και πάλι ο ΗΧΟΣ απουσιάζειaudiokostas είπε:Καλά, είναι και θέμα πως θες να τα δεις, έτσι ;
Εγώ από την άλλη θα μπορούσα να διαβάζω για εμπνευσμένη υλοποίηση με ανώτερη ποιότητα κατασκευής, με εξαιρετικής ποιότητας και δυσεύρετα υλικά.
![Wink ;) ;)](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f609.png)
και πάλι ο ΗΧΟΣ απουσιάζειaudiokostas είπε:Καλά, είναι και θέμα πως θες να τα δεις, έτσι ;
Εγώ από την άλλη θα μπορούσα να διαβάζω για εμπνευσμένη υλοποίηση με ανώτερη ποιότητα κατασκευής, με εξαιρετικής ποιότητας και δυσεύρετα υλικά.
Νόμιζα ότι μιλάς καθ' υπερβολήν και αυτό ήθελα να τονίσω αλλά σε ευχαριστώ για την ευκαιρία...Superfunk είπε:Δεν σε εννοω....αμφιβαλεις οτι υπαρχουν τετοιοι κιθαριστες?Γιατι εγω προσωπικα εχω γνωρισει ΔΕΚΑΔΕΣ.
Ακομα δεν μπορω να ξεχασω τα γελια που καναμε με τον Κυριακο απο τα ΔΙΑΦΑΝΑ ΚΡΙΝΑ στο στουντιο οταν στον 4ο δισκο τους ενας φαν που ειχε περασει απο το στουντιο ειχε "παθει πλακα" απο τον ηχο των "αναλογικων πεταλιων" (πριν το γυρισει στην TL ο Kυριακος ειχε ισως την μεγαλυτερη/εντυπωσιακοτερη/ακριβοτερη μπουτικ πεταλιερα της...Ευρωπης..2 νοματαιοι δεν μπορουσαν να την κουβαλησουν ;D) και του "VOX AC30" οταν αυτο που ακουγε ηταν ενα overdubbed σολο περασμενο στα βιαστικα connect με την TL.... ;D (εχω...απειρες τετοιες ιστοριες να σου διηγηθω...ορεξη να εχεις... ;D)
"don't criticize what you don't understand". Bob Dylan.gdevelek είπε:να πω την αμαρτία μου, διαβάζοντας το παρακάτω:
...δεν βλέπω τίποτε σχετικό με ΗΧΟ
αντίθετα βλέπω αναφορές σε:
- μόδα
- σπανιότητα
- υψηλό κόστος
...με όλα τα παραπάνω πασπαλισμένα με μπόλικο ελιτισμό
Έχεις δίκιο για την συγκεκριμένη παράγραφο. Σε άλλες το κάνει όμως.gdevelek είπε:και πάλι ο ΗΧΟΣ απουσιάζει![]()
κανένα απόφθεγμα περί υπεροψίας, γνωρίζεις;kpeyos είπε:"don't criticize what you don't understand". Bob Dylan.
προσκυνώ!Δεν βλέπω λοιπόν προς τι τέτοια μήνη εναντίον των boutique κατασκευαστών ιδιαίτερα σε ένα forum όπου ελάχιστοι έχουν έστω και στοιχειώδη εμπειρία από τέτοια προϊόντα.
Μα αυτα τα εχω πει και εγω παραπανω,οποτε δεν βλεπω που ειναι το problem... ;Daudiokostas είπε:Τον εννοώ εγώ βρε ούγκα παλιόγερε κολλημένε.
Το απόλυτο σου λέει ο άνθρωπος τον ενοχλεί.
Ακού τον ήχο, μάθε τον ήχο, περιέγραψε τον ήχο και αν θες συζήτα και ο καθείς το γούστο του, οι γνώσεις του και η τσέπη του είναι η φιλοσοφία του ....... νομίζω ότι λέει.
Όχι "πεταλιέρα Tonelab, καλή. Superfunk μίλησε. Αλλιώς δέσιμο στο Τοτέμ και death by palunga"
μα δεν εκανα καμμια προσπαθεια να σε πεισω μια και...συμφωνω με αυτα που λες..Δεν είναι κάν σοβαρό να προσπαθείς να με πείσεις.
μα δεν ειπα ΠΟΤΕ κατι τετοιο,αλλωστε αν πιστευα κατι τετοιο δεν θα λαμβανα μερος σε συζητησεις για..πεταλακια κι ας μη τα χρησιμοποιω πλεον.Το να λες εσύ π.χ σε αυτόν που έχει πάρει πέντε Fuzz Faces για να βρεί αυτό που του κάνει ότι δεν ακούει με τα αυτιά του γιατί δεν έχει TL πιστεύεις ότι είναι σοβαρό;
μαλλον εχεις να πας καιρο σε ελληνικο στουντιο... ;D,υπαρχουν δεκαδες ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ηχοληπτες που κανουν θαυμασια δουλεια.αν και όπως και να 'χει συμφωνώ για την μεγάλη πλειοψηφία των ελληνικών studio ότι είναι χίλιες φορές προτιμότερο να γράψεις connect με την όποια TL παρά να περιμένεις να σου κάνει miking της προκοπής έλληνας ηχολήπτης.
αντε εχεις δικιο δεν ειναι μονο eq ειναι και volume.... ;DΌχι βέβαια, όλα δεν είναι eq
δεν πειραζει, παρα πολλοι αλλοι υποκλινονται σε αυτον τον ηχο (ακομα και στο εξωτερικο) οποτε ισχυει μαλλον το περι ορεξεως.Με συγχωρείς που δεν θεωρώ τα Κρίνα το απόσταγμα του κιθαριστικού ήχου των ημερών μας και δεν μπορώ να εντυπωσιαστώ από το παραδειγμά
Aπλά διάβασε από την αρχή το thread αντί για να πετάς τσιτάτα. Αν το κάνεις θα δείς ότι:gdevelek είπε:κανένα απόφθεγμα περί υπεροψίας, γνωρίζεις;
όπως ήδη σου έχουν άλλοι επισημάνει σε τούτο το τόπικ, είσαι ο αυτόκλητος Θεός των Πεταλιών στο φόρουμ αυτό, στο οποίο εξάλλου, είσαι και απελπιστικά μόνος:
προσκυνώ!
τσιτάτα πετάς εσύ, με αυτό του Bob Dylan, συγκεντρώσου...kpeyos είπε:Aπλά διάβασε από την αρχή το thread αντί για να πετάς τσιτάτα. Αν το κάνεις θα δείς ότι:
αυτό δε λέει τίποτε... ένας υποκειμενικής φύσης παράγοντας, ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ παράγονταςRayDTutto είπε:Ίσως επειδή, όπως σου έγραψε, ο ήχος είναι ζήτημα υποκειμενικής φύσης.
αν ΝΟΜΙΖΕΙ ότι τα ακούει χρειάζεται άλλη ιατρική ειδικότητα... ;DΓιατί να πρέπει να υποβιβάσουμε κάποιον που "ακούει" πράγματα που δεν μπορούμε να ακούσουμε εμείς; Ακόμα και αν νομίζει ότι τα ακούει. ΩΡΛ είμαστε και ψάχνουμε να βρούμε λύση;
μα δεν κατάλαβες, ΑΥΤΟ ακριβώς λέω, πως πάμε από τον ωρυλά στον ψυχολόγοmanosx είπε:Όχι gdevelek, δε χρειάζεται καμία ιατρική ειδικότητα. Η επιρροή που ασκεί η ψυχολογία στην αντίληψη είναι ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΗ, και για αυτό ο ΜΟΝΟΣ τρόπος για να έχουμε μια αντικειμενική προσέγγιση είναι τα διπλά τυφλά πειράματα.
Ααα, γειά σου. Τα είπες όλα μου φαίνεται. Αλλά όχι εκεί, πρέπει να επιμείνουμε "Έτσι είναι, τέλος. Δεν χάλασα τα λεφτά μου χωρίς λόγο", ειδικά σε μια εποχή που το πολύ σε 10 χρόνια τα πάντα θα είναι ψηφιακά (όχι τα συμπαθή θηλαστικά) και δεν θα εχουν και διαφορά (κάποιοι λένε ότι η εποχή αυτή είναι τώρα και εν μέρει συμφωνώ, αλλά ας κρατήσουμε μια μεγάλη πισινή για να μην χαλάσουμε τις καρδιές μας).manosx είπε:Όχι gdevelek, δε χρειάζεται καμία ιατρική ειδικότητα. Η επιρροή που ασκεί η ψυχολογία στην αντίληψη είναι ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΗ, και για αυτό ο ΜΟΝΟΣ τρόπος για να έχουμε μια αντικειμενική προσέγγιση είναι τα διπλά τυφλά πειράματα.
Αυτό που δεν έχει καταλάβει σωστά ο kpeyos είναι ότι πράγματι πολλοί προτείνουν "bossάκι και TL να κάνεις τη δουλειά σου", όχι όμως γιατί δεν υπάρχουν διαφορές, αλλά γιατί πράγματι μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου και με αυτές τις λύσεις. Είναι τόσο σημαντικότερο ο ενισχυτής, η κιθάρα, τα δάχτυλα και η έμπνευση, που δεν μπορούν να τα εμποδίσουν τα πετάλια. Συνεπώς αν κάποιος έχει αγχωθεί ότι δεν μπορεί να παίξει χωρίς τα super- duper εφέ, που πολλές φορές ανοίγουν threads για αυτό, ο καθησυχασμός νομίζω είναι χρήσιμος και θεμιτός.
Από εκεί και πέρα, όπως ξαναείπα, το ψάξιμο δεν τελειώνει ποτέ. Ότι γουστάρει ο καθένας αγοράζει, αν και το cork sniffing εδώ που τα λέμε είναι λίγο αστείο ;D
Ειπες πολυ πιο καθαρα απο εμενα αυτο που λεω τοση ωρα,σε ευχαριστω!ότι πράγματι πολλοί προτείνουν "bossάκι και TL να κάνεις τη δουλειά σου", όχι όμως γιατί δεν υπάρχουν διαφορές, αλλά γιατί πράγματι μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου και με αυτές τις λύσεις. Είναι τόσο σημαντικότερο ο ενισχυτής, η κιθάρα, τα δάχτυλα και η έμπνευση, που δεν μπορούν να τα εμποδίσουν τα πετάλια. Συνεπώς αν κάποιος έχει αγχωθεί ότι δεν μπορεί να παίξει χωρίς τα super- duper εφέ, που πολλές φορές ανοίγουν threads για αυτό, ο καθησυχασμός νομίζω είναι χρήσιμος και θεμιτός.
Μου δίνεις την ευκαιρία να πω ότι, όπως σε όλα τα σχετικά πράγματα, έχει σημασία το περιβάλλον όπου χρησιμοποιούνται το Χ πεταλάκι ή το Ψ.... καλώδιο!alderbody είπε:Oλα καλα και αγια, αλλα ως γνωστον το πραγματικο feel ενος ενισχυτη βγαινει απο ολα του τα σταδια.
Η προενισχυση ειναι το "χρωμα".
Τα πεταλια μπορουν να δωσουν ενα flavour, σε μικρη ή μεγαλη δοση κατα περιπτωση.
Δεν το εχω παιξει το συγκεκριμενο, δεν το χλευαζω επουδενι, αλλα ποσο Dumb_le μπορει να ειναι τελικα(ωστε να κοστιζει και τοσο)?
Ψιλοασχετο, αλλα η συνταγη FET αντι λυχνιων ειναι κλασσικο trend στο ...πεταλοσυμπαν.
Δεν ειναι και τιποτα το εξωτικο. Απλα ηχητικα τα FET συμπεριφερονται λιγο πιο "λαμπατα", να το πουμε ετσι.
γιαυτο και τα FET/ΜosFET παιζουν πολυ τελευταια σε clipping loops κλπ διαφορων μπουτικο-ODs_πχ Zen.
Εχω φτιαξει αρκετα pre-amp emulations/copies/FET transcriptions και ενω η "γευση/χροια" ειναι δεδομενη, δεν μπορεις να πεις οτι κλεινεις τα ματια και νομιζεις οτι παιζεις με τον πραγματικο ενισχυτη που πας να προσομοιωσεις. Πιθανοτατα οι "αλλοι" να το κανουν καλυτερα απο μενα γιατι ειναι και επαγγελματιες. Αλλα οπως και να' χει...
Ναι, το distortion της BOSS ή το DIGIDELAY θα κάνουν τη δουλειά τους σε ένα μεγάλο ποσοστό.kpeyos είπε:Όταν έχεις ήδη κάτι μέσα στο μυαλό σου και όταν είσαι και πάρα πολύ κακομαθημένος χρειάζεσαι πολλές φορές συγκεκριμένα εργαλεία. ... Φυσικά με το οτιδήποτε μπορεί κανέις να βγάλει ήχο, αλλά μπορεί και όχι αν έχει κάτι πολύ συγκεκριμένο στο κεφάλι του.
Εδώ όχι μόνο συμφωνώ, αλλά ανέφερες και τις 3 εταιρείες που θεωρώ τις αγαπημένες μου στο χώρο. Από την άλλη κατανοώ αυτόν που ψάχνει τον "Απόλυτο" σύγχρονο κλώνο ενός παλιού και discontinued πεταλιού και, για τα γούστα και τις απαιτήσεις του, δεν συμβιβάζεται ούτε με ψηφιακή εξομοίωση ούτε με κάποιο "στο περίπου", από τα μαζικής παραγωγής.panosprog είπε:Τουλαχιστον κατασκευαστες σαν την Electro Harmonix η την Source Audio η την Τech 21 μου φαινονται πιο ενθουσιωδεις οραματιστες και πειραματικοι απο πολλoυς boutique κατασκευαστες βελτιωμενων κλωνων.