Τι τρώτε σήμερα/τώρα?

Υπάρχουν και αυτοί με δυσπεψία στα όσπρια και μια ωραία λυση είναι να περάσεις π.χ. τα βρασμένα φασόλια στο blender και να γίνουν βελουτέ που λέει κι ο φάσιον. Μμμμμ...σλουρπ!


Σε όλα τα όσπρια, και ειδικά στις σούπες,το να "μπιμεριασουμε" ελαφρά βοηθάει και στο χυλωμα.

Η επένδυση σε ένα beamer αξίζει μια και το αλεΖμα γίνεται γρήγορα και πανεύκολα μέσα στην ίδια την κατσαρόλα. 

Έξτρα κόλπο από τον SF ειδικά στις ΦΑΚΕΣ που βάζουμε πολλά έξτρα λαχανικά και ειδικά καρότα αλέστε στο multi  σχεδόν όλα τα καρότα και την πατάτα και Ρίξτε τα ξανα στην κατσαρόλα, μιλάμε για τρομερό χυλωμα!

 
  • Like
Reactions: gmoukou
Αλλά πιο πολύ μου αρέσουν συνταγές με λαχανικά, όσπρια, δημητριακά και ζυμαρικά.


+1

Αν έχει πολύ ζουμί το φαγητό, προσθέτω κάτι να το ρουφήξει.

Ακόμα και την φασολάδα την τρώω βελουτέ (λίγα φασόλια με κρεμμύδι, καρότο, πατάτα, και ίσως και πράσο, βρασμένα φυσικά, στο μπλέντερ και ξανά μέσα στην κατσαρόλα να ομογενοποιηθούν με τα υπόλοιπα υλικά την ώρα που αυτά βράζουν), και τις φακές σπιρωτές, σαν το ρύζι.

Είμαι ανώμαλος, το ξέρω.
Και 'γω προτιμώ βελουτέ τις σούπες (περι ορέξεως θα μου πεις...)
Υπερωρίες το ραβδομπλέντερ!

Πάντως στην περίπτωση της οσπριάδας, δε χρειάζεται να κάνεις κάτι τέτοιο γιατί περιέχει ανόμοιου μεγέθους όσπρια με αποτέλεσμα τα μικρά (φακή, φάβα κλπ) τις περισσότερες φορές να διαλύονται εντελώς μέχρι να βράσουν καλά τα μεγαλύτερα (ρεβύθι και βάλε).
Πάει το άμυλο σύννεφο!

 
  • Like
Reactions: fusiongtr
Μόλις βγω στη σύνταξη, το πρώτο έτος θα βάλω (κατά τους πρόχειρους υπολογισμούς μου)  40 κιλά και το δεύτερο θα .....πεθάνω  από το φαγητό και το πιωτί.

[SIZE=10pt]Θα ζήσω 2 χρόνια καλά και δεν θα επιβαρύνω το ασφαλιστικό. ?[/SIZE]
La_Grande_Bouffe.jpg

 
  • Haha
Reactions: gmoukou and LK
Μόλις βγω στη σύνταξη, το πρώτο έτος θα βάλω (κατά τους πρόχειρους υπολογισμούς μου)  40 κιλά και το δεύτερο θα .....πεθάνω  από το φαγητό και το πιωτί.

[SIZE=10pt]Θα ζήσω 2 χρόνια καλά[/SIZE]


Εγώ σου προτείνω να ζήσεις  ΟΛΑ σου τα χρόνια ΚΑΛΑ και το πολύ πολύ παίρνεις κάνα δύο νούμερα μεγαλύτερα κουστούμια. 

 
  • Like
  • Haha
Reactions: gmoukou and LK
Σε όλα τα όσπρια, και ειδικά στις σούπες,το να "μπιμεριασουμε" ελαφρά βοηθάει και στο χυλωμα.

Η επένδυση σε ένα beamer αξίζει μια και το αλεΖμα γίνεται γρήγορα και πανεύκολα μέσα στην ίδια την κατσαρόλα. 

Έξτρα κόλπο από τον SF ειδικά στις ΦΑΚΕΣ που βάζουμε πολλά έξτρα λαχανικά και ειδικά καρότα αλέστε στο multi  σχεδόν όλα τα καρότα και την πατάτα και Ρίξτε τα ξανα στην κατσαρόλα, μιλάμε για τρομερό χυλωμα!


στο τέλος είτε θα μείνουμε από δόντια είτε θα μας δώσουν ένα καλαμάκι και θα προσλάβουν για το Οδύσσεια του Διαστήματος 3001

 
  • Haha
Reactions: gmoukou
Λαϊκό φαγητό σημερΙσ για να μη ξεχνάω και τις αριστερές μου ρίζες....

Ο μικρός ήθελε μπριζόλες με πατάτες τηγανητές. 

Οπότε λαιμουδακι χοιρινό με τόνους μπαχαρικών και καυτερου,ο γιος μου πρέπει να ήταν Ινδός ή Κορεάτης στην προηγούμενη ζωή του, και ψεύτικες πατάτες τηγανητές (Δεν τηγανίζω ΠΟΤΕ τίποτα εδώ και χρόνια ) στο φούρνο φυσικά με λίγο ελαιόλαδο, μπαχαρικά και καλό μασάζ.

IMG_20210209_135537.jpg

Βασικό για όλα τα κρέατα ώστε να έχουν την απόλυτη γεύση :

όταν αλατίζουμε το κρέας το αλάτι τραβά την υγρασία από το εσωτερικό, μια διαδικασία που διαρκεί σχεδόν 30 λεπτά. Στη συνέχεια οι ίνες του κρέατος χαλαρώνουν και απορροφούν ξανά τους αλμυρούς χυμούς. Έτσι, κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος το κρέας είναι τρυφερό, ζουμερό και εύγεστο.

Όταν αλατίζουμε δηλαδή το κρέας θα πρέπει να το αφήσουμε έως και 4 ώρες με το αλάτι του ΠΡΙΝ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΨΟΥΜΕ για να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία και σίγουρα όχι λιγότερο από μισή ώρα.

Αν δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό, ειδικά στα ψητά κρέατα, καλύτερα να αλατισουμε ΜΕΤΑ το ψήσιμο και αφού ξεκουραστεί το κοψιδι...Δεν θα έχει την ίδια θεϊκή γεύση με το...προαλατισμενο Αλλά τουλάχιστον δεν θα έχει στεγνώσει. 

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Και 'γω προτιμώ βελουτέ τις σούπες (περι ορέξεως θα μου πεις...)
Υπερωρίες το ραβδομπλέντερ!


Εγώ προτιμώ να τα βγάζω από την κατσαρόλα και να τα βάζω στο multi.

Γιατί εκεί μπορώ να προσθέσω και μουστάρδα και ταχίνι (με ρεβύθια και φασόλια ΣΚΟΤΩ), τα οποία ομογενοποιούνται με τα πολτοποιημένα λαχανικά και όσπρια, και μετά ξανά στην κατσαρόλα για άλλη μια βράση, να δέσουν με το φαγητό.

 
Πεθυμησα κανα οσπριο με τα προχτεσινα ποστ, οποτε εχω βαλει να μουλιαζουν φασολια για αυριο και για σημερα μιας και ειχα λιγες φακες κοκκινες σπασμενες ειπα να τις φτιαξω σε ινδικο dhal στυλ. Ενα γρηγορο πρωτο βρασιμο στις φακες και τις σουρωνεις , τσιγαριζεις κρεμμυδι/σκορδο/τσιλι, ακολουθει λιγη ντοματα και μπαχαρικα (curry, κουρκουμας, κυμινο, παπρικα, αλατοπιπερα κλπ), επιστρεφουν οι φακες, λιγο γαλα καρυδας, ζωμος λαχανικων και το αφηνεις να τρεξει μεχρι να χυλωσει στο επιθυμητο επιπεδο. Κανονικα θα επρεπε να συνοδευτει με ρυζι, αλλα για σημερα ειχα στο σπιτι χωριατικο ψωμι μαζι με μερικα τουρσακια στο πλαι. 

IMG_20210210_145729_5.jpg

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Κοτόσουπα με έξτρα παχΙο και πλουσΓιο αυγολέμονο....ποίημα..

20210210_140617.jpg

 
  • Like
Reactions: SibLt and gmoukou
Μακαρονάδα με πέστο πατζαριου.Νοστιμο και δροσιστικό.Δεν το έφτιαξα εγώ!


Την έχω φτιάξει και γω στο παρελθόν και έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον!
Όπως επίσης εξαιρετικότατη είναι και η μακαρονάδα με πέστο πιπεριάς Φλωρίνης!

 
  • Like
Reactions: fusiongtr
Την έχω φτιάξει και γω στο παρελθόν και έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον!
Όπως επίσης εξαιρετικότατη είναι και η μακαρονάδα με πέστο πιπεριάς Φλωρίνης!
Για πεςςςςς

Συνταγη

 
Για πεςςςςς


Δεν έχει διαφορά με το πως φτιάχνονται οι πέστο γενικά.
Χρειάζεσαι το βασικό σου υλικό (πατζάρι, πιπεριά, βασιλικό κλπ), ξυροκάρπι, τυράκι, σκόρδο, λάδι, αλατοπίπερο.

Μπλέντερ τα πάντα με φθίνουσα σειρά σκληρότητας, το αποθηκεύεις και χρησιμοποιείς κατα βούληση.

Εγώ μέχρι να το αποστηθίσω ακολουθούσα τη παρακάτω συνταγή με τη διαφορά οτι δεν έβαζα βασιλικό, αντί για καρύδια έβαζα αμύγδαλα (με το καρύδι μου φαίνεται πιο βαριά) και πάντα μα πάντα παρμεζάνα αντι φέτας (προσωπικό γούστο)

https://northtown.gr/πέστο-με-κόκκινες-πιπεριές-φλωρίνης-κ/

 
Χρειάζεσαι το βασικό σου υλικό (πατζάρι, πιπεριά, βασιλικό κλπ), ξυροκάρπι, τυράκι, σκόρδο, λάδι, αλατοπίπερο.

αντί για καρύδια έβαζα αμύγδαλα


Εγώ βάζω και λίγο μουστάρδα ανάλογα με το βασικό υλικό, (πχ σε πατζάρι δεν θα έβαζα), και για ξηροκάρπι βάζω φυστίκια (peanuts που τρώμε με το ποτάκι) ψημένα.

Μπορεί να ρίξω και λίγο φυστικοβούτυρο.

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Μπορεί να ρίξω και λίγο φυστικοβούτυρο.


Ωπα, τι τρελό πλοτ τουιστ ήταν αυτό;;;

Επίσης, η μουστάρδα με τι σκοπό; To spice things up?

 
Επίσης, η μουστάρδα με τι σκοπό; To spice things up?


Δίνει όντως μια οξύτητα (περιέχει ξύδι έτσι κι αλλιώς) που μου αρέσει πολύ (ειδικά στις πιπεριές Φλωρίνης θα έβαζα οπωσδήποτε), αλλά ταυτόχρονα κάνει την πέστο να "τσιμπάει" και λίγο (spicy).

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
  • Ευχαριστώ
Reactions: gmoukou
@fusiongtrαπ'τον σλονιμσκι στις alt #5 πέστο, έχει αλλάξει η ζωή μου εδω μέσα!


Σιγά μην έπαιζα εγώ συμβατικά πράγματα στο μαγείρεμα ασούμε.

Fusion είπαμε.

Out.

 
ΕφΚιαΞα pulled pork...18 ώρες στο slow cooker το μπουτακι(με το λίπος) με σκόρδο,κρεμμύδι,καπνιστή και καυτερή πάπρικα, 2 καρότα, ζωμό κότας σπιτικό, κύμινο, κολιαντρο σπασμενο,δεντρολίβανο, θυμάρι και λίγο 5 spice mix...

Είπα να φΚιαξω ένα σαντουιτσακι γιαδεκατΓιανο για να δω αν πέτυχε...

ΛΓιωνει το άτιμο, λγιώνει...

IMG_20210109_162354.jpg

 
Aaaaww yiisss, αυτα ειναι. Αν και επρεπε να το πας ενα λεβελ πιο πανω, να δεσεις τους χυμους που μεινανε απο το μαγειρεμα σε μια σαλτσουλα και να πεταξεις το pulled pork μεσα να ρουφηξει τα παντα να γινει κολασηηηηηηηη

 

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα