- 9 Μαΐου 2009
- 1,826
- 52
- 48
- 41
- Ιδιώματα
- Acoustic
- Alt. Rock
- Ambient
- Blues
- Classical
- Classic Rock
- Ιδιότητα
- Κιθάρα
Έχω ένα χώρο τον οποίο θέλω να τον κάνω home studio.
Ο χώρος θα χρησιμοποιηθεί ως drum room για μελέτη καθώς και για ηχογραφήσεις.
Θα ήθελα βέβαια να είμαι σε θέση 2 φορες τη βδομαδα να μπορώ να κάνω πρόβα με τη μπάντα μου με την οποία παίζουμε metal σε υψηλές εντάσεις.
Δεν ενδιαφέρομαι άμεσα για την κατασκευή αν και θα γίνει μέσα στο 2010 και προς το παρόν κάνω έρευνα για το κόστος.
Το δωμάτιο αυτό βρίσκεται στο γκαράζ της πολυκατοικίας μας (οικογενειακή ιδιόκτητη).
Από πάνω είναι το ισόγειο και μένουν οι γονείς μου, στον 1ο είναι 2 δυάρια στο ένα είμαι εγώ και στο άλλο ενοικιαστής.
Στον 2ο όροφο είναι ο αδερφός μου με την οικογένειά του και στον 3ο ενοικιαστής.
Ο σκοπός μου είναι να μονώσω το δυνατόν περισσότερο τους χτυπογενής θορύβους και τις χαμηλές συχνότητες ώστε να μην γινομαι ενοχλητικός τις ώρες μη κοινής ησυχιας το πολύ για 2 ώρες.
Οι διαστάσεις ίσως με απόκλιση μερικών εκατοστών είναι οι εξής:
Μήκος: 6.00m
Πλάτος: 3.20m
Ύψος: 2.20m
Πόρτα: 1.98m (ύψος) x 0.80m
Παράθυρο: 0.80m (ύψος) x 1.90m
Φυσικά το παράθυρο θα αλλάξει σε 1.00 x 1.00 το πολύ, δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης τόσο μεγάλου παράθυρου
Επίσης έχω περιθωριο να προσθέσω μια επιλέον τοιχοποιία στον εξωτερικό τοίχο ώστε να κερδίσω λίγη έκταση για διπλή πόρτα και διπλο παράθυρο.
Όπως βλέπετε έχουμε πρόβλημα ύψους, δεδομένου ότι θα γίνει πλωτό πάτωμα και κρεμαστό ταβάνι ο χώρος δεν θα πρέπει να φτάσει λιγότερο από 1.90m ύψος...μην κουτουλάμε και τα κεφάλια μας...απόσο ξέρω πρέπει να ακολουθήσω τη μέθοδο ''room in a room''. Ο χώρος χοντρικά είνα 18τμ, θα ήθελα να μην πάει κάτω από 10τμ.
Εξαερισμό δεν θα βάλω, θα χρησιμοποιήσω ένα καλό κλιματιστικό
Ξέρω ότι πρέπει να γίνει μελέτη, να δείτε πρωτα το χωρο κτλ
Επείδη όμως όπως σας είπα δεν θα το κάνω άμεσα αλλα κάνω μια ''έρευνα αγοράς'' πρώτα θα ήθελα να μου πείτε:
1) Ποιο θα είναι το κόστος της μελέτης
2) Ποιο θα είναι το κόστος της κατασκευής (υλικά - εργατικά)
Φυσικά στο περίπου τα παραπάνω από την εμπειρία σας.
Ευχαριστούμε για την ζήτησή σας.
Θα ήταν πολύ καλύτερα αν συζητούσαμε τηλεφωνικά.
Σε πρώτη φάση, οι απαντήσεις στις ερωτήσεις σας είναι οι ακόλουθες:
1. Το κόστος μελέτης είναι δωρεάν και συμπεριλαμβάνεται στην κατασκευή.
2. Το δωμάτιό σας από 18 τ.μ. θα μείνει 15 τ.μ. περίπου
3. Το ύψος του δωματίου είναι δυσμενές και από 2,20 μπορεί να παραμείνει στο 1,90.
4. Εννοείται πως θα γίνει πλωτή κατασκευή (full floating).
5. Εφόσον παίζετε με μπάντα σε πολύ δυνατή ένταση, κανονικά πρέπει να γίνει διπλοκέλυφη κατασκευή, δηλαδή δωμάτιο στο δωμάτιο Χ2.
6. Το τελικό κόστος θα καθοριστεί μετά από συζήτηση τηλεφωνική, εάν σας είναι δύσκολο να περάσετε από το γραφείο μας.
Γενικότερα για να έχετε μια κατεύθυνση δεν συζητάμε για κάτι λιγότερο από 5.500,00 € και σίγουρα όχι για κάτι μεγαλύτερο των 12.000,00 €.
Το ακριβές ποσό κατασκευής θα καθοριστεί από αν η μπάντα σας παίζει στα 110 ή στα 125 dB και από το γεγονός εάν θέλετε να σας ανέχεται η πολυκατοικία ή να μην ακούγεται τίποτα.
Σας κάνουμε ξεκάθαρο ότι δεσμευόμαστε γραπτώς για τα αποτελέσματα της κατασκευής, και δίνουμε γραπτή εγγύηση.
Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
Λοιπόν αν δεις στην 4η φωτο την περιγραφη θα καταλάβεις.pericles είπε:Σπυρο απο πανω η αποθηκη τι εχει ; πιλωτη ,κηπο ,διαμερισμα ,ειναι σε υπογειο νομιζω η κανω λαθος .
όχι θα ειναι μονο drum roomΑΝ ΕΙΝΑΙ για προβες θα δυσκολευτεις με το υψος του ( δηλαδη δεν θα μπορειτε να παιξετε παρα μονο πολυ σιγα γιατι ο ηχος θα κανει περιεργα πραγματα οταν ανοιγεις ενταση .Τελος παντων ελα να δεις το δικο μου και τα συζηταμε .
Tι???beeros05 είπε:Λοιπόν εχω ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ νέα!
Η αποθηκη αυτη τη στιγμη είναι αδεια, εστρωσα 3 κουβερτες και εβαλα μποτα, τομ, βαθυ, ταμπουρο, hihat και crash.
Έπαιξα όσο πιο δυνατα μπορούσα και μετα πήγα σε ολους τους οροφους και ρωτησα πως ακουγοταν...
Όλοι μου είπαν ότι δεν ειμουν καθολου ενοχλητικός, ακουγόμουν πολυ λίγο και δεν υπάρχει καμια μόνωση και η πόρτα δεν είναι και της προκοπής
Μάλλον θα το κάνω μόνος μου τελικα με κανα Περικλή παρέα...
Μια εταιρια μου ζήτησε 15.000 ευρω...ΟΧΙ!
ναι Βαγγελη μου 15 χηνες μου ζητησε μια απο τις καλυτερες εταιριες λες και ειμαι επιχειρηματιας!vagelism είπε:Tι???
πανε καλα??
Μονος σου ....και θα σου μεινουν και 14 στη τσεπη...
Προσοχη υγρασιες...εξαερισμος και κλιματισμος..
Επισης...ειδικα σε υπογεια οι μεγαλες απωλειες βρισκονται στις πορτες και στα παραθυρα..
Ισως χρειαστει να δουλεψεις με διπλες πορτες..και διπλα τζαμια {σφραγισμενα} στα παραθυρα.
Από άλλη εταιρία μου ειχαν πει για play room και όχι drum booth, όχι κατω από 5500 και όχι πάνω από 12000 με γνωμονα τελικου κόστους το μεγεθος ηχομείωσης.pkole είπε:Καλά οι εταιρίες έχουν τρελαθεί εντελώς.
Άκου 15 χιλιάρικα για ένα drum booth.
Η οικοδομη μας γενικά είναι πολύ καλή κατασκευη, μιλαμε εχει πέσει ΠΟΛΥ μπετό, η βαση αποτελείται απο 9 πέδιλα οπότε καταλαβαίνετε μιλαμε για πολυ μαζα...Πάντως είσαι αρκετά τυχερός γιατί προφανώς το υπόγειο έχει ήδη κάποια ηχομονωτική ικανότητα.
Οπότε με μια απλή πλωτή κατασκευή, θα έχεις πολύ καλό αποτέλεσμα.
Αν χρειαστείς χέρια ή οποιαδήποτε βοήθεια, στείλε πμ.
Καλή αρχή.