Για να είμαι τελείως ειλικρινής μαζί σου θα σου πώ ότι δεν ξέρω τι θα έκανα. Μάλλον όμως θα τον ενθάρρυνα. Γιατί?Wow! είπε:Εσύ θα ενθάρρυνες κάποιο νεαρό άτομο (από το συγγενικό ή κοινωνικό σου χώρο) να επενδύσει χρόνια σπουδών σε κάτι που δεν έχει κανένα επαγγελματικό μέλλον; Το αποκλείω ότι θα το έκανες.
Γιατί ανήκω ΑΚΡΙΒΩΣ σε αυτή τη κατηγορία...από μικρός ήμουν ένας μέτριος (κακός) μαθητής με μια εμφανή κλίση στη ζωγραφική και στη μουσική. Στη μουσική, για κάποιους λόγους, που δεν είναι της παρούσης, σταμάτησα το ωδείο και έφτασα στα 17 μου να πάρω την απόφαση ότι θα ζήσω από την εφαρμοσμένη ζωγραφική. Φαντάσου ότι το 1977 που τελείωσα το σχολείο, το επαγγελματικό μέλλον ήταν χειρότερο και για τους μουσικούς και για τους ζωγράφους. Αλλά όμως (και εγώ), είχα την υποστήριξη της οικογένειάς μου, έστω και εάν δεν καταλαβαίνανε απόλυτα το τι έκανα. Πιστεύω δε ότι ο πατέρας μου "έφυγε" και ίσως ποτε δεν κατάλαβε ακριβώς τι δουλειά κάνω. Ποτέ όμως δεν μου είπε μην το κάνεις...
Προφανώς και το μεγάλο πρόβλημα και η "αγωνία", ημών των γονιών είναι να διακρίνουμε τη κλίση των παιδιών μας, για να μπορέσουμε να τα βοηθήσουμε.
Θέλω να κλείσω τη συμμετοχή μου σε αυτό το θέμα, επειδή νομίζω ότι το έχουμε καλύψει, ότι από τη στιγμή που υπάρχει έστω και ένα χειροπιαστό παράδειγμα, ο Nikolas, που ζεί από αυτό, και σε ένα τομέα (της μουσικής των videogames), που δεν θα περνούσε από το μυαλό του 90% που κάνει πλάκα (όπως πολύ σωστά λές) εδώ μέσα, και μάλιστα σε πείσμα πολλών, γύρισε στην Ελλάδα για να ζήσει...δεν βλέπω γιατί δεν μπορεί να υπάρξει ένας δεύτερος
Επίσης, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου για τα χρόνια που έρχονται, αλλά αυτό θα επηρεάσει και πλείστα άλλα επαγγέλματα.
Τελευταία επεξεργασία από moderator: