Καλησπερα!
Το δωματιο ειναι χοντρικα 3χ4, τα monitors ειναι τα Adam T7V με πισω bass reflex.
Γενικα δεν εχω πολυ χοντρα θεματα με τον ηχο με εντελως μηδενικη προετοιμασια του δωματιου, εχει ομως επιπλα, καναπεδες κλπ.
Αποφασισα να διορθωσω μονος οτι μπορω και σαν πρωτο βημα σκεφτομαι να βαλω αφρωδες ηχοαπορροφητικο πισω απο τα ηχεια, τα οποια
με πολυ ζορι καταφερα να απεχουν μολις 20 cm απο τον πισω τοιχο.
Εχω ηδη παρει δυο κομματια του ενος τετραγωνικου μετρου με σχημα μικρης "αβγοθηκης", παχους 4 cm.
H ερωτηση ειναι η εξης:
Να καλυψω ΟΛΟ τον τοιχο με δυο τετραγωνικα υλικου οπως εχω σκεφτει, ή
Να καλυψω μονο το πισω μερος του καθε ηχειου αφηνοντας κενο το μεσαιο τμημα, γιατι διαβασα καπου πως αυτο βοηθα
στην διασπορα των υψηλοτερων γενικα συχνοτητων;
Ενα θεμα που σιγουρα υπαρχει ειναι οτι εχω μια ενισχυση γυρω στα 200 hz, πραγμα που διαπιστωσα ακουγοντας συγκεκριμενα κομματια
με τα ιδια ηχεια σε χωρο φιλου, διαμορφωμενο σωστα ηχητικα.
Εννοειται οτι μετα απο αυτο θα ακολουθησουν diy πανελ και μπασοπαγιδες.
Τα φωτα σας !
Το δωματιο ειναι χοντρικα 3χ4, τα monitors ειναι τα Adam T7V με πισω bass reflex.
Γενικα δεν εχω πολυ χοντρα θεματα με τον ηχο με εντελως μηδενικη προετοιμασια του δωματιου, εχει ομως επιπλα, καναπεδες κλπ.
Αποφασισα να διορθωσω μονος οτι μπορω και σαν πρωτο βημα σκεφτομαι να βαλω αφρωδες ηχοαπορροφητικο πισω απο τα ηχεια, τα οποια
με πολυ ζορι καταφερα να απεχουν μολις 20 cm απο τον πισω τοιχο.
Εχω ηδη παρει δυο κομματια του ενος τετραγωνικου μετρου με σχημα μικρης "αβγοθηκης", παχους 4 cm.
H ερωτηση ειναι η εξης:
Να καλυψω ΟΛΟ τον τοιχο με δυο τετραγωνικα υλικου οπως εχω σκεφτει, ή
Να καλυψω μονο το πισω μερος του καθε ηχειου αφηνοντας κενο το μεσαιο τμημα, γιατι διαβασα καπου πως αυτο βοηθα
στην διασπορα των υψηλοτερων γενικα συχνοτητων;
Ενα θεμα που σιγουρα υπαρχει ειναι οτι εχω μια ενισχυση γυρω στα 200 hz, πραγμα που διαπιστωσα ακουγοντας συγκεκριμενα κομματια
με τα ιδια ηχεια σε χωρο φιλου, διαμορφωμενο σωστα ηχητικα.
Εννοειται οτι μετα απο αυτο θα ακολουθησουν diy πανελ και μπασοπαγιδες.
Τα φωτα σας !