Τι τρώτε σήμερα/τώρα?

Θεικό της Kimchi, που ανασταινει και νεκρους..


Αυτό το θέλω ποθώ και γω.

Συνταγή παρακαλώ πολύ!

να βρεθούμε εμείς οι τρεις το βράδυ να αράξουμε σε κάνα ασανσέρ


Κάνε μας τέσσερεις.

Διπλες μασκες


Και με τριπλές μάσκες καλύτερα.

Οσπριαδα σήμερα εδώ με μπόλικο πράσο, καροταρα, σκορδαρα και σέλινο.

IMG20210209141156.jpg

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
@blue βλέπω παίζετε μπάλα σε ολυμπιακών διαστάσεων ταψί!

 
@blue βλέπω παίζετε μπάλα σε ολυμπιακών διαστάσεων ταψί!
φτιάχνω σε 27" τα φαγητά που διατηρούνται καλά στην κατάψυξη.

υγ. σχετικά με συνταγές που ρώτησες παραπάνω, παίρνω συνήθως από Αργυρώ και κάνω customize μέχρι να το φέρω σε νοσοκομειακό επίπεδο που μου αρέσει. Δλδ αν λέει βούτυρο, απλά βάζω παραπάνω λάδι, βάζω τα μισά αυγά της συνταγης, το μισό αλάτι, δεν τσιγαριζω, κλπ.

https://youtu.be/d8XGQjuNXoo

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Συνταγή παρακαλώ πολύ!




https://www.thekitchn.com/how-to-make-easy-kimchi-at-home-189390

Αν δεν μπορεις να βρεις τα περιεργα κορεατικα πιπερΓια βαζεις καυτερο μπουκοβο .

Αν δεν βρεις daikon δεν χαθηκε και ο κοΖμος βαλε την ιδια ποσοτητα λαχανο.

Αλατι βαλε το κανονικο δεν χρειαζονται αυτα τα τρασταφαριαν  iodine free & λοιπες αηδιες....?

Το ιδιο ισχυει και με το νερο....μια χαρα ειναι το ΑθηνΕϊκο.

Εμεις βαζουμε το διπλο σκορδο,την διπλη ζαχαρη και το full μπουκοβο αλλα ειμαστε εκπαιδευμενοι... 

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Τον τελευταίο καιρό το έχω ρίξει στην μαγειρική λόγω καραντινας,και δεν μου έχει βγει σε κακο

Ανακάλυψα νέες πτυχές του εαυτού μου ?

Χοιρινό κότσι στο φούρνο.Λουκουμι

Συνταγή κατα γράμμα του Θεού Ακη

https://akispetretzikis.com/el/categories/kreas/choirino-kotsi-me-patates

IMG_2936.jpeg

 
Αυτό δεν το έχω ξαναδεί. Μπράβο... 

Για πες, για πες...


Η οσπριάδα είναι ουσιαστικά ένα μιξ οσπρίων.

Κυκλοφορεί και συσκευασμένη (είτε για σούπα είτε για σαλάτα) αλλά μπορεί κάλλιστα να αγοράσει κανείς διάφορες συσκευασίες οσπρίων και να τα ανακατέψει σε ένα βάζο.

Φυσικά ανάλογα το μεγαλύτερο όσπριο που υπάρχει στο μιξ μπορεί να χρειάζονται και φούσκωμα ή και όχι.

Σε ένα μιξ με γίγαντες τα φουσκώνεις απο βραδύς.
Αν έχει μέχρι μαυρομάτικο ή κόκκινο φασόλι τα μαγειρεύεις ανευ φουσκώματος.

 
Για σήμερα το βράδυ (μόνο βράδυ τρώω), κοτόπουλο με γλυκόξινη σάλτσα, με ... ρύζι με κάρυ και καπνιστή πάπρικα, μανιτάρια, μπρόκολο, κρεμμύδι, ντομάτα.

DSC00225.jpg


Όταν δεν έχω κοτόπουλο με γλυκόξινη, το φτιάχνω ίδιο με φακές, ή μαυρομάτικα και μπαλσάμικο.

Κόλαση

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Για σήμερα το βράδυ (μόνο βράδυ τρώω), κοτόπουλο με γλυκόξινη σάλτσα, με ... ρύζι με κάρυ και καπνιστή πάπρικα, μανιτάρια, μπρόκολο, κρεμμύδι, ντομάτα.



Όταν δεν έχω κοτόπουλο με γλυκόξινη, το φτιάχνω ίδιο με φακές, ή μαυρομάτικα και μπαλσάμικο.

Κόλαση


Τούμπανο.

Από τα υλικά βέβαια συμπεραίνουμε ότι είσαι στον όγκο.

Σε έχει αναλάβει ο @cos_dr?

 
Από τα υλικά βέβαια συμπεραίνουμε ότι είσαι στον όγκο.

Σε έχει αναλάβει ο @cos_dr?


Μου έχει μείνει από όταν έκανα βάρη για πολλά χρόνια (σοβαρά μιλάω).

Αλλά πιο πολύ μου αρέσουν συνταγές με λαχανικά, όσπρια, δημητριακά και ζυμαρικά.

Δεν πολυσυμπαθώ τα κρέατα, απεχθάνομαι τις κρέμες γάλακτος, τα βούτυρα, τα τηγανητά, και .... τις σούπες τις τρώω με το πηρούνι.

Αν έχει πολύ ζουμί το φαγητό, προσθέτω κάτι να το ρουφήξει.

Ακόμα και την φασολάδα την τρώω βελουτέ (λίγα φασόλια με κρεμμύδι, καρότο, πατάτα, και ίσως και πράσο, βρασμένα φυσικά, στο μπλέντερ και ξανά μέσα στην κατσαρόλα να ομογενοποιηθούν με τα υπόλοιπα υλικά την ώρα που αυτά βράζουν), και τις φακές σπιρωτές, σαν το ρύζι.

Είμαι ανώμαλος, το ξέρω.

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Υπάρχουν και αυτοί με δυσπεψία στα όσπρια και μια ωραία λυση είναι να περάσεις π.χ. τα βρασμένα φασόλια στο blender και να γίνουν βελουτέ που λέει κι ο φάσιον. Μμμμμ...σλουρπ!

 
[SIZE=12pt] [/SIZE]

[SIZE=12pt] [/SIZE]Δεν τρώω και δεν πίνω  τίποτα........νόστιμο.

Αυστηρή διατροφή για να χωράω στα κοστούμια και για τη δουλειά μου.

Υδατάνθρακες; Τι ειναι αυτο; 

Γλυκό πρέπει να έχω να φάω πάνω από 10 χρόνια (βασικό ούτε θυμάμαι πόσος καιρός πέρασε) .

Περιμένω να βγω στη σύνταξη.

Μόλις βγω στη σύνταξη, το πρώτο έτος θα βάλω (κατά τους πρόχειρους υπολογισμούς μου)  40 κιλά και το δεύτερο θα .....πεθάνω  από το φαγητό και το πιωτί.

[SIZE=10pt]Θα ζήσω 2 χρόνια καλά και δεν θα επιβαρύνω το ασφαλιστικό. ?[/SIZE]

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Υπάρχουν και αυτοί με δυσπεψία στα όσπρια και μια ωραία λυση είναι να περάσεις π.χ. τα βρασμένα φασόλια στο blender και να γίνουν βελουτέ που λέει κι ο φάσιον. Μμμμμ...σλουρπ!


Σε όλα τα όσπρια, και ειδικά στις σούπες,το να "μπιμεριασουμε" ελαφρά βοηθάει και στο χυλωμα.

Η επένδυση σε ένα beamer αξίζει μια και το αλεΖμα γίνεται γρήγορα και πανεύκολα μέσα στην ίδια την κατσαρόλα. 

Έξτρα κόλπο από τον SF ειδικά στις ΦΑΚΕΣ που βάζουμε πολλά έξτρα λαχανικά και ειδικά καρότα αλέστε στο multi  σχεδόν όλα τα καρότα και την πατάτα και Ρίξτε τα ξανα στην κατσαρόλα, μιλάμε για τρομερό χυλωμα!

 

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back
Top