• Καλώς ήρθατε στο νέο forum! Σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]. Διαβάστε και το σχετικό thread.

Rode NT1

musicbill

Νέο μέλος
21 Νοεμβρίου 2010
7
-2
0
84
αθηνα
Ιδιότητα
  1. Κιθάρα
Καλησπερα στο Forum!

Ηθελα να ρωτησω μηπως ξερει καποιος για το Rode NT1 αν εχει καποια προστασια οταν παιρνει πολλα DB (δηλ.αν καποιος φωναζει κοντα στη καψα) γιατι το δικο μου κλεινει! συμβαινει και σε αλλους αυτο?

Μήπως δεν κλείνει, αλλά γεμίζει υγρασία, από την ανάσα, και σταματά να δουλεύει? 

Το δικό μου αυτό κάνει.

ναι οντως γιατι το ανοιξα και ειχε υγρασια στην καψα,επειδή μολις το πηρα και το δοκιμαζα.δηλ,ειναι φυσιολογικο αυτο?

Last edited by a moderator:
Δεν θα έπρεπε να συμβαίνει. 

Δυστυχώς, φαίνεται ότι υπάρχει τάση να συνηθίζεται στα nt1...

Γενικά ακόμη και σε πολύ ακριβά μικρόφωνα η υγρασία είναι μεγάλο πρόβλημα. Γι αυτό τα μικρόφωνα όταν τελειώνουμε την ηχογράφηση καλό είναι να ξαναμπαίνουν στη θήκη τους κι όταν χρησιμοποιούνται να μπαίνει μπροστά pop-up filter. 

Τώρα αν έχει ξεκινήσει να σου κάνει προβλήματα η κάψα με την υγρασία, πιθανότατα θα το καταβαίνεις και στον ήχο του μικροφώνου που θα έχει θολώσει κι αν το ανοίξεις η κάψα θα έχει εμφανή φθορά. Σε αυτή την περίπτωση το καλύτερο που έχεις να κάνεις κατα τη γνώμη μου είναι -όταν μπορέσεις οικονομικά- να αγοράσεις κάποια aftermarket κάψα και να του κάνεις έτσι ένα σοβαρό upgrade.

YΓ: Από ένα μικρό search στο gearspace φαίνεται όντως ότι τα συγκεκριμένα μικρόφωνα πάσχουν από ελλατωματικές κάψες. Οπότε η συμβουλή παραμένει. Κάποια στιγμή θα χρειαστεί κάψα και τότε καλύτερα να μην ξαναγοράσεις την ίδια απ τη Rode (γιατί υπάρχουν τύποι που την ξαναπάτησαν) αλλά να πάς σε κάποια aftermarket Κινέζικη κόπια Neumann, που πλέον είναι αξιοπρεπέστατες.

Last edited by a moderator:
Εχει 10 χρόνια  εγγυηση

με λίγα λόγια

1. το μικρόφωνο είναι πυκνωτικό. Αυτό σημαίνει δεν το βάζουμε στο στόμα όπως τα δυναμικά. Θελει 20-30 εκατοστά και πάντα το pop filter.

2. αν το έχεις στημένο βάζε επάνω του όταν δεν το χρησιμοποιείς την πάνινη κουκούλα του. Αν δεν βαριέσαι στη θήκη του μαζί με τα silica gels

3. Κάνε registration στην rode. Εχεις 10 χρόνια εγγύηση.

το έχω 4 χρόνια τωρα και δεν είχα θέμα. Και αν έχω στα επόμενα 6 θα τους το στείλω πακέτο.

Όλα τα άλλα είναι να λέμε...

Trending...

Νέα θέματα