- Λύσεις
- 1
- Πόντοι
- 3,578
Ε, όχι ακριβώς, μην μεταπηδάς στο άλλο άκρο, η αλήθεια είναι τυπωμένη, αν ψάξεις θα τη βρείς.
Απο τα συνημμένα παρατηρώ πως καταργήθηκαν για φέτος στο Λύκειο, μαθηματα επιλογης που άπτονται των τεχνών, όπως Ελεύθερο και Γραμμικό σχεδιο. Δεν τα αμφισβητώ ούτε είμαι σε θέση να κρίνω τι βαρύτητα στο curriculum είχαν.
Μουσική πάντως δεν είχαν.
Ο γιός μου όμως που τελείωσε το Λύκειο χωρίς φροντιστήριο, γιατί εγω δεν τον έστειλα για πολλούς λόγους (μεταξύ τους και το οικονομικό), έκανε διακοπές απο τον Σεπτέμβριο γιατί οι καθηγητές δεν συμμετείχαν ενεργά στην εκπαίδευση του μιας και οι υπόλοιποι μαθητες διάβαζαν τα φροντιστηριακά τους για τις Πανελλήνιες εξετάσεις στην τάξη ή σπίτι τους.
Αν με ρωτήσεις λοιπόν αν έπρεπε να υπάρχουν καλλιτεχνικά μαθήματα, επιλογής στο Λύκειο θα σου απαντήσω: ΝΑΙ! Αφού διδάσκονται και τα υπόλοιπα μαθήματα όμως.
Γιατί ως έχουν, το αν υπάρχουν καλλιτεχνικά μαθηματα ή όχι είναι μόνο για να έχουμε να σκοτωνόμαστε εμείς απο γραφομηχανής. Και αυτό μάλλον άλλους αφορά περισσότερο.
Τελικά δύσκολο πράγμα η απόλυτη αλήθεια, είπαμε.
Ακόμα κι αν παραθέτεις το ellinikahoaxes που και αυτό δεν τα πιάνει όλα φυσικά.
Διόρθωση άρθρου (17-06-2020, ώρα 9:20 μ.μ.):
Στην αρχική μορφή του άρθρου (δείτε παρακάτω), σημειώσαμε εσφαλμένα ότι στην πρόσφατη νομοθεσία δεν επέρχονται αλλαγές στη διδασκαλία μαθημάτων σχετικών με την τέχνη συνολικά. Πράγματι, ωστόσο, σε επίπεδο Λυκείου, με τον Ν.4692/2020 και την ΥΑ υπ’ αριθμ. 74181/Δ2 “Ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθημάτων των Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεων του Γενικού Λυκείου” (ΦΕΚ Β΄ 2338/15-06-2020), καταργείται η διδασκαλία των μαθημάτων επιλογής “Καλλιτεχνική Παιδεία” (Α΄ τάξη), “Γραμμικό Σχέδιο” και “Ελεύθερο Σχέδιο” (Γ΄ Λυκείου).
Τελευταία επεξεργασία από moderator: