Τι τρώτε σήμερα/τώρα?

-Τα ξαναβαζουμε να βρασουν σε κρυο νερο και μολις σχηματισθουν οι ΑΦΡΟΙ τους ξαφριζουμε....

-Καθε φορα που ξαφριζουμε προσθετουμε και ενα ποτηρι κρυο νερο και συνεχιζουμε το βρασιμο

-Οταν σταματησουν να σχηματιζονται αφροι συνεχιζουμε κανονικα το βρασιμο

-ολα τα παραπανω σε ΧΑΜΗΛΗ φωτΓια

Free THE fASUL from the CLAN !!!



τα ξάφρισες, τα ξέπλυνες, τα μούλιασες...δεν άφησες και καμιά ουσία μέσα...

Εντάξει είπαμε να τα προετοιμάσουμε, αλλά και με μέτρο.

εξ άλλου το αέριο ...βοηθάει γενικώς στην προώθηση και την ενεργοποίηση των συστημάτων

 
.δεν άφησες και καμιά ουσία μέσα...




Μια χαρα μενουν οι ουσιες,μην πιστευεις στο μυθο...
Με πεντε λεπτα βρασιμο και σουρωμα δεν εξαφανιζονται οι ουσιες...η βρωμα του χΩραφιου και η σκονη εξαφανιζονται ....και  ο αφρος δεν ειναι παρα ενα ΜΙΚΡΟ μερος (γυρω στο 20% πρωτεινών...που ομως μας φερνουν το κλασομπουμπουνιδΙ ?) κατι κΣεραν οι γιαγιαδες μας και τα ξαφριζανε.... 

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Μια χαρα μενουν οι ουσιες,μην πιστευεις στο μυθο...
Με πεντε λεπτα βρασιμο και σουρωμα δεν εξαφανιζονται οι ουσιες...η βρωμα του χΩραφιου και η σκονη εξαφανιζονται ....και  ο αφρος δεν ειναι παρα ενα ΜΙΚΡΟ μερος (γυρω στο 20% πρωτεινών...που ομως μας φερνουν το κλασομπουμπουνιδΙ ?) κατι κΣεραν οι γιαγιαδες μας και τα ξαφριζανε.... 


ναι βρε

και γω τα...ξαφρίζω, αλλά άπαξ

 
Κατι δεν κανετε σωστα......? 

Δια αποφυγη αεριων (και για καλυτερη πΕπΣΗ) εις την φασΟυλαδα και ολα τα οσπρια:

-Μουλιαζομεν τα οσπρια 12-14 ωρες σε νερο με λιγο αλάτι 

-ΞΕΠλενονουντΑσΑΜΕΝΑτα καλα κατω απο αφθονο τρεχουμενο νερο

-Τα βαΝουμε να βρασουν σε μπολικο ΚΡΥΟ νερο...

-Μολις παρουν μια βραση τα βραζουμε για 5 λεπτα και μετα τα ΣΟΥΡΩΝΟΥΜΕ στο τρυπητο και ΠΑΛΙ ξεπλενουμε καλα κατω απο αφθονο τρεχουμενο νερο  

-Τα ξαναβαζουμε να βρασουν σε κρυο νερο και μολις σχηματισθουν οι ΑΦΡΟΙ τους ξαφριζουμε....

-Καθε φορα που ξαφριζουμε προσθετουμε και ενα ποτηρι κρυο νερο και συνεχιζουμε το βρασιμο

-Οταν σταματησουν να σχηματιζονται αφροι συνεχιζουμε κανονικα το βρασιμο

-ολα τα παραπανω σε ΧΑΜΗΛΗ φωτΓια

Free THE fASUL from the CLAN !!!

ποια η διαφορα και η αξια λοιπον της ΚΛΑΣικης εναεργειας και απενοχοποιησης της διαφορετικοτητας των οσπριων???

 
Λιτα πραματα,αλλα νοστιμα.

Πιτσα μοτσαρελα,ντοματα και σαλαμι αερος.

Εννοειται μπυρες....

150690078_491819342221001_123061075669552538_n.jpg

 
Πιτσα μοτσαρελα,ντοματα και σαλαμι αερος.


Ρωτήστε τον gvour πώς φτιάχνει την πίτσα του (την ζύμη εννοώ).

Είναι πολύ ψαγμένος, και κορυφή.

 
  • Like
Reactions: gmoukou
Εγώ έχω απίθανη φαγάρα σήμερα το βράδυ με το κρύο.

Ήδη μου τρέχουν τα σάλια.

Αλλά οι λεπτομέρειες και οι φωτό αύριο.

 
  • Like
Reactions: gmoukou
@gvour μολόγατα (τα φράγκα μοιρολόγα τα)
Δεν υπαρχει καποιο ιδιαιτερο μυστικο.

Αλευρι 00, η καποιο για πιτσα-παιζει μεγαλο ρολο-η αν δεν εχεις βαζεις μαλακο και οχι σκληρο.

Οχι οτι τρεχει στην τελικη να βαλεις για ολες τις χρησεις αλλα κανει διαφορα.

Ελαχιστη μαγια και οχι ενα φακελακι που γραφεται συνηθως στις συνταγες,εκτος αν θες να φτιαξεις ψωμι.

Σα να λεμε ενα μισο κουταλακι του γλυκου η κατι τετοιο.

Στο μισο κιλο αλευρι.

Μιλαμε παντα για λεπτο η κανονικο ζυμαρι.

Μια με μιαμιση κουταλια λαδι,αλατι,ζαχαρη(αν θελεις).

Ποσοτητες στα παραπανω παιζεις γιατι καθε αλατι λχ "πιανει" διαφορετικα.

Πολυ καλο ζυμωμα,καμποση ωρα.

Και αφηνεις πολλες ωρες να φουσκωσει 4-5 σα να λεμε.

Μια και εχει λιγη μαγια το χρειαζεται αυτο κι επισης δε θα φουσκωσει παρα πολυ.

Μπαλιτσες και ανοιγεις με το χερι καλυτερα,οχι πλαστης.

Με αυτες τις ποσοτητες φτιαχνεις 2-3 πιτσες.

Με φτιαξατε παλι,μηπως παω μολις λιωσει το χιονι για μοτσαρελες και ξαναφτιαξω παναθεμα με.

Και οταν περασουν τα δυσκολα,πρεπει να τις φαμε απο κοντα.

Με μπολικες μπυρες εννοειται.

 
Κάπου διάβασα για κάποια δίαιτα.....


Aν δεν ειναι τα γιουΒαρλΑκοσ διαιτιτικο φαγητο ΤΙ ειναι?

Ελαχιστοι υδατανθρακες,τιγκα στην πρωτεϊνη,λιγα λιπαρα...

Θα φτιαΣω και εγω,ζΟΥλεψα. 

 
  • Μπερδεύτηκα
Reactions: cigaret13
Θα φας εννιά (9...) γιουβαρλάκια βρε θηρίο; ?  Κάπου διάβασα για κάποια δίαιτα.....

Εκτός εάν βλέπω την πιατέλα και χάνω το πιάτο...
Να ζεσταθούμε ρε. ?
(Σκετα ομως, ουτε ψωμι ουτε τιποτα και ο κιμας απαχος
Και που΄σαι? 8 ειναι. Το ενα ειναι κομμενο στη μεση. ).

.

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Aν δεν ειναι τα γιουΒαρλΑκοσ διαιτιτικο φαγητο ΤΙ ειναι?

Ελαχιστοι υδατανθρακες,τιγκα στην πρωτεϊνη,λιγα λιπαρα...

Θα φτιαΣω και εγω,ζΟΥλεψα. 
Εχει υδατανθρακες. Το ρυζι.
Αλλα δεν εχει βαλει πολυ.

 
Εχει υδατανθρακες. Το ρυζι.
Αλλα δεν εχει βαλει πολυ.


Το ειδα.

Για αΦτο και ειπα "λιγοι υδατανθρακες" ?

Εξω απο τα αστεια ,η μεριδα(ρα) σου εχει δεν εχει μια 600αρα θερμιδες.

Μια χαρα.

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
  • Like
Reactions: Spyros Delta
Χθες το βράδυ λοιπόν με το κρύο, είχα ιδανική φαγητάρα.

Χοιρινό πρασοσέλινο, με αυγολεμονάρα, σελινόριζα, και σέλερυ.

Φυσικά με ψωμί, φέτα, και άφθονο κράσο.

20210216-013548.jpg


20210215-222723.jpg


Και να τι έμεινε για σήμερα από τον κράσο (θα πάω να πάρω πυρομαχικά σε λίγο)

DSC00229.jpg


 
Χθες το βράδυ λοιπόν με το κρύο, είχα ιδανική φαγητάρα.

Χοιρινό πρασοσέλινο, με αυγολεμονάρα, σελινόριζα, και σέλερυ.

Φυσικά με ψωμί, φέτα, και άφθονο κράσο.





Και να τι έμεινε για σήμερα από τον κράσο (θα πάω να πάρω πυρομαχικά σε λίγο)





Τρομερη μαγειρισα η ΚΟΥΛΙΑΝΟΥ...

Παλι καλα που δεν το εστειλες το κοριτσι μεστονΧΙΟΝΙΑ να σου παρει κρασιΕ.

 
  • Haha
Reactions: gvour and fusiongtr
Χθες το βράδυ λοιπόν με το κρύο, είχα ιδανική φαγητάρα.

Χοιρινό πρασοσέλινο, με αυγολεμονάρα, σελινόριζα, και σέλερυ.

Φυσικά με ψωμί, φέτα, και άφθονο κράσο.



Το για πότε μεταλλάχθηκε το νήμα σε..... περι ποίησης δεν το κατάλαβα....

Έπος!

 
  • Haha
Reactions: fusiongtr

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα