Τι τρώτε σήμερα/τώρα?

IMG_6537.jpeg

Μη ζητήσετε συνταγή

Μ’ έχει ορκίσει η γιαγιά να μείνει μυστική 

Sorry for that 

 
Ψωμί με προζύμι, ricotta χειροποίητη, τοματίνια , βασιλικός, μπούκοβο.

Για τη ricotta:

2lt πλήρες γάλα (όσο πιο πολλά λιπαρά τόσο το καλύτερο, και αν έχετε πρόσβαση σε κανένα μη παστεριωμένο ακόμα πιο καλά) + 180ml κρέμα γάλακτος (επίσης τίγκα στα λιπαρά). Και τα δύο με τη μια σε κατσαρόλα και θερμαίνουμε μέχρι τους 90 βαθμούς όπου σβήνουμε και το τραβάμε από τη φωτιά.

Αμέσως ρίχνουμε μέσα 8gr αλάτι και 40ml λευκό ξύδι και ανακατεύουμε για 20' Στη συνέχεια το αφήνουμε άλλα 20' και σουρώνουμε σε ύφασμα . Αναλόγως τι υφή θέλουμε κρατάμε σχετική υγρασία από την άλμη. Όσο πιο πολύ σουρώνουμε θα έχουμε πιο σφιχτή υφή. Αφήνουμε το προϊόν να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και το βάζουμε στο ψυγείο καλυμμένο με μεμβράνη. Αν θέλουμε κρεμώδη υφή το χτυπάμε στο multi μαζι με λίγη κρέμα γάλακτος.

Είναι πολύ ευαίσθητο προιον και θα πρεπει να καταναλωθεί εντός 3 ημερών.

IMG_20220718_233354.jpg

IMG_20220718_163459.jpg

IMG_20220718_164627.jpg

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Μακαρόνια. Το χειρότερο είδος φαγητού. Δεν τα τρώω ποτέ.Απορω με αυτούς που πληρώνουν για να φάνε μακαρονάδα σε εστιατόριο. 


Να σου πω.....στην ΕΛΛΑΔΑ οντως τοσο στα σπιτια οσο και στα εστιατορια το 99% των...μακαρονΑδων ειναι απο απαραδεκτες εως τρισαθλιες οποτε καλα κανεις και δεν τα τρως μια και ΚΑΝΕΙΣ δεν ξερει να τα ΜΑΓΕΙΡΕΨΕΙ με τον ΣΩΣΤΟ τροπο

Εχω ..παιδικα τραυματα απο τις...μακαροναδες της μανας μου ?..βρασμενες 20 λεπτα ,καλα...ξεπλυμενες κατω απο τη βρυση και μετα σερβιρισμενες ΜΕ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ κιμα (και αυτη τρισαθλια) ΠΑΝΩ αν ειναι δυνατον ΠΑΝΩ απο τα μακαρονια....? με τριμμενο ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ ....αν ειναι δυνατον δηλ. ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ ? ...στουΜπετσι κανονικο (στα 80s αντικατασταθηκε απο REGATTO ...αλλη ΤΡΑΓΩΔΙΑ και αΦτι....).

Τωρα αν σου φτιαξω ΕΓΩ την μακαροναδα τη ΣΩΣΤΗ ειμαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ οτι θα ξετρελλαΘοις και οτι για να στην φτιαχνω καθε μερα  θα παραδεχτεις μεχρι και οτι η ΓΗ ΔΕΝ ειναι επιπεδη.?

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Να σου πω.....στην ΕΛΛΑΔΑ οντως τοσο στα σπιτια οσο και στα εστιατορια το 99% των...μακαρονΑδων ειναι απο απαραδεκτες εως τρισαθλιες οποτε καλα κανεις και δεν τα τρως μια και ΚΑΝΕΙΣ δεν ξερει να τα ΜΑΓΕΙΡΕΨΕΙ με τον ΣΩΣΤΟ τροπο

Εχω ..παιδικα τραυματα απο τις...μακαροναδες της μανας μου ?..βρασμενες 20 λεπτα ,καλα...ξεπλυμενες κατω απο τη βρυση και μετα σερβιρισμενες ΜΕ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ κιμα (και αυτη τρισαθλια) ΠΑΝΩ αν ειναι δυνατον ΠΑΝΩ απο τα μακαρονια....? με τριμμενο ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ ....αν ειναι δυνατον δηλ. ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ ? ...στουΜπετσι κανονικο (στα 80s αντικατασταθηκε απο REGATTO ...αλλη ΤΡΑΓΩΔΙΑ και αΦτι....).

Τωρα αν σου φτιαξω ΕΓΩ την μακαροναδα τη ΣΩΣΤΗ ειμαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ οτι θα ξετρελλαΘοις και οτι για να στην φτιαχνω καθε μερα  θα παραδεχτεις μεχρι και οτι η ΓΗ ΔΕΝ ειναι επιπεδη.?
Κοίτα καμιά φορά τρώω μακαρόνια (μια φορά τον δίμηνο)Απλά αρνούμαι να πληρώσω σε εστιατόριο 10-12 ευρώ φαγητό των 50 λεπτών .Τρώω μια μπριζόλα. 

 
Να σου πω.....στην ΕΛΛΑΔΑ οντως τοσο στα σπιτια οσο και στα εστιατορια το 99% των...μακαρονΑδων ειναι απο απαραδεκτες εως τρισαθλιες οποτε καλα κανεις και δεν τα τρως μια και ΚΑΝΕΙΣ δεν ξερει να τα ΜΑΓΕΙΡΕΨΕΙ με τον ΣΩΣΤΟ τροπο

Εχω ..παιδικα τραυματα απο τις...μακαροναδες της μανας μου ?..βρασμενες 20 λεπτα ,καλα...ξεπλυμενες κατω απο τη βρυση και μετα σερβιρισμενες ΜΕ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ κιμα (και αυτη τρισαθλια) ΠΑΝΩ αν ειναι δυνατον ΠΑΝΩ απο τα μακαρονια....? με τριμμενο ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ ....αν ειναι δυνατον δηλ. ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ ? ...στουΜπετσι κανονικο (στα 80s αντικατασταθηκε απο REGATTO ...αλλη ΤΡΑΓΩΔΙΑ και αΦτι....).

Τωρα αν σου φτιαξω ΕΓΩ την μακαροναδα τη ΣΩΣΤΗ ειμαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ οτι θα ξετρελλαΘοις και οτι για να στην φτιαχνω καθε μερα  θα παραδεχτεις μεχρι και οτι η ΓΗ ΔΕΝ ειναι επιπεδη.?
Τελικά όλοι τα ίδια έχουμε ζήσει... βάσιμο το ζυμαρικό μέχρι να διαλυθεί στα συστατικά του, και κάψιμο σε λιπαρή ουσία λουσμένο με βρωμοτύρια ?

Επίσης βράσιμο σε μικρό κατσαρολάκι και "σπάσιμο" του σπαγγέτι στη μέση πριν πέσει στο νερό (μαζι με ελαιόλαδο).

Κοίτα καμιά φορά τρώω μακαρόνια (μια φορά τον δίμηνο)Απλά αρνούμαι να πληρώσω σε εστιατόριο 10-12 ευρώ φαγητό των 50 λεπτών .Τρώω μια μπριζόλα. 
Τώρα θίγεις τεράστιο θέμα με την τιμολόγηση του φαγητού στα εστιατόρια...

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Εγώ εδώ και 15 + χρόνια σιτίζομαι από ένα μαγεργειο δίπλα στο σπίτι μου.

Μεγάλες μερίδες (καμία φορά το τρωω σπαστά δηλαδή, μεσημέρι- βράδυ) και οι τιμές κυμαίνονται από 4,50 € / μερίδα (π.χ. όσπρια/ λαδερά/ ζυμαρικά ) , έως 6,50 € / μερίδα (συνήθως το μοσχάρι είναι το πιο ακριβό) π.χ. με ρύζι ή πατάτα φούρνου.

Αυτά άλλωστε τα φαγία μου αρέσουν, η κλασσική ελληνική κουζίνα.

Έχω να καθίσω να φάω σε εστιατόριο/ ταβέρνα/ restaurant πάνω από 10+ έτη

 
Εχω ..παιδικα τραυματα απο τις...μακαροναδες της μανας μου ?..βρασμενες 20 λεπτα ,καλα...ξεπλυμενες κατω απο τη βρυση και μετα σερβιρισμενες ΜΕ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ κιμα (και αυτη τρισαθλια) ΠΑΝΩ αν ειναι δυνατον ΠΑΝΩ απο τα μακαρονια....? με τριμμενο ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ ....αν ειναι δυνατον δηλ. ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ ? ...στουΜπετσι κανονικο (στα 80s αντικατασταθηκε απο REGATTO ...αλλη ΤΡΑΓΩΔΙΑ και αΦτι....).
Βρρρρρε αχάριστε άνθρωπε! Αντί να ευγνωμονείτε τη μάνα, που τα έβραζε 20 λεπτά για "να γίνουνε καλά για να μη σε πιάσει το στομάχι", μέσα σε κάποιο λάδι που επέπλεε στο νερό (μάλλον για να μη ματιαστούν τα μακαρόνια), και μετά τα ξέπλενε να φύγουν τυχόν ιζήματα, ΑΦΤΟ είναιτοφχαριστώ;;;;!

(Τελικά, νομίζω ότι επιβεβαιώνεται η θεωρία μου όσο περνάει ο καιρός. Μέσα σε όλα τα σπίτια, συμβαίνουν ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια πράγματα, απλά με άλλα ονόματα.)

 
Κοίτα καμιά φορά τρώω μακαρόνια (μια φορά τον δίμηνο)Απλά αρνούμαι να πληρώσω σε εστιατόριο 10-12 ευρώ φαγητό των 50 λεπτών .


Εντάξει εξαρταται απο την σαλτσα (αν ειναι π.χ. απο φρεσκα θαλασσινα 10 ευρω θα δΩκεις και θα πεις και φΧαριστω) τωρα αν ειναι απλα πομοντορια ,ναι ειναι κλοπη, στη Ναπολη που παω συχνα και τρωω φυσικα τις καλυτερες μακαροναδες του πλανητη εχει η απλη (alio/oglio & pommodori) 6 ευρω, η..κρεατενια (με ραγου δηλ) 8 και με θαλασσινα γυρω στα 10 (παντα βεβαια με παστα πΓιοτητας οχι Barilla)

Τώρα θίγεις τεράστιο θέμα με την τιμολόγηση του φαγητού στα εστιατόρια...


ενταξει ακομα και με τις τρομερες αυξησεις που εχουν γινει τον τελευταιο χρονο για Ευρωπη (καλα δεν μιλαμε για ΗΠΑ ) φτηνη ειναι η Ελλαδα, ΠΟΛΥ φτηνη....ειδικα αν σκεφτεις και το ΚΟΣΤΟΣ που εχει η διατηρηση ενος εστιατοριου (π.χ. το αγαπημενο μου κεπαΠτζιδικο εχει μεν αυξησει τις τιμες 25% αλλα αν σκεφτεις οτι εχει ,ανα πασα στιγμη μεσα 30 ατομα προσωπικο.....χωρια τις ασυλληπτες αυξησεις στις ,εξαιρετικες, πρωτες υλες, δικαιολογειται......στο Βερολινο το τυλιχτο doner εχει παει απο 4 ευρω στα 7.....και στις περισσοτερες φορες ειναι καταΠσιχτρα....)

 
Εγώ εδώ και 15 + χρόνια σιτίζομαι από ένα μαγεργειο δίπλα στο σπίτι μου.

Μεγάλες μερίδες (καμία φορά το τρωω σπαστά δηλαδή, μεσημέρι- βράδυ) και οι τιμές κυμαίνονται από 4,50 € / μερίδα (π.χ. όσπρια/ λαδερά/ ζυμαρικά ) , έως 6,50 € / μερίδα (συνήθως το μοσχάρι είναι το πιο ακριβό) π.χ. με ρύζι ή πατάτα φούρνου.

Αυτά άλλωστε τα φαγία μου αρέσουν, η κλασσική ελληνική κουζίνα.

Έχω να καθίσω να φάω σε εστιατόριο/ ταβέρνα/ restaurant πάνω από 10+ έτη


σωστος,

αν εισαι εργενης και δεν μαγειρευεις (αλλα και να μαγειρευεις ισα βαρκα ισα νερα σου ερχεται ειδικα αν το κανεις απο αναγκη) το ΚΑΛΟ μαΓεΡγιο ειναι win win situation...αν εχεις οικογενεια βεβαια δεν βγαινει για καθε μερα.

 
...αν εχεις οικογενεια βεβαια δεν βγαινει για καθε μερα.
Αν είχα οικογένεια , θα αυτοκτονούσα, οπότε πάλι δεν θα χα έξοδα ?

 
ενταξει ακομα και με τις τρομερες αυξησεις που εχουν γινει τον τελευταιο χρονο για Ευρωπη (καλα δεν μιλαμε για ΗΠΑ ) φτηνη ειναι η Ελλαδα, ΠΟΛΥ φτηνη....ειδικα αν σκεφτεις και το ΚΟΣΤΟΣ που εχει η διατηρηση ενος εστιατοριου (π.χ. το αγαπημενο μου κεπαΠτζιδικο εχει μεν αυξησει τις τιμες 25% αλλα αν σκεφτεις οτι εχει ,ανα πασα στιγμη μεσα 30 ατομα προσωπικο.....χωρια τις ασυλληπτες αυξησεις στις ,εξαιρετικες, πρωτες υλες, δικαιολογειται......στο Βερολινο το τυλιχτο doner εχει παει απο 4 ευρω στα 7.....και στις περισσοτερες φορες ειναι καταΠσιχτρα....)
Η Ελλάδα όμως είναι πολύ πιο φθηνή και στο μέσο μισθό απο αυτές τις δύο χώρες που ανέφερες...

Το κόστος διατήρησης εστιατορίου είναι πραγματι μεγάλο και ειναι πολλοι οι λογοι που συμβαινει αυτό με τις πρώτες ύλες να έρχονται τουλάχιστον τριτες ή τέταρτες στην ιεραρχία (μετά το ενοίκιο, τη μισθοδοσία και ίσως και τα αλκοολούχα εαν προσφέρονται πιο premium επιλογες). Εκτός αν δουλεύεις κυρίως με προιόντα εισαγωγής και μάλιστα απο μη ευρωπαικές χώρες. Σε χώρες σαν αυτες της μεσογείου είναι σοφό να δουλεύεις με προιόντα που βγάζει η χώρα σου αν ειναι δυνατόν και αποκλειστικά. 

 
Η Ελλάδα όμως είναι πολύ πιο φθηνή και στο μέσο μισθό απο αυτές τις δύο χώρες που ανέφερες


Στο Βραδεμβουργο οι μισθοι ειναι ιδιοι με την Ελλαδα (συν του οτι δεν υπαρχει και φοροδιαφυγη οποτε δεν υπαρχει και το "λιπος-μαυρο χρημα" που εχει το 70% των συμπατριωτων μας που δεν πληρωνει καθολου φορους)...στις ΗΠΑ επισης...αλλος ο μισθος στο Idaho αλλος στο LA.....

Ενταξει στα "εστιατορια" στο Βερολινο οι τιμες ειναι ελαχιστα πιο πανω απο Ελλαδα (μεχρι και το 2021 ηταν 30% κατω ενω απο το 2002-2015 περιπου ηταν στο 50%) 

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Εκτός αν δουλεύεις κυρίως με προιόντα εισαγωγής και μάλιστα απο μη ευρωπαικές χώρες.


ειπα

χωρια τις ασυλληπτες αυξησεις στις ,εξαιρετικες, πρωτες υλες,
 οποτε μιλαμε φυσικα για ντοπια προϊοντα.....τα ευρωπαϊκα τροφιμα ειναι ΑΘΛΙΑ σε ποιοτητα,ειδικα τα "φρεσκα" (με εξαιρεση την Γαλλια,Ισπανια και Ιταλια στην επαρχια και σε καποιες λιγες πολεις και φυσικα την Ελβετια)

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
το αγαπημενο μου κεπαΠτζιδικο


Πες μου οτι είναι ο Παναγιώτης στο Περιστέρι (δεν έχω φάει αλλού καλύτερο, τεράστιος μάστορας)

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Στο Βραδεμβουργο οι μισθοι ειναι ιδιοι με την Ελλαδα (συν του οτι δεν υπαρχει και φοροδιαφυγη οποτε δεν υπαρχει και το "λιπος-μαυρο χρημα" που εχει το 70% τ)...στις ΗΠΑ επισης...αλλος ο μισθος στο Idaho αλλος στο LA.....

Ενταξει στα "εστιατορια" στο Βερολινο οι τιμες ειναι ελαχιστα πιο πανω απο Ελλαδα (μεχρι και το 2021 ηταν 30% κατω ενω απο το 2002-2015 περιπου ηταν στο 50%) 
Στο Βρανδεμβούργο οι μισθοί ανα μήνα είναι 1000ευρώ πάνω απο την Ελλάδα κατα μέσο όρο. Και πρέπει να συνυπολογιστεί και τι αγοραστική δύναμη έχει κάποιος με το μισθό του. Και χωρίς να είμαι ΣΔΟΕ (όπως και εσύ), νομίζω ότι το "70% ων συμπατριωτων μας που δεν πληρωνει καθολου φορους" είναι υπερβολή. 

Επίσης μιλάμε γενικά για όλη τη χώρα, ακόμα και στην Ελλαδα που είναι πολύ μικρή και δεν είναι ευθεία η σύγκριση, υπάρχουν οικονομικές ανισότητες ακόμα και απο νομό σε νομό. 

Κατα τα άλλα για να μένουμε κάπως στο θέμα, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν την τιμή όπως το πόσο χρονοβόρα είναι μια παρασκευή (υπάρχουν μερικές ΠΟΛΥ δαπανηρές σε χρόνο) και αυτό σημαίνει παρατεταμενη απασχόληση προσωπικού και μείωση παραγωγής. Αυτό πάει ομως για εστιατόρια που πουλάνε "γαστρονομική εμπειρία" και όχι κάτι πιο απλό. Για αυτό το μαγεριό του Λάκη είναι value for money όπως και τα ελάχιστα πια παλιά και δοκιμασμένα Αθηναικά, δουλεύουν με φούντες. Στο φαγητό και στο ποτό υπάρχει ακόμα χώρος για κάποιον που θα επιμείνει στην ποιότητα.

Πες μου οτι είναι ο Παναγιώτης στο Περιστέρι (δεν έχω φάει αλλού καλύτερο, τεράστιος μάστορας)
Στα υπόψιν παραυτα.

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Στο Βρανδεμβούργο οι μισθοί ανα μήνα είναι 1000ευρώ πάνω απο την Ελλάδα κατα μέσο όρο. Και πρέπει να συνυπολογιστεί και τι αγοραστική δύναμη έχει κάποιος με το μισθό του. Και χωρίς να είμαι ΣΔΟΕ (όπως και εσύ), νομίζω ότι το "70% ων συμπατριωτων μας που δεν πληρωνει καθολου φορους" είναι υπερβολή. 

Επίσης μιλάμε γενικά για όλη τη χώρα, ακόμα και στην Ελλαδα που είναι πολύ μικρή και δεν είναι ευθεία η σύγκριση, υπάρχουν οικονομικές ανισότητες ακόμα και απο νομό σε νομό. 

Κατα τα άλλα για να μένουμε κάπως στο θέμα, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν την τιμή όπως το πόσο χρονοβόρα είναι μια παρασκευή (υπάρχουν μερικές ΠΟΛΥ δαπανηρές σε χρόνο) και αυτό σημαίνει παρατεταμενη απασχόληση προσωπικού και μείωση παραγωγής. Αυτό πάει ομως για εστιατόρια που πουλάνε "γαστρονομική εμπειρία" και όχι κάτι πιο απλό. Για αυτό το μαγεριό του Λάκη είναι value for money όπως και τα ελάχιστα πια παλιά και δοκιμασμένα Αθηναικά, δουλεύουν με φούντες. Στο φαγητό και στο ποτό υπάρχει ακόμα χώρος για κάποιον που θα επιμείνει στην ποιότητα.
Γερμανία. Μιλάμε για μια χώρα με το περισσότερο μαύρο χρήμα σε όλο το κόσμο. Τα μαγαζιά δεν έχουν καν ταμειακές μηχανές και γράφουν ότι έσοδα θέλουν. Έφυγε φίλος μαγαζάτορας από την Ελλάδα κυνηγημένος από τα χρέη και στην Γερμανία έγινε πλούσιος με 4 μαγαζιά σε 5 χρόνια. 

 
Γερμανία. Μιλάμε για μια χώρα με το περισσότερο μαύρο χρήμα σε όλο το κόσμο. Τα μαγαζιά δεν έχουν καν ταμειακές μηχανές και γράφουν ότι έσοδα θέλουν. Έφυγε φίλος μαγαζάτορας από την Ελλάδα κυνηγημένος από τα χρέη και στην Γερμανία έγινε πλούσιος με 4 μαγαζιά σε 5 χρόνια. 
Παιδιά μαύρο χρήμα υπάρχει παντού όποιος έχει ανακατευτεί με το εμπόριο ειδικά για λίγο πάνω απο 20' το έχει ζήσει. Όποιος πιστεύει το αντίθετο ή είναι γεννημένος χθές ή έχει συμφέρον να υποστηρίζει οτι δεν υπάρχει. Το θέμα είναι να έχεις ένα κράτος που σου δινει και κίνητρο να μην φοροδιαφεύγεις και να βλέπεις και τους φόρους σου να γίνονται κάτι που σου επιστρέφεται.

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back
Top