Τι τρώτε σήμερα/τώρα?

Αλλά αυτό το κούτσουρο δεν είναι για κάψιμο

ric.jpg

 
Επίσης πες μας και τι είναι αυτο

image.jpeg

 
O Γιωργος Μερμιγκης εισαι?
 

Προβολή συνημμένου 47864
Μπα όχι - Μάλλον ο Μητσος ο Κουνούπης

Σπύρο, δεν διεκδίκησα ιδιοκτησία και πνευματικά δικαιώματα  - χαιρετίσματα έστειλα σε έναν φίλο με μια φωτό που την έχουν δει μερικες χιλιαδες άνθρωπΕς 

 
Μπα όχι - Μάλλον ο Μητσος ο Κουνούπης

Σπύρο, δεν διεκδίκησα ιδιοκτησία και πνευματικά δικαιώματα  - χαιρετίσματα έστειλα σε έναν φίλο με μια φωτό που την έχουν δει μερικες χιλιαδες άνθρωπΕς 
Ελεγα μηπως εισαι ο θεουλης Μερμιγκης ρε συ.

.

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
IMG_7254.jpeg

με λάδι Λακωνίας 

IMG_7273.jpeg

Αν είχα και ψωμί από τον @Shelter θα ήταν ο παράδεισος 

IMG_7273.jpeg

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Εχω καιρό να φτιάξω... δεν προλαβαίνω πολύ πλέον ειδικά με προζύμι. Πάντως τα προζύμια τα συντηρώ. Έχεις σωστό λάδι όμως.

 
Πρικουελ: Κυριακή ήμασταν σε σουβλακογιορτή, πολλά από τα σουΓλάκια δεν πουλήθηκαν, οπότε επειδή έχουμε μέσον στο ΠΑΣΟΚ και στην ΕΒΡΩΠΑΗΚΗ ΕΝΟΣΟΙ πήραμε τσάμπα μπόλικα άψητα, τα οποία θα γίνουν λεμονάτα να γουστάρουν τα κορμιά μας. Φωτό θα ακολουθησουν αν το θυμηθώ. Πες ναι στην ανακύκλωση, πες ναι στην ζωή.

 
Τελικά η σύζυγος μου την έφερε άτιμα και σκουλικιάρικα, και αντί για λεμονάτο με πιλάφια εμφάνισε τηγανιά με τηγανητή πατάτα. Ήμουν στο όριο να πάρω τηλέφωνο τον δικηγόρο μου, αλλά έκανα την καρδιά μου πέτρα και έφαγα. Και έφαγα. Και έφαγα.

tigania.jpg

 
Σήμερα τίμιο χειμωνέζικο φαγάκι, λαχανοντολμάδες με σπιτικό ψωμί, όχι σε επιστημονικό επίπεδο Shelter, αλλά κάτι κάναμε με τα μέτρια γερμανέζικα άλευρα...

fai1.jpg

fai2.jpg

 
Μια χαρά είναι το ψωμάκι. Μπράβο!

Λαχανοντολμάδες δεν έχω φτιάξει ποτέ!

Τώρα ετοιμάζω και εγώ το τακτικό της εβδομάδας.

μέτρια γερμανέζικα άλευρα...
Τι αλεύρι είναι?

 
Μίξη από 50% dinkel 550ρι, 20% dinkel ολικής και 30% σίκαλης ολικής. Χρησιμοποιήσα φρέσκια μαγιά, γιατί η οικογένεια είναι ιδιότροπη και τους ξινίζει το προζύμι δυστυχώς.

 
Μίξη από 50% dinkel 550ρι, 20% dinkel ολικής και 30% σίκαλης ολικής. Χρησιμοποιήσα φρέσκια μαγιά, γιατί η οικογένεια είναι ιδιότροπη και τους ξινίζει το προζύμι δυστυχώς.
Δουλεύει η μαγιά με τη σίκαλη?

 
Αν δουλεύει λέει... Σε οτιδήποτε μίγμα έχω χρησιμοποιήσει σίκαλη, έχω παρατηρήσει τεράστια αυξηση σε δραστηριότητα, συνήθως δεν βάζω πάνω από 20-30% όμως, λόγω ενδοοικογενειακής γκρίνιας. Πλέον και το προζύμι μου με σίκαλη το φτιάχνω.

 
Αν δουλεύει λέει... Σε οτιδήποτε μίγμα έχω χρησιμοποιήσει σίκαλη, έχω παρατηρήσει τεράστια αυξηση σε δραστηριότητα, συνήθως δεν βάζω πάνω από 20-30% όμως, λόγω ενδοοικογενειακής γκρίνιας. Πλέον και το προζύμι μου με σίκαλη το φτιάχνω.
Καλά το προζύμι ναι. Απλά είχα διαβάσει παλιότερα ότι οι Γερμανοί δουλεύουν πολύ προζύμι γιατί η μαγιά δε λειτουργεί με τη σίκαλη (που αφθονεί εκεί).

Έτσι και αλλιώς μέχρι το 1970 όλοι προζύμι δούλευαν.

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Δεν το ξέρω αυτό, ίσως να χρησιμοποιούν προζύμι λόγω του ότι κρατάει το ψωμί για περισσότερο καιρό "φρέσκο". Μην ξεχνάς ότι σε αυτές τις χώρες η υγρασία και η μούχλα αφθονεί, και σε αυτό βοηθάει το προζύμι.

 
Δεν το ξέρω αυτό, ίσως να χρησιμοποιούν προζύμι λόγω του ότι κρατάει το ψωμί για περισσότερο καιρό "φρέσκο". Μην ξεχνάς ότι σε αυτές τις χώρες η υγρασία και η μούχλα αφθονεί, και σε αυτό βοηθάει το προζύμι.
Ναι αλλά η μαγιά γλιτώνει άπειρο χρόνο και κόπο. Και αυτοί τα μετράνε πολύ αυτα.

Anyway. Πάντως ξέρω ότι το αλεύρι σίκαλης κάνει πολύ δυνατο προζυμι.

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:

Trending...

Νέα θέματα

Back
Top