• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Τι τρώτε σήμερα/τώρα?

Aaaaww yiisss, αυτα ειναι. Αν και επρεπε να το πας ενα λεβελ πιο πανω, να δεσεις τους χυμους που μεινανε απο το μαγειρεμα σε μια σαλτσουλα και να πεταξεις το pulled pork μεσα να ρουφηξει τα παντα να γινει κολασηηηηηηηη




Τα εκανα μπρε....απλα το φυλαΓω για το βραδυ....παιδΓια είμαστε?

Απλα με Εφαγε η λιγουρα....και ηθελα instant γκρατιφικεΙσον που λενε και στο χωρΓιο μου...

?

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Μάγκες μου, σήμερα (και όχι μόνο), έχουμε λαζάνια με σπανάκι, πράσσο και τυριά.

Τρελαίνομαι .....

DSC00226.jpg


DSC00228.jpg


Απλά είναι τα πράγματα εδώ.

Ζεματάς το σπανάκι σε κατσαρόλα να πέσει ο όγκος του.

Βάζεις σε μεγάλο τηγάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το πράσσο, και το σπανάκι με λίγο λαδάκι να σωταριστούν,

Τα πλακώνεις στα μπαχάρια.

Τα βγάζεις από το τηγάνι, και πετάς το ελάχιστο ζουμάκι που έμεινε στο τηγάνι σε ταψί.

Στρώνεις τα λαζάνια πάνω από το ζουμάκι.

Φτιάχνεις μια ελαφριά μπεσαμέλ (εναλλακτικά με γιαούρτι και αυγά, εδώ είναι πλήρης) και πετάς λίγο στον πάτο του ταψιού.

Στρώνεις γέμιση (σπανάκι πράσσο) πάνω στα λαζάνια προσθέτοντας τυριά (φέτα, γραβιέρα, κλπ), ξαναστρώνεις λαζάνια, κλπ.

Στο τέλος πετάς από πάνω την μπεσαμέλ και τα υπόλοιπα τυριά, στον φούρνο και γειά σας.

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
her majesty..προβατινα
Α να χαθείς ρε.

Ίσα που πρόλαβα να φωτογραφίσω.

Υγιεινά και πεντανόστιμα.

Στα -18kg ειμαι και συνεχιζω

IMG_20210213_132012.jpg

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ο μικρός ζήτησε  "classic burger" ...(πουδιαλοτοεχειδειδενκσερω)..

Του εφΚιαξα ένα (δηλαδή 6) Πακρατιωτικο,στη φωτο εικονιΖωνΤε τα 2 που πρόλαβα να φωτογραφιΞω (το πίσω ινε μπακ απ)

IMG_20210212_131242_1.jpg

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ο μικρός ζήτησε  "classic burger" ...(πουδιαλοτοεχειδειδενκσερω).


Τα παιδιά βλέπουν τους γονείς και μαθαίνουν.

Πες ότι θα σε είδε καμία μέρα να πελεκάς εκεί κανένα τριπατο και άσε αυτά που ξες.

(Έπος το μπέργκερ μάστορα)

Υγ: άμα χρειαστείτε κι άλλο γιο είμαι διαθέσιμος προς υιοθέτηση

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
άμα χρειαστείτε κι άλλο γιο είμαι διαθέσιμος προς υιοθέτηση


Ξέρεις τι παρατηρώ?

Ότι θέλει ο γιος.

Μπριζόλα ο μικρός? Μπριζόλα.

Μπέργκερ? Μπέργκερ.

Αλλά αυτά είναι εύκολα.

Άμα σε υιοθετήσει εσένα, και του ζητήσεις κανένα κονφί χήνας με τερίνα λαχανικών με τυριά τι γίνεται μετά?

 
Άμα σε υιοθετήσει εσένα, και του ζητήσεις κανένα κονφί χήνας με τερίνα λαχανικών με τυριά τι γίνεται μετά?


Εγώ δε βρίζω.

Βολεύομαι και με ταπεινά pulled pork σάντουιΤΣιζ

 
Το μενου σημερα ειχε spam fried rice. Ναι, spam. Ολα τα χειροτερα μερη του γουρουνιου σε ενα μικρο κουτακι. Αλλα για καποιο λογο, υπαρχουν αυτες οι μερες που ξυπνας και ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ κατι σαπιο.  Σημερα ηταν μια τετοια μερα, and spam fried rice does the trick, ειναι μαλλον και ενα κλικ πανω απο παραγγελια McDonalds ?

Προφανως η συνταγη παρακατω μπορει να γινει με σχεδον οποιονδηποτε συνδυασμο κρεατικου/λαχανικου θελουμε.

Πρωτα, το ρυζι - το ρυζι για fried rice πρεπει να ειναι κρυο και σχετικα ξηρο. Ιδανικα, πρεπει να ειναι μπαγιατικο απο την προηγουμενη μερα. Αν οχι, πρεπει να μαγειρεψεις το ρυζι και μετα να το απλωσεις σε κανα πιατο πχ ωστε να κρυωσει/στεγνωσει ωρες πριν το χρησιμοποιησεις. Αν ριξεις "φρεσκο" ρυζι στο τηγανι με τα υπολοιπα υλικα απλα θα γινει κατευθειαν λασπη. 

Δευτερο, το αυγο (fried rice χωρις αυγο ειναι αμαρτια). Πολυ απλο, χτυπαμε 2-3 αυγα και τα κανουμε ενα γρηγορο scramble. None of the Gordon Ramsey creamy scramble eggs please, εδω θελεις μικρα firm nuggets αυγου. Το βαζουμε στην ακρη οταν ειναι ετοιμο. 

Στο τηγανι τωρα ξεκιναμε με το κρεατικο (spam για τους τολμηρους ?) και αφου σωταριστει λιγο προσθετουμε τα υπολοιπα λαχανικα μας. Επιβαλλεται νομιζω το σκορδο, κρεμμυδακι και ginger, απο εκει και μετα οτι υπαρχει στο ψυγειο μπορει να ψιλοκοπει και να μπει - σημερα ειχα πιπερια κοκκινη (romano, θυμιζουν λιγο τις Φλωρινης), φρεσκο τσιλι και pickled bamboo shoots. Με το που σωταριστουν ελαφρα βαζουμε στο τηγανι λιγο νερο, soy sauce, oyster sauce, μια πιτσιλια κρασι (παραδοσιακα rice wine αλλα και ενα κλασσικο λευκο κανει επισης μια χαρα δουλεια) και αλατοπιπερα και αφηνουμε τα υλικα να κανουν braise μεχρι τα υγρα να εξατμιστουν και να μεινουμε με λιγη σαλτσα στο τηγανι. Εχει σημασια εδω να εχει γινει το reduction γιατι αυτο το υγρο θα καταληξει στο ρυζι μας και δε θελουμε να ειναι σε βαθμο που θα το λασπωσει.

Σε καθαρο τηγανι τωρα, λιγο λαδι ισα να μη κολλησει το ρυζι και ξεκιναμε το τηγανισμα - πρωτα το μπαγιατικο ρυζι, με μπολικο ανακατεμα για να τσιγαριστει ολο και να σπασουν τυχον σβωλοι. Με το που ξεκινησει το ρυζι να τσιτσιριζει και να γινετε ισως λιγο cripsy τοτε προσθετουμε τα braised υλικα που ετοιμασαμε πριν, μαζι με τη δεμενη σαλτσα τους - δε χρειαζεται να προσθεσουμε extra soy sauce ή αλλο seasoning σε αυτο το σταδιο. Ανακατεμα, προσθετουμε και το αυγο, τελικο ανακατεμα και ετοιμο. 

 

IMG_20210213_134658_8[1].jpg

 
Ρε παιδία οι γυναίκες μας πότε θα μαγειρέψουν? Το πήραμε και αυτό το σπόρ εμείς  ? 

Πάντως σας ζηλεύω.

Εγω Μάγειρας ήμουν στον στρατό  χωρίς να ξέρω .Σκεφτόμουν τι μπορεί να έχει μέσα το φαγητό που είχα να κάνω και τα έβαζα.

Παραδόξως το τρώγανε και ήταν καλό.

Βέβαια εχω απο τότε να τούς δω ...και είναι και λίγο περίεργο...

 
Εδώ σήμερα γλώσσες ψητές με κρούστα από αλεσμένα ξηρά καρπά και βρώμη συνοδευόμενες από φάβα και ροζέ Άκρες του Σκούρα (γουστάρω φουλ Άκρες με το ψαράκι)

IMG20210213150306.jpg

 
Εδώ σήμερα γλώσσες ψητές με κρούστα από αλεσμένα ξηρά καρπά και βρώμη συνοδευόμενες από φάβα και ροζέ Άκρες του Σκούρα (γουστάρω φουλ Άκρες με το ψαράκι)

Προβολή συνημμένου 27704
Παιδία τι είναι αυτά .? Gear για μουσική ? Δεν εχψ ιδέα απο γκουρμέδες ...Πάντως σταθερά μου αρέσει να με σερβίρουν οπότε δεν μπαίνω στόν κόπο.

Είμαι βέβαια πιεστικός αν πεινάω ,ιδιαίτερα αν είναι κοντοσούβλι ή μπριτζόλες ο μάγειρας τραβάει τα πάνδεινα και πέφτουν και ψιλές.....

 
Εδώ σήμερα γλώσσες ψητές με κρούστα από αλεσμένα ξηρά καρπά και βρώμη συνοδευόμενες από φάβα και ροζέ Άκρες του Σκούρα


Με τσάκισες ....

Τέλειος συνδυασμός.

 

Trending...

Νέα θέματα

Back
Top