• Καλώς ήρθατε στο νέο forum! Σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]. Διαβάστε και το σχετικό thread.

ηχοπαγίδα εξαερισμού

sabbath

Νέο μέλος
30 Σεπτεμβρίου 2009
12
0
0
χαιρετώ το φόρουμ!!! έχω εξαερισμό που κάνει θόρυβο(ανεμιστήρας,θόρυβος από την ροή του αέρα)και θα χρειαστώ ηχοπαγίδα εξαερισμού. υπάρχει τρόπος να φτιάξω κάτι τέτοιο μόνος μου? έστω που να μειώνει ,αν όχι τελείως ,αρκετά τον θόρυβο?  αν όχι έχετε κάτι να μου προτείνετε?  (σελίδα στον ίντερνετ,κάποιο μαγαζί κλπ) ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ???

Εχω φτιάξει δύο ηχοπαγίδες μία στην εισαγωγή του αέρα και μια στην εξαγωγή που ειναι το μοτερ με άριστα αποτελέσματα.

Φαντάσου ενα κουτί παραληλόγραμμο μήκους 1m Χ 40X40 εκ που ειναι σαν μαίανδρος εσωτερικα φτιαγμένο απο γυψοσανίδα και επενδυμένο με ηχοαποροφητικό υλικό τύπου ricofon ,έτσι ο αέρας περνά σε μια διαδρομή πολυ μεγαλύτερη του μέτρου και ελάχιστος ήχος φέυγει εκτός studio και ελάχιστος εισέρχεται μέσα.

Παρ όλα αυτά ενας πολύ ελαφρύς βόμβος 50 Hz μπορει να περναειμεσα ιδιαίτερα αν το μοτερ ειναι κοντα στον χωρο, μια λύση και γι αυτό ειναι  μοτερ εξαερισμου που να δουλευει με ταση DC και όχι AC.

Εχω φωτος απο την κατασκευή των ηχοαπαγίδων του studio αν θελεις ανεβαζω.

αν δεν σου είναι κόπος ανέβασε τες ,σε ευχαριστώ για την απάντηση με βοηθάς αρκετά  :D

Ακριβώς αυτό, βρήκα και κατι δικές μου απο γυψοσανίδα τις έχω σφραγίσει και με ακρυλικό στους αρμούς.

Image_00082.jpg

Image_00083.jpg

Trending...

Νέα θέματα