Σκορτσέζε: Οι ταινίες της Marvel δεν είναι κινηματογράφος.

Για Θεσσαλονικείς:
c8a1d96388f9ff7c4de6af83f28f57af.jpg

Και επίσης υπάρχει και η εκπληκτική ταινία Σουπερ-Δημήτριος, με τον δικό μας καρντασιανό σουπερ-ηρωα.

Eπίσης, γιατί τον λέτε Σκορτσέζε τον άνθρωπο; Είναι κάτι σαν τον Nτέηβιντ Ίνγκραμ ή τη μΕριλυν μονρόΕ

Aπό κόμιξ δεν πολυξέρω, δεν με τράβηξαν ποτέ. Το μόνο που διάβαζα ήταν το Βαβέλ του ενήλικου γείτονα και κανα Ποπάι καθώς και Αστερίξ και Λουκυ Λουκ. Τα άλλα με σουπερήρωες δεν...οπότε δεν μπορώ να κρίνω και τις ταινίες, τις οποίες όποτε πετυχαίνω, προσπαθώ κι εγώ σαν τον Σκορτσέζο αλλά με παίρνει ο ύπνος...οποτε έχει και ένα δίκιο ο άνθρωπος.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Eπίσης, γιατί τον λέτε Σκορτσέζε
Το είχα σκεφτεί εξ αρχής αλλά κατέληξα ότι αυτό είναι το σωστό. Εξηγούμαι:

Το επίθετο είναι ιταλικό και γράφεται Scorcese.  Οι αμερικάνοι (και ο ίδιος) το προφέρουν σκορσέσι (περίπου), η ορίτζιναλ προφορά όμως είναι σκορτσέζε.

Το επίθετο είναι ιταλικό και γράφεται Scorcese.  Οι αμερικάνοι (και ο ίδιος) το προφέρουν σκορσέσι (περίπου), η ορίτζιναλ προφορά όμως είναι σκορτσέζε.
Έτσι. Για τον ίδιο λόγο που λέμε τον Capone Καπόνε και τον Stallone Σταλόνε.

Δεν θα μας μάθουν εμάς οι Αμερικάνοι πώς προφέρονται τα ιταλικά ονόματα.

Όταν εμείς τους κερδάγαμε (τους Ιταλούς) το '40 οι άλλοι φλώροι (οι Γιάνκηδες) δεν είχαν ακόμα μπει στον πόλεμο.

Δεν κΣερω τι λέει ο Μάρτιν αλλά το νέο Jocker με τον Ιωακείμ είναι σίγουρα μία από τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών, άνετα μέσα στην πρώτη πενηνταδα.

Και μονο για τον Phoenix παει κανεις να το δει, δεν χρειαζεται κατι αλλο. Αντε να δουμε καμμια ταινια της προκοπης γιατι με ολο το κοσμο να  βλεπει σειρες, εμεις που προτιμουμε το αυτοτελες και τη σκοτεινη αιθουσα του σινεμα τελευταια εχουμε πηξει στη .....κια.

Χούλκ εννοούσα βέβαια.

α, αυτός είναι σεντερ φορ . Έχει παίξει Πορτο, Ζενιτ κλπ

έμενα η αγαπημένη μου είναι η DC και θεωρώ η προσπάθεια του Νολαν να αποδώσει τον Μπατμαν όσο ρεαλιστικά γινόταν δημιούργησε μια εξαιρετική τριλογία  

Το " σύμπαν" της Marvel είναι ένα ανθολόγιο 23 ταινιών με συνέχεια , απ τις οποίες κατά την άποψη μου το 80% πατάτες , οριτζινς και φεμινισιτικά σκουπίδια με μπόλικη πολιτική ορθότητα και  ξεπαρασμένα θέματα όπως η σκλαβιά των μαύρων

ένα 20% είναι αριστουργήματα της σύγχρονης 7ης τέχνης για το είδος τους ( Avengers 1 , Infinity War , winter soldier , iron man 1 , civil war ) 

Δηλαδή περίμενες να καταλάβουν σέρβικα οι σλοβάκοι?

μοιάζουν περισσότερο απο ότι κυπριακά και επίσημα ελλαδίτικα. Και να φανταστείς οτι ενω ξέρω μόνο τα πολύ βασικά.

Θα μπορούσε να πει κανείς, 'γούστα είναι αυτά' αλλά δεν είναι τόσο απλό. Είναι σαν να λες δεν θα ξανακούσω αμερικάνικη μουσική. 

Κάνεις μια αδικαιολόγητη, όλοι-στο-ίδιο-καζάνι, γενίκευση και θα χάσεις (έχεις χάσει;) σπουδαίες ταινίες.

και εσύ όταν πας σε ένα εστιατόριο και φας κάτι το απαράδεκτο, να συνεχίσεις να πηγαίνεις εκεί, ποιός ξέρει σε 50 χρόνια συνεπούς και αδιάλειπτης προσπάθειας ίσως εκει φας κάτι που δεν θα σου προκαλέσει εμετό. Κρίμα να χάσεις την μεγάλη ευκαιρία.

μουσική η αμερικη έβγαλε. και ίσως βγάζει. Στο σινεμά τους όμως βλέπουμε απαράδεκτα πράγματα. Τα βλέπουμε απλά επειδή είναι πάντα και παντού, χωρίς να μας απασχολεί, το ερώτημα, γιατί ΣΠ αυριο δεν θα θυμάμαι γρι απο την μπαρούφα που είδα σήμερα? Εχουμε εκπαιδευτεί να προσπερνάμε το ερώτημα, οπότε επαναλαμβάνουμε το ίδιο λάθος και την επόμενη φορά. Και περιμένουμε τον χ.ψ  Σκορτσέζε να "νομιμοποιήσει" αυτο που ήδη γνωρίζει όλος ο κόσμος. Τον μονο που μπορώ καπως να ανεχθώ είναι ο ταραντίνο, και αυτό γιατί αγγίζει κάποια παλιά βιώματα.

μουσική η αμερικη έβγαλε. και ίσως βγάζει. Στο σινεμά τους όμως βλέπουμε απαράδεκτα πράγματα.

Και στη μουσική τους και στο σινεμά τους έχουν βγάλει και βγάζουν από τα αθλιότερα προϊόντα που υπάρχουν. Επίσης έχουν βγάλει και βγάζουν  αριστουργήματα. Τα έχουμε ξαναπεί, η Αμερική είναι πολύ άνιση χώρα σε όλα τα επίπεδα.

Ακραία δήλωση αλλά νομίζω υπερβολική. Blockbuster, εύπεπτα θα γίνονται πάντα, από τον ασπρόμαυρο κινηματογράφο μέχρι σήμερα. Εμένα με έχουν κουράσει λίγο οι σύγχρονες ταινίες, πολύ προκάτ, πολύ τυποποιημένες, πολύ cgi, κάπου δεν νιώθω την άποψη του δημιουργού αλλά την απαίτηση του στούντιο αλλά εντάξει δεν με νοιάζει και ιδιαίτερα, απλά προτιμώ πλέον τις ανεξάρτητες παραγωγές τύπου mumblecore. Υπάρχει άπειρος κινηματογράφος για όλα τα γούστα. 

Ε, νταξει σε superhero movies ποια άποψη δημιουργού να μπει στην ταινία;;; Υπάρχει ορίτζιναλ υλικό που πρέπει να αποδοθεί 

Άποψη στο τεχνικό κομμάτι ζητούν η Marvel & DC .....Όποιος μπορεί να παράξει εξαιρετικά visuals , σκηνές μάχης και εκρήξεις είναι ικανός για τη δουλειά 

Είδαμε και την  DC που είχε άποψη ο Snyder αλλά είχε άποψη και η  Warner και είχε άποψη και δεν ξέρω ποιος άλλος και σε 5-6 ταινίες έχουμε μια επική ατάκα Μπάτμαν σε Σούπερμαν που σου σηκώνεται η τρίχα και μια state of the art μάχη ξύλου του Μπάτμαν. Τα υπόλοιπα είναι σκουπίδια 

Better stick to the original material να ουμε

Ε, νταξει σε superhero movies ποια άποψη δημιουργού να μπει στην ταινία;;; Υπάρχει ορίτζιναλ υλικό που πρέπει να αποδοθεί 

Άποψη στο τεχνικό κομμάτι ζητούν η Marvel & DC .....Όποιος μπορεί να παράξει εξαιρετικά visuals , σκηνές μάχης και εκρήξεις είναι ικανός για τη δουλειά 

Είδαμε και την  DC που είχε άποψη ο Snyder αλλά είχε άποψη και η  Warner και είχε άποψη και δεν ξέρω ποιος άλλος και σε 5-6 ταινίες έχουμε μια επική ατάκα Μπάτμαν σε Σούπερμαν που σου σηκώνεται η τρίχα και μια state of the art μάχη ξύλου του Μπάτμαν. Τα υπόλοιπα είναι σκουπίδια 

Better stick to the original material να ουμε

To "Hulk" του Ανγκ Λί, τα Batman του Νόλαν και του Μπάρτον, ακόμα και τα έργα του Σναίντερ, παρόλο που δεν βγήκανε όπως έπρεπε. Πάντα υπάρχει χώρος για την άποψη του σκηνοθέτη, αλλά από την στιγμή που η Marvel δημιουργεί ένα franchise βάσει σχεδίου αυτή αναγκαστικά περιορίζεται. 

To "Hulk" του Ανγκ Λί, τα Batman του Νόλαν και του Μπάρτον, ακόμα και τα έργα του Σναίντερ, παρόλο που δεν βγήκανε όπως έπρεπε. Πάντα υπάρχει χώρος για την άποψη του σκηνοθέτη, αλλά από την στιγμή που η Marvel δημιουργεί ένα franchise βάσει σχεδίου αυτή αναγκαστικά περιορίζεται. 
Ε ναι , αυτό εννοώ κι εγώ . Είχαν γενικό πλάνο για το πώς θα εξελιχθεί το marvel universe οπότε δεν χωρούσαν ιδιαίτερες καλλιτεχνικές παρεμβάσεις 

Ο Νολαν την είχε αυτή την ευελιξία. Βρίσκω πράγματα που ενοχλούν στον Μπάτμαν του Νόλαν αλλά συνολικά είναι εξαιρετικό το σύμπαν του 

O Spielberg (με επιφύλαξη ,δε θυμαμαι καλά) ,είχε πει οτι για να κάνει κανείς μια καλή ταινία πρέπει να έχει μια καλή ιστορία να αφηγηθεί.Σκεπτόμενος αυτό ,ναι ,  ο κόσμος των comics βασίζεται σε υπερ-ήρωες με υπερ-δυνάμεις ,οι οποίοι σε κάθε ταινία ,σώζουν τη κατάσταση και γιαυτό το σενάριο γινεται στο τέλος κάπως σαχλό (τα κατορθώματα των υπερ ηρώων).Γιαυτό το λόγο ,το αφήγημα  σε comics based movies ,έχει μια "αβάσταχτη ελαφρότητα".

Με την "κλασσική" έννοια λοιπόν του κινηματογράφου ,αυτές οι ταινίες έχουν ελάχιστη έως μηδαμινή αξία.

Όμως το ζήτημα εδώ ειναι άλλο : μπορεί να δημιουργείται ένα νέο είδος.Νέο είδος ,νέοι κανόνες.

Και αν το δει κάποιος ,ως νέο είδος ,υπάρχει χώρος για όλα.

Εντάξει, γέρασε κι αυτός. Λες και η Marvel είπε ποτέ ότι κάνει πχιοτικό σινεμά. Δεν θα καταλάβω ποτέ την έχθρα των "σινεφιλ" (εισαγωγικά γιατί μόνο σινεφίλ δεν είναι συνήθως αυτοί οι τύποι) με τον ελαφρύ κινηματογράφο και ειδικότερα τον σύγχρονο ελαφρύ κινηματογράφο. Υπάρχουν σαφέστατα μειονεκτήματα στο MCU που το εμποδίζουν να φτάσει τα επίπεδα άλλων εμπορικών franchise, αλλά το να πεις ότι δεν είναι κινηματογράφος είναι ελιτιστική μπούρδα και το ξέρει και ο ίδιος ο Scorsese. Ναι, έχει αρκετό CGI και εφφεδούρα. Αλλά το Civil War, για παράδειγμα, μπορεί να μεταδώσει αληθινά συναισθήματα και ωραίους προβληματισμούς (σε ένα εμπορικό και φιλικό πλαίσιο, βέβαια), σε συνδυασμό με άριστη χρήση των εν λόγω εφφέ. Το ίδιο και το Winter Soldier, το ίδιο και αρκετές από τις solo ταινίες ηρώων που, μπορεί να μην είναι art house διαμάντια, αλλά ξέρουν πως να δομήσουν ένα character arc με συναίσθημα και γούστο, σε συνδυασμό με αξιοπρεπή screenplay, κάτι που λείπει από τον ευρύτερο εμπορικό action/adenture/sci-fi είδος σήμερα.

Εγω ρε παιδια ακομα προσπαθω να καταλαβω προς τι ο ντορος με το Deadpool....  Αναφερθηκε κι εδω ως καλη ταινια. Ουτε καλη ταινια μου φανηκε αλλα ουτε και μου αρεσε. Το "χιουμορ" δεν ηταν καν δημοτικου, δεν ηταν χιουμορ. Μου θυμιζε σχολια στο facebook απο πιτσιρικαδες που λενε ο,τι ποιο απιθανο για να προκαλεσουν/τρολαρουν. Τωρα στο θεμα που ειναι η δηλωση του Σκορτσεζε ειναι στο πνευμα αυτων που λεμε κι εμεις οι μεγαλυτεροι "τα χρονια εκεινα δεν ειχαμε ιντερνετ και γιουτουμπ, τα εχετε ολα στο πιατο οι πιτσιρικαδες" κοκ, δεν νομιζω να αποχαρακτηριζει τις προσπαθειες των συναδελφων του. Εκανε εργαρες αλλα δεν ειναι ταινιες σινεφιλ οπου στο τελος τους κανεις δεν καταλαβε τι ειδε. Αφηγηθηκε εξαιρετικα καποιες ιστοριες. Γνωμη μου κι ας μην εχω δει 15000 ταινιες.

Trending...

Νέα θέματα

Back