- Πόντοι
- 38
Για πες μου σε παρακαλώ, τι ακριβώς κάνουν οι άλλοι απόφοιτοι? Και πώς συσχετίζεται το ένα με το άλλο?Nikolas είπε:Διαφωνώ καθέτως εδώ πέρα! Φυσικά είναι άλλες οι εμπειρίες, αλλά να σου πω την αλήθεια αυτό το "μισο-κάνω" κάτι γιατι δε πιστεύω ότι γίνεται... Πώς να καταφέρεις κάτι αν το "μισο-κάνεις"; Γιατί είναι διαφορετικό το να γίνεις μουσικός απο τη μουσικολογία, από το να γίνεις μαθηματικός; Δεν έπαιξε ΑΣΕΠ πριν 1-2 χρόνια για μουσικούς; Δεν υπάρχουν μουσικά σχολεία (γυμνάσια, λύκεια);
Αυτοί κάτι κάνουν: ότι και οι άλλοι απόφυτοι (μαθημ. φυσ. χημεία. ΦΠΨ κοκ)...
Για το "μισο-κάνω"... σαν αρχή είναι σωστό, σαν εφαρμογή όχι. Δεν εννοούμε να αφιερώσεις την ψυχή σου 100% σε αυτό αλλά το χρόνο σου. Άλλο το ένα και διαφορετικό το άλλο. Και θα ήθελα να ξέρω κάτι ακόμη: θα έλεγες τα ίδια Νικόλα αν δεν είχες όλες τις προδημιουργημένες και αξιοποιημένες επαγγελματικές σου επαφές από το διάστημα που έμενες στην Αγγλία?
Για τον ΑΣΕΠ: πόσες ήταν οι θέσεις, πόσοι έδωσαν και πόσοι είναι οι άνεργοι/ημιαπασχολούμενοι μουσικοί στην Ελλάδα?
Για τα μουσικά σχολεία: ναι, υπάρχουν! Και λοιπόν? Στο ξαναλέω: θυμάσαι το Matrix με την ατάκα "you're living in a dreamworld, Neo?" Προσπάθησε να βγεις από αυτή τη θέση!
Εγώ δεν είπα στον συνφορουμίτη να μην προσπαθήσει αν είναι όντως αποφασισμένος. Εγώ (κι άλλοι, ευτυχώς) απλά προσπάθησα να του δώσω με λίγες ελλιπείς αράδες να καταλάβει πόσο δύσκολο είναι, χωρίς ουτοπικές εικόνες και ελπίδες. Το "όνειρο" όμως θα σου πληρώσει πχ. τους λογαριασμούς, τα σουπερμάρκετ, τα φροντιστήρια/φοιτητική ζωή των βλασταριών σου? Αν ναι, ο πρώτος που θα χαρεί είμαι εγώ αλλά ας ζήσουμε λίγο και στο σήμερα... πχ:Ειναι επισης κριμα να αντιμετωπιζεται το "ονειρο" με ορους επιβιωσης.
Χρειάστηκες να βγάλεις ποτέ τα δικά σου και να ζήσεις αποκλειστικά από αυτά?Τωρα, guitar man on fire, σαφως και δεν επιζητω τα χρηματα στη ζωη μου, ως τωρα τα αντιμετωπιζω μαλλον με απεχθεια, ποτε δε με συγκινουσαν!!Αυτο που θελω εγω ειναι να κανω αυτο που μ'αρεσει, αυτο που λατρευω, και απο κει και περα να μπορω να ζησω αξιοπρεπως!!
Xαίρομαι που το παραδέχεσαι, έστω και κάπως αργοπορημένα.Φυσικά όλα αυτά τα γραφειοκρατικά, λίγο εως πολύ λίγο έχουν να κάνουν με τη μουσική, και με το πως θα ζήσει κανείς, αλλά είναι μια κάποια, έστω μικρή εξασφάλιση.
Πες μου σε παρακαλώ σε ποιες περιοχές του εξωτερικού έχεις ζήσει.Ναι, αν το ψάξεις δεν έχει τεράστια διαφορά Ελλάδα με εξωτερικό στα έξοδα. Μπορεί να παίζει κάνα δυό χιλιάρικα το χρόνο, αλλά μπροστά στις 10-15 χιλιάδες που θα ξοδεφτούν ούτως ή αλλιώς, δεν είναι τεράστια η διαφορά.