• Καλώς ήρθατε στο νέο forum! Σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]. Διαβάστε και το σχετικό thread.

Κατασκευή Project Studio beeros05

Spiros Poullos

Γνωστό μέλος
9 Μαΐου 2009
1,826
52
48
41
Βύρωνας
Ιδιώματα
  1. Acoustic
  2. Alt. Rock
  3. Ambient
  4. Blues
  5. Classical
  6. Classic Rock
Ιδιότητα
  1. Κιθάρα
Καλησπέρα σε όλους σας! είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινωσω ότι μεσα στο 2010 θα εχω και εγώ το δικό μου home studio.

Ο χώρος βρισκεται στο υπόγειο του σπιτιου μου.

Το σπίτι ειναι 3όροφο και ειναι οικογενειακη πολυκατοικια. Στο ισογειο ειναι οι γονεις (οπότε δε μασαμε δειχνουν κατανόηση)

Ο 1ος αποτελειται απο 2 μικρα διαμερισματα, στο ενα ειμαι εγω και το άλλο το νοικιαζουμε.

Στο 2ο ειναι ο κατα 10 χρονια μεγαλυτερος αδερφος μου με την οικογενεια του. Στον 3ο ειναι αλλο ενα οροφοδιαμερισμα που το νοικιαζουμε. Ναι το ξέρω το θέμα της στέγης το εχω λύσει και αν δεν κατσει καμια στραβη δε θα μαθω ποτε τι σημαινει ενοίκιο... ;D

Όλα τα παραπάνω τα αναφερω όχι για να σας πω την οικογενειακη μου κατάσταση αλλα θεωρω πολυ σημαντικό να τους υπολογισω αυτους τους ανθρώπους (ιδιαιτερα τους ενοικιαστες) ακομα και αν παίζω σε ωρες μη κοινης ησυχίας.

Το studio θα το φτιάξω κυρίως για προσωπικη χρήση αλλα δε θα με χαλαγε να καναμε 2 3ωρες πρόβες με την thrash metal μπάντα μου οπότε αυτα τα 2 3ωρα θα ήθελα απλα να μην ειμαι ενοχλητικός.

Λοιπόν όπως βλέπετε στη φωτο εχω ενα υπογειο χωρο max 15τμ υψος max 2.70m.

To project μου εχει ως εξής:

1) ΠΑΤΩΜΑ: αυτη τη στιγμη το πάτωμα ειναι τσιμεντο και ανωμαλο δηλ δεν ειναι ''λείο''.

α)Έχω σκεφτει να βαλω μια στρωση φελλου 2-3εκ, απο πάνω MDF για να ''κάτσει'' και μετα laminate για λόγους αισθητικής.

β)Επίσης το άλλο που εχω σκεφτει ειναι να βάλω ελλαστικα εφεδρανα 2.5εκ με πετροβαμβακα αναμεσα, απο πάνω MDF, μετα φελλό και τέλος laminate.

Προτιμώ το β αλλα λόγω της ανωμαλιας του εδάφους δε ξερω αν θα κάτσουν σωστα τα εφεδρανα κτλ αν και πιστεύω ότι με το βάρος που θα πέσει μετά απο πάνω δεν θα υπάρχει πρόβλημα.

2) ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΤΟΙΧΩΝ - ΤΑΒΑΝΙΟΥ: όπως βλέπετε δεν έχω και κανα τρελλο χωρο σε εκταση  οπότε το room in a room το αποκλείω!

Επένδυση λοιπόν με πετροβαμβακα 5εκ στους τοιχους και 2 εκ στο ταβανι o οποίος θα ''καρφωθεί'' όπως φαίνεται στην φωτο ''Fabric Audio Rockwool'' και θα καλυφθεί με φελλό 2εκ και μετα με πανί. Τον πετροβαμβακα - φελλο - πανι θα τα κραταει ενας σκελετος ξύλινος ο οποίος θα είναι γενικα πολύ απλός στη κατασκευη του.

Τωρα θα μου πέιτε...''τί κόλλημα εχεις φάει με το φελλό?'' απλα ο ενας γνωστος μου ιδιοκτητης studio μου τον πρότεινε γιατι έχει την ιδιότητα να κόβει τις χαμηλές συχνότητες οι οποίες ειναι αυτές που προκαλούν και το πρόβλημα.

3) ΠΛΩΤΟ ΠΑΤΩΜΑ ΤΥΜΠΑΝΩΝ: έχω σκεφτει για αλλο ενα πατωμα για τα τυμπανα με ελλαστικα εφεδρανα 2.5εκ, πετροβαμβακα αναμεσα και MDF απο πάνω με χοντρη μοκετα

Θα ηθελα και μια απάντηση σχετικά με το τί πυκνότητας πετροβαμβακα να χρησιμοποιήσω για Πάτωμα, Τοίχο, Ταβάνι

4) ΠΟΡΤΑ:

α) Αλουμινίο - MDF που να κλείνει αεροστεγως με λάστιχα

β) Ξύλινη Custom σαν των studio με την μπετούγια τύπου ψυγείου κρεοπώλη που να κλείνει αεροστεγως με λάστιχα

γ) Σηδερένια Custom με την μπετούγια τύπου ψυγείου κρεοπώλη τιγκα στον πετροβαμβακα που να κλείνει αεροστεγως με λάστιχα

5) ΠΑΡΑΘΥΡΟ: Αλουμινίου (exalco κτλ) διπλό τζάμι, αεροστεγές κλείσιμο

Σε όλες τις γωνίες θα μπουν DIY μπασσοπαγίδες.

6) ΕΞΑΕΡΙΣΜΟΣ: τι να κανω εδω ρε μαγκες με 2.70m υψος..?

Πίσω από τα τύμπανα θα παίξουν και 2 monitor και πιο δίπλα ενισχυτής μπάσσου.

Το θεμα τωρα θελω να το πάω στις χαμηλες συχνοτητες και το μπασσο.

Σε όσα home studio εχω παει εχω παρατηρήσει ότι ακόμα και σε φουλ εντασεις αυτό που διαπερνάει και ενοχλεί δεν είναι η μπάντα αλλά το μπάσσο σαν μεμονομενο όργανο μεσα στη μπαντα.

Συγκεκριμενα σε κατι φιλαρακια που ειναι και γνωστη death brutal μπαντα στο στουντιο τους ακομα και απεξω να κατσεις αυτο που ουσιαστικα ακουγεται ειναι το μπάσσο. Το στουντιο τους ουτε πλωτο πατωμα εχει ουτε τιποτα. Μόνο χοντρες μοκετες κάτω και ΠΟΛΥ ρικοφον το οποιο ουσιαστικα βελτιώνει τον ήχο μεσα.

Οπότε όπως θα φτιάξω πλωτο πάτωμα για τα τυμπανα λέω να κάνω και άλλο ενα για ενισχυτη μπάσσου πολυ πιο ισχυρο όμως! πχ 3 στρώσεις απο ενα ''σαντουιτς'' που θα αποτελείται απο εφέδρανα 2.5 εκ - MDF - φελλό 5εκ - MDF.

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά και ελπιζω να το ξεκινησω σύντομα σχετικα και να ποστάρω φωτό κτλ

My_Project.jpg

Fabric_Audio_Rockwool.png

Last edited by a moderator:
Πείτε και καμια γνώμη ρε παιδια! δεν ειναι κακό...μη ντρέπεστε..! ;D

Δε ξερω ακομα...σιγουρα γυρω στα 5000 για αρχη.

Αυτο που δεν ξερω ειναι το κοστος της πόρτας.

Εχω ενα φιλο μαραγκο και ενα σιδερα οποτε δε θα εχω να πληρωσω εργατικα

Βασικα θα ηθελα τη γνωμη σου για τα εξης:

Πάτωμα λέω για το β, (το τσεκαρα χθες το πατωμα και ειναι κομπλε να γινει με εφεδρανα)

Πόρτα (ξερεις καποιο ενδεικτικο κοστος για σιδερενια η ξύλινη?, αυτή που εχεις στο studio σου πόσο μπορει να πάει? - τα υλικα εννοω) - εσυ ποια προτείνεις?

Εξαερισμός εδω πχ τι να κάνω - δε με παιρνει το budget για πολλα...

και με το μπάσσο τι να κάνο...εκει θαναι το πρόβλημα βασικα

Φίλε Σπύρο εξαερισμός γίνεται και με ένα φτηνό αρκουδίσιον αρκεί στο τέλος κάθε πρόβας ή εξάσκησης να αφήνεις την πόρτα ανοιχτή για λίγη ώρα ώστε να φύγει η υγρασία και να ανανεωθεί ο αέρας. Με 5000 καλυτερα μα πάς σε ένα μηχανικό εξειδικευμένο σε ηχομονώσεις και να σου κάνει μια συνολική μελέτη. Κρίμα είναι να δώσεις τόσα για κάτι με αμφιλεγόμενα αποτελέσματα . ;)

Για να εχεις επαρκη ηχομονωση θα χρειαστεις να κατασκευασεις ενα σκελετο εσωτερικα (room in a room) οποτε ο χωρος θα μικρυνει αρκετα, περιπου 2mx3m. Το υψος επισης θα μειωθει αρκετα λογω του πατωματος και της οροφης, οποτε πιθανοτατα να γινει σαν 'μπουντρουμι'

Νικος 

@chembeast air condition εννοειται οτι θα μπει, όσον αφορα τους εξειδικευμενους μηχανικους ζητανε 1000 ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ (μου εχουν πει και για 3000!!!) μόνο για τη μελέτη και ο χώρος ειναι τόσο μικρός που δεν αξιζει να τα δωσω. Στη τελικη δε θαμαι ολη μέρα να παίζω κατω και με τη μπαντα μου θα κανουμε 2 προβες τη βδομάδα. Στη τελικη ειμαστε εδω στο forum για να ανταλλάσουμε απόψεις ωστε να αποφεύγουμε να τα σκάμε από εδω και απο εκει... :P

@fabricaudio αν διαβασεις καλυτερα λέω ότι το room in a room το αποκλείω λόγω του μέγεθους του χώρου  ;) σε 6 τμ μπάντα δε χωραει...εδω τα τυμπανα δε χωρανε καλα καλα...θα πεθανουμε!!!

οπότε θα ηθελα τις απόψεις σας πανω σε αυτά που έχω σκεφτεί να κάνω... ;)

Με τα χρηματα που διαθετεις θα μπορεσεις μονο να βελτιωσεις την ακουστικη του χωρου σου αλλα ενα δεν κανεις επαρκη ηχομονωση τοτε θα ενοχλεις του υπολοιπους.

Νικος

Για σοβαρή ηχομόνωση θες μεγαλύτερο χώρο σε όλες τις διαστάσεις και ειδικά στο ύψος. Δεν περιμένεις μέχρι να φέρει το drumstore τα epro? ;D

Νίκο τα λεφτα που σουπα ειναι για αρχη αλλα δηστυχως room in a room δε μπορω να κάνω.

δε πιστευω να ειμαι τραγικα ενοχλητικός. Βέβαια εσυ εισαι επαγγελματίας και τα βλέπεις με αλλο ματι έχεις αλλες προδιαγραφές αλλες γνώσεις και άλλες απαιτήσεις

Αυτά που εχω στην αρχη του ποστ ειναι οι ιδεες μου με βάση το χωρο. τώρα αν εχετε κατι να καταθέσετε για αυτα που σκεφτομαι να κάνω και να τα αναλυσουμε καλώς...αν ειναι οι απαντησεις όλων (φιλικα το λεω) να ειναι του τυπου ''δεν θα κανεις τιποτα'', ''αναθεσε το σε μηχανικο'' κτλ κτλ δε θα βγει τιποτα.

το θέμα είναι τι μπορει να γίνει με αυτα που αναφέρω στο 1ο ποστ του θρεντ γιατι δε με παιρνει για κατι άλλο.

αν εχετε να προτείνετε άλλα υλικα ή οτιδήποτε θα με βοηθήσετε αρκετα...το θεμα δεν ειναι το οικονομικο, στην τελικη δε βιαζομαι εχω και ηλεκτρονικο σετ το οποιο θα βαλω κατω για αρχη μεχρι να γινει ο χωρος. προτιμω να τα βγαλω περα με τα ηλεκτρονικα και σιγα σιγα να φτιαχνω το χωρο κιας μου κοστισει παραπανω...αλλα room in a room...δε παιζει να κανω θα καταντησω κλειστοφοβικός...

chembeast εχω roland td-6 και αποτι διαβαζω δε βλέπω ναναι κατι τρελλό τα e-pro δεν πρεπει να τα αξιζουν τα λεφτα τους οποτε θα περιμενω αυτους που θα τα πάρουν πρωτοι να μας πουν τη γνωμη τους

Δεν εχει να κανει με το αν θα κανει την μελετη μηχανικος, ο χωρος απλα ειναι πολυ μικρος για να μπορεσεις να καταφερεις ικανοποιητικη ηχομονωση. Ασχετα με τις επαγγελματικες προδιαγραφες, ο θορυβος υπαρχει και στις δυο περιπτωσεις υπαρχει (στο στουντιο μου και στον χωρο σου). Επειδη αναφερθηκες σε μελλοντικα σχεδια, δυο λυσεις μπορω να σκεφτω

1. Περιμενε μεχρι να βρεις μεγαλυτερο χωρο.

2. Πηγαιντε σε ενα στουντιο και κλειστε προβες με το μηνα. Αλλωστε 2 προβες την εβδομαδα δεν ειναι πολλα λεφτα σε συγκριση με τα 5000 ευρω

Υ.Γ: Το προσωπικο στουντιο ειναι ωραια ιδεα, αλλα πρεπει να αναρωτηθεις γιατι θες να το κανεις. Ειχα και εγω ενα μικρο χωρο σαν το δικο σου αλλα δεν μπηκα στον κοπο να φτιαξω κατι γιατι απλα θα εμενε το μισο δωματιο

Α. Δεν εισαι ικανοποιημενος απο τα στουντιο που πηγαινεις?

Β. Θελεις να εχεις την ανεση να παιζεις οποτε θες? (Ολα σχεδον τα επαγγελματικα

στουντιο ειναι ανοιχτα ολη τη μερα)

Γ. Θα επενδυσεις ενα μεγαλο χρηματικο ποσο και θα πρεπει να εισαι σιγουρος οτι θα εχει νοημα απο την πλευρα ηχομονωσης και συγκροτηματος (ειστε σιγουρος οτι θα ειστε για παντα μαζι σαν μπαντα)

Νικος

FABRICAUDIO είπε:
Υ.Γ: Το προσωπικο στουντιο ειναι ωραια ιδεα, αλλα πρεπει να αναρωτηθεις γιατι θες να το κανεις. Ειχα και εγω ενα μικρο χωρο σαν το δικο σου αλλα δεν μπηκα στον κοπο να φτιαξω κατι γιατι απλα θα εμενε το μισο δωματιο

Α. Δεν εισαι ικανοποιημενος απο τα στουντιο που πηγαινεις?

Β. Θελεις να εχεις την ανεση να παιζεις οποτε θες? (Ολα σχεδον τα επαγγελματικα

στουντιο ειναι ανοιχτα ολη τη μερα)

Γ. Θα επενδυσεις ενα μεγαλο χρηματικο ποσο και θα πρεπει να εισαι σιγουρος οτι θα εχει νοημα απο την πλευρα ηχομονωσης και συγκροτηματος (ειστε σιγουρος οτι θα ειστε για παντα μαζι σαν μπαντα)

Νικος
Λοιπόν εχω παραβλέψει κάτι...

η ιδεα του στουντιο ξεκινησε γιατι εχω το εξης πρόβλημα:

όταν σηκωσαμε τους ορόφους εκανε ο πατερας μου το λάθος και έβαλε αφρομπετον και υποστηριζε ότι δε χρειαζεται άλλο μονωτικό υλικο όπως τα μπλε φελιζολ.

Αυτό εχει σαν αποτέλεσμα όταν παίζω με τα ηλεκτρονικα να ακουγονται επάνω στον αδερφο μου τα pads. Σκεψου οτι μουπε οτι θα προτιμουσε να ειχα κανονικα ντραμς, θα τα ακουγε σχετικα ευχάριστα, τα ηλεκτρονικα βγαζουν ενα σπαστικοτατο ηχο - οχι θόρυβο, ο οποιος μετα απο λιγο του την δινει.

Θελω ενα χωρο ωστε εστω με τα ηλεκτρονικα να μπορω να παιζω οτι ωρα μου κατεβει.

Με το project μου ειμαι σιγουρος οτι θα τα καταφερω για κατι τετοιο. απο κει και περα δε θα με χαλαγε να εχω και ντραμς μεσα.

Τα στουντιο δε με χαλανε που παμε, βασικα στο feedback παμε στο παγκρατι γιατι μενουμε διπλα στο Βυρωνα και παμε χρονια εκει και ειμαστε πολυ ευχαριστημενοι. Αλλα δε μπορω ρε Νίκο αλλο κουβαλημα!!! την ξερεις την ''καταρα του drummer''...πιατινια - ταμπουρο - βασεις extra - πεταλια.

Όσον αφορα τα πακετα ωρων ναι συμφωνω αλλά άλλο ειναι να σκασεις τα λεφτα μια και καλη όταν θα τα εχεις και άλλο με το μηνα...πχ τη μια εχεις την αλλη δεν εχεις

τι να σου πω 2 προβες τη βδομαδα θελουμε να κανουμε με την ησυχια μας χωρις κουβαλημα χωρις τιποτα, στημενα ετοιμα και πάμε! τιποτα παραπανω

Στην τελική μπορεί και να πάρω ενα ακουστικό σετ και να το μετατρέψω σε ηλεκτρονικο με φυσικα πιατινια.

Τι λες για αυτό..? τα πιάτα με το project που εχω θα ακουγονται?

beeros05 είπε:
Λοιπόν εχω παραβλέψει κάτι...

η ιδεα του στουντιο ξεκινησε γιατι εχω το εξης πρόβλημα:

όταν σηκωσαμε τους ορόφους εκανε ο πατερας μου το λάθος και έβαλε αφρομπετον και υποστηριζε ότι δε χρειαζεται άλλο μονωτικό υλικο όπως τα μπλε φελιζολ.
Το μπλε φελιζολ δεν κανει για ηχομονωση. Ο αδερφος σου σε ακουει λογω μεταδοσης δομικου θορυβου, φαντασου να παιζεται ολοι μαζι!!!

Αυτό εχει σαν αποτέλεσμα όταν παίζω με τα ηλεκτρονικα να ακουγονται επάνω στον αδερφο μου τα pads. Σκεψου οτι μουπε οτι θα προτιμουσε να ειχα κανονικα ντραμς, θα τα ακουγε σχετικα ευχάριστα, τα ηλεκτρονικα βγαζουν ενα σπαστικοτατο ηχο - οχι θόρυβο, ο οποιος μετα απο λιγο του την δινει.

Θελω ενα χωρο ωστε εστω με τα ηλεκτρονικα να μπορω να παιζω οτι ωρα μου κατεβει.

Με το project μου ειμαι σιγουρος οτι θα τα καταφερω για κατι τετοιο. απο κει και περα δε θα με χαλαγε να εχω και ντραμς μεσα.
Αυτο ειναι εφικτο εαν εχεις μονο τα vτραμς μεσα και κανεις room in a room

Τα στουντιο δε με χαλανε που παμε, βασικα στο feedback παμε στο παγκρατι γιατι μενουμε διπλα στο Βυρωνα και παμε χρονια εκει και ειμαστε πολυ ευχαριστημενοι. Αλλα δε μπορω ρε Νίκο αλλο κουβαλημα!!! την ξερεις την ''καταρα του drummer''...πιατινια - ταμπουρο - βασεις extra - πεταλια.
Δεν εχει αποθηκευτικο χωρο?

Όσον αφορα τα πακετα ωρων ναι συμφωνω αλλά άλλο ειναι να σκασεις τα λεφτα μια και καλη όταν θα τα εχεις και άλλο με το μηνα...πχ τη μια εχεις την αλλη δεν εχεις

τι να σου πω 2 προβες τη βδομαδα θελουμε να κανουμε με την ησυχια μας χωρις κουβαλημα χωρις τιποτα, στημενα ετοιμα και πάμε! τιποτα παραπανω
Εμενα μου φαινεται πιο οικονομικο παντως τα πακετα ωρων. Αλλωστε δεν ''ηχομονωνεσαι'' σαν συγκροτημα, γνωριζεις αλλους μουσικους και ηχοληπτες, δοκιμαζεις μηχανηματα, βγαινεις απο το σπιτι και ξεσκας.

Ισως διαφερουν οι αποψεις μας σε σχεση με το πως πρεπει να γινεται η προβα. Παντως το προβλημα του μικρου χωρου εξακολουθει να υπαρχει ωστε να χωρεσετε ολοι και να μην ενοχλειτε.

Νικος

FABRICAUDIO είπε:
1) Αυτο ειναι εφικτο εαν εχεις μονο τα vτραμς μεσα και κανεις room in a room

Δεν εχει αποθηκευτικο χωρο?

2) Εμενα μου φαινεται πιο οικονομικο παντως τα πακετα ωρων. Αλλωστε δεν ''ηχομονωνεσαι'' σαν συγκροτημα, γνωριζεις αλλους μουσικους και ηχοληπτες, δοκιμαζεις μηχανηματα, βγαινεις απο το σπιτι και ξεσκας.

3)Ισως διαφερουν οι αποψεις μας σε σχεση με το πως πρεπει να γινεται η προβα. Παντως το προβλημα του μικρου χωρου εξακολουθει να υπαρχει ωστε να χωρεσετε ολοι και να μην ενοχλειτε.

Νικος
1) Αποθηκευτικο χωρο εχει αλλα ειναι ανοιχτος, οχι οτι θα συμβει κάτι...τις βασεις τις εχω εκει αλλα πιατίνια, ταμπουρο, πετάλια...δε παιζει...πουθενα δεν τα αφήνω

Tama Artwood, μια τσαντα τιγκα με zildjian - sabian χλωμο...καμια φορα ναι τα αφηνω αλλα το αποφευγω

2) Δε με ενδιαφερει να γνωρισω μουσικους κτλ απο το studio κτλ θελω να δουλεψω μονος με την ησυχια μου και να τους γνωρισω σε κανα live στην τελικη στο studio παμε - παιζουμε και φευγουμε...δεν ειμαστε antisocial  ;D αλλα δηστυχως ειμαστε στα 00's και οχι στα 80's και τρεχουμε με τις δουλειες μας όλη μερα

3) Οι απόψεις μας σιγουρα διαφερουν αλλα ο αντίλογος ειναι ωραίος...όταν γινεται σωστά σε καλό βγαινει. Ο χωρος σα μεγεθος ενταξει ειναι μικρος αλλα ειμαστε σκληροπυρηνικοι...δε μασαμε

Τεσπα όπως και ναχει Νίκο σευχαριστω για τις συμβουλες σου...τωρα το ποτε θα το ξεκινησω θα δείξει...μόλις ξεκινησω θα ενημερώσω!

καλησπέρα ...

οικονομικα αυτό που θέλεις να κάνεις εννοείται ότι δε συμφέρει με τίποτα ... και αναφέρομαι στα 5000....και στο αμφίβολο τελικό αποτέλεσμα....

άσε που ο χώρος είναι πολύ μικρός....

με 5000 μπορείς να κλείσεις άπειρες πρόβες και να πάρεις και δεύτερα σετ κομματιών (ταμπούρα,πιάτα κτλ) ώστε να τα αφήνεις εκεί που προβάρεις ... και να πάρεις και άπειρες μπύρες ώστε να παίζεις τύφλα.. ;D

ααα....και μπαι δε γουει....μουσικός χωρίς κουβάλημα δεν υπάρχει ;D

pan12 είπε:
ααα....και μπαι δε γουει....μουσικός χωρίς κουβάλημα δεν υπάρχει ;D
καλησπερα και σε σενα...ειπαμε να κανουμε κανα live ναι να κουβαλησουμε αλλα όχι και σε καθε πρόβα...όταν ξεκινησα να παιζω δε μασαγα ειμουν πολυ πιο πιτσιρικας πολυ πιο παθιασμένος αλλα μπαινει και η λογικη λιγακι μέσα φίλε με τον καιρο. ουτε τη μεση μου θελω να σκισω, ουτε να παιξω μετα το κουβαλημα και απο το πιασιμο να μου βγαινει η πιστη. Αυτα που λες ''μουσικός χωρίς κουβάλημα δεν υπάρχει'' ειναι μ$%^ιες (φιλικα στο λεω ετσι? :P) ειπαμε...εχουμε 2010 οχι 1980

FABRICAUDIO είπε:
Για να εχεις επαρκη ηχομονωση θα χρειαστεις να κατασκευασεις ενα σκελετο εσωτερικα (room in a room) οποτε ο χωρος θα μικρυνει αρκετα, περιπου 2mx3m. Το υψος επισης θα μειωθει αρκετα λογω του πατωματος και της οροφης, οποτε πιθανοτατα να γινει σαν 'μπουντρουμι'

Νικος 
Νικο τα σκεφτηκα αρκετα αυτα που ειπαμε...κατεληξα στο οτι σε αυτο το χωρο πρόβες δε θα μπορουμε δυστυχώς να κάνουμε.

Παρα ταυτα και όπως και να έχει θελω να έχω το χώρο μου εστω να παίζω με ακουστικά τύμπανα σε ωρες μη κοινης ησυχίας και με τα ηλεκτρονικά ότι ωρα μου τη βαρέσει. ενολίγοις να κάνω ενα drum-room.

Είμαι πρόθυμος να το κάνω ψιλομπουντρούμι...αλλα οχι και εντελως μπουντρούμι... ::)

Δωσε μου λοιπόν καποιες συμβουλές σε παρακαλώ.

έστω ότι κάνω το room in room, πλωτό πάτωμα, και ψευδοροφή, πόρτα και παραθυρο αλουμινίου (το οποίο θα ανοιγει βεβαια για να μπορω να αφήνω το χωρο να αερίζεται). τι κόστος υλικών υπολογίζεις ότι θα έχω? εχε υπόψην ότι υπάρχουν στον περιγυρο μου φίλοι μαστόρηδες οι οποίοι δεν θα μου πάρουν εργατικά.

Εαν δεν πληρωσεις εργατικα τα 5000 ισως να ειναι στο οριο. Η σειρα που θα αρχισεις ωστε να εισαι σιγουρος για το οικονομικο ειναι

1. Μετρα τις διαστασεις στου χωρου σου και υπολογισε ενα νεο δωματιο με 30 ποντους κενο στους τοιχους και 15 ποντους κενο οροφη και 15 πατωμα. Μιλησε με το φιλο σου το μαραγκο-γυψοσανιδα και παρε τιμες για υλικα.

Η διαδικασια ειναι πιο λεπτομερης αλλα δεν εχει νοημα να την αναλυσω γιατι εξαρταται παντα απο το δωματιο και την χρηση. Η γενικη ιδεα ειναι ενας νεος σκελετος επανω σε λαστιχα και επενεδυμενο με πετροβαμβακα και απο πανω του ξυλο η γυψοσανιδα.

Ενα παρα πολυ καλο φορουμ που εχει και κατασκευες ειναι αυτο

http://www.gearslutz.com/board/photo-diaries-recording-studio-construction-projects/

Νικος

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα