- Πόντοι
- 198
Τα Tescos έχει και ορόφους! ;DWow! είπε:Καλημέρα
Λοιπόν, Νικόλα μου, κατ' αρχήν να ξέρεις ότι τα ταμεία στα ΑΒ είναι πάντα στο ισόγειο (οπότε δε κινδυνεύεις να πέσεις από το δεύτερο όροφο).
Στην ορθογραφία τα πάω άθλια, όχι και στα μαθηματικά!Κατά δεύτερον, για τ' όνομα του Θεού, μη γίνεις ποτέ ταμίας και ειδικότερα μη γίνεις ταμίας του ελληνικού κράτους διότι τον ήπιαμε.
![Stick out tongue :P :P](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f61b.png)
Νόμιζα ότι είπες ότι θα πάψεις να προσπαθείς, και εξού το πόστ μου. Mea culpaΚατά τρίτον, όσον αφορά τα παιδιά, εγώ δεν είπα πουθενά ότι τα παρατάς ή τίποτε τέτοιο βαρύγδουπο. Είπα μόνο, ότι αν διακρίνω ότι πλέον δεν έχω (λόγω αποτυχίας μου) καμία επιρροή στη διαμόρφωση των απόψεων του παιδιού μου, δεν θα αυταπατώμαι ότι έχω.
Πάμε τώρα στα σοβαρά:
Είναι, ακριβώς ενδιαφέρον ότι είμαι 32! ;D σοβαρά τώρα όμως, το θέμα είναι ότι εγώ βγάζω χρήματα και ζω απ'αυτό! Το δε μπορώ να κάνω, κλπ, θα μπορούσα, δεν είμαι και κανένα βλαμμένο, αλλά το νόημα είναι ότι αφού έχω ξοδέψει 25+ χρόνια στη μουσική, θα ήταν ολίγον παράλογο να μην προσπαθήσω ΠΟΛΥ να τα καταφέρω ως μουσικός! Μπορεί, πράγματι, σε μερικά χρόνια να αλλάξω τροπάρι. Αλλά και πάλι επαναλαμβάνω ότι ξέρω πολύ κόσμο (εδώ και έξω) που ζει από τη μουσική, γενικά ή ειδικά (κάτι που όλοι το προσπερνάτε μου φαίνεται).Είναι ενδιαφέρον ότι είσαι 32 χρονών διότι ακριβώς σε αυτή την ηλικία (αλλά χωρίς παιδιά) αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό αντικείμενο, ενώ και εγώ έβριθα σπουδών, διπλωμάτων, συγγραμάτων, εκπαιδευτικού και συγγραφικού έργου, διαλέξεων κλπ. Όμως - επειδή δεν έβγαιναν χρήματα - πήρα τη μεγάλη απόφαση και τα παράτησα (έτσι ξηγιόμαστε εμείς οι ζόρικοι). Χρειάστηκαν τέσσερις μήνες πριν βγάλω τα πρώτα μου χρήματα από τη νέα εργασία μου και τέσσερα χρόνια μέχρι να ισορροπήσω στη νέα κατάσταση. Να σκεφτείς, ότι ακόμη και σήμερα συναντώ ανθρώπους που έχουν να με δουν πολύ καιρό και δεν ξέρουν τίποτε γι' αυτή την αλλαγή - εξακολουθούν να πιστεύουν ότι είμαι ..... και να με ρωτάνε "πως πάει η δουλειά".
Μα φυσικά. Απλά τα παιδιά μου δεν πεινάνε αυτή τη στιγμή και καμμία στιγμή δεν στέρησα απο οικογένεια κάτι για να ακολουθήσω το όνειρό μου!Γι' αυτό έγραψα παραπάνω ότι πρέπει κανείς να είναι πολυπράγμων (μέχρι κάποια ηλικία, τουλάχιστον), διότι είναι ανάρμοστο για ένα σύγχρονο άνθρωπο να εγκλωβίζεται σε μονόδρομους, οποιουδήποτε είδους.
Βέβαια, εννοείται ότι ειδικές συνθήκες (και τα παιδιά είναι σίγουρα τέτοια ειδική συνθήκη) θα μπορούσαν να εμποδίσουν έναν άνθρωπο από τέτοια άλματα. Απ' την άλλη, ίσως θα μπορούσαν να τον αναγκάσουν σε τέτοια άλματα, π.χ. αν πεινάνε τα παιδιά σου κάπου ξεχνάς και διπλώματα και διδακτορικά στη σύνθεση.
![Wink ;) ;)](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f609.png)
Όπως είπα και παραπάνω, το ξέρω ότι μπορώ να κάνω και άλλα πράγματα, αλλά το έθεσα ως σκέψη. Επιπλέον δε μπορείς να φανταστείς τι άλλα πράγματα έχω στο μυαλό μου, που πολύ λίγο έχουν να κάνουν με τη σύνθεση και πολύ με άλλα θέματα...Εσύ π.χ., θα μπορούσες να γίνεις εξαιρετικός πωλητής (όχι πλασιέ) διότι είσαι μέγας μπλαμπλάρας και έχεις και φατσούλα άλα Ντεμπισύ / αρχοντοσυνδικαλιστή του Θασόκ. Σε "βλέπω" (κάτω από άλλες συνθήκες) σε μία εβένινη γραφειάρα να καπνίζεις το πούρο σου και να σερβίρεις φίνο κονιάκ σε κυρία των δημοσίων σχέσεων φίλιας εταιρείας ενώ κάνεις κάποιο περισπούδαστο σχόλιο για τον Μότσαρτ που ακούγεται στο background ενώ ετοιμάζεσαι να κλείσεις μία συμφωνία 35.000 ευρώ. ΜΗΝ είσαι σίγουρος ότι δεν μπορείς να κάνεις τίποτε άλλο, εκτός από αυτό που κάνεις.![]()
![]()
![]()
Αλλά ακόμη και αν έχεις δίκηο, τι σημασία έχει αυτό για κάποιον που ακόμη δεν έχει δαπανήσει χρόνο σε σπουδές αντίστοιχες των δικών σου; Αυτό συζητούμε εδώ.
Αυτό που συζητάμε εδω πέρα είναι αν υπάρχει κάποιο μέλλον για έναν άνθρωπο που θα σπουδάσει μουσική ή όχι. Εσύ λες ότι όχι, εγώ λέω πως ναι. Δίνεις παραδείγματα, δίνω κι εγώ. Απλά...
ΥΓ. Έχω αδυνατίσει από την φωτογραφία μου. Τώρα είμαι ολίγον Prokofiev... Λες να καταλήξω στο ΚΚΑΙ; ;D