Συμβουλες για αρχαριο για αγορα μεταχειρισμενου arranger

j3ff_h4nnem4n

Νέο μέλος
Πόντοι
3
Καλησπερα στην ομορφη παρεα, νεος εδω και φερνω ερωτησεις.

Πριν απο αυτες να σας πω πεντε λογια για την κατασταση. Πολυ προσφατα κολλησα με πανηγυρτζιδικα αραβικα(μην ρωτατε το πως και γιατι, δεν εχω απαντηση) και αρχισα να παιζω σε ενα αρμονιακι που ειχα μικρος, αλλα δεν γινεται δουλεια ουτε για πλακα. Ετσι εκανα μια ερευνα για Arrangers και κατεληξα σε korg συγκεκριμενα στην σειρα PA κυριως γιατι βλεπω οτι γενικα παιζει πολυ στην ελλαδα και υποστηριζεται πολυ και με software της korg. Παιζω χρονια κιθαρα (ηλεκτρικη) ετσι δεν με τρομαζει η μελετη και επειδη τελευταια κανω και producing γνωριζω και απο daw γιαυτο πιστευω οτι η PA θα ειναι για μενα γιατι θελω full να ψαχτω για sounds και να κανω δικα μου styles. Επεισης ειμαι φοιτητης επομενως εχω απλετο ελευθερο χρονο για να μαθω το οργανο. Αρα χρειαζομαι κατι που να μην με περιοριζει στο μελλον αλλα χωρις να πρεπει να δοσω το μισο επειδομα του στεγαστικου. Αρα το budget ειναι απο 500 μεχρι 650 βαρια βαρια επομενως πιστευω πως τα μεταχειρισμενα ειναι μονοδρομος. Εχω βρει λοιπον αγγελια για PA600qt που ειναι το oriental version το οποιο πρεπει να μου ειναι ταμαμ για αυτα που θελω στα 500.

Εχετε να προτεινετε αλλο μοντελo?
Ποσο ρισκο ειναι τα μεταχειρισμενα?, Να παω για ελεγχο πριν το παρω? και τι να προσεξω?

Ολες οι συμβουλες και τα σχολεια καλοδεχουμενα

Από arrangers δεν ξέρω να σου πώ, έλεγχο πάντως να κάνεις.
Δες σε τι κατάσταση είναι, αν δουλεύουν τα πλήκτρα, τα κουμπιά, ή οθόνη κτλ...

παρ'οτι και η Yamaha εχει εξαιρετικα στυλσ και ηχους στα οργανα της, κι εγω πιστευω οτι η Κοργκ σε αυτο το ειδος ειναι μονοδρομος. Κυριως γιαιτι εχειι τεραστια υποστηριξη απο ανθρωπους που εχουν ασχοληθει και εχουν φτιαξει τελεια πρισετς, λιιιγο παραπανω απο τις υπολοιιπες εταιριες! στις υπολοιπες,,, θα πρρεπει να ασχοληθεις λιιιγο παραπανω εσυ!!!!
αυτο το μοντελο που γραφεις ειναι μια χαρα (για αρχη...) (Αν μπορουσες να ανεβενες και λιγο σε κανά πα1χ, π2χ κλπ,,,!!)! αν μπορεις να κανεις με οποιον τροπο, ενα τσεκαρισματακι οτι ολα λειτουργουν και ειναι στη κατασταση που περιγραφεται, το παιρνεις ανετα!!!

Το μοναδικο μοντελο με το οποιο θα ασχοληθεις θα ειναι το pa700 μη κοιτας για τιποτα παρακατω εινια πολυ παλια.

Επισης μην ασχολεισαι με oriental μοντελα δεν εχουν να σου προσφερουν κατι στην ελληνικη αγορα, εκτος αν εχεις σκοπο να παιξεις στο Καιρο....

Το καλυτερο θα ειναι να το παρεις καινουργιο απο εδω δινει σετ το δωρο και να εχεις το κεφαλι σου ησυχο με εγγυηση για πολλα χρινια https://www.musicorama.gr/products/korg-pa-700/

Εγω το ειχα παλαιοτερα εμεινα πολυ ικανοποιημενος τωρα εχω το pa5x και δουλευω το συγκεκριμενο σετ χρονια εχει πολυ καλη υποστηριξη και ηχους&ρυθμους.
εαν δεν μπορεις χρηματικα να φτασεις καινουργιο θα προσεξεις σε μεταχειρισμενο να δουλευουν ολα και να εχει επανω καποιο σετ ελληνικων ρυθμων, τα πιο εμπορικα ειναι το musicorama & STUDIO_R.

Μην ασχολεισαι με αλλα μοντελα Roland, Yamaha, Ketron οτιδηποτε οσον αφορα arranger=KORG και δεν ειναι τοσο ευκολο να φτιαξεις μονος σου ρυθμους, ειναι πιο πολυπλοκο οσο φαινεται.

το pa600 θα το απεφευγα εχει παλιωσει παρα πολυ.

Το μοναδικο μοντελο με το οποιο θα ασχοληθεις θα ειναι το pa700 μη κοιτας για τιποτα παρακατω εινια πολυ παλια.

Επισης μην ασχολεισαι με oriental μοντελα δεν εχουν να σου προσφερουν κατι στην ελληνικη αγορα, εκτος αν εχεις σκοπο να παιξεις στο Καιρο....

Το καλυτερο θα ειναι να το παρεις καινουργιο απο εδω δινει σετ το δωρο και να εχεις το κεφαλι σου ησυχο με εγγυηση για πολλα χρινια https://www.musicorama.gr/products/korg-pa-700/

Εγω το ειχα παλαιοτερα εμεινα πολυ ικανοποιημενος τωρα εχω το pa5x και δουλευω το συγκεκριμενο σετ χρονια εχει πολυ καλη υποστηριξη και ηχους&ρυθμους.
εαν δεν μπορεις χρηματικα να φτασεις καινουργιο θα προσεξεις σε μεταχειρισμενο να δουλευουν ολα και να εχει επανω καποιο σετ ελληνικων ρυθμων, τα πιο εμπορικα ειναι το musicorama & STUDIO_R.

Μην ασχολεισαι με αλλα μοντελα Roland, Yamaha, Ketron οτιδηποτε οσον αφορα arranger=KORG και δεν ειναι τοσο ευκολο να φτιαξεις μονος σου ρυθμους, ειναι πιο πολυπλοκο οσο φαινεται.

το pa600 θα το απεφευγα εχει παλιωσει παρα πολυ.
Καιρο δεν σκοπευω να παιξω, απλα γουσταρω φουλ το style και πιστευω οτι με αυτους τους ηχους θα εχω εξτρα κινητρο.

Το pa600 πως εννοεις οτι εχει παλιωσει? Απο αποψη οτι δεν υποστηριζεται πλεον η και τα sounds του δεν ειναι καλη ποιοτητα?

Καινουργιο δυστυχως πολυ δυσκολα, θα συνεχισω να ψαχνω μεταχειρισμενα με κανενα σετακι

Το pa600 πως εννοεις οτι εχει παλιωσει? Απο αποψη οτι δεν υποστηριζεται πλεον η και τα sounds του δεν ειναι καλη ποιοτητα?
ειναι βασισμενο στο pa3x βγηκε το 2012, ενω το 700 ειναι στη μηχανη του 4x αυτο εννοω παλιωσε.

οκ αν δεν ειναι να βγεις αμεσα σε live μπορεις να ψαξεις και το pa600 αλλα εν καιρω θα δεις οτι το 700 ειναι πιο μπροστα.

Απλα, αν δεν εχει ο ανθρωπος εμπειρια απο αρμονιο και πιανο το πρωτο του αρμονιο να ειναι ενα καινουριο πιο ακριβο ισως να του επεφτε καπως βαρυ.
Πιστευω πως πολλοι (μεσα σε αυτους και εγω) αγορασαμε στην αρχη καποιο μεταχειρισμενο παλιο φθηνο αρμονιο και μετα αν βλεπαμε οτι φτουραει το πραγμα ή ειμασταν διατεθιμενοι να τα δωσουμε και χωρις να εχουμε ικανότητες,ετσι απλα για γουστο, πηγαιναμε σε κατι καλυτερο.
Στο σπιτι μου εγω πχ παιζω με ενα αρμονιο της Yamaha PSR S750 ίδιας ηλικίας.
Προβληματα που εβγαλε που ειναι κοινα σε αυτο το μοντελο πχ:
α) Καποια κουμπια αλλαγης ρυθμων και ήχων την ωρα που παιζεις πρεπει να πατηθουν καλα για να λειτουργησουν, κατω απο ενα μαυρο πληκτρο μαλλον μπηκε σκουπιδι και καμια φορα το οατας μια φορα και βγαζει διπλο ήχο,το κουμπι που σβηνει δεν δουλευει πλεον,οποτε το σβηνω απο το μενου.
Υπαρχει κατι ιδιαιτερο να προσεξει ο ανθρωπος στο PA600 αν γνωριζετε;
Εγω θα συμβουλευα καθε πληκτρο να το χτυπησεις γρηγορα αρκετες φορες για να δεις οτι λειτουργει κανονικα και να προσεξεις ιδιαιτερα την πρωτη σειρα κουμπιων πανω απο τα πληκτρα γιατι ειναι αυτη που χρησιμοποιουμε συνηθως την ωρα που παιζουμε και την παταμε περισσοτερο.Με τα απειρα πατηματα φθειρεται απο κατω το αγωγιμο σημειο (μελανι-επαφη) και δεν λειτουργει καλα.Το καθαρισμα απο ο,τι καταλαβα λειτουργει μονο για καποιον καιρο και η μονη λυση ειναι η αλλαγη της σειρας που ανηκει το προβληματικο κουμπι.

Καλησπερα στην ομορφη παρεα, νεος εδω και φερνω ερωτησεις.

Πριν απο αυτες να σας πω πεντε λογια για την κατασταση. Πολυ προσφατα κολλησα με πανηγυρτζιδικα αραβικα(μην ρωτατε το πως και γιατι, δεν εχω απαντηση) και αρχισα να παιζω σε ενα αρμονιακι που ειχα μικρος, αλλα δεν γινεται δουλεια ουτε για πλακα. Ετσι εκανα μια ερευνα για Arrangers και κατεληξα σε korg συγκεκριμενα στην σειρα PA κυριως γιατι βλεπω οτι γενικα παιζει πολυ στην ελλαδα και υποστηριζεται πολυ και με software της korg. Παιζω χρονια κιθαρα (ηλεκτρικη) ετσι δεν με τρομαζει η μελετη και επειδη τελευταια κανω και producing γνωριζω και απο daw γιαυτο πιστευω οτι η PA θα ειναι για μενα γιατι θελω full να ψαχτω για sounds και να κανω δικα μου styles. Επεισης ειμαι φοιτητης επομενως εχω απλετο ελευθερο χρονο για να μαθω το οργανο. Αρα χρειαζομαι κατι που να μην με περιοριζει στο μελλον αλλα χωρις να πρεπει να δοσω το μισο επειδομα του στεγαστικου. Αρα το budget ειναι απο 500 μεχρι 650 βαρια βαρια επομενως πιστευω πως τα μεταχειρισμενα ειναι μονοδρομος. Εχω βρει λοιπον αγγελια για PA600qt που ειναι το oriental version το οποιο πρεπει να μου ειναι ταμαμ για αυτα που θελω στα 500.

Εχετε να προτεινετε αλλο μοντελo?
Ποσο ρισκο ειναι τα μεταχειρισμενα?, Να παω για ελεγχο πριν το παρω? και τι να προσεξω?

Ολες οι συμβουλες και τα σχολεια καλοδεχουμενα
Παρασύρθηκες τέκνο μου. Ο Βεελζεβούλ σε θέλει τσιφτετελέλληνα γαρουφαλλιάρη και σκυλαδικο-σουρουκλεμέ. Μην υποκύψεις τέκνο μου στα θέλγητρα τού Μαμμωνά, επειδή μόνο αυτό δίνει αξιοπρεπή μεροκάματα στο Βαλκνανιστάν.
Μη γίνεσαι απολωλό πρόβατο, όπως τόσοι και τόσοι ψωμο-λυμασμένοι συμπαίκτες μας ροκ μουσικοί, επειδή απλά γεννήθηκαν στη λάθος χώρα. Θα προσεύχομαι δια την σωτηρίαν των ψυχών ημών, και υπέρ επανόδου σου στο δρόμο τού Φωτός , της Αλήθειας και της μετανοίας, Αμήν

Ασε τον ανθρωπο εκει στα τουρκοαραβικα, να εχει και μια ελπιδα για κανα νυχτοκαματο, γιατι οπως εχουν γινει τα πραγματα με τη ροκ η παρακατω ταινια λογιζεται πλεον ως ντοκυμαντερ

rock.jpg

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back