Τι τρώτε σήμερα/τώρα?

Έχει την τιμητική του το παστίτσιο!

Πήρε η μάνα μου ένα κομμάτι και εγώ θα φάω όλο το ταψί το βράδυ...

image.png

Νάτονα πάλι ...

Χτύπησε μεσημεριάτικα ...

Δεν έχεις αιδώ εσύ ρε κανάγια?

Είπαμε μόνο βράδυ τρώω.

Γιατί μου το κάνεις αυτό?

Ε?

Και μετά τα ψωμιά και τα προζύμια, ρίχνουμε και ένα αρνί με πατάτες, καρότα, κολοκυθάκια και μια γλυκοπατάτα στη γάστρα. 

Το αρνί το έχω μαριναρει με ξύδι (ποντιακή επιρροή) και δε μυρίζει καθόλου. Επίσης στη συνέχεια πασαλειφθηκε με βενεγκρετ με μυρωδικά (θυμάρι, δεντρολίβανο, ρίγανη).

Ψήσιμο 3 ώρες με γάστρα κλειστή και 20' ανοιχτή έτσι για την κρούστα.

IMG_20231126_235220.jpg

IMG_20231126_235235.jpg

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Α, γεια σου.

Ποστάρεις την σωστή ώρα.

Ότι πρέπει για να μου τρέξουν τα σάλια να φάω την τουμπανοφασολάδα μου σε κανένα δίωρο.

Τώρα ψιλοτσιμπάω (πολύ "ψιλο" όμως) μπρόκολο με τυροκαυτερή, για να συνοδεύσω το κρασάκι μου.

Τι, αυτά τα τρία μόνο?

Σκέτα?

Μου γκρεμίζεις τον μύθο που είχα πλάσει για σένα.

Τι, αυτά τα τρία μόνο?

Σκέτα?

Μου γκρεμίζεις τον μύθο που είχα πλάσει για σένα.
Εχει αλλα 3-4 τουλαχιστον καβατζωμενα και αλευρωμένα κάτω απο τη σίτα. Τηγανίζονται!

Εχει αλλα 3-4 τουλαχιστον καβατζωμενα και αλευρωμένα κάτω απο τη σίτα. Τηγανίζονται!

Σύμφωνοι, αλλά δεν θα φάει και κανένας άλλος?

Μόνος του είναι πάλι?

Που είναι η σύζυγος βρε Σπύρο?

Μόνος του είναι πάλι?

Η φωτογραφια έχει μονο τα 2 μέρη της τριλογίας. Αριστερά παίζει να ειναι η λεκάνη με το αλεύρι με τα υπόλοιπα. Δεξιά αποτυπώνεται λογικά το τηγάνι και το καθαρό πιάτο με τα τηγανισμένα.

Μόνος του είναι πάλι?

9 κομμάτια ήταν.

Έτσι για μεζέ με τις ?

?

Και φυσικά σαλάτα με φέτα και κρεμμύδι πάντα με τηγανητό ψάρι.

Κά μπόλικο λάδι για βούτες.

Συνήθεια από παλιά. (Μαργαρώ ψαροταβέρνα Χατζηκυριάκειο)

Η φωτογραφια έχει μονο τα 2 μέρη της τριλογίας. Αριστερά παίζει να ειναι η λεκάνη με το αλεύρι με τα υπόλοιπα. Δεξιά αποτυπώνεται λογικά το τηγάνι και το καθαρό πιάτο με τα τηγανισμένα.

Ε, καλά, το ξέρω ότι είναι μισή η φωτό.

Δεν φαίνονται η χωριάτικη, τα χόρτα, το ψωμί και ο κράσος.

Δεν λες πάλι καλά που τα πρόλαβε κι αυτά ...

Συνήθως φωτογραφίζει μόνο τα κόκκαλα.

Και φυσικά σαλάτα με φέτα και κρεμμύδι πάντα με τηγανητό ψάρι.

Κά μπόλικο λάδι για βούτες.

Συνήθεια από παλιά. (Μαργαρώ ψαροταβέρνα Χατζηκυριάκειο)
Εμ έτσι ντε, να αποσαφηνίζονται κάποια πράματα. Είχα οπλίσει ερώτηση ντόντε εστά ελ ακομπανιαμέντο, αλλά δεν την έκανα γιατί ήμουν σίγουρος ότι κάπου υπήρχαν εκτός κάδρου.

Πρασομπατζίνα!

Η μπατζίνα ειναι μια ζυμαροπιτα, πίτα δίχως φύλλο δηλαδη, συνήθως φτιαγμένη με τριμμένο κολοκυθάκι και φέτα, αναμειγμένα μέσα σε μια ζύμη-χυλό απο αλευρι, ελαιολαδο, αυγα και γιαουρτι (ή γαλα). Ειχα φτιάξει την προηγούμενη βδομάδα μια τυπική μπατζίνα με κολοκυθάκι και μου ήρθε η όρεξη να πειραματιστώ λίγο με το concept.

Εδω αντί για κολοκυθάκι έβαλα πράσο και φρέσκο κρεμμυδάκι σιγομαγειρεμένα σε μπόλικο ελαιόλαδο (σχεδόν confit), αρωματισμένα με σπόρους μάραθου και κύμινου. Δεν εβαλα επισης καλαμποκάλευρο όπως συνηθίζεται, το σκέτο λευκό μου φαινόταν καλύτερος συνδυασμός με το πράσο. Και αντι για φέτα έβαλα ένα παρεμφερες τούρκικο λευκό τυρί για πίτες, το kombi, μιας και το είχα πρόχειρο στο ψυγείο.   prasobaj.jpg

Το πρώτο πείραμα αφανίστηκε εντος 12ωρου, άυριο μεθαύριο θα επιχειρήσω και μια άλλη, αρκετά πιο εξοτική παραλλαγη που μου ηρθε...

Ωρε φίλε... έπρεπε να ποστάρεις και την παραδοσιακή όμως.... Μου έφερες ιδέα απο παιδική μνήμη στο μυαλό τώρα... Αναμένουμε και την επόμενη

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back