• Καλώς ήρθατε στο νέο forum! Σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]. Διαβάστε και το σχετικό thread.

ΑΠΟΛΥΤΉ ηχομόνωση

Herbert

Νέο μέλος
13 Δεκεμβρίου 2007
208
0
0
41
ΑΘΗΝΑ
ΑΠΟΛΥΤΉ  ηχομόνωση σε πολυκατοικία.Είναι εφικτό(ακόμη και με ένα τσουβάλι λεφτά)?πχ να στεγάσει μια μπάντα(όχι σε εντάσεις πυραύλου)

Σίγουρα προκύπτουν 1.000.000 προβλήματα......αλλά υπάρχει ένα τεράστιο PLUS...Μου ανήκει ο χώρος! 

Κανε το studio στο υπογειο. Ξεχνα τον οροφο, εκτος αν εισαι εφοπλιστης.

Για περισσοτερες πληροφοριες περιμενε και θα απαντησουν οι ειδικοι.

Γεια.

Εμπειρια λέει:

Αν εχεις ντράμ ή μπασο με βαρβατίλα κ watts κ μεσα στο χώρο κολωνα κεντρική, τσού.Εκτος αν εχεις λεφτα για καινούρια οικοδομή.

Αν την βγάζεις με πισι κ πλαγκίνς κ θες χώρο για αλλα πιο lite σε μπάσα όργανα τοτε με λίγο λεφτό κάνεις δουλειά.

Αν δεν έχεις κολώνες κεντρικές με αρκετούτσικα λεφτά πάλι κάνεις δουλειά.Αναλογά με τις διαστασεις.Αν θες πράμα καλό να μην περνάει σε κανέναν θορυβος καλύτερα πανε βρές μηχανικούς  για μελέτες.Εδω δεν παίζει να σου κανουν σοβαρή μελέτη αν δεν γίνει επιτόπιο νταραβέρι με το χώρο.

Αν θες προχειριες για ώρες μη κοινής ησυχίας κ απλα μια υποτυπώδης μόνωση για να γλιτώνεις το καντήλι, παρακαλώ να αναμείνεις στο ακουστικό κ κάποιος ανθρωπας θα σε δώσει συμβουλή.

Επίσης το θεμα εχει συζητηθει πολλές φορές κ για diy πράματα υπάρχουν κ μέλη που βοηθάνε.

Καλη τύχη κ καλό κουράγιο

Σαφώς στο υπόγειο, αλλά και πάλι για να είναι απόλυτη η μόνωση ,θα είναι πολύ δαπανηρή και λίγο επίπονη η διαδικασία. Κατ'αρχάς θέλουν ντύσιμο με φύλλα μολυβιού όλες οι κολώνες (κεντρικές ή μη) , χτίσιμο εσωτερικών διπλών τοίχων, τα πατώματα floating, ο drummer καλό θα είναι να μπεί σε ξεχωριστό booth,χρειάζονται ψευδοροφές,όλες οι πόρτες διπλές κ.λ.π Αφού γίνει η μόνωση, μετά πρέπει να χρησιμοποιηθούν οι κατάλληλες ανά περίσταση ηχοαπορροφητικές επιφάνειες (panels) για να ακούτε και κάπως σωστά εκεί μέσα, μπασοπαγίδες κ.α. Υπ'όψιν ότι τελικά , ο ωφέλιμος χώρος σου, θα μειωθεί περίπου κατα 25-30%. Αλλά θα μπορείς να βαράς αλύπητα 24/7 . (ΑΝ ΟΛΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΩΣΤΑ και σταδιακά ελέγχεται το αποτέλεσμα) Πάντως έχεις το μεγάλο ατού του 2ου υπογείου και το ακόμη μεγαλύτερο της ιδιοκτησίας. Αν χρειαζεσαι πληροφορίες και περεταίρω βοήθεια, στείλε pm.

cheers, ziggy 440

Last edited by a moderator:
Εχει συζητηθεί εκτενέστα τα το θέμα της ηχομόνωσης και φυσικά και για πολυκατοικία.

Κοίτα εδώ http://www.noiz.gr/index.php?topic=158312.0 και επίσης κάνε και μια μικρή έρευνα. Θα ανταμειφθεις.

Μετά απ'όλα αυτά βέβαια θα πρέπει να το σκεφτείς σοβαρά μήπως το νοικιάζεις για πρόβες και σε άλλους, μπας και ρεφάρεις σε καμιά δεκαετία..... ;)

newmind,trigga,yameth,ziggy440,ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά.

Έχετε να προτείνετε κάποια εταιρία που αναλαμβάνει μελέτες και τις λοιπές διαδικασίες?

Ο καινούριος πρακτικός της παρέας:

Καλά θα κάνεις στούντιο. Η ώρες κοινής ησυχίας στην Ελλάδα είναι 23:00-07:00 και 15:00-17:00, δε πα να σε κοπανάνε μετά! Εντάξει, δε μπορείς να τους μπιπάρεις και τη μαμά, που λένε, αλλά με μια σχετική ηχομόνωση χωρίς πολλά πολλά έχεις αρκετή ησυχία για να μην τους σπας τα νεύρα!

Τώρα αν ΔΕΝ το θέλεις για προβάδικο που παίζουν κουλές ώρςες, απλά ΜΗΝ παίζεις ντράμς στις ώρες κοινής ησυχίας! Ούτε πιάνο. Τα υπόλοιπα έιναι εντάξει απο την φύση τους! Στο κάτω κάτω, βάλε τα ακουστικά σου και κάνε τη δουλειά σου!

Αυτά, φυσικά εάν ΔΕΝ πας για προβάδικο, γιατί αλλιώς... ρώτα κάποιον άλλο, εγώ δε ξέρω. (Πάντως αν πιάσεις τα γνωστά Ελληνικά μαγαζία, εεε, κάποιο μπορεί να έχει κάποια ιδέα, ή να ξέρει κάποιον που ξέρει απο τέτοια πράγματα.) Εναλακτικά τράβα σε κάποιο γνωστό στούντιο (σίγουρα θα βρεις πληροφορίες για κάτι τέτοιο), χτύπα τους την πόρτα και ρώτα. Και μετά πες μας, έτσι; Δε θα σου πει όχι κανείς. Δεν είναι και τόσο ακριβή μια πληροφορία ότι ο "άλφα" μου έχτισε το στούντιο... Καλές σχέσεις θέλει...)

Και πάλι βέβαια, εγώ, 4 χρόνια στο Λονδίνο, μπορεί να λέω παπαρίες... ξέρω κι εγώ...  :-[

Για απολυτη ηχομονοση θελει δωματιο μεσα σε δωματιο, μελετη για το κλιματισμο (μιας που καπως θα πρεπει να παιρνεις αερα... και ενα καρο λεφτα παντως...

Dreampanos είπε:
Για απολυτη ηχομονοση θελει δωματιο μεσα σε δωματιο, μελετη για το κλιματισμο (μιας που καπως θα πρεπει να παιρνεις αερα... και ενα καρο λεφτα παντως...
... και ΠΑΛΙ δεν θα είναι απόλυτη. Απλά δεν θα είναι σε καμμία περίπτωση ενοχλητική στους έξω.

ο χωρος σου ειναι χωρος σου.συγνωμη αλλα σε αυτα δεν κτλ τ ι π ο τ α.την καλυσπερα μου σε ολους. ;D ;D

Οταν μιλαμε για ηχομειωση εως και 80-90dB μιλαμε για απολυτη ηχομονοση! Ο τροπος μεταδωσης του θορυβου ειναι ειτε μεσω κλιματιστικων ειτε δομικως ειτε κρυπτογενης θορυβος. Ολα αυτα αντιμετοπιζονται με μια καλη μελετη η οποια ειναι δωματιο σε δωματιο... ξερεις τι ειναι να βλεπεις ξυλινο πατωμα πανω σε βασεις απο καουτσουκ οι οποιες εχουν αντικραδασμικες αναρτησεις απο μεταλο και ολη η επιφανεια μεταξυ της κατασκευης να ειναι καλυμενη με διαφορα ηχομονοτηκα υλικα? επιστιμη ολοκληρη... πιστεψε με... δεν πα να χτυπιεσαι δεν ακουγεται τπτ... εκτος βεβαια και οταν λες οτι η απολυτη ηχομονοση δεν ειναι εφικτη σε μοριακο επιπεδο οπου εκει θα συμφωνισω... παρολα αυτα, οσο πιανει το αυτι ειναι εφικτη!

Dreampanos αν σε ενδιαφέρει να δεις μέχρι που μπορεί να φτάσει η ανθρώπινη εμμονή για την ηχομείωση ( ;D) τσέκαρε το Galaxy studio στο Βέλγιο....μιλάμε για μια τρομερά ενδιαφέρουσα και απίστευτη κατασκευή με τρομερά χαμηλό noise floor (παρά το απίστευτο σύστημα  εξαερισμού - κλιματισμού) και συντελεστή ηχομείωσης ανάμεσα στους χώρους μεγαλύτερο από 110db :o :o :o :o...τσέκαρε το οπωσδήποτε...τρομερά ενδιαφέρον!!

ααααα και αν κάνεις μια γύρα από τα διεθνή studio designing forums όλο και θα πετύχεις κάπου τον μηχανικό που ανέλαβε την ευθύνη της κατασκευής του, Eric Desart, πρόθυμο για συζήτηση ;)

110dB? holly crap... θα το κοιταξω, ειμαι πολυ περιεργος... αρρωστια παντως...

οριστε παιδες... Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΗΧΟΜΟΝΩΣΗ!

:P

Dreampanos είπε:
Οταν μιλαμε για ηχομειωση εως και 80-90dB μιλαμε για απολυτη ηχομονοση! Ο τροπος μεταδωσης του θορυβου ειναι ειτε μεσω κλιματιστικων ειτε δομικως ειτε κρυπτογενης θορυβος. Ολα αυτα αντιμετοπιζονται με μια καλη μελετη η οποια ειναι δωματιο σε δωματιο... ξερεις τι ειναι να βλεπεις ξυλινο πατωμα πανω σε βασεις απο καουτσουκ οι οποιες εχουν αντικραδασμικες αναρτησεις απο μεταλο και ολη η επιφανεια μεταξυ της κατασκευης να ειναι καλυμενη με διαφορα ηχομονοτηκα υλικα? επιστιμη ολοκληρη... πιστεψε με... δεν πα να χτυπιεσαι δεν ακουγεται τπτ...

Καλά... στην θεωρία περίπου έτσι είναι... αλλά (δυστυχώς) όλο και κάποια ηχογέφυρα βλέπεις.....

είτε γιατί το συνεργείο ήθελε να φύγει γρήγορα εκείνη την μέρα... είτε γιατί δεν το είδε ο

"μελετητής".

μπι τι ντάμπλγιου, θα ήθελα να πω οτι δύο (2) ειδών θόρυβοι υπάρχουν.

Ο αερόφερτος και ο στερεόφερτος. Ορισμοί όπως "κρυπτογενής"

είναι παιχνίδια ορισμών πανεπ/μιακών για τις μονογραφίες τους. Μην

πέφτεις εκεί μέσα. :)

============================================================================

Όσο για το 110 db ηχομόνωση.... πραγματικά θα ήθελα να δω τα μικρόφωνα που έγιναν οι μετρήσεις

για το εν λόγο studio... και τα καλώδια, και τα μηχανήματα... μα τόσο αθόρυβα;

Σαν κάτι να μου μυρίζει επικοινωνιακό τρίκ όσο αφορά το τι λένε για το studio εκείνο.

Δεν το checkαρα.... εάν έχεις κάποιο λινκ θα βοηθούσε.

Νομίζω, όμως, πως σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να κοιτάμε και το pragmatic της υπόθεσης - δηλαδή οκ, δεν αμφιβάλλω ότι το Galaxy studios που ανέφερε ο Νικόδημος επιτυγχάνει τόσο καλή ηχομόνωση αλλά ποιό είναι το κόστος;;

Νικόδημε αν θυμάμαι καλά, μου είχες πει ότι μία πολύ καλή στάθμη είναι περίπου στα 55-60 dB? (διόρθωσέ με αν κάνω λάθος). Οπότε λογικά σκεπτόμενος και με βάση ότι τις πλείστες των περιπτώσεων οι διάφορες ηχητικές επεξεργασίες γίνονται περίπου στα 80-85 dB, διαρέει προς τα έξω ένα ~30 dB - που δεν φαντάζομαι να είναι ενοχλητικό.

:)

...Ra & OurDarkness, και των δυό σας οι σκέψεις είναι σωστές ;)

αυτό που λέει ο Ra είναι πολύ σωστό...υπάρχουν οι εργαστηριακές μετρήσεις, αλλά υπάρχουν και οι "real world" μετρήσεις οι οποίες πάντα θα έχουν κάποια αποκλίση (προς το χειρότερο εννοείται ;D)...κάτι που είναι λογικό αν σκεφτούμε τις κατασκευαστικές αβλεψίες κλπ κλπ

"μπι τι νταμπλιγιου" (πολύ μου άρεσε αυτό ;D) νομίζω πως ο Dreampanos ήθελε να γράψει "κτυπογενής" και όχι "κρυπτογενής" οπότε λέτε το ίδιο πράγμα ;)

Γιάννη, πολύ σωστά θυμάσαι, έγραφα για 50-55db....αλλά ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ηχομείωσης....δηλαδή σε συχνοτικό περιεχόμενο που έχει να κάνει με μουσικές εφαρμογές και όχι απλά 50-55db ηχομείωσης με βάση την κατηγοριοποίηση STC...το πρόβλημα είναι ότι η συγκεκριμένη κατηγοριοποίηση δεν συμπεριλαμβάνει συχνότητες κάτω από τα 400Hz, με αποτέλεσμα μια ηχομειωτική κατασκευή πού έχει STC 55,  σε χαμηλοσυχνοτικό περιεχόμενο να έχει συντελεστή ηχομείωσης τραγικά μικρότερο, πχ 10-12db στα 150Hz, οπότε όπως καταλαβαίνεις δεν διαρέει προς τα έξω ένα μικρό ποσοστό αλλά το σύνολο σχεδόν της ακουστικής ενέργειας στην συγκεκριμένη συχνοτική περιοχή....η οποία παρεπιμπτόντως είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για τις μουσικές εφαρμογές....

..και για να μην μπλέκω σε ατέρμονες συζητήσεις, οι απόψεις  μου (και αρκετών άλλων ;)) για το θέμα βρίσκονται εδώ

http://www.noiz.gr/index.php?topic=158312.0

Last edited by a moderator:

Trending...

Νέα θέματα