• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Τι τρώτε σήμερα/τώρα?

Διονύσιος Σολωμός με σάλτσα μουστάρδας με θυμάρι και πορτοκάλι στο αλουμινόχαρτο και καροτάκι, κουνουπίδι, μπρόκολο

εικόνα_Viber_2021-02-20_15-56-59.jpg

εικόνα_Viber_2021-02-20_15-57-00.jpg

 
Epicureanism argued that pleasure was the chief good in life.[8] Hence, Epicurus advocated living in such a way as to derive the greatest amount of pleasure possible during one's lifetime, yet doing so moderately in order to avoid the suffering incurred by overindulgence in such pleasure.[8] Emphasis was placed on pleasures of the mind rather than on physical pleasures.

Although Epicureanism is a form of hedonism insofar as it declares pleasure to be its sole intrinsic goal, the concept that the absence of pain and fear constitutes the greatest pleasure, and its advocacy of a simple life, make it very different from "hedonism" as colloquially understood.
Συμφωνώ μαζί σου @epikouris ως προς τον Επίκουρο και μάλλον σου διέφυγε το παραπάνω ποστ που αναφέρει μεταξύ άλλων όσα εσυ μετά ανέφερες. 

Πέραν αυτού το θεμα δεν αφορά την υπερβολή ή τον πλούτο αλλά την απόλαυση που παίρνουμε απο ένα πιάτο φαί και κρασί της καθημερινότητας.

Να προσθέσω πως όπως θα γνωρίζεις ο όρος Epicure χρησιμοποιείται ευρέως για τους ανθρώπους με ευαίσθητη γεύση και εξηγείται εδώ αρχικά ως "one with sensitive and discriminating tastes especially in food or wine" και γι αυτό το χρησιμοποίησα.

Καταλαβαίνω όμως πως σαν οπαδός του Επίκουρου σε προσβάλει το γεγονός πως επειδή το όνομα του έχει χρησιμοποιηθεί παραπλανητικά απο τους αντιπάλους του παλαιότερα, έχει παραμείνει αυτός ο αρνητικός για την φιλοσοφία του όρος και ανακαλώ. Θα αλλάξω τίτλο σε κάτι πιο ανώδυνο.

ΥΓ Που το πήρες πρέφα... στο διπλανό κλαμπ θα περίμενα να σε βρω.  

 
Θερμό ευχαριστώ από καρδιάς, Καπετάνιο. Αυτό δείχνει υψηλό επίπεδο καλλιέργειας. Το λέω ειλικρινά. Για να πω την αλήθεια, ο γιος μου, που διαβάζει πολύ το ΝΟΙΖ και παρακολουθεί τις συζητήσεις, μου το είπε. Έχει εντυπωσιαστεί και αυτός με τις συνταγές και τα φαγητά και μάλλον θέλει να ψήσει τη μάνα του να φτιάξει κάτι πιο «αιρετικό» από τα καθιερωμένα.  Πάντως τα παιδιά που καταθέτουν εδώ τους γευσιγνωστικούς τους περιπάτους, είναι άξια συγχαρητηρίων.  

 Όσο για το κλαμπ, τώρα το πήρα χαμπάρι. Πληθαίνουμε βλέπω εμείς οι μπλουζοάρρωστοι.

 
Κάτι γρήγορο σήμερα γιατί έχει πήξει ο απαυτός μας.....

Αρακάς κόκκινος με καροτάκι και πατατούλα.

Είπα να βάλω και λίγη γλυκοπατάτα αλλά τελικά δεν προσέφερε κάτι ουσιαστικό στο σύνολο.

IMG_20210223_150517.jpg

 
Αρακάς κόκκινος με καροτάκι και πατατούλα.


Όποτε έχω αρακά κοκκινιστό, φτιάχνω και σπυρωτό ρυζάκι με κουρκουμά, ψιλοκόβω και ξερό κρεμμύδι, και πετάω μέσα στο ρύζι τον αρακά με την σαλτσούλα του (και φυσικά ότι άλλο έχει μέσα ο αρακάς).

Από πάνω βάζω ή θρυμματισμένη φέτα, ή τζατζίκι.

 
Όποτε έχω αρακά κοκκινιστό, φτιάχνω και σπυρωτό ρυζάκι με κουρκουμά, ψιλοκόβω και ξερό κρεμμύδι, και πετάω μέσα στο ρύζι τον αρακά με την σαλτσούλα του (και φυσικά ότι άλλο έχει μέσα ο αρακάς).

Από πάνω βάζω ή θρυμματισμένη φέτα, ή τζατζίκι.


Καλή ιδέα.

Αύριο που θα έχει περισσέψει θα το σενιάρω έτσι.
Τον κουρκουμά πότε;
Κατα το βράσιμο του ρυζιού ή μετά;

 
Προς το τέλος του βρασίματος, όταν το νερό θα αρχίσει να σώνεται.


Στην αρχή,όταν σωτάρουμε το ρύζι, αφού πρώτα το έχουμε πλύνει επιμελώς και αφήσει να στεγνώσει, στο φρέσκο βούτυρο  ?

ΑΝΑΤΟΛΙΤΙΚΟ ΠΙΛΑΦΙ:

1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ
1 ΓΕΡΗ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΣΟΥΠΑΣ ΦΡΕΣΚΟ ΒΟΥΤΥΡΟ & 1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΣΟΥΠΑΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΑΣ ΚΑΕΙ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ
2 ΚΟΥΠΕΣ ΚΑΛΟ ΡΥΖΙ ΓΛΑΣΕ (ή BASMATI), ΚΟΥΡΚΟΥΜΑΣ (αν θελουμε) ή ΣΑΦΡΑΝ (αν ειμεθα πλουσΓιοι.. ? )

Πλένουμε ΠΟΛΥ καλά το ΡΥΖΙ.
Το βάζουμε σε ένα σουρωτήρι και το βουτάμε ανακατεύοντας με το χέρι σε μια μεγάλη μπασινα με ανανεούμενο τρεχούμενο κρύο νερό μέχρι να ξεθολώσει σχεδόν τελείως το νερό. 
Το αφήνουμε να σουρώσει καλά στο σουρωτήρι.
Σωτάρουμε στο βούτυρο και στο λάδι το ψιλοκομμένο κρεμμύδι ,χωρίς να ροδίσει, και μετά αμέσως σωτάρουμε και το ρύζι καλά (να καλυφθούν όλοι οι κόκκοι του με βούτυρο και λάδι).
Προσθέτουμε 3 κούπες βραστό νερό με 1 κύβο KNORR κοτόπουλο μέσα διαλυμένο ανακατεύουμε ΜΙΑ μόνο φορά και μετά μόλις αρχίσει να βράζει κατεβάζουμε τη θερμοκρασία ΣΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ,καπακώνουμε ΠΟΛΥ καλά  ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΙΡΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ 20 ΛΕΠΤΑ.
Μετά από 20 λεπτά ανοίγουμε την κατσαρόλα το ανακατεύουμε με ένα ΠΗΡΟΥΝΙ (όχι κουτάλι) ώστε να γίνει fluffy ,σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και το αφήνουμε έτσι άλλα 5 λεπτά.

Έτοιμο!

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Στην αρχή,όταν σωτάρουμε το ρύζι, αφού πρώτα το έχουμε πλύνει επιμελώς και αφήσει να στεγνώσει, στο φρέσκο βούτυρο  :)


Προσωπικά δεν χρησιμοποιώ βούτυρο, οπότε το ρύζι (όπως και τα ζυμαρικά) δεν τα σωτάρω (εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων).

Αν όμως τα σώταρα, ναι, τότε θα τον πρόσθετα.

 
Βρε βάλε με και στην κατήμαυρη την λίστα.

Αλλά εγώ έχω μάθει χωρίς βούτυρο, χωρίς αλάτι (σχεδόν), δεν μπορώ τις κρέμες γάλακτος, τα τηγανητά, τα πολλά λάδια, κλπ.

Και το προτιμώ έτσι.

 
Να σου πω.

Έτσι κι αλλιώς σχεδόν όλες οι τροφές, περιέχουν αλάτι, και αρκετές περιέχουν και λιπαρά.

Αυτά μου φτάνουν και προτιμώ να μην προσθέτω κι άλλα.

Προτιμώ τα μπαχαρικά, που βοηθάνε να αναδειχτούν οι γεύσεις των υλικών του φαγητού, καθώς και την μουστάρδα, το μπαλσάμικο, κλπ.

Το ξέρω ότι είμαι "ανώμαλος", αλλά μου αρέσει έτσι.

 
ό,τι απέμεινε από το λάχανο με κρέας που έφτιαξε η σύζυξ
Δεν το μπορώ το λάχανο με τίποτα.

Μονο στους λαχανοντολμάδες μ'αρεσει. Τι μ'αρεσει δλδ, τους σκιζω.

Σήμερα έτοιμο.

Μια φορά την εβδομάδα ή μια φορά κάθε 15, το κάνουμε το παραστράτημα.

Τυλιχτό με γύρο κοτόπουλο και πίτα ολικής. (Οι πατάτες φυσικά εκτός παιχνιδιού).

IMG_20210224_152707.jpg

 

Trending...

Νέα θέματα

Back
Top