@gvour μολόγατα (τα φράγκα μοιρολόγα τα)
Δεν υπαρχει καποιο ιδιαιτερο μυστικο.
Αλευρι 00, η καποιο για πιτσα-παιζει μεγαλο ρολο-η αν δεν εχεις βαζεις μαλακο και οχι σκληρο.
Οχι οτι τρεχει στην τελικη να βαλεις για ολες τις χρησεις αλλα κανει διαφορα.
Ελαχιστη μαγια και οχι ενα φακελακι που γραφεται συνηθως στις συνταγες,εκτος αν θες να φτιαξεις ψωμι.
Σα να λεμε ενα μισο κουταλακι του γλυκου η κατι τετοιο.
Στο μισο κιλο αλευρι.
Μιλαμε παντα για λεπτο η κανονικο ζυμαρι.
Μια με μιαμιση κουταλια λαδι,αλατι,ζαχαρη(αν θελεις).
Ποσοτητες στα παραπανω παιζεις γιατι καθε αλατι λχ "πιανει" διαφορετικα.
Πολυ καλο ζυμωμα,καμποση ωρα.
Και αφηνεις πολλες ωρες να φουσκωσει 4-5 σα να λεμε.
Μια και εχει λιγη μαγια το χρειαζεται αυτο κι επισης δε θα φουσκωσει παρα πολυ.
Μπαλιτσες και ανοιγεις με το χερι καλυτερα,οχι πλαστης.
Με αυτες τις ποσοτητες φτιαχνεις 2-3 πιτσες.
Με φτιαξατε παλι,μηπως παω μολις λιωσει το χιονι για μοτσαρελες και ξαναφτιαξω παναθεμα με.
Και οταν περασουν τα δυσκολα,πρεπει να τις φαμε απο κοντα.
Με μπολικες μπυρες εννοειται.