- Πόντοι
- 198
Βρε Σταύρο συγνώμη αλλά μεγαλύτερη νιλα (για μένα προσωπικά) δε θα υπήρχε από το να μπω σε στρατιωτική μπάντα (και έχω κάνει στρατονόμος, άρα ξέρω και απ'την καλή και απ'την ανάποδη το στρατό).stavros_d80 είπε:Μην κάνεις βλακείεεεες....
θα σε κόψει η πείναααα...
έμπα στρατιωτική μπάνταααα...
θα την φας και θα 'ναι κρύαααα!
Τώρα τα σχετικά πτυχίων κλπ...
Μερικά πράγματα που ξέρω (γενικά)...
1. Στην Ελλάδα μερικά πανεπιστήμια, πολύ απλά δεν αναγνωρίζονται (ως ισότιμα) άρα τα πτυχία τους ΔΕΝ αναγνωρίζονται απο το ΔΟΑΤΑΠ. Ο λόγος είναι ότι πανεπιστήμια που ΔΕΝ εκδίδουν τα ίδια πτυχία (πχ Royal Academy of Music δινει validated degrees by the University of westminster) δεν ακολουθούν την λογική της Ελλάδας (ότι το πανεπιστήμιο που φοιτείς πρέπει να δίνει τα δικά του πτυχία, να έχει δικό της ελεγκτικό σώμα).
2. 3 χρονα πτυχία (τύπου Bachelor στην Αγγλία) δεν αναγνωρίζονται, γιατι λείπουν χρόνια. Στην Ελλάδα θέλεις 4 χρόνια!
3. Ανεπισημα στο ΔΟΑΤΑΠ μπορείς πιθανώς ή
α. Να δώσεις κάποια μαθήματα που περισεύουν και να πάρεις κάποια αναγνώριση
ή
β. Να κάνεις και ένα μεταπτύχιακο και να τα περάσεις όλα μια σούμα ως 1ο πτυχίο (πρόπτυχιακό δηλ) 3 χρονια Bch + 1 χρόνο masters και είσαι "εκεί".
4. Μεταπτυχιακά ΔΕΝ αναγνωρίζονται χωρίς πρώτο πτυχίο. Αν και στην αγγλία (τουλάχιστον) μπορείς να κάνεις μεταπτυχιακά βασισμένος στις εμπειρίες σου, χωρίς προπτυχιακό, στην Ελλάδα αυτό δεν περνάει (ακόμη). Παλαιότερα (2003-2005) που το ΔΙΚΑΤΣΑ είχε διαλυθεί και το ΔΟΑΤΑΠ δεν υπήρχε ακόμη για την μουσική μόνο υπήρχε η Διατμηματική Επιτροπή Μουσικών Σπουδών, που ΔΙΝΑΝΕ αναγνώριση μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων, με υποσημείωση απο κάτω "χωρίς πρώτο πτυχίο". Έχω γνωστό μου που έχει τέτοια αναγνώριση!
Ενώ το να φεύγεις έξω δείχνει πολύ δελεαστικό, λοχεύουν κίνδυνοι για όποιον δεν τα ψάχνει! Η σελίδα του ΔΟΑΤΑΠ έχει λίστες με όλα τα πανεπιστήμια που αναγνωρίζει (αν και κάποια δεν τα έχει γιατί δεν έχει τύχει ακόμη περίπτωση και περνάνε). Μπορεί κάποιος επίσης να πάρει χαρτί ΠΡΙΝ σπουδάσει, ότι το πανεπιστήμιο όταν έφυγε αναγνωριζόταν (ήταν στις λίστες), κλπ...
Φυσικά όλα αυτά τα γραφειοκρατικά, λίγο εως πολύ λίγο έχουν να κάνουν με τη μουσική, και με το πως θα ζήσει κανείς, αλλά είναι μια κάποια, έστω μικρή εξασφάλιση.