Τι τρώτε σήμερα/τώρα?

Βανταπαβτζινα!
 

Ζυμαροπιτα/μπατζινα με τις γευσεις του Vada Pav. Το Vada Pav, γνωστο και ως ινδικο burger, ειναι ενα σνακ απο το Μουμπαι της Ινδιας. Ξεκιναει με πουρε πατατας ο οποιος ειναι εντονα αρωματισμενος με chillies, curry leaves, σκορδο και αλλα μπαχαρικα. Ο πουρες μετα πλαθεται σε μπαλακια/μπιφτεκακια, μπαινει σε ενα κουρκουτι απο ρεβυθαλευρο (gram) και τηγανηζεται (σαν τα διαφορα pakora). Βγαινει ετσι μια τραγανη πικαντικη πατατοκροκετα που σερβιρεται μεσα σε ενα στρογγυλο ψωμακι σαν burger, με μπολικο κοκκινο και πρασινο chilli chutney. 
 

Εδω την εκανα σε μορφη μπατζινας. Εκοψα πατατα σε ψιλα ψιλα κυβακια και μετα απο ενα γρηγορο βρασιμο τα περασα απο τηγανι οπου ειχα να σωταρονται σκορδο, κρεμμυδακι φρεσκο, τζιντερ, πρασινα chillies, αποξηραμενα φυλλα curry, φρεσκοτριμμενο πιπερι και σπορους μουσταρδας. Μπηκε μετα σε μια ζυμη/χυλο απο αυγα, λαδι, γιαουρτι και αλευρια - ενα μερος λευκο, ενα μερος καλαμποκαλευρο και ενα μερος ρεβυθαλευρο gram. Kουρκουμας, αλατοπιπερα και ψησιμο. Σκεφτομουν για ωρα αν θα βαλω φετα, paneer ή κανενα αλλο τυρι αλλα για πρωτη φορα ειπα να την κανω ανευ. Στο σερβιρισμα ηθελε μια γερη κουταλια mango & chilli chutney στο πλαι αλλα μου ειχε τελειωσει και ξεχασα να παρω ο βλακας. 
 

Θα ξαναγινει σιγουρα, βγηκε δολοφονικη και συνηστω δοκιμη οπωσδηποτε! Το gram flour και τα curry leaves ειναι τα μονα "εξωτικα" υλικα και στην αναγκη μπορουν να παραλειφθουν.

vadapavjina.jpg

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ο μικρός έξυπνος Γιαπωνέζος φίλος μου 

IMG_6713.jpeg

IMG_6714.jpeg

Εντάξει, καμία σχέση με παιδάκια στα κάρβουνα - 

 
Πες μου οτι είναι ο Παναγιώτης στο Περιστέρι (δεν έχω φάει αλλού καλύτερο, τεράστιος μάστορας)
Λοιπόν....

Αργώ αλλά δεν ξεχνώ! ειδικά αν ειναι για μεζέδες....

Παναγιώτης σκίζει βάρδουλα. Τρελό γιαουρτλού. Μαλακό κεμπάπ, σωστα μπαχαρωμένο, σωστά ψημένο και πολύ ελαφρύ

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Λοιπόν....

Αργώ αλλά δεν ξεχνώ! ειδικά αν ειναι για μεζέδες....

Παναγιώτης σκίζει βάρδουλα. Τρελό γιαουρτλού. Μαλακό κεμπάπ, σωστα μπαχαρωμένο, σωστά ψημένο και πολύ ελαφρύ


Τα 'λεγα εγώ αλλά....

Κρεατοφάγοι σπεύσατε, δε θα το μετανιώσετε.

 
Τα 'λεγα εγώ αλλά....

Κρεατοφάγοι σπεύσατε, δε θα το μετανιώσετε.
Εγώ όπως είπα, πήγα λόγω των διθυραμβικων σχολίων και δοκίμασα.

Δεν ήταν τελικά του γούστου μου το κεμπάπ του.

Λιγωτικο.

Του Αρίστου στο Π. Φάληρο παραμένει το κεμπαπ του γούστου μου.

.

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Μπουργκινιον με μοσχαρισΑ μάγουλα και ... σχεδόν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ πουρές (ο πραγματικός έχει τόσο βούτυρο όσο και πατάτα,ο δικός μου 200 γραμμάρια στο κιλό).

Ροκφόρ πραγματικό (μια ζωή την έχουμε) και Προσεκο από τα Λιντλ ? (μια χαρά είναι)

Έπος 

20231206_165740.jpg 20231206_165350.jpg

 
Μαγειρικός (βασικα λατζερικός) εφιάλτης το μοσχάρι βουργουνδιας. Αλλά νόστιμο.

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Μαγειρικός (βασικα λατζερικός) εφιάλτης το μοσχάρι βουργουνδιας. Αλλά νόστιμο.


Ε ναι δεν είναι και για κάθε μέρα αλλά έχω σύστημα και όπως κάθε σοβαρός μάγειρας, που δεν έχει υπηρέτη , πλένω όσο μαγειρεύω ?

 
Ε ναι δεν είναι και για κάθε μέρα αλλά έχω σύστημα και όπως κάθε σοβαρός μάγειρας, που δεν έχει υπηρέτη , πλένω όσο μαγειρεύω ?
Να υποθέσω ότι είναι Κυριακάτικο το τραπέζι? ?

αααα.jpg

 
Να υποθέσω ότι είναι Κυριακάτικο το τραπέζι? ?

Προβολή συνημμένου 41279


Όχι τη μέρα της γιορτής μου ήταν, το πρόσφορο νομίζω το πήρε η σύζυγος από ένα εκκλησάκι διπλά στο σπίτι όταν γυρναγε με τον μικρό από το σχολείο 

 
Την ειδα St. John σημερις. Bone marrow, φρυγανισμενο ψωμι, σαλατα μαιδανος-κρεμμυδι-καπαρη και χοντρο αλατι. Και φυσικα ενα ποτηρακι κοκκινο. 

Και υποτιθεται παω να συνεχισω δουλεια τωρα μετα απ'αυτο. 

PXL_20231215_144702312.jpg

 
Αμάρτησα με τσουχτή σήμερα.

Αύριο μόνο σαλάτα.
Δεν ειχα Νο5 και εβαλα σπαγγετι, αλλα καλη ειναι κι ετσι.

IMG_20240124_231033.jpg

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:

Trending...

Νέα θέματα

Back
Top