kpeyos είπε:
Από 'κει και πέρα όμως η boutique κοινότητα μας έχει προσφέρει καλώς την δυνατότητα να περάσουν από τα χέρια μας εργαλεία που στις προηγούμενες γενιές ούτε και πραγματικοί star μουσικοί δεν είχαν ονειρευτεί. Κάποιος θέλει τα χρησιμοποιεί, άλλος όχι και είναι δικαίωμά του. Αλλός βάζει πλάι πλάι ένα boutique και συγκρίνει με ένα φθηνό μαζικής, κι αν είναι ίδια κρατάει το φθηνό, πουλάει το boutique βγαίνει και γράφει "παίδια, μην ξοδεύεστε για το τάδε, το δοκίμασα μαζί με το δείνα την ίδια δουλειά κάνουν, πάρτε το δείνα". Αυτό για παράδειγμα είναι σοβαρή άποψη γραμμένη σε μουσικό forum.
Από τη στιγμή που επιθυμούμε όλοι να παρουσιάζονται τεκμηριωμένες απόψεις, πραγματικά θα ήθελα η συζήτηση να συνεχιστεί με παράθεση τέτοιων. Λυπάμαι, αλλά η άποψη "αν δεν το έχεις ακούσει/παίξει για καιρό δεν μπορείς να καταλάβεις" δεν φέρει την βαρύτητα που απαιτείται. Ξέρεις καλά ότι διαφορετικά "ακούει" ο καθένας (δεν εννοώ ποιοτικά) και το "άκουσμά" του έχει πάντοτε σχέση με το περιβάλλον που κινείται μουσικά. Αυτός ήταν ο λόγος που ανέφερα σε προηγούμενη σελίδα για το πως αποδίδει οποιοδήποτε πετάλι (ή whatever) μέσα στη μπάντα, σε "πραγματικές συνθήκες". Διότι για πολλούς αυτή είναι η μοναδική παράμετρος που μετράει.
Να αναφέρω μια προσωπική εκτίμηση "αντικειμενικής" όσο και "υποκειμενικής" θεώρησης ενός μπουτίκ πεταλιού. Έχω σε παραγγελία το Ethos, το οποίο θα παραλάβω, ως φαίνεται, ενάμιση χρόνο μετά το order email. Το τι καζούρα έφαγα από συνφορουμίτες σχετικά, δεν περιγράφεται... Αλλά μπορώ να "υποστηρίξω" την άποψή μου. "Αντικειμενικά" το Ethos "αξίζει" διότι, σε αντίθεση με άλλα Dumblοπέταλα που αναπαράγουν ένα γενικό mood και feel/tone (στην καλύτερη περίπτωση), το Ethos είναι στην πραγματικότητα μια "κόπια" της προενίσχυσης Dumble OD (και των δύο καναλιών), χρησιμοποιώντας FET αντί για λυχνίες. Εγγυώμαι ότι, ακόμα και να προσπαθήσει να το αντιγράψει κάποιος, μάλλον θα του βγει μία ή άλλη από άποψης κόστους. "Υποκειμενικά" τώρα, το έχω χρησιμοποιήσει και μάλιστα σε "βιαστικό" τζαμάρισμα/live, και η αίσθηση και ο ήχος του με έπεισαν από τις πρώτες 3 νότες. Είναι σαν να παίζεις με μια καλοσχεδιασμένη "πραγματική" προενίσχυση, από κάθε άποψη. Πρακτικά, με ένα μικρό πολυεφφέ και ένα wah μπορούν να με καλύψουν σε μια σειρά από live παιξίματα. Και στην περίπτωση που κάπου δεν τα βρούμε, μπαίνει ο παράγοντας μεταπωλητική αξία, μιας και τα Ethos φεύγουν χαλαρά στα 600 ευρώ στο ebay (200+ παραπάνω από την τιμή αγοράς καινούργιου).
Τα παραπάνω θα μπορούσα να τα γράψω και για το CT Ziggy και για 2-3 άλλα πετάλια, αλλά, όπως είπα, δεν έχω εκτεταμένη εμπειρία με μπουτίκ πετάλια, και θα ήθελα να διαβάσω παρόμοιες με την παραπάνω παρουσιάσεις, ώστε να καταλάβω που έγκειται η διαφορά ενός μπουτίκ Tremolo, π.χ., σε σχέση με ένα μαζικής παραγωγής που κοστίζει τα μισά και λιγώτερα. Από ανθρώπους που έχουν γνώση και εμπειρία.
Εδώ μέσα έχουμε τρελλαθεί να διαβάζουμε υποθετικές υποθέσεις κι εκτιμήσεις σε φιλολογικό επίπεδο και μάλιστα κατηγορούμαι όταν αναρωτιέμαι για την βάση που μπορεί να έχουν αυτές ότι αφαιρώ το δικαίωμα αυτού που δεν ξέρει καν για τί πράγμα μιλάει να έχει γνώμη. Πρέπει να είμαστε από τα λίγα μουσικά fora με gearheads παγκοσμίως που ακόμα και το AxeFX έχει κατηγορηθεί ώς ψηφιακίλα...αστεία πράγματα δηλαδή...
Επειδή εδώ μέσα υπάρχουν όμως και παιδιά που έχουν ακούσει και δυο πράγματα παραπάνω και υπάρχει και πιο άμεση δυνατότητα επικοινωνίας απ ότι σε ένα ξένο forum θέλω να αποκτήσει και το noiz την σοβαρότητα ώστε αυτοί οι άνθρωποι να συμμετάσχουν πιο ενεργητικά και να μην έχουν 5000 posts στο TGP και 50 εδώ...
Μπα, μη νομίζεις ότι και σε ξένα fora δεν υπάρχει υποτίμηση τόσο μπουτίκ gear όσο και πιο πρωτοποριακών σχεδιάσεων. Για το Axe ειδικά άστο... και ειδικά όσο πιο πολύπλοκο είναι το gear τόσο οι ατάκες εκτροχιάζονται.
Τέλος δεν θεωρώ ότι το noiz είναι λιγώτερο σοβαρό (ή αστείο) από γνωστά ξένα fora. Συμμετέχω περιστασιακά σε 2-3 και, χωρίς να θέλω να υπερασπιστώ τα 8+ χρόνια συμμετοχής μου στο noiz, έχω διαβάσει πολύ ουσιαστικότερα πράγματα εδώ. Ας μην απαξιώνουμε την ουσία του ζητήματος. Εξάλλου, το Noiz είναι ένα φόρουμ με ευρεία θεματολογία, σε αντίθεση π.χ. με κάποιο φόρουμ που ασχολείται μόνο με πετάλια, μόνο με ακριβό gear, κλπ. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν δημιουργούνται πυρήνες, συνήθως από 2-3 άτομα, πιο εξειδικευμένοι. Και, εν τέλει, έχε περισσότερη εμπιστοσύνη στην κρίση του μέσου αναγνώστη να αναγνωρίσει ένα καλό ως σπουδαίο post.