- Πόντοι
- 1,158
Στο showroom της Yamaha στο Λονδίνο, κάπου στρίβεις σε ένα στενό στην Oxford StreetΚάτι London παίρνει το μάτι μου στο βάθος αλλά δεν το αναγνωρίζω το μέρος, που?
Στο showroom της Yamaha στο Λονδίνο, κάπου στρίβεις σε ένα στενό στην Oxford StreetΚάτι London παίρνει το μάτι μου στο βάθος αλλά δεν το αναγνωρίζω το μέρος, που?
Δεν το βλέπω πολύ καθαρά για αυτό ρωτάω... Strat είναι άνετες και ωραίες όμως δοκίμασα και την revstar και σαν playability μου φάνηκε ακόμα πιο άνετη.. Και θεωρητικά είναι πιο vfm... Ατσάλινα τάστα κτλ κ gigbag... από την άλλη η τελε μου βγάζει το πιο κλασικό σαν η μία κιθάρα... Η ibanez είναι η πιο οικονομική στα 550.. Οι άλλες 750-900... Κάποιος που τις έχει αυτές τις κιθάρες -καποιες από αυτές-ποια προτιμά και γτ;
Είμαι εγώ περίεργος; Καλή, χρυσή και άγια η Revstar, αλλά ρε παιδιά δεν είναι "sexy". Δεν μου κάνει όργανο που το βλέπεις και λες "πω πω θέλω να φορέσω επάνω μου αυτή την κιθάρα".θα έπαιρνα "χθες" την RSS20.
Είμαι εγώ περίεργος; Καλή, χρυσή και άγια η Revstar, αλλά ρε παιδιά δεν είναι "sexy". Δεν μου κάνει όργανο που το βλέπεις και λες "πω πω θέλω να φορέσω επάνω μου αυτή την κιθάρα".
Αυτές οι "μπαμπάτσικες" double cutaway κιθάρες δεν μου έκαναν ποτέ "κούκου".
Και για εμένα (και) το αισθητικό παίζει ρόλο.
Σα να προτιμώ το σατινέ μανίκι του νέου μοντέλου...Δεν μου άρεσε όταν την εβλεπα από μακριά. Πολύ χοντροκομμένη μου φαίνονταν. Τότε νομιζα ότι τα λεπτά μανίκια ήταν αυτό που ήθελα. Με τον καιρό, και αποκτώντας εμπειρία, άρχισε να μου αρέσει η ιδέα και η εμφάνιση. Μου άρεσε πολύ η αλητεία που έβγαζε το προηγούμενο μοντέλο. Και σχεδιαστικά και ηχητικά, κάτι μεταξύ les paul και prs. Μόλις την επιασα στα χέρια μου, τέλος....
Είσαι μεγάλη αληταρίαTo νεο μοντέλο είναι με σατινέ μανίκι, αλλά είναι πιο γυαλισμένο σαν έπιπλο. Αρχίζει να μου αρέσει και το προηγούμενο που έχει solid body, wraparound γεφυρα και πιο 50s πριμάτους μαγνήτες. Και φυσικά η όλη αλητεία που βγάζει, σε σχεση με το νεο.
Για να βοηθήσω λίγο τη συζήτηση...
Προβολή συνημμένου 51639
Μόλις το έγραψα για να δοκιμάσω έναν νεό ήχο στο tonex (Suhr pt100 + 2x12 G65)
Revstar με humbuckers η p90 ?Ο
Ροκ και μπλουζ παίζουν όλες, άλλες περισσότερο (τελε, στρατ) και άλλες λιγότερο (ΑΖ), κυρίως λόγω του πως είναι στημένο το όργανο και πόσο μοντέρνους μαγνήτες έχει. Είναι πολύ βασικό να σου κάτσει στο χέρι η κιθάρα, και στο μάτι. Από τη στιγμή που αναφέρεις συγκεκριμένα μοντέλα κιθάρων, νομίζω οτι πρέπει να επιλέξεις ξεκάθαρα από το ποια σε βολεύει περισσότερο κατά το παίξιμο, αλλά και ποια βγάζει τους ήχους που θελεις, δευτερευόντως.
Οι ΜΙΜ στρατ και τελε είναι μια χαρά, κλασικές επιλογές. Η νέα "φτηνή" ΑΖ φαίνεται αξιόλογο όργανο, και εάν θυμίζει σε αίσθηση τα αντίστοιχα premium και prestige μοντέλα, τότε είναι καλή επιλογή, αν και κάπως πιο μοντέρνα ηχητικά.
Η revstar RSS20 και RSS02 είναι οι οικονομικές εκδοχές των ιαπωνικών RSP20/RSP02. Σχεδόν ίδια κατασκευή, ίδια specs, ίδια αίσθηση (το λενε όλοι οι χρήστες), και ίδιος ήχος με την ιαπωνική. Θα την αγόραζα με κλειστά μάτια.
Τι προτείνω? Θα έλεγα να τις δοκιμάσεις όλες και να διαλέξει ξεκάθαρα με βάση το ποια σε ενθουσιάζει περισσότερο κατά το παίξιμο. Η κιθάρα που δεν θέλει να αφήσεις απο τα χέρια σου, είναι η κατάλληλη επιλογή. Δεν είναι κακό να βάλεις στην εξίσωση και μια prs se custom. Επίσης, προτείνω να δεις και σε les paul. Περίπου ίδια αίσθηση με revstar στο παίξιμο, αλλά πιο κρεμώδης και κομπρεσαρισμένος ήχος. Η revstar είνια κάπως πιο μοντέρνα, και πιο snappy. Και η PRS πολύ πιο snappy, δλδ εχει πιο έντονη ατάκα, σε συνδυασμό με brightness και λιγότερο compression.
Εάν με λέγανε Νικόλα, θα έπαιρνα "χθες" την RSS20. Μόλις χθες, έβαλα τρεις κιθάρες προς πώληση, με σκοπό να χτυπήσω άλλη μια REVSTAR, λίγο διαφορετική από αυτή που ήδη έχω (εχω την RSP20X).
(Πωλείται μια RSS20 στο Ηράκλειο ενός φίλου (ντράμερ σε παλιό μου γκρουπ), στα 500 ευρώ. Λογικά θα είναι αχρησιμοποίητη. Εάν σε ενδιαφέρει, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί του και στη συνέχεια μπορώ να την δω από κοντά.)