Βαρέθηκα πια στη Γερμανια

και ας είχα μόνη παρέα τα λάμα και τα πρόβατα που βοσκούν στα τριγύρω cottages)

Περιγράφεις μια ειδυλλιακή κατάσταση που για τους περισσότερους από μας είναι ουτοπία.

ρε πεΔγια εδω βαρΓιεται στο ΜΟΝΑΧΟ....στην κωμοπολη και στην Κοζανη θα αΦτοκτoνισει (εγω τουλαχιστον αυτο θα εκανα αν με εδιΩχναν απο την ΥΠΕΡΟΧΗ ΑΘΗΝΑ και με εστελναν εκεI
Δεν νομίζω να βαριέται το Μόναχο υπό την έννοια που το εννοείς.

Και έγω θα βαριόμουν το Λονδίνο, αν πήγαινα μέ όρους οικονομικού μετανάστη.

Οι περισσότεροι μιλάτε εκ του ασφαλούς έχοντας ζήσει μόνο στην Ελλάδα

εγω στα λεω εχοντας ζησει και στις ΗΠΑ και στο Βερολινο (επαναλαμβανω δεν το θεωρω Γερμανια,η Γερμανια ΔΕΝ μου αρεσει και δεν θα την επελεγα ποτε για να μεινω).

απο τις ΗΠΑ γυρισα μετα απο 5 χρονια παραμονης για σοβαροτατους οικογενειακους λογους υγειας ,ηταν απλα αδυνατο να μη γυρισω (και ηταν παρολα αυτα ΤΟ λαθος της ζωης μου γιατι οι ΗΠΑ και η ΝΥ στην οποια ζουσα ειναι υπεροχες απο ολες τις πλευρες για τα ΓΟΥΣΤΑ μου)

απο το Βερολινο γυρισα γιατι ΟΛΕΣ οι συνθηκες που σου εγραψα λιγο παραπανω πληρουνται μεχρι στιγμης (πλην της υπηκοοτητας του παιδιου το οποιο δυστυχως γεννηθηκε εδω) συν του  οτι στην Ελλαδα βγαζω περισσοτερα απο οτι εβγαζα εκει (αυτος ηταν ο λογος που γυρισα μια εξαιρετικα αμοιβομενη δουλεια που βρηκα εδω)  και με λιγοτερο κοπο ενω δουλευω και σχεδον αποκλειστικα απο το σπιτι μου στην ΑΘΗΝΑ (καβατζες παντως στο Βερολινο εχω ακομα δηλ. και ΠΟΛΛΟΥΣ φιλους και διαμερισμα για το παιδι στο μελλον και για να αραζω με τα τερμηνα οταν ο εργασιακος μου βιος στην Ελλαδα τελειωσει)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
αυτό το κάμεις με τα πόδια....και αν πιάσεις και παραλία ή Β. Ολγας που λατρεύω, είναι ψυχοθεραπεία.

Σαφώς η ωραιότερη πόλη της Ελλάδος η Ζαλονικ.
Να το καμεις εσυ που εχεις ποδια. Εγω ειχα ντελουξ 73.

Αμα ηταν ωραια τι εφυγες?

Είχαμε εναν ανθρωπο εδω να πιωμεν μια βυρα πηγες στς τσεντσαν τ ςαλλοι.

δεν υπαρχει ανθρωπος στα ΣΥΓΚΑΛΑ του που να βαριεται στο ΛΟΝΔΙΝΟ υπο οπΓιουσδΙποται ορΟΙ 

Περιγράφεις μια ειδυλλιακή κατάσταση που για τους περισσότερους από μας είναι ουτοπία.

Αυτό πες το στον κουνιάδο μου ? ή σε εκατομμύρια κατοίκους του ΗΒ που κάθε χρόνο σκάνε 5 - 10 χιλιάδες λίρες για 5-7 μέρες σε ένα ηλιόλουστο μέρος της Ελλάδας (δεν μιλάω για απλούς τουρίστες,αλλά για regulars που κάθε χρόνο σκάνε αυτά τα λεφτά για να πάνε ακριβώς στο ίδιο μέρος με πέρσι). Και δεν είναι πλούσιοι, έχουν αλλάξει οι εποχές που στο εξωτερικό μάζευες χρήμα... απλά δουλεύουν όλο τον χρόνο για αυτές τις 5 μέρες.

Δεν το λέω ειρωνικά, συμφωνώ μαζί σου, και μένα μου φαίνεται φανταστικό μέρος εκεί, αλλά πάω για λίγες μέρες τον χρόνο και δεν ξέρω τι θα έλεγα αν έμενα όλο τον χρόνο εκεί (και αν εργαζόμουνα εκεί)

Κώστα μου θα σου δώσω μια συμβουλή.

Βρες μια δουλειά να βγάζεις 15 χιλιάρικα την μέρα, και να είσαι σίγουρος ότι θα μπορείς να πάρεις όποιο συνθεσάιζερ θέλεις.
Παραπάνω θα έβγαζα. Κσι τώρα αμα θέλω βγάζω και τόσα. 

Αλλα θα επρέπε να δουλέψω πάρα πολύ και να αγωνίζομαι καθημερινα πράγμα που απεχθάνομαι και είναι ενάντια στα σοσιαλιστικα πιστεύω μου ?

Έχω 2 ΣΥΝΘΕΣΆΙΖΕΡ και 2337 vst.

Τα μνημόνια μου έκοψαν λίγο την καλοπέραση. Αυτό όμως είναι παρελθόν. Η χώρα αλλάζει εδω και 4 χρόνια και πλέον από Σεπτέμβρη θα εισπραξουμε τους κοπους μας. Η νέα κυβέρνηση εξάλλου έχει ως ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΉ το brain gain για τα επόμενα 10 χρόνια. Φαίνεται πως αποχαιρετουμε οριστικά τις παθογένειες του παρελθόντος. Προσωπικά είμαι πιο αισιόδοξος από ποτέ και αν με ρωτούσε κάποιος τη γνώμη μου για να γυρίσει στην Ελλάδα, θα του έλεγα. Μην το σκέφτεσαι. Αν θέλεις και βαρέθηκες στο εξωτερικό, έλα. Ελα να βοηθήσεις κι εσύ για να γίνει πράξη το νέο κοινωνικό συμβόλαιο για ανάταξη, ανάπτυξη, και ευημερία. Γιατί δεν αρκεί μόνο η δέσμευση μιας κυβέρνησης. Πρέπει να βοηθήσουμε όλοι. Να δείξουμε εμπιστοσύνη. 

?????????

δεν υπαρχει ανθρωπος στα ΣΥΓΚΑΛΑ του που να βαριεται στο ΛΟΝΔΙΝΟ υπο οπΓιουσδΙποται ορΟΙ 

Εδώ που τα λέμε ή πρόταση αυτή είναι ο ορισμός της ανεκτικότητας και διαφορετικότητας. 

Να το καμεις εσυ που εχεις ποδια. Εγω ειχα ντελουξ 73.

Αμα ηταν ωραια τι εφυγες?

Είχαμε εναν ανθρωπο εδω να πιωμεν μια βυρα πηγες στς τσεντσαν τ ςαλλοι.
Γιατί βαρέθηκα να πλερώνω 2 σπίτια, και λογαριασμούς επί 2.

Απλά πραγματα.

Μάλλον και πάλι δεν κατάλαβες.

Δεν είναι ότι έχουμε ενα κατομυριο ευρά και δεν ξέρουμε να τα φαμε.

Απλά αν εισαι οικονομικός μεταναστης σε τετοιες μεγαλουπόλεις, λίγο το νοικι (που πλερώνεις τα μαλλια της κεφαλης σου για να μενεις στην 6η Ζωνη) , λιγο ότι το καλημερα εκει θελει πολλα $$$$$$, λίγο το να λιγο το άλλο, αναγκάζεσαι να μείνεις σπίτι , σε 40 τμ, (σπίτι να το κάνει ο θεός) γιατι δεν μένει μαρούλι....και λογικά βαριέσαι.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
αλλά πάω για λίγες μέρες τον χρόνο και δεν ξέρω τι θα έλεγα αν έμενα όλο τον χρόνο εκεί (και αν εργαζόμουνα εκεί)

Αυτό ακριβώς, ισχύει και με αυτούς τους regulars που έρχονται εδώ.

θα του έλεγα. Μην το σκέφτεσαι. Αν θέλεις και βαρέθηκες στο εξωτερικό, έλα. Ελα να βοηθήσεις κι εσύ ....

Έλα να δεις την γλύκα.

Έλα να σε αρμέξουμε κι εμείς εδώ.

Τι δηλαδή, τόσα λεφτά που έκανες στα ξένα μόνος σου θα τα φας?

Να δώσεις και σε μας, το Ελληνικό κράτος δηλαδή.

Δεν νομίζω να βαριέται το Μόναχο υπό την έννοια που το εννοείς.

Ακριβώς. Δεν εννοώ βρε παιδιά βαρέθηκα δεν έχω τι να κάνω. Εννοώ πως με χαλάει πια η γερμανιλα. Πως το λένε. Δε με ενδιαφέρει πια η αποστείρωση τους. Το ότι το λεοφορειο περνάει κάθε μέρα στο συγκεκριμένο δευτερόλεπτο είμαι διατεθημένος να το αφήσω μια για πάντα πίσω μου αν μπορώ να ζω κάπου που υπάρχει ζωή. Ζωή σημαίνει σίγουρα όχι η Γερμανία.

Ειπαμε. Καλά τα δυόμισι. Και τα όργανα και οι κιθάρες και τα αμάξια και τα ηλεκτρικά ποδήλατα όλα. Αλλά αυτά κάποια στιγμή τα χορταίνεις. Αυτό που δε μπορείς να χωνέψεις  είναι το να ανάβεις το γκριλ σου να ψήσεις και να φωνάζει την αστυνομία αυτή που μένει στο διπλανό κτήριο. Αυτό δε το χωνεύεις ποτε όχι δυόμισι, ούτε δέκα να παίρνεις. 

φυσικα εσείς θα πείτε ας έπαιρνα δυόμισι και ας έτρωγα στο εστιατόριο.

και λογικά βαριέσαι.

μπα, τα εχω περασει και χειροτερα στην ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ στα 80s ,7 noma se ena doma και καθε σεντσι μετρημενο συν 20 ωρες δουλεια (και σπουδες) την ημερα, δεν βαρεθηκα ουτε ενα λεπτο.

σου ξανα-ματα-λεω:

-θα δεις αν η ΔΟΥΛΕΙΕΣ σας "υπάρχουν"στην Ελλαδα (δηλ. αν εχουν ΖΗΤΗΣΗ και ΕΦΑΡΜΟΓΗ) 

-θα δεις αν μπορεις να γραψεις τα παιδια στη ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ σχολη ,αν γυρισεις στην Αθηνα/Θεσσαλονικη ωστε και να μπορουν να φυγουν αργοτερα ξανα στον τοπο που γεννηθηκαν για σπουδες/ζωη και θα αποφυγουν και το τρισαθλιο ελληνικο εκπαιδευτικο συστημα (η Γερμανικη ειναι πολυ φθηνη γυρω στα 4-5 χιλιαρικα το χρονο και αξιζει και το τελευταιο σεντς) 

-θα δεις αν μπορουν να παρουν την ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ αν δεν μενετε στη Γερμανια (κανονικα αν μενατε στη Γερμανια απο τη στιγμη που γεννηθηκαν εκει μπορουν στα 18) αυτο ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ (μη κανεις το λαθος και ΔΕΝ την παρουν αν μπορουν)

τωρα για τα ψυχολογικα δεν ξερω...εγω "φίλους","σκυλους","συγγενεις","παραλια και τσιπουρο" ,"ζεστους άνθρωπους" κτλ βρισκω ΠΑΝΤΟΥ με εξαιρεση τους συγγενεις που δεν πολυψοφαω να τους βλεπω ετσι κι αλλιως ? επισης οσο μεγαλωνεις θα καταλαβαινεις οτι αυτα ειναι ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ και με μικρη βαρυτητα ασε δε που ΕΞΑΝΕΜΙΖΟΝΤΑΙ οταν κατσει η στραβη (εγω ας πουμε στο δημοψηφισμα του 2015 καταλαβα οτι τα 2/3 των "φιλων" μου ηταν μαλακες και τους διεγραψα αμεσα  και trust me my life is MUCH better without them)...

για να κλεισω σκεψου τελικα ΕΝΑ και μονο πραγμα: τι θα ειναι καλυτερο για ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ,δυστυχως οταν εχουμε παιδια ΟΛΑ τα αλλα μπαινουν σε δευτερη/τριτη/τεταρτη προτεραιοτητα.

Αγαπητέ ΟΡ, 

Έχω να πω ότι η απάντηση του superfunk ειναι η σοβαρότερη και η πιο τεκμηριωμένη. Αν κρατήσεις αυτή είσαι οκ. Μετά φαντάζομαι είδες ότι σου εξηγεί ότι έχει ζήσει στο εξωτερικό, οπότε έχει την εμπειρία και δεν τα γράφει με την ασφάλεια του πληκτρολογίου.

Από τα γραφόμενα σου είναι ξεκάθαρο ότι πριν καν ποστάρεις το θέμα είχες πάρει την απόφαση σου. Σχεδίασε την επιστροφή σου όπως μπορείς καλύτερα.

μπα, τα εχω περασει και χειροτερα στην ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ στα 80s ,7 noma se ena doma και καθε σεντσι μετρημενο συν 20 ωρες δουλεια (και σπουδες) την ημερα, δεν βαρεθηκα ουτε ενα λεπτο.
Το 80 ήσουν 18 χρόνο...

Το location -location -location με όποιο τίμημα φτουραει βαριά μέχρι τα 27.

Καλά τα δυόμισι.

σορρυ αρχηγε μου αλλα αν μιλαμε για 2500 τον μηνα ΔΕΝ ειναι καλα ουτε για Γερμανια ουτε για Ελλαδα,νομιζα οτι εβγαζες πολυ καλα λεφτα, αν τα βρεις αυτα τα 2500 στην Ελλαδα γυρνα χθες. 

Αυτό που δε μπορείς να χωνέψεις  είναι το να ανάβεις το γκριλ σου να ψήσεις και να φωνάζει την αστυνομία αυτή που μένει στο διπλανό κτήριο. Αυτό δε το χωνεύεις ποτε όχι δυόμισι, ούτε δέκα να παίρνεις. 

Δηλαδή ρε παλικάρι, έπρεπε να φτάσουμε 17 σελίδες για αρχίσεις να μας λες τι πραγματικά συμβαίνει?

Με το τσιγκέλι θα στα βγάζουμε?

Λύση.

Φώναξε την καρακάξα που καλεί την αστυνομία ένα μεσημέρι για grilled greek loukaniko ston popo tis.

'"Διάλεξε από που θέλεις να το φας μωρή. Από το στόμα ή ..."

Ακόμα και η αστυνομία θα έρχεται να φάει μαζί σας μετά.

Μια χαρά είναι η Σαλόνικα ρε παίδες...

Φαΐ καλό και σχετικά φτηνό έχουμε, δουλειές έχουμε, κορίτσα σαν τα κρύα τα νερά έχουμε, τι θέτε;

Το 80 ήσουν 18 χρόνο...

Το location -location -location με όποιο τίμημα φτουραει βαριά μέχρι τα 27.
 και τωρα 18χρονο ειμαι και πολυ λεΓω (η γυναικα μου μου λεει οτι ειμαι 5χρονο)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back