@Superfunk Σκληρό το sampling σήμερα. Για πες και το source...
Από πάνω σαλάτα Εσμε από κάτω Ιτσλι Κιοφτε
Μπα όχι - Μάλλον ο Μητσος ο Κουνούπης
Ελεγα μηπως εισαι ο θεουλης Μερμιγκης ρε συ.Μπα όχι - Μάλλον ο Μητσος ο Κουνούπης
Σπύρο, δεν διεκδίκησα ιδιοκτησία και πνευματικά δικαιώματα - χαιρετίσματα έστειλα σε έναν φίλο με μια φωτό που την έχουν δει μερικες χιλιαδες άνθρωπΕς
Τι αλεύρι είναι?μέτρια γερμανέζικα άλευρα...
Δουλεύει η μαγιά με τη σίκαλη?Μίξη από 50% dinkel 550ρι, 20% dinkel ολικής και 30% σίκαλης ολικής. Χρησιμοποιήσα φρέσκια μαγιά, γιατί η οικογένεια είναι ιδιότροπη και τους ξινίζει το προζύμι δυστυχώς.
Καλά το προζύμι ναι. Απλά είχα διαβάσει παλιότερα ότι οι Γερμανοί δουλεύουν πολύ προζύμι γιατί η μαγιά δε λειτουργεί με τη σίκαλη (που αφθονεί εκεί).Αν δουλεύει λέει... Σε οτιδήποτε μίγμα έχω χρησιμοποιήσει σίκαλη, έχω παρατηρήσει τεράστια αυξηση σε δραστηριότητα, συνήθως δεν βάζω πάνω από 20-30% όμως, λόγω ενδοοικογενειακής γκρίνιας. Πλέον και το προζύμι μου με σίκαλη το φτιάχνω.
Ναι αλλά η μαγιά γλιτώνει άπειρο χρόνο και κόπο. Και αυτοί τα μετράνε πολύ αυτα.Δεν το ξέρω αυτό, ίσως να χρησιμοποιούν προζύμι λόγω του ότι κρατάει το ψωμί για περισσότερο καιρό "φρέσκο". Μην ξεχνάς ότι σε αυτές τις χώρες η υγρασία και η μούχλα αφθονεί, και σε αυτό βοηθάει το προζύμι.