- Μηνύματα
- 1,826
- Πόντοι
- 403
- Ιδιότητα
- Κιθάρα
Χαχαχα!Έφαγα κι ένα κομμάτι γάλακτομπούρεκο,αλλά δεν πρόλαβε,να ποζάρει!ωραια ινε αφτα..
αλλα ΦΑΕ και κατι ρε παιδι μου.....
σας βλέπω ολους στην διαιτα και εχω τιΠσισ
?
Χαχαχα!Έφαγα κι ένα κομμάτι γάλακτομπούρεκο,αλλά δεν πρόλαβε,να ποζάρει!
Χαχαχα!Έφαγα κι ένα κομμάτι γάλακτομπούρεκο,αλλά δεν πρόλαβε,να ποζάρει!
@SuperfunkΣτα σαράνταδύο, μόνο ανάπτυξη κοιλιάς,και φαλάκρας!
Φακές Indian style μπιμαρισμενες φυσικά για να συμπυκνώνεται σε μια κουταλιά όλη η γεύση από τα καραμελωμένα λαχανικά και τα μπαχαρικά ,μπριζολακι χοιρινό λεπτοκομενο και φρέσκο μπρόκολο.
Δίαιτα σήμερα.
Προβολή συνημμένου 27803
Πεθυμησα κανα οσπριο με τα προχτεσινα ποστ, οποτε εχω βαλει να μουλιαζουν φασολια για αυριο και για σημερα μιας και ειχα λιγες φακες κοκκινες σπασμενες ειπα να τις φτιαξω σε ινδικο dhal στυλ. Ενα γρηγορο πρωτο βρασιμο στις φακες και τις σουρωνεις , τσιγαριζεις κρεμμυδι/σκορδο/τσιλι, ακολουθει λιγη ντοματα και μπαχαρικα (curry, κουρκουμας, κυμινο, παπρικα, αλατοπιπερα κλπ), επιστρεφουν οι φακες, λιγο γαλα καρυδας, ζωμος λαχανικων και το αφηνεις να τρεξει μεχρι να χυλωσει στο επιθυμητο επιπεδο. Κανονικα θα επρεπε να συνοδευτει με ρυζι, αλλα για σημερα ειχα στο σπιτι χωριατικο ψωμι μαζι με μερικα τουρσακια στο πλαι.
Φανταστικό φαίνεται!!!@gmoukou Στην ινδικη κουζινα, αυτη η οικογενεια πιατων με φακες γενικα ονομαζονται dal ή dhal. Αν ψαξεις λοιπον συνταγες για dhal θα βρεις απειρες, προφανως οι παραλλαγες ειναι απειρες. Συνηθως χρησιμοποιουν σπασμενες φακες, αλλα κοκκινες, κιτρινες, πρασινες καφε ολες δουλευουν, δοκιμασε με οτι μπορεις να βρεις πιο ευκολα.
Σημερα (και χτες βασικα) το μενου εχει Mapo Tofu, απο τα αγαπημενα μου sichuan πιατα. 9 στις 10 φορες το tofu μου πεφτει καπου απο απωθητικο εως παγερα αδιαφορο , το συγκεκριμενο φαι ομως οταν ειναι πετυχημενο το λατρευω. Κομματακια tofu μαγειρεμενα μαζι με κιμα μεσα σε ενα πικαντικο broth με βαση το doubanjiang (ενα fermented paste φτιαγμενο απο σπασμενη φαβα και τσιλι, βασικο συστατικο σε πολλα πιατα του Sichuan και υπευθυνο για το βαθυ κοκκινο χρωμα), κρεμμυδακια, σκορδο, ginger και φυσικα μπολικο sichuan peppercorn για το χαρακτηριστικο μουδιασμα. Ο κιμας παραδοσιακα εδω ειναι μια μικροποσοτητα (μοσχαρισιου ή χοιρινου) καθαρα για να προσθεσει γευση στο ζωμο και οχι τοσο ως κυριο συστατικο του πιατου, εγω οταν το φτιαχνω στο σπιτι προφανως βαζω ισως και παραπανω κιμα απο tofu, και αυτη τη φορα για αλλαγη εβαλα κιμα κοτοπουλο. Εννοειται διπλα μια γαβαθα ρυζι για συνοδεια. ?
Προβολή συνημμένου 27806
πως τις φτιάχνεις ακριβώς;
θα μπορούσαμε να βάλουμε κάτι πιο ευρωπαϊκό και αυτοφυές. Τι λες;
μιας και δεν είναι ξακουστής νοστιμιάς,