• Καλώς ήρθατε στο νέο forum! Σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]. Διαβάστε και το σχετικό thread.

Τι μεγάφωνα μου προτείνετε? ( Για roland cube 40 και Peavey bandit 112

stevestizzy

Νέο μέλος
11 Ιουνίου 2010
13
0
0
35
Athens
Ιδιότητα
  1. Κιθάρα
Χρησιμοποιώ μια les paul αυτήν την περίοδο με seymour duncan alnico 2 pro .

Έχω έναν roland cube 40 ( τον παλιό τον πορτοκαλή ) που έχει 2 Input. Ένα καθαρό και ένα overdrive. Είναι στα 40 watt ( 8ohm ) ... και έχει το default του speaker ( 10" ) αγνώστου προελεύσεως ( δεν αναφέρετε μάρκα στο manual ). Τον έχω κυρίως για practise amp και δεν μόνο μια φορά τον έχω φτάσει στα όρια του όταν χρειάστηκε να τον πάρω σε πρόβα.

Αυτά που θέλω να αλλάξω είναι να τον κάνω πιο γλυκό χωρίς "φονικές" ψιλές συχνότητες για τα αυτιά και όταν βάζω με πετάλια παραμόρφωση ( ή και μέσω του master volume ) να μην ακούγεται λες και μπουκώνει και κλατάρει ( ξέρω φοβερή περιγραφή :Ρ ).

Γενικά αν με την αλλαγή speaker γίνει πολύ καλύτερος δεν θα είχα πρόβλημα να τον χρησιμοποιώ και σε lives ( το λέω για το πόσα watt θα είναι το speaker που θα μου προτείνεται).

Γενικά με τον συγκεκριμένο ενισχυτή θα ήθελα να παίζω blues,swing,hard/stoner rock.

Τα χαρακτηριστικά που παίζουν ρόλο είναι :

1) 8ohm

2) Τουλάχιστον 30 watt το speaker ( αν και θα προτιμούσα από 40 και πάνω )

3) 10" ( 10ιντσο ) το speaker γιατί δεν χωράει 12" .

4) Budget με ταβάνι τα 120 ευρώ ( αν και αν γίνεται με τα μισά ή κάνα 80άρι ακόμα καλύτερα :)  )

Από την άλλη έχω και έναν peavey bandit 112 transtube series αυτόν με την κόκκινη γραμμή που λέει designed in USA. Από αυτά που έψαξα υποψιάζομαι πως τελικά δεν είναι το sheffield 1230 το ηχείο που φοράει ( μιας και δεν γράφει κάτι το ηχείο ). Είναι στα 80watt ο ενισχυτής με 12" μεγάφωνο. Στα 8ohm και αυτός ( αν δεν κάνω λάθος ) .

Για αυτόν τον ενισχυτή θέλω σίγουρα να μην έχει τόσο τρυπητά πρίμα αλλά και τόσο έντονα/μουντά μπάσα στα καθαρά. Θέλω έναν πιο γλυκό ήχο και γενικά τα eq να νιώθω πως πραγματικά έχουν χρήση γιατί νιώθω πως τα γυρνάω και κάνω μικρή διαφορά στον ήχο. Στην παραμόρφωση μερικές φορές νιώθω πως δεν ξεχωρίζεις εύκολα τις νότες σε ακόρντα και γενικά είναι λίγο μουντός. Δεν ξέρω αν βοηθάνε αυτά που περιγράφω. Γενικά με τον συγκεκριμένο παίζω πιο πολύ μέταλ γιατί το βρώμικο κανάλι του δύσκολα δίνει κάτι πιο "overdrive" . Οπότε θα ήθελα να τον κάνω κάπως πιο versatile. Να μπορώ να παίξω και τα καθαρά και τα μεταλ και τα πιο blues/rock. Γενικά τον θεωρώ τον βασικό μου ενισχυτή αυτή την στιγμή για Lives. Για αυτό και θέλω να είναι ευέλικτος.

Οπότε για τον bandit :

1) 8ohm ( Αν δεν κάνω λάθος )

2) 75 watt και άνω.

3) 12"

4) Budget με ταβάνι στα 120.

Ευχαριστώ :)

Για το 10" του roland, έχω βάλει σε 3 ενισχυτές το παρακάτω celestion των 100W και σκίζει! Το έβαλα σε λαμπάτους (VHT sp6, GA-15) και σε τρανζιστοράτο VOX VT20. Σε όλες τις περιπτώσεις ήταν πολύ καλύτερο και δυνατότερο(είναι κι 96dB...) από τα στοκ 10" μεγάφωνα. Έχει Μπόλικο μπάσο χωρίς να παραμορφώνει και καλές πρίμες χωρίς να τζιτζικίζει.

http://www.thomann.de/gr/celestion_bl10_100_8_ohm.htm

O Peavey bandit έχει ένα 12" με πολλές μεσαίες αλλά όχι ιδιαίτερες χαμηλές και σίγουρα είναι λίγο μουντό. Τον έχω κι εγώ σε ένα στούντιο και παρατηρώ ακριβώς αυτά που περιγράφεις για το eq του.

Δεν του έχω αλλάξει μεγάφωνο αλλά τον είχα συνδέσει σε καμπίνες με 12" και ήταν πάντα καλύτερο τ αποτέλεσμα:

-σε μια epi valve jr με eminence lady lack όπου είχε καλά μπάσα και μεσαία αλλά όχι πολλά πρίμα,

-σε μια randall με celestion seventy 80 όπου ήταν μια χαρά το eq αλλά με λιγότερες μεσαίες

-και σε μια 2Χ12" line6 με vintage 30 όπου είχε πολλά πρίμα(έφυγε η μουντάδα).

Θέλει αρκετή αναζήτηση για το 12" καθώς υπάρχουν άπειρες λυσεις πλέον. Δες συγκριτικά τα specs τους και επιλέγεις.

εδώ μπορείς να δεις τη διαφορά μεταξύ ενός stock 12ιντσου και ενός Greenback type μεγαφώνου.

Νομίζω ότι και στις 10 ίντσες θα είναι μια καλή πρόταση κάτι ανάλογο, αλλά ακόμη και για τον peavey τα greenbacks είναι μια καλή πρόταση.

Γενικά, οπουδήποτε τα πρίμα ενός ενισχυτή δεν τον κολακεύουν, όπως στην περίπτωση των τρανζιστοράτων, τα πρώτα μεγάφωνα που σκέφτομαι είναι τα greenbacks.

Trending...

Νέα θέματα