Καλή χρονία! Με υγεία!
Αν και εγώ δε θεωρώ ότι είναι οκ να πας κούρδος, αλλά ούτε και με βγάζει από τα ρούχα μου, θα απαντήσω.
Αν έχουν όντως "συμφωνηθεί" κομμάτια για την "ακρόαση" (και είναι όπως στις ορχήστρες πχ που σου λέει θα παίξεις το τάδε απόσπασμα από το τάδε έργο, το δείνα κοντσέρτο) είναι άκυρο να πας χωρίς να έχεις ακούσει καν τα κομμάτια, γιατί κοιτάζουν να ακούσουν πολύ συγκεκριμένα πράγματα στην τεχνική απάνω. Δεν ξέρω αν υπάρχει τέτοιο πράγμα στις "μπάντες", αν υπάρχει με τρομάζει λίγο.
Αν τώρα είναι "δοκιμή", και σου έχει πει κι ο άλλος θέλω να έχεις περάσει στο μπάσο το Mother popcorn κι εσύ δεν το έχεις περάσει αλλά έχεις το cold sweat, για μένα πολύ μικρό το κακό. Θα καταλάβω από το πώς παίζεις το cold sweat πώς θα βγει το mother popcorn. Δεν είναι ότι παίζεις τη μία Stravinsky και την άλλη Scarlati, βγαίνει συμπέρασμα.
Αν είναι πρόβα και μόνο, δηλαδή πέρασε τα κομμάτια και έλα να δούμε τι κάναμε, νομίζω εννοείται ότι δεν έχει νόημα να πας χωρίς να τα έχεις περάσει. Αυτό όμως το τελευταίο είναι που πιστεύω εγώ ότι προκαλεί αυτό το φαινόμενο "που μου ρχονται τουρίστες". Σου λέει ο άλλος, θα κάτσω εγώ... 20 λεπτά να βγάλω ένα κομμάτι και θα πάω και θα μου πουν δε μου κάνεις. Ας πάω έτσι, κι αν τους κάνω και με κρατήσουνε θα τα περάσω.
Αυτά αν είναι τα πράγματα ερασιτεχνικά. Αν υπάρχουν χρονοδιαγράμματα και δουλειές κλεισμένες, όποιος σκάει τουρίστας μεταβολή κι επόμενος. Αν και πιστεύω ότι βρίσκονται από άλλα κανάλια μουσικοί σε αυτή την περίπτωση, και όχι από αγγελίες. (κι η προκήρυξη αγγελία είναι όμως... χμ.)
θεωρείτε ότι κάτι τέτοιο είναι αποδεκτό και για υποψήφιο τραγουδιστή;
Για μένα, και σύμφωνα με τα όσα είπα παραπάνω, ναι. Αν πει ένα παρεμφερές τραγούδι που γνωρίζει και εγώ καταλάβω ότι κάνει, κάνει. Αν είναι πάρα πολύ καλός αλλά δε γνωρίζει το 80% των κομματιών που παίζω, κρίμα, αλλά δεν κάνει. Αν ξέρει το 80% και χρειάζεται να περάσει ένα 20% του προγράμματος, πάλι μου κάνει, εκτός αν υπάρχει μεγάλη στριμούρα και δεν προλαβαίνουμε, οπότε δεν κάνει.
Είναι πολλές οι παράμετροι. Αν απλά θες να βρεις έτοιμο ένα μουσικό να έρθει στο σχήμα και να παίξει αύριο, βάλε αγγελία με συγκεκριμένα κομμάτια, διώξε όσους δεν ξέρουν έστω κι ένα, σε αυτούς που μείναν εξέτασε την prima vista, και έχε έτοιμο ένα πακουί με παρτιτούρες ευανάγνωστες και ακριβείς και πες του μεγειές.