@solega
Κανείς δε σε ειρωνεύτηκε. Κάμποσοι άνθρωποι προσπαθούν να καταλάβουν για πιο λόγο θα έφευγες από ένα τόπο (οποιονδήποτε) για να πας κάπου αλλού, όπου θα βγάζεις αισθητά λιγότερα χρήματα, ενώ έχεις οικογένεια.
Σε ρωτούν.
Απαντάς με μία ομάδα ζητούμενων που ταιριάζουν σε έφηβο. Έχει ενδιαφέρον να ανατρέξει κάποιος και να δει ότι στα ζητούμενα αυτά, ούτε ένα δεν αφορά τη σύζυγο ή τα τέκνα.
Αποφασίζουν κάποιοι να εμβαθύνουν:
μήπως υπάρχει κάτι που δεν μας λέει ή δεν έχουμε καταλάβει; Δεν γράφει πουθενά ότι θέλει οπωσδήποτε να τελειώσουν τα παιδιά του ελληνικό πανεπιστήμιο, ούτε ότι αποφάσισε να γράψει το επόμενο μεγάλο ελληνικό μυθιστόρημα, ούτε ότι σκέφτεται να γίνει παραγωγός σε ραδιοφωνικό σταθμό, ούτε ότι θα κατέβει για βουλευτής, ούτε ότι έχει άκρη στο Δημόσιο, ούτε στην Αστυνομία, ούτε, ούτε.... τι στην ευχή λοιπόν μπορεί να είναι;
Κάποιοι τα λένε και χειρότερα, σου εξηγούν ότι μάλλον θα φας διαζύγιο στο κεφάλι, ότι πιθανό είναι να πεινάσεις, σου επισημαίνουν ότι πρέπει οπωσδήποτε να έχεις σπίτι.
Εγώ απλώς τους λέω (και επιμένω) ότι χάνουν το χρόνο τους, ότι έχεις ήδη αποφασίσει και ζυγίζοντάς τα συμπεραίνεις ότι δεν μπορείς να επιστρέψεις. Και για το "θράσος" μου να τα γράψω αυτά (τα οποία δεν διαννοείσαι να αρνηθείς), είμαι κάποιος που "εκτίθεται", αργόσχολος, που γράφει "μαλακίες" και ειρωνείες και "δε νιώθει".
Μία τελευταία επισήμανση: επειδή είμαστε άγνωστοι σου τα γράφω ευγενικά, αν είμασταν φίλοι και τα έλεγες όλα αυτά περί επιστροφής κάθε μία από τις παραπάνω προτάσεις θα ξεκίναγε με ένα "
Ρε παπάρα...", καθώς αυτό το επίπεδο ευθύτητας περιμένουν οι φίλοι από τους φίλους.