- 14 Ιουνίου 2008
- 4,440
- 141
- 0
- 47
- Ιδιώματα
- Acoustic
- Alt. Rock
- Ambient
- Blues
- Classical
- Classic Rock
- Country
- Electro
- Ιδιότητα
- Κιθάρα
Μετά απο περίπου ένα μήνα δουλειάς και άλλο ένα μήνα προετοιμασίας σας παρουσιάζω τον χώρο που θα δουλεύω απο 'δω και πέρα. Όχι πια κρεβατοκάμμαρες, όχι πια δωματιάκια κάτω απο τις σκάλες...
Το χρηματικό και σχετικά με επιδοτήσεις
Η όλη ιδέα ξεκίνησε, όταν έμαθα για τον ΟΑΕΔ και τις επιδοτήσεις που δίνει, απο το 4 ΚΠΣ (γενικά η όλη φάση έχει αρκετά ακρόνυμα!)
Περίπου τον Γενάρη, έμαθα για ένα πρόγραμμα επιδότησεις που έδινε κάποια χρήματα για να ξεκινήσει κανείς δουλειά. Δεν το πρόλαβα, αλλά τουλάχιστον έκανα τις προετοιμασείες, γράφτηκα άνεργος (όντως δεν είχα κάνει έναρξη στην εφορία, ούτε δούλευα κάπου εκείνο τον καιρό), και έκανα αίτηση για κάποιο σεμινάριο που γίνεται.
Όταν ξεκίνησα το σεμινάριο, το πρώτο πράγμα που μας είπε ο άνθρωπος ήταν "Παιδιά, είστε τυχεροί: Το καινούριο πρόγραμμα βγήκε σήμερα!" Καταχάρηκα, ενθουσιάστηκα, έμαθα, και ξεκίνησα την περιπέτειά μου.
Να σημειώσω δύο πράγματα:
1. Δεν υπήρχε βύσμα στην όλη φάση.
2. Οι άνθρωποι του ΟΑΕΔ υπήρξαν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ βοηθητικοί! Ο Κώστας και ο Σωτήρης, ήταν πρώτα παιδιά και οι δύο τους! (μην πω και επώνυμα και δεν ξέρω αν κάνει...)
Ο χώρος
Αμέσως έψαξα να βρω χώρο, και νοίκιασα ένα δυαράκι, 1ου ορόφου, σε ήσυχη περιοχή, σε εσωτερικό πολυκατοικίας, χωρίς γείτονες σε καλή τιμή και καινούριο...
55 τμ, χωρίζεται βασικά σε 2 χώρους, ένα μικρό στην είσοδο, που έχει και παράθυρο, που το έκανα αρχικό γραφείο, με τις βιβλιοθήκες, κλπ, και ένα μεγαλύτερο χώρο, που είναι πλέον το control room και live room αν χρειαστεί.
Η βιβλιοθήκη μου με όλα τα βιβλία μου, κλπ, όλα μουσικά!
Λεπτομέρεια στην βιβλιοθήκη. Τα CD μου!
Στο control room έπεσε η βασική δουλειά με πετροβάμβακα (75 kgr/m3, 5 εκ), καδρόνια στον τοίχο για να στηρίζεται ο πετροβάμβακας και διπλό πανί απο πάνω.
Μεγάλη βοήθεια παρείχαν επίσης ο Ιορδάνης και ο Νίκος (τον ξέρετε ως Fabric Audio), που αφειλοκερδώς έδωσαν συμβουλές, απ'το πιο μικρό πράγμα, στα πιο σπουδαία! Link: http://www.fabricaudio.com/
Έτσι είναι το control room, λοιπόν.
Ο βασικός χώρος εργασίας μου, με το γραφείο, το keyboard, τις 2 οθόνες, Η/Υ, κλπ
Εξοπλισμός
Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει κυρίως λογισμικό και ήχους (samples), αλλά πλέον και 2 μικρόφωνα (ελπίζω να αγοράσω και άλλα με τον καιρό), έναν καλό προενισχυτή και άλλα καλούδια για πιο προσεγμένη παραγωγή (ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!)
2 κιθάρες;;; Τι δουλειά έχουν εκεί μέσα, στον χώρο του πιανίστα;
Περήφανος και ολίγον άσχετος με τα παραπάνω. Θα τα μάθω, όμως, που θα μου πάει;
Λεπτομέρειες:
H/Y: i7 920, 6 GB RAM, 2 TB Hard Disks (2 Caviar Black), 2 22" Screens, Windows XP X64
Ηχεία: PMC TB2S+ ?a? ?a?, e??a? passive!
Ενισχυτές: Flyinh Mole DAD m100 pro
Ψηφιακό πιάνο/midi keyboard: Casio Privia PX110! ?p?ste?t? action!
preamp: Grace Design M201
μικρόφωνα: EarthWorks Audio QTC40
Λογισμικό και διάφορα πακέτα ήχων:
Cubase 5
EWQL Symphonic Orchestra Gold, XP Pro
EWQL Symphonic Choirs
Garritan Steinway Professional Edition
Pianoteq
DFH Superior
Orange Tree Samples Pear bass
Orange Tree Samples Jaco Iconic Bass
Και άλλα πολλά που δεν τα θυμάμαι τώρα...
Το χρηματικό και σχετικά με επιδοτήσεις
Η όλη ιδέα ξεκίνησε, όταν έμαθα για τον ΟΑΕΔ και τις επιδοτήσεις που δίνει, απο το 4 ΚΠΣ (γενικά η όλη φάση έχει αρκετά ακρόνυμα!)
Περίπου τον Γενάρη, έμαθα για ένα πρόγραμμα επιδότησεις που έδινε κάποια χρήματα για να ξεκινήσει κανείς δουλειά. Δεν το πρόλαβα, αλλά τουλάχιστον έκανα τις προετοιμασείες, γράφτηκα άνεργος (όντως δεν είχα κάνει έναρξη στην εφορία, ούτε δούλευα κάπου εκείνο τον καιρό), και έκανα αίτηση για κάποιο σεμινάριο που γίνεται.
Όταν ξεκίνησα το σεμινάριο, το πρώτο πράγμα που μας είπε ο άνθρωπος ήταν "Παιδιά, είστε τυχεροί: Το καινούριο πρόγραμμα βγήκε σήμερα!" Καταχάρηκα, ενθουσιάστηκα, έμαθα, και ξεκίνησα την περιπέτειά μου.
Να σημειώσω δύο πράγματα:
1. Δεν υπήρχε βύσμα στην όλη φάση.
2. Οι άνθρωποι του ΟΑΕΔ υπήρξαν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ βοηθητικοί! Ο Κώστας και ο Σωτήρης, ήταν πρώτα παιδιά και οι δύο τους! (μην πω και επώνυμα και δεν ξέρω αν κάνει...)
Ο χώρος
Αμέσως έψαξα να βρω χώρο, και νοίκιασα ένα δυαράκι, 1ου ορόφου, σε ήσυχη περιοχή, σε εσωτερικό πολυκατοικίας, χωρίς γείτονες σε καλή τιμή και καινούριο...
55 τμ, χωρίζεται βασικά σε 2 χώρους, ένα μικρό στην είσοδο, που έχει και παράθυρο, που το έκανα αρχικό γραφείο, με τις βιβλιοθήκες, κλπ, και ένα μεγαλύτερο χώρο, που είναι πλέον το control room και live room αν χρειαστεί.
Η βιβλιοθήκη μου με όλα τα βιβλία μου, κλπ, όλα μουσικά!
Λεπτομέρεια στην βιβλιοθήκη. Τα CD μου!
Στο control room έπεσε η βασική δουλειά με πετροβάμβακα (75 kgr/m3, 5 εκ), καδρόνια στον τοίχο για να στηρίζεται ο πετροβάμβακας και διπλό πανί απο πάνω.
Μεγάλη βοήθεια παρείχαν επίσης ο Ιορδάνης και ο Νίκος (τον ξέρετε ως Fabric Audio), που αφειλοκερδώς έδωσαν συμβουλές, απ'το πιο μικρό πράγμα, στα πιο σπουδαία! Link: http://www.fabricaudio.com/
Έτσι είναι το control room, λοιπόν.
Ο βασικός χώρος εργασίας μου, με το γραφείο, το keyboard, τις 2 οθόνες, Η/Υ, κλπ
Εξοπλισμός
Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει κυρίως λογισμικό και ήχους (samples), αλλά πλέον και 2 μικρόφωνα (ελπίζω να αγοράσω και άλλα με τον καιρό), έναν καλό προενισχυτή και άλλα καλούδια για πιο προσεγμένη παραγωγή (ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!)
2 κιθάρες;;; Τι δουλειά έχουν εκεί μέσα, στον χώρο του πιανίστα;
Περήφανος και ολίγον άσχετος με τα παραπάνω. Θα τα μάθω, όμως, που θα μου πάει;
Λεπτομέρειες:
H/Y: i7 920, 6 GB RAM, 2 TB Hard Disks (2 Caviar Black), 2 22" Screens, Windows XP X64
Ηχεία: PMC TB2S+ ?a? ?a?, e??a? passive!
Ενισχυτές: Flyinh Mole DAD m100 pro
Ψηφιακό πιάνο/midi keyboard: Casio Privia PX110! ?p?ste?t? action!
preamp: Grace Design M201
μικρόφωνα: EarthWorks Audio QTC40
Λογισμικό και διάφορα πακέτα ήχων:
Cubase 5
EWQL Symphonic Orchestra Gold, XP Pro
EWQL Symphonic Choirs
Garritan Steinway Professional Edition
Pianoteq
DFH Superior
Orange Tree Samples Pear bass
Orange Tree Samples Jaco Iconic Bass
Και άλλα πολλά που δεν τα θυμάμαι τώρα...