• Καλώς ήρθατε στο νέο forum! Σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]. Διαβάστε και το σχετικό thread.

Τι τρώτε σήμερα/τώρα?

  • Thread starter Thread starter gmoukou
  • Start date Start date
  • Απαντήσεις Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις Εμφανίσεις 133K

gmoukou

Noiz addict
17 Μαρτίου 2009
1,416
976
113
38
Αθήνα
Ιδιώματα
  1. Acoustic
  2. Alt. Rock
  3. Ambient
Ιδιότητα
  1. Κιθάρα
Ότι λέει ο τίτλος.

Καλό θα ήταν να παραθέτουμε φωτογραφίες και συνταγές (αν υπάρχουν και δεν είναι ντελιβερι) γιατί ωραία είναι να χορταίνει το μάτι αλλά να μαθαίνουμε και τίποτις καινούριο να γεμίζει η κοιλιά.

Εγώ χθες βράδυ Sicilian Style πίτσα με ζυμάρι 24ωρης ωρίμανσης, μοτσα(τ)ρέλα, ντοματούλα (όχι μαγειρεμένη), ντοματίνι και βασιλικό.

Πριν τη φώτο να πω οτι ποτέ δεν ήμουν φαν της παχιάς ζύμης στην πίτσα, σκληροπυρηνικώς το άκρως αντίθετο, αλλά με τη συγκεκριμένη έπαθα μεγάλη πλάκα.

Προσοχή, θέλει πολύ λάδι η συνταγή.

IMG_4476.JPG

Για τη συνταγή ακολουθήστε κατα γράμμα τον παρακάτω:

https://www.youtube.com/watch?v=ENbAEm2kiPA

 
Μετά το μεσημεριανό καπιταλιστικό όργιο :) ακολουθώ τον @cos_dr στις απλές ,λαϊκές ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΕΣ γεύσεις :)

Φάβα Σχοινούσας ,ανώτερη όλων ακόμα και της Σαντορίνης, με καραμελωμένα κρεμμύδια και ρύζι. Και το υπόλοιπο θεικο Παπαϊωάννου φυσικά  :)

Tip: Η φάβα απογειώνεται αν την κάνετε με τη συνταγή μου :) :

Στην κατσαρόλα σωτάρετε μέχρι να καραμελωσουν 2 μεγάλα κρεμμύδια με ελάχιστη ζάχαρη, κύμινο, καπνιστό πιπέρι,τριμμένο ή σπασμένο στο γουδι κολιαντρο και λίγο αλάτι. 

Εντωμεταξύ πλένετε ΚΑΛΑ τη φάβα (φάβα όχι φτηνό σπασμένο μπιζελι,προτιμήστε κατά σειρά φάβα Σχοινούσα,Σαντορίνης ή Φενεου. 

Μόλις καραμελωσουν τα κρεμμύδια ρίχνετε  και την φάβα και την σωτάρετε 1-2 λεπτά. 

Ρίχνετε βραστό νερό, περίπου 1,5 λίτρα για 500 γραμμάρια φάβα ΟΧΙ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΟ, 1 κύβο ζωμό κοτόπουλο ή  λαχανικών, χαμηλώνετε πολύ  τη φωτιά και βράζετε για 45 λεπτά με κλειστό καπάκι. 

Μετά ανοίγετε το καπάκι και με το beamer αλέθετε καλά. 

Συνεχίζετε τον βρασμό με ανοιχτό το καπάκι Αλλά 20 λεπτά μέχρι να πήξει αρκετά ώστε να γίνει σαν πηχτή βελουτέ σουπα (όταν κρυώσει θα πήξει εντελως).

Τα όσπρια τα τρώμε ΠΑΝΤΑ με ρύζι και φυσικά δεν τα τρώμε την ημέρα που τα φτιάχνουμε αλλά την επόμενη αν θέλουμε την απόλυτη γεύση. 

Γκουτεναπετιτ!

20210205_195612.jpg

 
Last edited by a moderator:
Μετά το μεσημεριανό καπιταλιστικό όργιο :) ακολουθώ τον @cos_dr στις απλές ,λαϊκές ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΕΣ γεύσεις :)

Φάβα Σχοινούσας ,ανώτερη όλων ακόμα και της Σαντορίνης, με καραμελωμένα κρεμμύδια και ρύζι. Και το υπόλοιπο θεικο Παπαϊωάννου φυσικά  :)

Tip: Η φάβα απογειώνεται αν την κάνετε με τη συνταγή μου :) :

Στην κατσαρόλα σωτάρετε μέχρι να καραμελωσουν 2 μεγάλα κρεμμύδια με ελάχιστη ζάχαρη, κύμινο, καπνιστό πιπέρι,τριμμένο ή σπασμένο στο γουδι κολιαντρο και λίγο αλάτι. 

Εντωμεταξύ πλένετε ΚΑΛΑ τη φάβα (φάβα όχι φτηνό σπασμένο μπιζελι,προτιμήστε κατά σειρά φάβα Σχοινούσα,Σαντορίνης ή Φενεου. 

Μόλις καραμελωσουν τα κρεμμύδια ρίχνετε  και την φάβα και την σωτάρετε 1-2 λεπτά. 

Ρίχνετε βραστό νερό, περίπου 1,5 λίτρα για 500 γραμμάρια φάβα ΟΧΙ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΟ, 1 κύβο ζωμό κοτόπουλο ή  λαχανικών, χαμηλώνετε πολύ  τη φωτιά και βράζετε για 45 λεπτά με κλειστό καπάκι. 

Μετά ανοίγετε το καπάκι και με το beamer αλέθετε καλά. 

Συνεχίζετε τον βρασμό με ανοιχτό το καπάκι Αλλά 20 λεπτά μέχρι να πήξει αρκετά ώστε να γίνει σαν πηχτή βελουτέ σουπα (όταν κρυώσει θα πήξει εντελως).

Τα όσπρια τα τρώμε ΠΑΝΤΑ με ρύζι.

Γκουτεναπετιτ!

Προβολή συνημμένου 27521
Μην μου βάζεις πολλά τέτοια γιατί έχω πάρει 5 κιλά αυτό το μήνα και είναι κλειστά τα γυμναστήρια?

 Αλλά δεν ανησυχώ. Θα τα κάψω στα γκούλαγκ που θα μας βάλουν όταν δηλώσουν επίσημα πως φαληρίσαμε?

 
  • Haha
Reactions: fanisatt and fatalv
σπανακόπιτα custom στα μέτρα που ορίζει ο παίχτης για all around φαγητό. Καλή για πρόβα, λάιβ και recording. Συγκρίνεται με σπανακόπιτες θρυλικών ονομάτων. Αν το headstock έγραφε Gibson θα πουλαγες αμάξι για να την αποκτήσεις.

IMG_20210112_003808.jpg

 
Πολλούς μερακλήδες έχει το noiz τελικά.

 
Συνταγή.

 Πας στον κρεοπώλη σου και του λες να σου δώσει μερικές ζουμερές σπαλομπριζόλες. Στην συνέχεια, σπίτι σου πλέον, βάζεις κάρβουνα στην ψησταριά τα ανάβεις, περιμένεις να "ασπρίσουν" και  ρίχνεις τις μπριζόλες στην σχάρα, περιμένοντας να ψηθούν τις γυρνάς 2-3 φορές και τις βγάζεις. Προσοχή μόνο και μόνο τότε προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. 

 Εναλλακτικά αγοράζουμε τις μπριζόλες το προηγούμενο βράδυ, παίρνουμε ένα μεγάλο τάπερ ρίχνουμε μέσα ελαιόλαδο, κομμάτια κρεμμύδι-πιπεριά-λίιιιγο σκορδάκι και φυσικά τα κρέατα, τα ανακατεύουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο όλο το βράδυ να μαριναριστεί! 

%CF%83%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%BC%CF%80%CF%81%CE%B9%CE%B6%CF%8C%CE%BB%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BD%CE%B1.jpg


Και μην ξεχνάμε το παλιό ρητό του σοφού μας λαού...: Ψάρι ωμό, κρέας ψημένο!

 
Last edited by a moderator:
ΠεΖμουτορα ότι αυτή η μπριζολαρα ΔΕΝ είναι ψημένη medium rare ναφτοκτονισο
Amman βρε κι εσύ, δεν αφήνεις τίποτα να πέσει κάτω!!!  Αυτή η φωτό μ'άρεσε στο νετ, αυτήν έκανα κόπυ πάστε....?

 
Amman βρε κι εσύ, δεν αφήνεις τίποτα να πέσει κάτω!!!  Αυτή η φωτό μ'άρεσε στο νετ, αυτήν έκανα κόπυ πάστε....?


Μωρέ η φωτο είναι μια χαρά. 

"Καλοψημένη" (δηλ.σολα) μπριζόλα δεν είναι μια χαρά.....

 
Μωρέ η φωτο είναι μια χαρά. 

"Καλοψημένη" (δηλ.σολα) μπριζόλα δεν είναι μια χαρά.....
Δεν μπορώ το κόκκινο του κρέατος, σε μια μπριζόλα, δίπλα στο κόκαλο.... Γούστα!

 
Last edited by a moderator:
Την ομελετα του μωρου που δεν την εφαγε τρωω. Και με αλατι after.παλι καλα γιατι τα καλυτερα αυγα του μικρου μ8νο στην παρανομια τα τρωμε. Η γυναικα τα "προστατευει".... για το καλο του παιδιου...

 
Δεν μπορώ το κόκκινο του κρέατος, σε μια μπριζόλα, δίπλα στο κόκαλο.... Γούστα!


Εαν η μοσχαρισια δεν εχει λιγο αιματακι, μου καθεται στον λαιμο....

Στη χοιρινη μολις ξεραθουν τα λιπη, ειναι ετοιμη (δυνατη φωτια και δυο γυρισματα θελει).

Το μονο που γουσταρω καμμενο ειναι το ψωμι (με λαδοριγανη) στη σχαρα.

 
Εαν η μοσχαρισια δεν εχει λιγο αιματακι, μου καθεται στον λαιμο....

Στη χοιρινη μολις ξεραθουν τα λιπη, ειναι ετοιμη (δυνατη φωτια και δυο γυρισματα θελει).

Το μονο που γουσταρω καμμενο ειναι το ψωμι (με λαδοριγανη) στη σχαρα.
Εσείς οι Κρητικοί δεν μετράτε.... άααλλα κόλπα!

 
  • Haha
Reactions: gkourmoul1
Το τωρινο φαι φτιαχνεται ακομα.
Ας βαλω φωτο απο προηγουμενο εργο τεχνης
Καυτή κοτόσουπα αυγολεμονο (ελαφρυ) με λαχανικά (καρότο, κολοκύθι, σέλερι, κρεμμύδι) και μαύρο σπιτικό ψωμί.
Χωρις ρυζια κλπ

144506387_3707644555968126_9132424066568320963_o.jpg

 
Last edited by a moderator:
σπανακόπιτα custom στα μέτρα που ορίζει ο παίχτης για all around φαγητό. Καλή για πρόβα, λάιβ και recording. Συγκρίνεται με σπανακόπιτες θρυλικών ονομάτων. Αν το headstock έγραφε Gibson θα πουλαγες αμάξι για να την αποκτήσεις.


Σ'ωραίος!

Ρίξε και μια συνταγή να γουστάρουμε (αν δεν την έχεις κατοχυρωμένη  :classic_tongue: )

Εσείς οι Κρητικοί δεν μετράτε.... άααλλα κόλπα!


Μπα μη το λές, δεν είναι η πλειοψηφία των Κρητικών έτσι.

Ο πεθερός μου αν δει τη μοσχαρίσια με αιματάκι θα οπλίσει καραμπίνα χωρίς δεύτερη σκέψη....

Το τωρινο φαι φτιαχεται ακομα
Ας βαλω μια φωτο απο προηγουμενο εργο τεχνης
Καυτή κοτόσουπα με λαχανικά και μαύρο σπιτικό ψωμί.

Προβολή συνημμένου 27535


@Spyros Deltaμίλα μας πρόστυχα!

Όντως έργο τέχνης!

 
Last edited by a moderator:
Έχουν βγει όλοι οι βλαμμένοι χωρίς μάσκες στο δρόμο οπότε σήμερα δεν ξεμΥταΓω.

Άπλετος χρόνος λοιπόν για μπελαλιδικα φαγητά. 

Μόλις βγήκε το ιρανογαλλικο ποίημα από το φούρνο. 

Μουσακάς  ο οθωμανικός!

Εγώ τον καΜω διαφορετικό και πΓιο ελαφρύ:

Για ένα μεσαίο ταψί:

Κόβω σε μικρούς κύβους 3 μεγάλες μελιτζάνες,2 κολοκύθια,2 πιπεριές Φλωρίνης  και 3 μεγάλες πατάτες .Επίσης ψιλοκοβω και 2 κρεμμύδια. 

Τα βάζω  στο ταψί, τα περιχύνω με ελαιόλαδο,προσθέτω μια κουταλιά πολτο σκόρδου,αλάτι,πιπέρι, καπνιστή πάπρικα, κολιαντρο τριμμένο, κύμινο, θυμάρι  βάζω γάντια και κάνω καλό μασάζ ώστε να πάει το λάδι και τα μπαχαρικά παντού.

Βάζω το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 μέχρι να ψηθούν και πάρουν χρώμα  τα λαχανικά. 

Στο μεταξύ ετοιμάζω τον κιμά:

Τον ριχνω σε ελάχιστο ελαιόλαδο και τον σωταρω ΚΑΛΑ μέχρι να φύγει όλο το νερό και να άρχισε να "τραγουδά " και να βγάζει τα λίπη του ,όσο πιο πολύ τον καραμελωσουμε τόσο πιο νόστιμο θα γίνει το φαγητό. 

Μόλις καραμελωσει καλά τον αφαιρώ από την κατσαρόλα και στο ίδιο λαδι/λίπος που έχει μεινει

σωταρω 2 κρεμμύδια, προσθέτω 1 κουταλιά πολτο σκόρδο ,κύμινο,1 στικ κανελα ,ΛΙΓΟ αλάτι και αρκετο καυτερο μπουκοβο και μόλις αρχίσει να καραμελωνει μια μεγάλη κουταλιά της σούπας πελτε.

Σωταρω ΚΑΛΑ τον πελτε ώστε να ξεπικρισει και να πάρει ωραία καπνιστή γεύση και μετά σβήνω με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί, της προκοπής, προσθέτω τον κιμά, 2-3 κουπες βραστό νερό και εναν κύβο μοσχάρι και βράζω σε χαμηλή φωτιά μεχρι να έχω ένα ωραίο ΠΗΧΤΌ  μίγμα χωρίς νερά. 

Φτιάχνω την μπεσαμελ ΚΑΝΟΝΙΚΑ με την παραδοσιακή συνταγή με βούτυρο και όχι φυσικά με έτοιμα  φακελάκια και αλλες τέτοιες αηδίες. 

Μόλις γίνει προσθέτω 2 κρόκους αυγών ,μοσχοκάρυδο και 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμέζανα. 

Ήρθε τώρα η ώρα της συναρμολόγησης:

Βγάζω τα λαχανικά από το φούρνο.

Ρίχνω 2 γεμάτες κουταλιές από τη μπεσαμελ στον κιμά και ανακατεύω.

Στρώνω τον κιμά πάνω από τα λαχανικά.

Στρώνω τη μπεσαμελ πάνα από τον κιμά.

Ρίχνω 3-4 κουταλιές σούπας παρμεζάνα πάνω από τη μπεσαμελ. 

Ρίχνω πάλι το ταψί στο φούρνο στους 200  για 50 λεπτά μέχρι να ροδίσει ωραία.

Βγάζω το ταψί και αφήνω να κρυώσει για τουλάχιστον μια ώρα πριν κόψω κομμάτι...

Ο μουσακάς αυτός είναι πιο ελαφρύς από τον παραδοσιακό που τηγανίζουμε φέτες λαχανικών και έχει και το συν ότι σε κάθε μπουκιά έχει όλα τα λαχανικά μαζί....

20201121_181517.jpg

 
Last edited by a moderator:
Κι εμεις δεν τις τηγανιζουμε πια τις μελιτζανες και τις πατατες στο μουσακα.
Τις ψηνουμε στο φουρνο.
Μη σου πω οτι ειναι καλυτερα κι απο γευση και δεν βλαστημας στην χωνεψη.

Οπως και τα σουτζουκια (το σημερινο φαγητο), δεν τα τηγανιζουμε.
Τα ψηνουμε στο φουρνο.

Κι αν ειμαστε στο "κρατει" για να χασουμε κανα κιλο, δεν τα βαζουμε και σε σαλτσα.

53-532928_3-arrow-down-hi-3-arrows-pointing-down.jpg

 
Last edited by a moderator:

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα