το βραδυ αν παιζεις με μεγαλο ονομα,τα μισα αν παιζεις με μικρο)

επίσης νομίζω ότι τα παραπάνω που αναφέρεις(σεσσιον,διαφημιση κτλ) απορορούν μόνο κάποιες λίγες δεκάδες μουσικών ....
φυσικα,ειναι λιγες οι ευκαιριες.

αγαπητέ νομίζω ότι έκλεισες πολύ σωστά το θέμα γράφοντας το κεφαλαιο ΟΤΑΝ...

sunshine is HIGHLY overrated my friend trust me...
Mπα δεν ειναι...Τοσοι ξενοι πληρωνουν λεφτα με το τσουβαλι για λιγο ηλιο.Ασε που στο Ηνωμενο Βασιλειο μολις δουν λιγο ηλιο να ξεπροβαλλει μετατρεπονται σε μοσχαρια και αραζουν στα παρκα.... ;D

καλα αλλη παραμυθα αυτη,αφου πιο ευκολα και πιο φτηνα παει ο Γερμανος η ο Αγγλος στη θαλασσα,ο Ελληνας θελει μια περιουσια.... Grin
α.Δεν παει σε θαλασσα παει σε βουρκο..Τι Μπριστολ και κλαιν μαιν..

β.Οχι και μια περιουσια ρε μαστορα.Διαφωνω καθετα με την λογικη των πλαζ αλλα υπαρχουν τοσες ελευθερες παραλιες στην Αττικη και τοσα νησια που την βγαζεις παμφθηνα.

Φιλοι,ο κρατικος μηχανισμος ειναι μια μηχανη με απειρα γραναζακια που λεγονται ανθρωποι.Οταν εγω κλεβω,εσυ κλεβεις,ο αλλος κλεβει καποιος θα πληρωσει.Ολοι κραζουμε αλλα φτιαχνουμε και καμια επεκταση στο σπιτακι αυθαιρετη,κανουμε μαθηματα μαυρα,δεν κολλαμε ολα τα ενσημα..Οχι οπου μας συμφερει ζητω η μπανανια και οπου δεν μας συμφερει να την λεμε κωλοχωρα.

Πες τα χρυσόστομε...

Όλοι θάβουμε την Ελλάδα και κανείς δεν κάνει τίποτα για να φτιάξουν τα πράγματα. Καναπές, τηλεόραση και γκρίνια.

α.Δεν παει σε θαλασσα παει σε βουρκο..Τι Μπριστολ και κλαιν μαιν..
εννοω τις ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ θαλασσες μπρε...(οι ξενοι πληρωνουν τα ΜΙΣΑ απο εμας για διακοπες στην Ελλαδα)

συνεχιζεις να μπερδευεις το εξωτερικο με την Αγγλια ,στο Βερολινο π.χ. εχουμε και ΜΑΜΩ της ηλιοφανιες ;) (και 3000 παρκα για να την απολαυσουμε,στην Αθηνα και που την εχουμε τι να την κανουμε να αραξουμε στις τσιμεντοπλακες να γουσταρουμε? ;D)

Μια χαρά η Ελλάδα για διακοπές, ειδικά αν είσαι πλούσιος και πληρώνεις 5 ευρώ τη μικρή μπίρα στο μπαρ και 7 ευρώ το ποτό μπόμπα. Για λίγες μέρες το χρόνο καλά είναι, περνάς με κόκκινο και βλέπεις την παραγωγική τάξη να πίνει φραπέ, όλοι λένε τι ωραία που είναι εδώ και μετα... φευγουν για 355 μέρες. Ειδικά οι μετανάστες, πόσο τους λείπει ρε παιδί μου :)

Ο καθένας είναι ελεύθερος να πιστεύει στις ψευδαισθήσεις του,. Εγώ π.χ. πιστεύω ότι σε αυτό το φόρουμ επικοινωνούμε :D. Άλλοι πιστεύουν ότι μόνο στην Ελλάδα έχει ήλιο και διασκέδαση ;)

Trending...

Νέα θέματα

Back