Τι τρώτε σήμερα/τώρα?

Αχ ρε fusion με ρημαξες, εχω βδομαδες που πεθυμησα ενα αρνακι φρικασε με πρασοσελινα και το Σαββατο που ειχα χρονο πηγα στο μαναβη και δεν ειχε ενα ζαρζαβατικο της προκοπης και το ανεβαλα...παω να φτιαξω τα κινεζικα μου παλι.

 
  • Haha
Reactions: fusiongtr
-----

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Φακές με ρέγγα,τζατζίκι με καγιέν,και κλασική μακαρονάδα,με κιμά.

received_3701606906542244.jpeg

 
ωραια ινε αφτα..

αλλα ΦΑΕ και κατι ρε παιδι μου.....

σας βλέπω ολους στην διαιτα και εχω τιΠσισ 

?
Χαχαχα!Έφαγα κι ένα κομμάτι γάλακτομπούρεκο,αλλά δεν πρόλαβε,να ποζάρει!

 
Χαχαχα!Έφαγα κι ένα κομμάτι γάλακτομπούρεκο,αλλά δεν πρόλαβε,να ποζάρει!


Δηλαδή κάτσε, γιατί δε βγαίνουν τα νούμερα.

Φακές με ρέγγα, τζατζίκι με καγιέν, κλασική μακαρονάδα ΚΑΙ γαλακτομπούρεκο.

Σόλο τα τακτοποίησες;;;;;;
Να ξέρουμε δηλαδής αν είναι έτσι να μη σου αντιμιλάμε

 
  • Haha
Reactions: fusiongtr
@gmoukou Grande solo!

Είμαι στον όγκο,τώρα!!!

(Δεν έβαλα το πιατάκι,της συντρόφου,για να μη γίνω ρεζίλι).

@SuperfunkΣτα σαράνταδύο, μόνο ανάπτυξη κοιλιάς,και φαλάκρας!

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
@SuperfunkΣτα σαράνταδύο, μόνο ανάπτυξη κοιλιάς,και φαλάκρας!


Μια χαρά, το θέμα στη ζωή είναι να μην μένεις ΣΤΑΣΙΜΟΣ και να προχωράς μπροστά!

:)

 
  • Like
Reactions: nklshp
ξεκινήσαμε το μαγείρεμα...

ξέρω

θα μου πείτε πάλι φασολάδα?

ναι

η διαφορά είναι βέβαια ότι δεν κάνω παραδοσιακά τη φασολάδα, περισσότερο κάνω αυτό που λεω χορτόσουπα φασολάδα...

Γενικά φροντίζω να έχει ως βάση τα φασόλια, αλλά έχει σε σημαντικό ποσοστό πολύ σέλινο, κολοκύθια, πατάτα, πιπεριά, καρότα και κρεμύδι, ενώ δεν την κάνω κολυμπητή και σίγουρα επιδιώκω το χύλωμα. Εχει να βουτήξεις, αλλά γενικά δεν βλέπεις τα φασόλια μέσα, είναι ενσωματωμένα στο σύνολο.

Εννοείται ισχύουν τα μουλιάσματα, ξαφρίσματα κλπ.

Μια φωτό από την έναρξη

Γενικές οδηγίες, στη χύτρα Fissler μια καλή στρώση φασόλια γύρω στα 2 δάχτυλα, και όταν τελειώσει η επεξεργασία των φασολιών γύρω στα 3 δάχτυλα ακόμα νερό. Μισό μεγάλο κρεμύδι ή 2 κανονικά, 3 κολοκύθια, 3 καρότα, 1 πατάτα, 2 πιπεριές, 1 κανονικό σέλινο με ρίζα και φύλλα χωρίς κοτσάνια, λίγο αλάτι, 3-4 κουταλιές σούπας παρθένο ελαιόλαδο και μισό κουτί ντομάτα στον τρίφτη. Στο βράσιμο αν σου φανεί το νερό να λιγοστεύει προσθέτεις 1-2 μπρίκια βραστό νερό. Το αποτέλεσμα είναι συνήθως μισή χύτρα σούπα. Βράσιμο με κλειστό καπάκι, όχι πίεση, ένα 2ωρο.

20210217_094022.jpg

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
  • Like
Reactions: gmoukou
Φακές Indian style μπιμαρισμενες φυσικά για να συμπυκνώνεται σε μια κουταλιά όλη η γεύση από τα καραμελωμένα λαχανικά και τα μπαχαρικά ,μπριζολακι χοιρινό λεπτοκομενο και φρέσκο μπρόκολο. 

Δίαιτα σήμερα.

IMG_20210216_140659.jpg

 
Φακές Indian style μπιμαρισμενες φυσικά για να συμπυκνώνεται σε μια κουταλιά όλη η γεύση από τα καραμελωμένα λαχανικά και τα μπαχαρικά ,μπριζολακι χοιρινό λεπτοκομενο και φρέσκο μπρόκολο. 

Δίαιτα σήμερα.

Προβολή συνημμένου 27803


Ω ρε διάολε......

Αυτές τις φακές (φαντάζομαι είναι κάτι παρεμφερές;) τις έχω βάλει στο μάτι απο τότε που τις ανέφερε ο @odis13.

Πως τις φτιάχνεις ακριβώς;

Όπως, ας πούμε, ο κύριος παρακάτω αλλά στο τέλος τις αλέθεις;

Πεθυμησα κανα οσπριο με τα προχτεσινα ποστ, οποτε εχω βαλει να μουλιαζουν φασολια για αυριο και για σημερα μιας και ειχα λιγες φακες κοκκινες σπασμενες ειπα να τις φτιαξω σε ινδικο dhal στυλ. Ενα γρηγορο πρωτο βρασιμο στις φακες και τις σουρωνεις , τσιγαριζεις κρεμμυδι/σκορδο/τσιλι, ακολουθει λιγη ντοματα και μπαχαρικα (curry, κουρκουμας, κυμινο, παπρικα, αλατοπιπερα κλπ), επιστρεφουν οι φακες, λιγο γαλα καρυδας, ζωμος λαχανικων και το αφηνεις να τρεξει μεχρι να χυλωσει στο επιθυμητο επιπεδο. Κανονικα θα επρεπε να συνοδευτει με ρυζι, αλλα για σημερα ειχα στο σπιτι χωριατικο ψωμι μαζι με μερικα τουρσακια στο πλαι.



 
μοιάζει με το προηγούμενο, αλλά είναι πιό ελαφρύ και τρώς όσο θες.

Κατι μεταξύ χορτόσουπας, τουρλού και φασολάδας.

Ως συνήθως αυτοσχεδιάζουμε ή ...φτιάχνουμε νέα genres!

20210217_151003.jpg

 
@gmoukou Στην ινδικη κουζινα, αυτη η οικογενεια πιατων με φακες γενικα ονομαζονται dal ή dhal. Αν ψαξεις λοιπον συνταγες για dhal θα βρεις απειρες, προφανως οι παραλλαγες ειναι απειρες. Συνηθως χρησιμοποιουν σπασμενες φακες, αλλα κοκκινες, κιτρινες, πρασινες καφε ολες δουλευουν, δοκιμασε με οτι μπορεις να βρεις πιο ευκολα. 

Σημερα (και χτες βασικα) το μενου εχει Mapo Tofu, απο τα αγαπημενα μου sichuan πιατα. 9 στις 10 φορες το tofu μου πεφτει καπου απο απωθητικο εως παγερα αδιαφορο , το συγκεκριμενο φαι ομως οταν ειναι πετυχημενο το λατρευω. Κομματακια tofu μαγειρεμενα μαζι με κιμα μεσα σε ενα πικαντικο broth με βαση το doubanjiang (ενα fermented paste φτιαγμενο απο σπασμενη φαβα και τσιλι, βασικο συστατικο σε πολλα πιατα του Sichuan και υπευθυνο για το βαθυ κοκκινο χρωμα), κρεμμυδακια, σκορδο, ginger και φυσικα μπολικο sichuan peppercorn για το χαρακτηριστικο μουδιασμα. Ο κιμας παραδοσιακα εδω ειναι μια μικροποσοτητα (μοσχαρισιου ή χοιρινου) καθαρα για να προσθεσει γευση στο ζωμο και οχι τοσο ως κυριο συστατικο του πιατου, εγω οταν το φτιαχνω στο σπιτι προφανως βαζω ισως και παραπανω κιμα απο tofu, και αυτη τη φορα για αλλαγη εβαλα κιμα κοτοπουλο. Εννοειται διπλα μια γαβαθα ρυζι για συνοδεια. ?

IMG_20210216_145811_5.jpg

 
@gmoukou Στην ινδικη κουζινα, αυτη η οικογενεια πιατων με φακες γενικα ονομαζονται dal ή dhal. Αν ψαξεις λοιπον συνταγες για dhal θα βρεις απειρες, προφανως οι παραλλαγες ειναι απειρες. Συνηθως χρησιμοποιουν σπασμενες φακες, αλλα κοκκινες, κιτρινες, πρασινες καφε ολες δουλευουν, δοκιμασε με οτι μπορεις να βρεις πιο ευκολα. 

Σημερα (και χτες βασικα) το μενου εχει Mapo Tofu, απο τα αγαπημενα μου sichuan πιατα. 9 στις 10 φορες το tofu μου πεφτει καπου απο απωθητικο εως παγερα αδιαφορο , το συγκεκριμενο φαι ομως οταν ειναι πετυχημενο το λατρευω. Κομματακια tofu μαγειρεμενα μαζι με κιμα μεσα σε ενα πικαντικο broth με βαση το doubanjiang (ενα fermented paste φτιαγμενο απο σπασμενη φαβα και τσιλι, βασικο συστατικο σε πολλα πιατα του Sichuan και υπευθυνο για το βαθυ κοκκινο χρωμα), κρεμμυδακια, σκορδο, ginger και φυσικα μπολικο sichuan peppercorn για το χαρακτηριστικο μουδιασμα. Ο κιμας παραδοσιακα εδω ειναι μια μικροποσοτητα (μοσχαρισιου ή χοιρινου) καθαρα για να προσθεσει γευση στο ζωμο και οχι τοσο ως κυριο συστατικο του πιατου, εγω οταν το φτιαχνω στο σπιτι προφανως βαζω ισως και παραπανω κιμα απο tofu, και αυτη τη φορα για αλλαγη εβαλα κιμα κοτοπουλο. Εννοειται διπλα μια γαβαθα ρυζι για συνοδεια. ?

Προβολή συνημμένου 27806
Φανταστικό φαίνεται!!!

 
πως τις φτιάχνεις ακριβώς;




Οπως είπε και ο @odis13 κανονικα φτιαχνονται με κοκκινες (κυριως) ή αλλες σπασμενες φακες...αλλα ειχα ξεμεινει και χρησιμοποίησα φακες ψιλες Κοζανης.

Εγω την εχω απλοποιησει/πειραξει την παραδοσιακη συνταγη (γιατι γενικα η Ινδικη κουζινα ειναι ΠΙΚΡΑ απο πλευρας προετοιμασιας και χρονου που πρεπει να ξοδεψεις στην κουζινα...υπαρχουν φαγητα που θεΝε 2 ημερες για να τα μαγειρεψεις σωστα με βαση την κλασσικη συνταγη...)  

https://thewanderlustkitchen.com/indian-red-lentil-dal/

Πρωτα βραζω τις φακες (αφού τις πλυνω πρωτα με κρυο νερο) για 5 λεπτα και τις σουρωνω για να φυγει η μπιχλα και το κλαΝιδοΦακτορ ?

Τις βαΝω στην ακρΙΑ.

Στον ιδιο τΕνΤΖΕΡΗ ριχνω ΓΚΙ ή βουτυρο ΡΟΔΑΜΙ προβειο κλαριφιε (υπαρχει και η...light (my ass) εκδοχη με ελαιολαδο αλλα ΑΛΛΗ γευση εχει το βουτυρο...γιατι να το κρυψωμεν αλλωστε)  και σωταρω 2 μεγαλα κρεμμυδια με λιγο αλατι και λιγο ζαχαρη μεχρι να καραμελωσουν ελαφρα,μαζι σωταρω λιγο καρυ,κιμινο,σκονη κολιαντρο,λιγο καπνιστη παπρικα,κουρκουμα και λιγο μπουκοβο,μολις καραμελωσουν βαζω 1 γεναια κουταλια πολτο σκορδου και μια μεγαλη κουταλια πελτε τοματας και σωταρω λιγο ακομα,1 λεπτο περιπου και μετα προσθετω   2 μεγαλα καροτα,1 μεγαλη πατατα,1 πιπερια Φλωρινης μεγαλη και τα 3 λεπτοκομενα.

Τα φερνω κανα δυο γυρες για 1-2 λεπτα και μετα προσθετω τη φακη την οποια επισης φερνω κανα δυο γυρες.

Προσθετω 1 με 1,5  λιτρο νερο και μια κουταλια της σουπας ζωμο (κοτα ή λαχανικων)  και βραζω περιπου 45 λεπτα μεχρι να αρχισει να χυλωνει και να λυωνει και η πατατα.

Μπημαρω καλα ,δοκιμαζω για αλατι,διορθωνω  και ετοιμος.

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
  • Ευχαριστώ
Reactions: gmoukou
Ωραια μαγειρεύεις ρε @odis13, μπράβο!

Εχω την εντύπωση πάντως πως εκεί που κάποιοι λαοί βάζουν τόφου, που εμείς δεν ξέρουμε τι είναι αλλα και να μην μάθουμε δεν θα μας λήψει μιας και δεν είναι ξακουστής νοστιμιάς, για να αντικαθιστά την πρωτεϊνη ή τους υδατάνθρακες που εμείς έχουμε μπόλικους νόστιμους, θα μπορούσαμε να βάλουμε κάτι πιο ευρωπαϊκό και αυτοφυές. Τι λες;

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
 μιας και δεν είναι ξακουστής νοστιμιάς,




και ομως εχω φαει tofu στην Ιαπωνια....που επαθα την πλακα μου...

εκανε βεβαια και μια περιουσια και αλλη μια...

τωρα αν μιλας για αυτο που παιρνουμε 1 ευρω  το πεντοκιλο απο τα supermarket εχεις δικιο...

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
  • Like
Reactions: odis13

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα