- Λύσεις
- 2
- Πόντοι
- 1,003
Δεύτερη φορά που το ποστάρω. Ελπίζω αυτή τη φορά να το δεις.
OK, το βλέπω τώρα.
Ωραίο πράμα, ελπίζω να το μεταφράσει κάποιος στα ελληνικά.
Δεύτερη φορά που το ποστάρω. Ελπίζω αυτή τη φορά να το δεις.
Και τους ξέρω και τους μιλάω και παρέα κάνουμε και ξέρω ακριβώς γιατί αγοράζουν βινύλια, μικροί και μεγάλοι. Άγνοια λέγεται και την κουβαλάνε και μικροί και μεγάλοι, σε μια εποχή που δεν θα έπρεπε αυτό να συμβαίνει. Δεν νοείται να γνωρίζουμε εμείς στα 50-κάτι μας 5-6 καραβασικά τεχνικά πράγματα τα οποία μάθαμε ψάχνοντας σε ελάχιστες έως ανύπαρκτες πηγές, και να μην τα ξέρουν οι νέες γενιές που έχουν τα πάντα και δωρεάν με ένα κλικ στο κινητό τους.Είναι λάθος η εκτίμησή σου ότι ξέρεις ποιοι αγοράζουν βινύλια ή γιατί το κάνουν.
Να το χαίρεται (και γενικώς..."χαιρετίσματα"??).Ο πιο προσγειωμένος.....και...του άρεσε.
Δεν με ενδιαφέρει τι αγοράζουν οι άνθρωποι, δεν είναι αυτό το θέμα μας.Άλλωστε, δεν καταλαβαίνω τι σε νοιάζει εσένα τι αγοράζουν οι άνθρωποι;
Έβρισα κάποιον επειδή αγοράζει βινύλια? Σε ποιο φόρουμ διαβάζεις ρε Trolley? Εκτός κι αν θεωρείς βρίξιμο το "τεχνολογικά αγράμματος" . Αφού είναι, πως να τους αποκαλέσουμε, sound guru??Εσύ αγόραζε CD άμα προτιμάς. Αν δηλαδή αγοράζεις CD δικαιούμαι να σε βρίζω εγώ που αγοράζω από HDTracks;
Και τους ξέρω και τους μιλάω και παρέα κάνουμε και ξέρω ακριβώς γιατί αγοράζουν βινύλια, μικροί και μεγάλοι.
Είσαι τυχερός λοιπόν. Από τους, πχ, 100 που ξέρω, οι 95 αυτό πιστεύουν. Αλλά δεν χρειάζεται να ξέρουμε προσωπικά κάποιους, γεμάτα είναι τα φόρουμς εσωτερικού και εξωτερικού από δαύτους, τους κήρυκες της "ανωτερότητας του βινυλίου", πέφτουμε συνεχώς πάνω τους και αναγκαστικά διαβάζουμε τα απίθανα που γράφουν, Και πέφτουμε συχνά πάνω τους γιατί είναι πολλοί, παραείναι πολλοί. Ακόμα και πάρτυ κάνουν σε μαγαζιά τονίζοντας στη διαφήμιση το "μουσική μόνο από βινύλια!",Ούτε ένας από αυτούς που ξέρω να αγοράζουν βινύλια δεν α) θεωρεί ότι έχουν καλύτερο ήχο
και φυσικά το έχω σε βινύλιο, εε?
Δεν μιλάω γι αυτούς, μιλάω για τους "άλλους". Η φράση "και φυσικά το έχω σε βινύλιο" είναι σαν τη φράση "έχω και κότερο, πάμε μια βόλτα?". Τονίζουν επιδεικτικά και με ύφος ειδήμονα ότι το Χ άλμπουμ το έχουν σε βινύλιο, ενώ οι υπόλοιποι της παρέας κουνάνε το κεφάλι με δέος, και κάποιες φορές ακούγεται και ένα "πςςςςςς"?Αυτή η φράση είναι συνήθως δηλωτική του πόσο παλιά είναι η σχέση του με τη δισκογραφία αλλά και τον συγκεκριμένο καλλιτέχνη
Τα bit δεν παίζουν ρόλο;'Ενα σήμα, είτε ηχητικό είτε οτιδήποτε άλλο θέλει να είναι, μπορεί να αποδωθεί πλήρως και τέλεια, με την αυστηρή μαθηματική έννοια της λέξης, χωρίς την παραμικρή απώλεια πληροφορίας, φτάνει η καταγραφή να γίνει με συχνότητα τουλάχιστον διπλάσια της υψηλότερης συχνότητας που εμπεριέχεται στο σήμα.
Κοίτα στο βίντεο που ανέβασα, από το 08:44Τα bit δεν παίζουν ρόλο;
Γιατί αλλιώς είναι τα 12 αλλιώς τα 16 και αλλιώς τα 24 bit.
Άσε το βίντεο.Κοίτα στο βίντεο που ανέβασα, από το 08:44
Γιατί, δεν είναι??θεωρούν πως με τα 16bit είναι όλα καλά.
Τα bit δεν παίζουν ρόλο;
Γιατί αλλιώς είναι τα 12 αλλιώς τα 16 και αλλιώς τα 24 bit.
Το έγραψα πιό πάνω. Αλλιώς είναι τα 12 αλλιώς τα 16 και αλλιώς τα 24 bit.Γιατί, δεν είναι??
Συγγνώμη, για να το λες εσύ ξέρεις καλύτερα.Στα μαθηματικά, στο χαρτί, δεν υπάρχουν bit.
Συγγνώμη, για να το λες εσύ ξέρεις καλύτερα.
Χαίρω πολύ, Κώστας...?Το έγραψα πιό πάνω. Αλλιώς είναι τα 12 αλλιώς τα 16 και αλλιώς τα 24 bit.
Είτε μαθηματική θεωρία είτε real-life bits το ίδιο σχεδόν μου κάνει διότι αφορά audio και το αποτέλεσμα ενδιαφέρει τους πολλούς, αν μπορούν να το καταλάβουν φυσικά.Τι συγγνώμη βρε Χναράκη, εγώ φταίω που δεν είχα διευκρινήσει οτι μιλάω για μαθηματική θεωρία, όχι για real-life bits.
Πριν "ζήσουν" σε κάποιο κύκλωμα, βλέπε DAC για παράδειγμα, πρέπει πρώτα να καταχωρηθούν σε κάποιο αποθηκευτικό μέσο, βλέπε για παράδειγμα "audio CD". Οπότε αν μιλάμε για παράδειγμα audio CD τότε είναι 16bit και όχι 20 ή 24.Στον πραγματικό κόσμο όπου πρέπει τα samples να γίνουν πραγματικά bits που ζουν σε κάποιο κύκλωμα είπαμε,
Ναι υπάρχουν. Για παράδειγμα ο γνωστός θόρυβος λόγω quantization. Γι'αυτό χρησιμοποιούμ(ν)ε αν πρόσεξες σε κάποια εφφέ 24bit μέσα στα μηχανήματα ενώ το υπόλοιπο μηχάνημα είναι στα 16bit, για παράδειγμα.υπάρχουν κάποιες περιπλοκές, αλλά μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε ?
@odis13 Στα 16bit εκτός από το γνωστό πρόβλημα του θορύβου, λόγω quantization, υπάρχει και θεματάκι με τα αρκετά χαμηλής εντάσεως σήματα όπως για παράδειγμα p (piano) και pp (pianissimo) σε κάποια όργανα όπως κλασική κιθάρα - βιολί - φωνή. Αν γράψεις σε studio με κατάλληλα μικρόφωνα στα 16bit και μετά στα 24bit θα καταλάβεις αμέσως την διαφορά.
Δεν ξέρω βέβαια κάποιο studio που να γράφει στα 16bit αλλά λέμε τώρα. Ίσως κάποιο που γράφει ???, λέω ίσως.