Aaaaww yiisss, αυτα ειναι. Αν και επρεπε να το πας ενα λεβελ πιο πανω, να δεσεις τους χυμους που μεινανε απο το μαγειρεμα σε μια σαλτσουλα και να πεταξεις το pulled pork μεσα να ρουφηξει τα παντα να γινει κολασηηηηηηηη
Το μενου σημερα ειχε spam fried rice. Ναι, spam. Ολα τα χειροτερα μερη του γουρουνιου σε ενα μικρο κουτακι. Αλλα για καποιο λογο, υπαρχουν αυτες οι μερες που ξυπνας και ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ κατι σαπιο. Σημερα ηταν μια τετοια μερα, and spam fried rice does the trick, ειναι μαλλον και ενα κλικ πανω απο παραγγελια McDonalds ?
Προφανως η συνταγη παρακατω μπορει να γινει με σχεδον οποιονδηποτε συνδυασμο κρεατικου/λαχανικου θελουμε.
Πρωτα, το ρυζι - το ρυζι για fried rice πρεπει να ειναι κρυο και σχετικα ξηρο. Ιδανικα, πρεπει να ειναι μπαγιατικο απο την προηγουμενη μερα. Αν οχι, πρεπει να μαγειρεψεις το ρυζι και μετα να το απλωσεις σε κανα πιατο πχ ωστε να κρυωσει/στεγνωσει ωρες πριν το χρησιμοποιησεις. Αν ριξεις "φρεσκο" ρυζι στο τηγανι με τα υπολοιπα υλικα απλα θα γινει κατευθειαν λασπη.
Δευτερο, το αυγο (fried rice χωρις αυγο ειναι αμαρτια). Πολυ απλο, χτυπαμε 2-3 αυγα και τα κανουμε ενα γρηγορο scramble. None of the Gordon Ramsey creamy scramble eggs please, εδω θελεις μικρα firm nuggets αυγου. Το βαζουμε στην ακρη οταν ειναι ετοιμο.
Στο τηγανι τωρα ξεκιναμε με το κρεατικο (spam για τους τολμηρους ?) και αφου σωταριστει λιγο προσθετουμε τα υπολοιπα λαχανικα μας. Επιβαλλεται νομιζω το σκορδο, κρεμμυδακι και ginger, απο εκει και μετα οτι υπαρχει στο ψυγειο μπορει να ψιλοκοπει και να μπει - σημερα ειχα πιπερια κοκκινη (romano, θυμιζουν λιγο τις Φλωρινης), φρεσκο τσιλι και pickled bamboo shoots. Με το που σωταριστουν ελαφρα βαζουμε στο τηγανι λιγο νερο, soy sauce, oyster sauce, μια πιτσιλια κρασι (παραδοσιακα rice wine αλλα και ενα κλασσικο λευκο κανει επισης μια χαρα δουλεια) και αλατοπιπερα και αφηνουμε τα υλικα να κανουν braise μεχρι τα υγρα να εξατμιστουν και να μεινουμε με λιγη σαλτσα στο τηγανι. Εχει σημασια εδω να εχει γινει το reduction γιατι αυτο το υγρο θα καταληξει στο ρυζι μας και δε θελουμε να ειναι σε βαθμο που θα το λασπωσει.
Σε καθαρο τηγανι τωρα, λιγο λαδι ισα να μη κολλησει το ρυζι και ξεκιναμε το τηγανισμα - πρωτα το μπαγιατικο ρυζι, με μπολικο ανακατεμα για να τσιγαριστει ολο και να σπασουν τυχον σβωλοι. Με το που ξεκινησει το ρυζι να τσιτσιριζει και να γινετε ισως λιγο cripsy τοτε προσθετουμε τα braised υλικα που ετοιμασαμε πριν, μαζι με τη δεμενη σαλτσα τους - δε χρειαζεται να προσθεσουμε extra soy sauce ή αλλο seasoning σε αυτο το σταδιο. Ανακατεμα, προσθετουμε και το αυγο, τελικο ανακατεμα και ετοιμο.
Εδώ σήμερα γλώσσες ψητές με κρούστα από αλεσμένα ξηρά καρπά και βρώμη συνοδευόμενες από φάβα και ροζέ Άκρες του Σκούρα (γουστάρω φουλ Άκρες με το ψαράκι)
Εδώ σήμερα γλώσσες ψητές με κρούστα από αλεσμένα ξηρά καρπά και βρώμη συνοδευόμενες από φάβα και ροζέ Άκρες του Σκούρα (γουστάρω φουλ Άκρες με το ψαράκι)
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας βοηθήσει να εξατομικεύσετε το περιεχόμενο, να προσαρμόσετε την εμπειρία σας και να σας κρατήσει συνδεδεμένους εάν εγγραφείτε.
Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο, συναινείτε στη χρήση των cookies από εμάς.