Βλέπετε ταινίες?

Πως βλέπετε ταινίες?

• Σύνολο ψηφοφόρων
    16
Είμαι σε ένα τέλμα τα τελευταία χρόνια, δεν μου αρέσουν οι καινούριες ταινίες και έχω δει ότι με ενδιαφέρει από τα παλιά. 
Eπ' αυτού συγκεκριμένα, ήμουν σε παρόμοια φάση μέχρι σχετικά πρόσφατα. Εκεί που έβλεπα μανιωδώς ταινίες είτε μόνος στο σπίτι είτε με παρέα στο σινεμά, μου κόπηκε η όρεξη. Για δυο-τρια χρόνια μπορεί να είχα κάτσει να δω ίσως και βαριά βαριά αθροιστικά 10 ταινίες. Αποπειράθηκα δίαφορα μέσα αναζωπυρωσης, με σχετική επιτυχία τα περισσότερα.

Πρωτα γυμναστηριακές τακτικές της σχολής "αφού το πληρώνω might as well use it να μη πάει τζάμπα η συνδρομή". Eίχα ξεκινήσει με το MUBI, το οποίο ήταν επιτυχημένο αρκετά εγχείρημα γιατί παλαιότερα είχε μόνο 30 ταινίες ανα πάσα στιγμή - κάθε μέρα έμπαινε μια καινούρια και έβγαινε αυτη η οποία έιχε συμπληρώσει μήνα. Είχα βάλει στόχο αφού το πλήρωνα να έβλεπα κάθε μήνα 2-3 ταινίες για να κάνω απόσβεση, οπότε κάθε φορά που έβλεπα κάτι remotely ενδιαφέρον έπρεπε να βρώ χρόνο να κάτσω να το δώ εκείνες τις μέρες πριν εξαφανιστεί. Αργότερα είχα βγάλει και μια περιορισμένη (χρονικά) συνδρομή στο Criterion Collection, οπότε είχα φαγωθεί να δω όσες περισσότερες απο τον κατάλογο τους μπορούσα πριν λήξει. Ακούγεται βεβιασμένο αλλά με το που μπήκα στο τριπάκι επανήλθε και η σινεφιλ όρεξη πριν το καταλάβω. 

Παράλληλα, με μια παρέα φίλων ξεκινήσαμε να πηγαίνουμε ημι-τακτικά σε 2 μικρά ανεξάρτητα σινεμά στην πόλη μας. 'Οχι μόνο όταν θα έβγαινε κάποια ταινία που μας ενδιέφερε (πράγμα που σπανίζει). Το είχαμε δει περισσότερο σαν κοινωνικό κομματι, support your local scene ναουμ, αντί να πάμε για μπύρες για να δούμε τι παίζει το Cube αυτή τη βδομάδα, καιρό έχουμε να πάμε. Κατέληξα σχεδόν τυχαία να βλέπω μερικές καταπληκτικές ταινίες έτσι. 

Τέλος, με 2 φίλους έχουμε ξεκινήσει το εξής. Ανα τακτά διαστήματα μαζευόμαστε για ταινία στο σπίτι, και την επιλογή ταινίας την κάνει κάθε φορά ένας εκ των τριών (we take turns). Ο κανόνας είναι όμως ότι πρέπει να διαλέξει μια ταινία που να έχει ξαναδει ο ίδιος αλλά να μην έχουν δει οι αλλοι δυο, και ιδανικά να είναι κάτι που οι αλλοι δυο δε θα καθόντουσαν ποτέ να δουν μόνοι τους. Ξεκίνησε με αγαθές προθέσεις, έχει εξελιχθεί σε κινηματογραφική συλλογική τιμωρία που καταλήγει σε post-screeening μπινελίκια σχετικά με το γούστο του καθενός, το συνιστώ ανεπιφύλακτα. 

Υ.Γ. Δίπλα στο πατρικό μου στην Καλαμαρία υπάρχει ακόμα το βιντεο κλαμπ που πήγαινα ως πιτσιρικάς, και έχω την εντύπωση είναι το τελευταίο που απομένει σε όλη τη Θεσσαλονίκη.

Έχω πολλά χρόνια να "δω ταινία με φίλους" και ο λόγος είναι μάλλον ότι δεν θα επέτρεπα ποτέ σε άλλον να επιλέξει την ταινία που θα δούμε... τι διάολο έχω επενδύσει τόσο χρόνο και χρήμα αν είναι να επιλέξει κάποιος/α που δεν έχει κάνει τίποτε από τα δύο; Άμα θένε να δούνε άλλη ταινία, να πάνε σινεμά να φάνε στη μάπα τα νήπια και τη μυρωδιά από μισοκαμμένες τυρόπιττες.

Μοναξιά, ηρεμία, superb στέρεο ήχος, 65 ίντσες.

Έχω πολλά χρόνια να "δω ταινία με φίλους" και ο λόγος είναι μάλλον ότι δεν θα επέτρεπα ποτέ σε άλλον να επιλέξει την ταινία που θα δούμε... τι διάολο έχω επενδύσει τόσο χρόνο και χρήμα αν είναι να επιλέξει κάποιος/α που δεν έχει κάνει τίποτε από τα δύο;

Mαζί σου σε γενικές γραμμες, εδώ προφανώς και μιλάω για ένα μικρό γκρούπ ατόμων που έχουν σε αλληλοεκτίμηση το...σινεφιλικό υπόβαθρο των υπολοιπων.

Mαζί σου σε γενικές γραμμες,

Αυτοσαρκαστικά το έγραψα... προφανώς είναι καλύτερα να έχεις παρέα από το να μην έχεις (#NOT).

?

Εγώ και ταινιοθήκη έχω από το θείο και παλιές βλέπω κυρίως,  μερικές τις έχω δει εκατοντάδες φορές, μου αρέσουν οι  μεταξύ 80 και 00, καινούργιες δεν τις κυνηγάω τις καινούργιες αλλά τις βλέπω και βλέπω πολύ NETFLIX πια, δε μου άρεσαν οι σειρές εκτός από κάποιες πάλι παλιές που έβλεπα μικρός και τα star trek, τώρα επειδή δοκίμασα μερικές, τις βλέπω κάποιες του NETFLIX, τώρα βλέπω τη σειρά με τους συντρόφους μου τους τσεκιστές της Ανατολικής Γερμανίας? ωραία σειρά, μου αρέσει  ? Τις ταινίες-παραγωγές του NETFLIX δεν τις συμπαθώ καθόλου αλλά τους ρίχνω μια ματιά.

Ε, εντάξει, οι ταινίες είναι ταινίες, εξάλλου από τις ταινίες έχω μάθει πολλή μουσική, μου αρέσουν τα soundtrack και γι αυτό είμαι και μεγάλος συνθέτης, γιατί έχω μελετήσει πάρα πολύ μουσική όπως έχω πει από τις ταινίες και τα videogames και με έχει βοηθήσει αυτό.

Ένας νόμιμος και δωρεάν τρόπος να βλέπεις ταινίες και σειρές είναι μια εφαρμογή που συναντά κανείς σε smart tv (μετά του 2019), σε συσκευές android και pc. Η εφαρμογή λέγεται stremio, και είναι διαθέσιμη στα app store. Η διαδικασία είναι να την κάνεις setup, να ανοίξεις λογαριασμό με email και κωδικό, και να της "φορτώσεις" δυο συγκεκριμένα add-on (που τα βρίσκεις εντός της εφαρμογής από pc). Μετά είναι έτοιμο. Στην ουσία το σετάρεις στο pc και βλέπεις τις ταινίες σου με το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης, αφού όλες οι ρυθμίσεις και τα add-ons περνάνε και στην τηλεόραση (ή στο android box). Είναι μια απλή διαδικασία. Σετάρεις σε pc ή σε android και μετά κάνεις login από εφαρμογής της τηλεόρασης και streamάρεις ανελέητα. Είναι καλύτερο απ' ότι το περιγράφω...

Η ποιότητα εικόνας και ήχου είναι εφάμιλλη με netflix και disney και σαφώς ανώτερη από prime και φυσικά cosmote tv. Όποιος θέλει παραπάνω λεπτομέρειες, ας μου στειλει pm.

ε και εσυ αφου σε χαλαει γιατι επιμενεις ? ?

πΣυχακιας ισε σαν και εμενα που απεχθανομαι τον Λαρσ φον Τριερ αλλα επιμενω να βλεπω τις νεες ταινιες του μπας και καταλαβω τελικα ποσο καλος ειναι? ?

παντως μην ανησυχεις ο Λανθημος δεν ειναι καν μεσα στους 100 αγαπημενους μου σκηνοθετες...απλα καλος ειναι ΙπΑ.
Το dogville είναι ταινιάρα πάντως... 

Ένας νόμιμος και δωρεάν τρόπος να βλέπεις ταινίες και σειρές είναι μια εφαρμογή που συναντά κανείς σε smart tv (μετά του 2019), σε συσκευές android και pc.
Και με πολλά add-on ?

Έχω πολλά χρόνια να "δω ταινία με φίλους" και ο λόγος είναι μάλλον ότι δεν θα επέτρεπα ποτέ σε άλλον να επιλέξει την ταινία που θα δούμε... τι διάολο έχω επενδύσει τόσο χρόνο και χρήμα αν είναι να επιλέξει κάποιος/α που δεν έχει κάνει τίποτε από τα δύο; Άμα θένε να δούνε άλλη ταινία, να πάνε σινεμά να φάνε στη μάπα τα νήπια και τη μυρωδιά από μισοκαμμένες τυρόπιττες.

Μοναξιά, ηρεμία, superb στέρεο ήχος, 65 ίντσες.
Έχεις πολύ καιρό να πας σινεμά ε? 

Για τη βασική δουλειά, δυο αρκούν (ένα να φορτώνει ταινίες και ένα τους ελληνικούς υποτιτλους)....
Και πως είναι δωρεάν? Από που βγάζουν λεφτά οι τύποι?

Έχεις πολύ καιρό να πας σινεμά ε? 

Στην πρεμιέρα του Alien:Covenant, δηλαδή όχι και τόσο πολύ.

Ευτυχώς ήταν ευπρεπές το κοινό (δηλαδή, όχι υστερικές ηλίθιες που να παρασταίνουν ότι τρόμαξαν για να τις πάρουν αγκαλίτσα) και δίπλα μου καθόταν ένας ωραίος τύπος (ΑΜΕΑ δυστυχώς) ο οποίος είχε πάει αποφασισμένος να την "βρει", είχε κρατήσει δύο θέσεις και είχε στήσει ένα τρίποδο με ένα δίσκο με λιχουδιές και ποτά, τα οποία κατανάλωνε ήσυχα-ήσυχα.

Παλαιότερα, πήγαινα σινεμά ακόμη και δύο φορές την ημέρα (με αποκορύφωμα την ημέρα που είχαμε πάει με μία παρέα να δούμε ΟΛΗ την πρωτότυπη τριλογία του Star Wars, σε τρεις διαφορετικές αίθουσες, όλες στην Κυψέλη... )... εννοώ ότι δεν έχω τίποτε ενάντια στο σπορ... αλλά έχω μεγαλώσει και οι φυσικές/ψυχολογικές μου αντοχές δεν είναι αυτές που ήταν.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ένας νόμιμος και δωρεάν τρόπος
Και τα torrents νόμιμα είναι αν η ταινία γυρίστηκε πριν το δεύτερο παγκόσμιο και είναι σε public domain πλέον. Άπλα μην χρησιμοποιείτε το µTorrent γιατί είναι κακόβουλο λογισμικό, να προτιμάτε το Transmission

https://transmissionbt.com/

Είναι προεγκατεστημένο στις κυριότερες διανομές Linux, το έχουν περάσει από κόσκινο.

Οι επιλογες του poll δεν καλυπτουν.

Βλεπω επιλεγμένες παλιες κυριως ταινιες που μπορει να περασαν απαρατηρητες.

Εχω ενα φιλο που μου τις στελνει και οταν βρω στελνω και γω. Συνηθως στο πισι.

Νετφλιξ ποτε 

Και τα torrents νόμιμα είναι

Όχι, δεν είναι.

Ντρέπομαι λίγο που παραδέχομαι ότι το κάνω (καθότι εγώ το έγραψα), αλλά δυστυχώς για τους καλλιτέχνες, οι σύγχρονες εταιρείες διανομής μαλακίζονται σκληρά. Επίσης, κατά τη γνώμη μου, ΚΑΘΕ ταινία έπρεπε από την πρώτη στιγμή της κυκλοφορίας της να είναι διαθέσιμη σε κάθε υπαρκτό μέσο, ΜΟΝΟ τότε τίθεται ουσιαστικά ηθικό δίλημμα.

Όχι, δεν είναι.

Ντρέπομαι λίγο που παραδέχομαι ότι το κάνω (καθότι εγώ το έγραψα), αλλά δυστυχώς για τους καλλιτέχνες, οι σύγχρονες εταιρείες διανομής μαλακίζονται σκληρά. Επίσης, κατά τη γνώμη μου, ΚΑΘΕ ταινία έπρεπε από την πρώτη στιγμή της κυκλοφορίας της να είναι διαθέσιμη σε κάθε υπαρκτό μέσο, ΜΟΝΟ τότε τίθεται ουσιαστικά ηθικό δίλημμα.
Η πολύ παλιές ταινίες είναι νόμιμες... Εννοείται ότι δεν κατεβάζουμε από εκεί σύγχρονες ταινίες...

Οι επιλογες του poll δεν καλυπτουν.

Βλεπω επιλεγμένες παλιες κυριως ταινιες που μπορει να περασαν απαρατηρητες.

Εχω ενα φιλο που μου τις στελνει και οταν βρω στελνω και γω. Συνηθως στο πισι.

Νετφλιξ ποτε 
Έχει επιλογή ''Βλέπω μόνο παλιές ξανά και ξανά'' ρε SOS... Προφανώς εννοείς ότι βλέπεις παλιές αλλά δεν τις ξαναβλέπεις...

Παλαιότερα, πήγαινα σινεμά ακόμη και δύο φορές την ημέρα
To έκανα πολύ συχνά με ένα φίλο εκεί στις αρχές/μέσα των '80s. Τέλειωνε μια ταινία στο "Αθήναι" και τρέχαμε να δούμε μια άλλη στο "Μάγια" που ήταν στην άλλη άκρη. Άλλες φορές βλέπαμε την ίδια ταινία δύο φορές συνεχόμενα. 

Άλλες εποχές, άλλες ηλικίες, άλλη τρέλα, άλλες αντοχές...

Τι εννοείς δεν είναι? Γιατί το διάβασα αυτό και ένιωσα μια ντροπή

Ε, διάβασε άλλον που να λέει ότι "είναι" και θα αισθανθείς καλύτερα.

Μία ιδιοτροπία: δεν βλέπω (εδώ και δέκα χρόνια) ταινίες με ελληνικούς υπότιτλους.

Ποτέ όμως. Αν δεν έχω κόπια χωρίς ελληνικούς υπότιτλους, αναβάλλω το να δω την ταινία.
το parasite το είδες? 

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back