Τι τρώτε σήμερα/τώρα?

Στην Ασια τρωγεται κυριως για την θρεπτικη και οικονομικη του αξια ως αντικαταστατο πρωτεινης οπως ειπες, αλλα και για την υφη του

Βασικα ΟΛΑ τα ασιατικα  φαγητα με tofu φτιαχνονται και με κοτοπουλο ,και με μοσχαρι και με χοιρινο και με γαριδες....μια και η ΓΕΥΣΗ προερχεται σχεδον παντα απο τα ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ,τα λαχανικα και τη ΣΑΛΤΣΑ (με βαση την σογια που εχει τρομερα ισχυρη γευση) ή τον ΖΩΜΟ (να μιλαμε για τις ΣΟΥΠΕΣ που ειναι και το 60% της ασιατικης κουζινας) και η πρωτεϊνη ειναι απλά ...ο φορεας της (κατι για να...μΑΣΑΣ δηλαδη....)..

Ολη αυτη η φιλοσοφια (οπως και οι ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ποσοτητες πρωτεϊνης μεσα σε ενα πιατο  σε σχεση με τον δυτικο κοσμο αλλά και την Μ.Ανατολη και Β.Αφρικη ) ειναι εντελως ξενες για την Ελληνικη παλετα...μια και η κουζινα μας εχει λιγα μπαχαρικα (μεχρι και 10-15 χρονια πριν το 99% των Ελληνων ειχε σπιτι του αλατι,πιπερι,ριγανι,κανα κιμυνο και  αντε και κανα μπουκοβο στο τσακιρ κεφι αλλα και σημερα δεν νομιζω το ποσοστο αυτο να εχει πεσει κατω απο το 80%) μεγαλα κομματια κρεατος  και γενικα θελει....ΧΡΟΝΟ στην παρασκευη (οποτε η γευση αναπτύσεται μεσα απο το αργο ψησιμο,πολλες φορες σε ΦΟΥΡΝΟ ,κατι που σχεδον δεν υπαρχει στην ασιατικη κουζινα, και οχι απο τους τονους μπαχαρικων και σογιας...)

Οποτε αν θελει καποιος να φτιαξει καποιο ασιατικο φαγητο με tofu αλλα δεν εχει ...tofu ...το πιο safe ειναι το κοτοπουλακι (και ειδικα το πλεον ΑΝΟΣΤΟ μερος του δηλ,το στηθος) 

Τωρα καποια πιο "δυνατα" tofu dishes οπως το fried tofu κτλ...καλο θα ηταν να μην τα επιχειρησετε γιατι απλα δεν υπαρχει στην Ευρωπη tofu τετοιας πΓιοτητας που να εκΣασφαλιζει οτι το φαγητο θα τρωγεται.... 

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Εμείς σήμερα γίγαντες αφράτους αφράτους με χειροποίητο Κρητικό ξυδατο λουκανικάκι του πεθερού από γουρουνάκι που το είχε στα πούπουλα.

(Δεν ξαφρισα γιατί έχει ψοφόκρυο και πρέπει να δουλέψει το "φυσικό αέριο"  :classic_tongue:  )

IMG20210217145411.jpg

1. Εμείς σήμερα γίγαντες αφράτους αφράτους με χειροποίητο Κρητικό ξυδατο λουκανικάκι του πεθερού από γουρουνάκι που το είχε στα πούπουλα.

2. Δεν ξαφρισα γιατί έχει ψοφόκρυο και πρέπει να δουλέψει το "φυσικό αέριο"  :classic_tongue:

1. Με πέθανες πρώτη φορά. Τ Ε Λ Ε Ι Ο ....

2. Με πέθανες και δεύτερη. :classic_biggrin:

Εγώ πάντως, θα έσταζα και λίγο μουστάρδα (ναι, μου αρέσει πολύ) στην άκρη του πιάτου, και θα βούταγα απαλά έναν έναν γίγαντα Γκρισίνο μέσα (να πιάσει λίγο στην άκρη μόνο), πριν τον φέρω στο στόμα για τα περαιτέρω ....

Εγώ πάντως, θα έσταζα και λίγο μουστάρδα (ναι, μου αρέσει πολύ) στην άκρη του πιάτου, και θα βούταγα απαλά έναν έναν γίγαντα Γκρισίνο μέσα (να πιάσει λίγο στην άκρη μόνο), πριν τον φέρω στο στόμα για τα περαιτέρω ....

Έχω ήδη στην αναμονή τη πρόταση σου για μουστάρδα στη πέστο.

Αύριο το μεσημέρι θα πλατσουρισει και ο γίγαντας και το λουκανικάκι μιας και υπάρχει αποθεματικό.

Με εχετε καταστρεψει με αυτο το νημα.

Με αναγκασατε να μαριναρω τις μπριζολες,ετσι για αλλαγη και να βαλω να μουλιασω ρεβυθια.

Ειχα να φτιαξω ρεβυθια 5-6 χρονια.

Οσο παω γονατιζω.

Βλέπω γενναίες μερίδες.

Κατά τ'άλλα,εμένα κράζατε,χτές.

Είπαμε, ένεκα του κρύου βρε.

Αλλά εδώ βέβαια μιλάμε για μια μόνο γενναία μερίδα γίγαντες, οχι πλήρες μενού για πρωταθλητές τριάθλου!  :classic_biggrin:

@gmoukouΤα έκαψα χτές, στο χιόνι.

Και σήμερα,ανάβαση Ακρόπολη-Αναφιώτικα!

Τότε είσαι άρχοντας.

Κατέβαζε δίχως δεύτερη σκέψη!

Τότε είσαι άρχοντας.

Κατέβαζε δίχως δεύτερη σκέψη!
Θα έπρεπε οι συμμετέχοντες,να είχαν ζυγιστεί,στην αρχή του νήματος και να ξαναζυγιστούν,σε τρείς μήνες πάλι.

@gvourΣόλο μπριζόλα!

Mε εχετε καψει,τι αλλο να πω.

Καμενος ημουν βεβαια,ανεκαθεν.

Προβολή συνημμένου 27816

Πλακα πλακα αυτα τα εργαλεια ,αν και εφιαλτης στο καθαριΖμα & πρωταθλητες στην καπνιλα,κανουν το καλυτερο πΣησιμο...μετα τα καρβουνα φυσικα.

Φυσικό αέριο κι εσύ?
Αυτονομη θερμανση, μην ξαναεχουμε καμια διακοπη ρευματος παλι.

Ειναι απο τις αρχαιοτερες τεχνολογιες που λεει και ο @LK.

Σήμερα έχω fuck-yes, with a twist (σπυρωτές, πηγμένες στο κάρυ) με ψιλοκομμένο κρεμμύδι και κουνουπίδι.

Πάντα στο γνωστό κατσαρόλι που χρησιμοποιώ για πιάτο σε τέτοια φαγητά.

Από όταν ανακάλυψα τι κάνει το κάρυ στην κλασσική συνταγή για fuck-yes, δεν μπορώ χωρίς αυτό πια.

Πραγματικά είναι άλλο φαγητό, δεν υπερβάλλω.

Καλή η δάφνη και το σκορδάκι, αλλά σαν το κάρυ δεν υπάρχει τίποτα άλλο.

Μου αρέσει να τις κάνω σπυρωτές (με τις σούπες δεν τα πάω καλά), και να τις συνοδεύω με διάφορα.

Και ο κράσος πάλι θα είναι αρκετός, μαζί με τον φέτο, και ο κουνούπιδος (που συνοδεύει τις fuck-yes) θα συνοδευτεί επίσης με τζάτζικο.

DSC00232.jpg

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back