- Πόντοι
- 1,848
Που να σου γράφω τώρα.Τι πήρες;
20 λεπτά πριν, Σαμη Παραγκα είπε
Δεν φτάνει πούστε κοιλιόδουλοι, δεν τρώτε και καμιά φασολάδα να γουστέρνουμε, κι από δίπλα ένα κεφάλι σκόρδο και μια μπουκάλα τσίπουρο, να σιγοκαίει ο μεσές στο τζάκι, όξω 2 μέτρα χιόνι και να παίζει...
Έλα σε εχω...Δεν φτάνει πούστε κοιλιόδουλοι, δεν τρώτε και καμιά φασολάδα να γουστέρνουμε
Μπορεί να είναι καυλό ρε φίλε, μην είπω και υπέρκαυλο, μα όλμος το κουράζεις πουλί.Έλα σε εχω...
Ειχα αρχισει απο χθες να φτιάχνω ζωμό απο πιπεριές με κρεμμύδι, σκόρδο, δεντρολιβανο, δαφνη, κεδροκούκουτσα και μπαχάρι απο το Μεξικο.
Προβολή συνημμένου 47637
Όταν βράσανε καλά, έβγαλα τα στερεά, τα χτυπησα στο μπλεντερ, ξανά μεσα, αλλο λιγο βράσιμο και όλο μαζί
σούρωμα. Και πήραμε ενα ταπερ ζωμο για σήμερα στο μαγείρεμα.
Προβολή συνημμένου 47638
Σήμερα το πρωι ελληνικό mirepoix με κρεμμυδι καροτο σέλινο, σκόρδο σε πάστα χτυπημένο σε μεξικάνικο γουδι μαζί με μανιάτικο αλάτι και μέσα με τα φασόλια (που μουλιάζανε απο χθες). Λίγο πελτέ να μαγειρευτεί και μέσα και ο χθεσινος ζωμός για να βράσουν τα φασόλια. Στο τέλος αλάτι πιπέρι και λίγη πάπρικα.
Προβολή συνημμένου 47639
Προβολή συνημμένου 47640
Πήρε περίπου 1ώρα και 30'. Έχω και ψωμί απο βοιωτικό αλεύρι ολικής για μπούγιο και καυτερή σάλτσα ιδιοκατασκευή με μεξικάνικες habaneros καλλιεργημένες στη Μάνη απο τον πεθερό μου γιατι οι δικες μου στο μπαλκόνι δεν ευδοκίμησαν. Μόνο πιπεριά, ξυδι, αλάτι και λίγο νερό.
Ειναι ο τροπος μου στα πάντα. Δε μου αρκεί να κάνω κάτι, θέλω να το κάνω όπως θέλω εγώ με οποιοδήποτε κόστος.Μπορεί να είναι καυλό ρε φίλε, μην είπω και υπέρκαυλο, μα όλμος το κουράζεις πουλί.
Ναι ναι. εχω απόθεμα και κανονικο και ένα άλλο κόλπο για τη σαλάτα με εκχύλισμα λεμονιου. Απαγορεύεται άλλο λάδι.ελαιόλαδα αγνά και παρθένα, αφού έχεις Μανιάτη πεθερό κάτι θα έμαθες.
Δράμα έχει καλά τσίπουρα. Μου αρέσει και το Ζώπυρο του Δημητριάδη. Αλλά στον Παρνασσό έχει μυστικό αποστακτήριο που βγαζουμε και παλαιώνουμε δικό μας και ντρέπομαι να πάρω απο Δράμα που μου πεφτει και μακριά. Άσε που το συνδυάζω και με επισκεψη στα πάτρια εδάφη.Το τσίπουρο το εισάγω από Λήμνο όποτε ευκαιρώ, ειδάλλως Μπάμπης Αδριανή Δράμας και δε με βγάνει ο δρόμος μάναμ εκεί τέλη Νοέμβρη στα καζάνια .....
Φίλε μου η ζωή είναι ροκ εν ρολ, γνήσια και απλά πραγματάκια και μια σαλάτα να φτιάξεις με φέτα, ελιές, λαδάκι και ψωμί την έκαμνες ταράτσα.Ειναι ο τροπος μου στα πάντα.
Φτιάχνουμε Prog μπάντα και ψάχνουμε καφετζή για τις πρόβες. Αν διαθέτεις τα απαραίτητα προσόντα, στείλε μου μια αίτηση και θα σε ενημερώσουμε μέσα σε τρεις εργάσιμες.Αν είναι να δώκω παραγγελία για καφέ του στυλ ένα φρεντο καπουτσίνο με καφέ και κανέλα καλύτερα να γράψω την Ιλιάδα και να παίξω σε προγκ συγκρότημα με τον Κατάρ-Κ
Τσόντα θα γυρίσουμε και ενδιαφέρεσαι για τα προσόντα μου ρε πρωτοσύγκελε?Φτιάχνουμε Prog μπάντα και ψάχνουμε καφετζή για τις πρόβες. Αν διαθέτεις τα απαραίτητα προσόντα, στείλε μου μια αίτηση και θα σε ενημερώσουμε μέσα σε τρεις εργάσιμες.
Προβολή συνημμένου 47642
Τσόντα θα γυρίσουμε και ενδιαφέρεσαι για τα προσόντα μου ρε πρωτοσύγκελε?
ψάχνουμε καφετζή για τις πρόβες
Σάμη καταλαβαίνω το νόημα αυτών αλλά δε μου φτάνει.Φίλε μου η ζωή είναι ροκ εν ρολ, γνήσια και απλά πραγματάκια και μια σαλάτα να φτιάξεις με φέτα, ελιές, λαδάκι και ψωμί την έκαμνες ταράτσα.
Είναι σα το καφέ ελληνικό σκέτο, ή φραππέ σκέτο χτυπημένο με το κουτάλι, ούτε καν καλαμάκι.
Αν είναι να δώκω παραγγελία για καφέ του στυλ ένα φρεντο καπουτσίνο με καφέ και κανέλα καλύτερα να γράψω την Ιλιάδα και να παίξω σε προγκ συγκρότημα με τον Κατάρ-Κ
Καλά ρε φίλε, δεν ζητήσαμε την απολογία του Σωκράτη κι ο άλλος ακούει προγκ, ας μη το κάμνουμε θέμα ο καθένας με τα γούστα του.Σάμη καταλαβαίνω το νόημα αυτών αλλά δε μου φτάνει.
Μην το ψάχνεις. Δεν μου αρκούσε ποτέ. Σε ότι κάνω, αν θέλω να το κάνω, εχω μια εικόνα για το πως θελω να ειναι το αποτέλεσμα και πάω προς τα εκεί. Δεν με απασχολεί ουτε τι λένε άλλοι ούτε αν αυτό που κάνω ειναι δύσκολο, κοστοβώρο ή αν η δουλεια γινόταν πιο απλά. Όλα έχουν τίμημα. Μπορεις να ζήσεις και με ψωμι, νερό, μαρούλι και βραστό κοτόπουλο, αλλά μπορεις να φτιάξεις και κάτι πολυπλοκο και καλό δημιουργόντας στους ανθρώπους καινούριες καλές αναμνήσεις ή ανασύροντας παλιές καλές. Και δεν είναι πανάκεια βέβαια αλλά μερικές φορές αξιζει τον κόπο. Το δικό μου τίμημα στη μαγειρική είναι ότι συνήθως παίρνει πολύ χρόνο και δουλειά, αλλά το αποτέλεσμα αποζημειώνει. Και έτσι έχω αποκτήσει και την πεποίθηση ότι το καλό πράγμα είναι αποτέλεσμα δουλειάς και κάποιας τεχνικής.
Προσωπικά αντλώ ικανοποίηση όταν αφήνω ικανοποιημένους τους ανθρώπους που ταιζω ή οταν κάνω ανθρώπους που σιχαίνονταν ενα φαγητό (ας πουμε τη φασολάδα) να το τρώνε και να ζητάνε δεύτερο πιάτο και εκει που εχεις μαγειρέψει για δυο μέρες, τελικά αδειάζει η κατσαρόλα σου την ιδια μέρα.
Φωτογραφίες φίλοςΓΟΥΡΝΟΜΠΡΙΤΖΟΛΑ στο τηγάνι και πατάτα τηγανητή. Και ο καρδιολόγος μου με αγαπάει πραγματικά.
Τώρα πιά, είναι ανάμνηση παλιά που έλεγε και ο Γιαννάκης από την Πάρο φίλος...Φωτογραφίες φίλος