Grey είπε:
Παναγιώτη(αν μου επιτρέπεις)...
Ασφαλώς, αλλά αν θέλεις πες και εσύ το όνομά σου, ώστε όταν αρχίσουν τα διάφορα "Παναγιωτάκη", να ξέρω πως να απαντήσω...
Ένα σύστημα αξιών είναι θεμιτό και χρήσιμο στον πολιτικό βίο.Στις θρησκευτικές κατηχήσεις.Στις αθλητικές διοργανώσεις.Στην ανατροφή ενός παιδιού.Στο άνοιγμα του αβγού χωρίς να σου πέσει το τσόφλι μέσα...
Όχι στη μουσική δημιουργία!
Δεν συμφωνώ βέβαια, και υποπτεύομαι ότι πολλοί άλλοι δεν συμφωνούν επίσης. Ένα αξιακό σύστημα (έστω, υπό δοκιμήν) χρειάζεται για
οποιαδήποτε αξιολόγηση.
Δεν θα στηλιτεύσω την μη ιδιότητα σου ως μουσικού,όπως ο ίδιος αναφέρεις.
Μα,
τι να στηλιτεύσεις; Ανάμεσα στους 80785 που δεν έχουν να παρουσιάσουν μουσικό έργο στο noiz.gr εγώ είμαι ο μόνος που δεν κολλάει να το γράψει. Όταν λέω ότι "δεν είμαι μουσικός" εννοώ "δεν έχω το θράσος να παριστάνω το μουσικό επειδή παίζω λίγα πλήκτρα, λίγο τύμπανα και λίγο μπάσο", δεν εννοώ ότι όταν βλέπω κιθάρα την περνάω για τσατσάρα. Σιγά μην δηλώσω και μάστερ-σεφ επειδή φτιάχνω ωραίο κοτόπουλο και μου λένε οι κολλητοί μου πόσο το ευχαριστήθηκαν.
Απλά θα σταθώ στο γεγονός ότι η έλλειψη αυτής ακριβώς της ιδιότητας ίσως δεν σε αφήνει να καταλάβεις πως μία μουσική σύνθεση πολλές φορές δεν βρίσκεται καν στο χέρι αυτού που τη δημιουργεί.Είναι κάτι έξω και γύρω απο αυτόν...Ένα στιγμιαίο στοργικό ράπισμα στην πλάτη από τη music mermedia.
Οποιοσδήποτε έχει ασχοληθεί με οποιαδήποτε Τέχνη, έχει επίγνωση της διαδικασίας στην οποία αναφέρεσαι. - και εγώ επίσης. Δεν είναι πάντοτε στοργικό βέβαια.
Σκέψου το λίγο.Σε αντίθετη περίπτωση όλα τα κομμάτια ενός καλλιτέχνη θα ήταν σχεδόν ισοδύναμα!
Ισοδύναμα; Περίεργη επιλογή λέξης και θα σε εκπλήξω με το ότι θα συμφωνήσω.
Αυτή περίπου είναι και η άποψη των διαφωνούντων που περιγράφεις...Με τους οποίους Παναγιώτη(πάλι αν μου επιτρέπεις),δεν υπάρχει κανένας λόγος να το γυρίσεις επί προσωπικού.
Δε νομίζω ότι αυτή είναι η άποψη των "διαφονούντων" ούτε έχουν όλοι την ίδια άποψη. Όσον αφορά το "επί προσωπικού", σε καλώ να διαβάσεις (και να τοποθετηθείς εφ' όσον με κατηγόρησες) πάλι τα ποστ του georgekz750, ο οποίος α) με ειρωνεύεται για το nickname μου (που έχω πει 100 φορές από τι προέρχεται), β) με μέμφει ότι τρολάρω το δικό μου νήμα (ας του πει κάποιος ότι αυτό το πράγμα δεν υπάρχει), γ) επιμένει ότι του οφείλω απαντήσεις (μάλλον νομίζει ότι όπου ζητάει, του οφείλουν) και γενικώς συμπεριφέρεται με το γνωστό υποκριτικό τρόπο που υιοθετούν όλοι όσοι δεν έχουν ούτε μισό επιχείρημα.
Αν τα είχα γράψει εγώ (και θα το κάνω στην επόμενη επίθεση, ας μην ανησυχεί), τότε θα είχαμε νύξεις περί απαράδεκτης συμπεριφοράς μου και έμμεσες μομφές προς τη Διαχείριση για προνομιακή μεταχείρισή μου - τις γνωστές βρωμιές δηλαδή.
Προφανώς και έχεις πράγματα να πεις...Το νου σου μόνο στον τρόπο που τα λες.
Ευχαριστώ, και λαμβάνω υπ'όψιν μου την παρατήρησή σου.