- Πόντοι
- 923
Με συγχωρείς, φυσικά όπως καταλαβαίνεις μιλάω από την συνολική εμπειρία μου από το forum σε τετοια θέματα κι όχι συγκεκριμένα για σένα. Απλά εσύ απέφυγες να μου απαντήσεις στο αν έχουν περάσει τέτοια πετάλια από τα χέρια σου. Μπορείς ακόμη να μου αποδείξεις ότι κάνω λάθος: Ονόμασε μου πέντε εφέ τα οποία είναι υπερκοστολογημένα και μπορείς με ένα Boss, DOD κ.λ.π να κάνεις την ίδια δουλειά με την ίδια ποιότητα, όπως π.χ ανέφερα εγώ το παράδειγμα με το Ross.theoctapus είπε:Πως ξέρεις με ποιους ακριβώς μιλάς και τι ακριβώς γνώσεις και εμπειρίες έχουν; Μήπως, λέω μήπως είσαι ολίγον τι υπερβολικός.
Oi άνθρωποι που ασχολούνται με το σπόρ δεν είναι τόσο θύματα όσο νομίζεις αν και όταν πρωτοξεκινάει κάποιος μπορεί να την πατήσει πιο εύκολα όπως σε όλα τα πράγματα. Π.χ
για καμιά δεκαετία όλοι τσακώνονταν αν το Klon, ένα overdrive που κόστιζε καινούργιο 300κάτι ευρώ και μεταχειρισμένο κοντά στα 800κατι ήταν υπερτιμημένο. Η απάντηση ήρθε όταν τελικά η JHS το κλωνοποίησε. Τώρα υπάρχει κάτι που κάνει την ίδια δουλειά με 150 ευρώ και άρα το Klon είναι υπερτιμημένο έτσι όλοι "oi πληροφορημένοι" αγοράζουν to JHS. Μπορεί καποιος να κάνει την ίδια δουλειά με ένα Bad Monkey; Όχι. Αν μπορούσε, πίστεψέ με και το JHS θα ήταν υπερτιμημένο και όλοι θα αγοράζαν το Bad Monkey.
Το πόσο παραπάνω πρέπει να έχει ρυθμίζεται από την αγορά. Αυτό θα το ήξερες αν ασχολούσουν... Πρέπει να είναι τόσο όσο θα του επιτρέψει να πουλάει και να παραμένει εμπορικό σε ένα βάθος χρόνου. Αν ένα κύκλωμα είναι πάναπλο στην συλληψη κι εκτέλεση είναι θέμα δυο μηνών στην σημερινή boutique κοινότητα να αντιγραφεί και να πουλιέται παμφθηνα από τον οποιοδήποτε. Πρίν σου είπα για το Klon που έκαναν σχεδόν 20 χρόνια να το αντιγράψουν. Το SHO ένα από τα πιο ευφυή σαν συλληψη boosters του ZVex το οποίο είναι παναπλο σαν εκτέλεση είχε αντιγραφεί πριν καν βγεί στην μαζική παραγωγή και πλεόν μπορείς να το βρείς σε κλώνο 50 ευρώ. Φυσικά κανείς δεν αγοράζει το original που κάνει 150.Οπότε σε ρωτώ, πόσο παραπάνω πρέπει να έχει π.χ. ένα tubescreamer με σπάνιο ic; Blind testing στα delay έκανες;
Παραθέτω αυτό, συμφωνώ με όλο το post. Aυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί να βγεί κάποιος να αφορίζει δεξιά κι αριστερά πράγματα που δεν έχει ακούσει είτε γιατί δεν τα χρειάζεται, είτε γιατί δεν τα αντέχει η τσέπη του είτε γιατί δεν τα καταλαβαίνει. Εγώ λέω μόνο αυτό δεν βγήκα να πω "όποιος παίζει με Tonelab ή Boss είναι κάγκουρας και κουφός". Αν το είχα κάνει θα ήταν το ίδιο καταδικαστέο. Αλλά θα ήθελα πραγματικά να ακούω που και που και τις απόψεις άλλων όπως του tapethefuzz, του zappa και του dgilmour για τον ήχο. Το ότι του Superfunk του αρέσει η TL το 'χω εμπεδώσει δόξα τω θεώ. Αλλά που να ποστάρουν τέτοιοι άνθρωποι όταν βγαίνει ο κάθε πικραμένος και λέει ότι του κατέβει...Μιλάς για πέντε/δέκα άτομα. Συμφωνώ απολύτως.
Το ποσοστό των παικτών που ενδιαφέρεται για το εξεζητημένο, ακριβό, σπάνιο, discontinued, λιβανισμένο από Λάκηδες κλπ κλπ είναι πιθανότατα μονοψήφιο παγκοσμίως. Και δε μιλάω για το θεωρητικό ενδιαφέρον, στη θεωρία το να ακούσεις ένα Dumble-in-a-box πετάλι δε θα σε σκοτώσει...μιλάω για το χειροπιαστό ενδιαφέρον, για το κυνήγι, για το πάρε-πούλα, και για την απόλυτη ψυχραιμία μπροστά στις τιμές του Klon Centaur, πχ..
Αυτό λοιπόν το σπορ αφορά λίγους, γιατί απευθύνεται σε λίγους. Τα μπιζέλια, που λες και στο παράδειγμά σου. Δεν βλέπω πάντως κάτι άκυρο ή παρανοϊκό όμως στον μέσο weekend warrior Έλληνα παίχτη που έχει φτάσει (ή έστω...προσπαθεί) εκεί που θέλει με τα 7 - 8 προσεκτικά διαλεγμένα πετάλια.
Να το πω και αλλιώς, ναι, η ακοή εκπαιδεύεται, αλλά σπάνια φτάνει στο σημείο να υποδείξει ότι όλα θα φύγουν για πούλημα για να έρθει ένα Ethos...
Τελευταία επεξεργασία από moderator: