- Μηνύματα
- 47,842
- Πόντοι
- 2,368
Στην Ασια τρωγεται κυριως για την θρεπτικη και οικονομικη του αξια ως αντικαταστατο πρωτεινης οπως ειπες, αλλα και για την υφη του
Βασικα ΟΛΑ τα ασιατικα φαγητα με tofu φτιαχνονται και με κοτοπουλο ,και με μοσχαρι και με χοιρινο και με γαριδες....μια και η ΓΕΥΣΗ προερχεται σχεδον παντα απο τα ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ,τα λαχανικα και τη ΣΑΛΤΣΑ (με βαση την σογια που εχει τρομερα ισχυρη γευση) ή τον ΖΩΜΟ (να μιλαμε για τις ΣΟΥΠΕΣ που ειναι και το 60% της ασιατικης κουζινας) και η πρωτεϊνη ειναι απλά ...ο φορεας της (κατι για να...μΑΣΑΣ δηλαδη....)..
Ολη αυτη η φιλοσοφια (οπως και οι ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ποσοτητες πρωτεϊνης μεσα σε ενα πιατο σε σχεση με τον δυτικο κοσμο αλλά και την Μ.Ανατολη και Β.Αφρικη ) ειναι εντελως ξενες για την Ελληνικη παλετα...μια και η κουζινα μας εχει λιγα μπαχαρικα (μεχρι και 10-15 χρονια πριν το 99% των Ελληνων ειχε σπιτι του αλατι,πιπερι,ριγανι,κανα κιμυνο και αντε και κανα μπουκοβο στο τσακιρ κεφι αλλα και σημερα δεν νομιζω το ποσοστο αυτο να εχει πεσει κατω απο το 80%) μεγαλα κομματια κρεατος και γενικα θελει....ΧΡΟΝΟ στην παρασκευη (οποτε η γευση αναπτύσεται μεσα απο το αργο ψησιμο,πολλες φορες σε ΦΟΥΡΝΟ ,κατι που σχεδον δεν υπαρχει στην ασιατικη κουζινα, και οχι απο τους τονους μπαχαρικων και σογιας...)
Οποτε αν θελει καποιος να φτιαξει καποιο ασιατικο φαγητο με tofu αλλα δεν εχει ...tofu ...το πιο safe ειναι το κοτοπουλακι (και ειδικα το πλεον ΑΝΟΣΤΟ μερος του δηλ,το στηθος)
Τωρα καποια πιο "δυνατα" tofu dishes οπως το fried tofu κτλ...καλο θα ηταν να μην τα επιχειρησετε γιατι απλα δεν υπαρχει στην Ευρωπη tofu τετοιας πΓιοτητας που να εκΣασφαλιζει οτι το φαγητο θα τρωγεται....
Τελευταία επεξεργασία από moderator: