Kαπνίζετε;

zestair είπε:
Να κόψουμε το κάπνισμα, να κόψουμε το ποτέ, να πετάξουμε το κινητό, να αποφεύγουμε τις συγκινήσεις, να περιορίσουμε την μελέτη, να ξεχάσουμε τα ναρκωτικά, να φύγουμε από τις πόλεις, να πάμε να μείνουμε στο δάσος, να βάλουμε LINUX, να μπαίνουμε στο NOIZ, να μην ακούμε metal, να μην διαβάζουμε ντε Σαντ να κόψουμε κάθε σωματική επαφή (Που λέει κι ο Μορισεη)...
+10000  ;D ;D ;D

Σωστόος. Τώρα κλείνω τον υπολογιστή που επιβαρύνει την όρασή μου, σταματάω τη μελέτη (γιατί μπορεί να πάθω τενοντίτιδα και να μη με καλύπτει το ταμείο) και πηγαίνω (κάνοντας τζόκινγκ στην Κυψέλη) σπίτι για να φάω το περίφημο American Barbecue (=άπαχο μπιφτέκι στον ατμό με βραστό κουνουπίδι και ασπράδια αυγού) που μαγειρεύει η μάνα μου. Το βράδι ίσως βγω έξω για βυσσινάδα στα γνωστά smoke-free bars των Εξαρχείων.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί υπάρχουν άτομα που επικροτούν το κυνήγι μαγισσών στην Αμερική με τους καπνιστές. Σε λίγο θα τους πυροβολούν on sight και θα κρεμάνε τα κεφάλια τους πάνω από το τζάκι σαν τρόπαια... Αυτός ο εκμηδενισμός των δικαιωμάτων των καπνιστών με ενοχλεί αφάνταστα. Όσο για την Ελλάδα, δεν είναι ανάγκη να γίνουμε Αμερική όπως είπε κάποιος παραπάνω για να σταματήσουν να καπνίζουν στις δημόσιες υπηρεσίες. Θέληση, επιτήρηση, φοβέρα και πρόστιμα χρειάζονται.

bloody_sunday είπε:
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί υπάρχουν άτομα που επικροτούν το κυνήγι μαγισσών στην Αμερική με τους καπνιστές. Σε λίγο θα τους πυροβολούν on sight και θα κρεμάνε τα κεφάλια τους πάνω από το τζάκι σαν τρόπαια... Αυτός ο εκμηδενισμός των δικαιωμάτων των καπνιστών με ενοχλεί αφάνταστα. Όσο για την Ελλάδα, δεν είναι ανάγκη να γίνουμε Αμερική όπως είπε κάποιος παραπάνω για να σταματήσουν να καπνίζουν στις δημόσιες υπηρεσίες. Θέληση, επιτήρηση, φοβέρα και πρόστιμα χρειάζονται.
τι ακριβώς στις ΗΠΑ χαρακτηρίζεις "κυνήγι μαγισσών"?

εγώ θα έλεγα πως στις ΗΠΑ εφαρμόζουν αυτό ακριβώς που προτείνεις, "Θέληση, επιτήρηση, φοβέρα και πρόστιμα"

φροντίζουν ώστε αυτοί που θέλουν να καρκινιάζονται, δεν θα ενοχλούν όσους δεν θέλουν, τόσο απλά

τα αποτελέσματα των μελετών περί παθητικού καπνίσματος τα παίρνουν στα σοβαρά

εμείς λέμε "έλα μωρέ τώρα... ώχουουουουουου..."

επίσης ακολουθούμε και την άλλη κινδυνολογική τακτική

παρουσιάζουμε τα περί απαγόρευσης καπνίσματος ως δήθεν προπομπό άλλων μέτρων που αυτή τη φορά είναι όντως εξωφρενικά, όπως απαγόρευση αλκοόλ, κινητού και άλλων που έγραψε κάποιος προ ολίγου...

Σε λίγο θα μας πείτε ότι πρέπει να τους βάζουν σε κλουβιά και να φέρνουν σχολεία σε εκπαιδευτικές εκδρομές για να τους βλέπουν και να παραδειγματίζονται...

Ρε μ'αυτά τα smilies δεν μπορούμε να γελάσουμε και όπως πρέπει  :-X ;D

Καi συ jasemeister σε φόρμα είσαι σήμερα. ;D

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
το θεμα δεν ειναι η απαγορευση, απλα η μη ενοχληση των μη-καπνιστων. και αυτο ειναι απλα θεμα παιδειας και ευγενειας. (ασχετα με το εικονιδιο μου) σταματησα να καπνιζω πριν εναμιση χρονο, οχι οτι καπνιζα και πολυ, ομως στο γραφειο ειμαι με 6 καπνιστες, τα υπολοιπα 3 μελη της μπαντας μου καπνιζουν μεσα στο στουντιο που παιζουμε και οι περισσοτεροι φιλοι μου καπνιζουν και στο σπιτι μου ακομα. "ελα μωρε ενα τσιγαρακι τι σε πειραζει"

το τσιγαρο μπορει να ειναι απολαυση και με τοσα γυρω μας φανταζομαι οτι το ποσοστο του στον θανατο μας δεν ειναι και πολυ μεγαλο.

αλλα η βρωμα απο την καπνιλα ειναι πολυ σπ@σ@ρχιδικη.

Φανταστειτε καποιοι απο σας που παιζουν σε μαγαζια τι ωραιο θα ηταν να μην υπηρχε αυτο το νεφος και τα ματια σας να μην χρειαζοταν υαλοκαθαριστηρες.Μηπως την τρυπα του οζοντος την δημιουργησανε οι νεοελληνες απο το καπνισμα;Τι ωραιος που θα ηταν ο κοσμος χωρις τσιγαρο.

Ατιμε κολομβε που μας το εφερες.

σε δύο συναυλίες του Marc Almond στο ρόδο είχε εκφράσει την έκπληξή του για τον άφθονο καπνό που τον ενοχλούσε στο τραγούδι

οι φανς από κάτω δεν χαμπάριασαν

αυτό έλειπε...

Άν καπνίζω?

Σαν τι τσιγάρα να 'ουμε?..

ΛΕΙΒΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΔΙΑ........... ;D ;D ;D

(που έλεγε και ο b.b.king της Ελλάδος, ο Ζαμπέτας!)

-25 χρονια καπνιστης (απο παιδακι).

-2 ανεπιτυχεις προσπαθειες να το κοψω (πριν πολλα χρονια, απο 1 εβδομαδα αντεξα)

-11 μηνες ακαπνος ( ουφ επιτελους )  8)

Πως?

Με αυτοκολητα νικοτινης.

Τα ειχα 5-6 μηνες στο συρταρι και το σκεφτομουνα. ::)

Ενα πρωι ξυπνησα, το χερι πηγε στο κουτι του καπνου φυσικα με τη μια. ;D

Το ανοιξα και ηταν αδειο, "πρεπει να το γεμισω" σκεφτηκα, το κοιταξα παλι μεσα και ειδα τη μπιχλα που αφηνει ο καπνος.

Σκεφτηκα "καπως ετσι ειμαι και μεσα μου".:-X

Ανοιξα το συρταρι, εβγαλα ενα patch 15 ml νικοτινης, το κολησα και μεσα σε 1 μηνα με δικο μου προγραμμα σταδιακης απεξαρτησης (οι οδηγιες ελεγαν 3 μηνες) το εκοψα. :D

Ο φιλος ο haryy εχει απολυτο δικιο για οσφρυση, γευση κλπ

haryy είπε:
Τα πλεονεκτήματα όμως που απολαμβάνεις είναι priceless!

Επανέρχεται η γεύση και η όσφρηση (μου ήρθαν μυρωδιές και γεύσεις που είχα να αισθανθώ από μικρό παιδί),η αναπνοή, η αντοχή και γενικά αισθάνεσαι νεότερος κατά 10 χρόνια
+ καθε 1 χρονο ηθελε βαψιμο το σπιτι, τωρα ειναι οι τοιχοι κατασπροι.

-Το μονο μειονεκτημα ειναι οτι τωρα που δουλευει η οσφρηση κανονικα, γεμιζω το πλυντηριο με ρουχα μου που δεν αντεχω τη μυρουδια τους με το που βρεθω σε χωρο που καπνιζουν αμεσως μου βρωμανε μετα.

Μεχρι και τη θηκη της κιθαρας θελω να πλυνω.(τσιγαριλαααααα) :D

to κάπνισμα ειναι η αποδειξη του ποσο ηλίθιος μπορεί να ειναι ο άνθρωπος. Η πιο απλά ποσο εκπληκτικά άνετα και ενώ εχει γνώσει καταστάσεων και των πάντων μπορεί να μην χρησιμοποιεί το iq του ουτε στο 2%

edit : δεν το εννοώ σε καμία περίπτωση επιθετικά, χρησιμοποιησα λαθος λέξη. συγνώμη. Απλά εννοώ ότι εχουμε τι γνώση του τι προκαλεί και παρόλα αυτά καπνίζουμε.. χαζομάρα μπίτι δηλαδή..

tugito είπε:
to κάπνισμα ειναι η αποδειξη του ποσο ηλίθιος μπορεί να ειναι ο άνθρωπος. Η πιο απλά ποσο εκπληκτικά άνετα και ενώ εχει γνώσει καταστάσεων και των πάντων μπορεί να μην χρησιμοποιεί το iq του ουτε στο 2%
Α γειά σου. Επίσης οι καπνιστές την έχουνε μικρή, αλλά όχι τριανταφυλλένια.

tugito είπε:
Φαντάζομαι ότι δεν έχεις κανένα είδος βλαβερής εξάρτησης-όπως κάπνισμα,πολυφαγία,αλκοολ,τζόγος just to name some- και χαίρομαι γι'αυτο κι ελπίζω να μην αποκτήσεις για να μην ανακαλύψεις πόσο ηλίθιος μπορεί να γίνει ο καθένας.Αλλά γενικά μην κρίνεις για να μην κριθείς!!!!

τα δεδομένα που δίνεις μας φέρνουν ΠΟΛΥ ψηλά στη λίστα, και διεθνως και στην ευρώπη
και οι τελευταίες έρευνες μας φέρνουν στην κορυφή της ευρώπης

κι όταν σου λέω πως δεν παρακολουθείς ειδήσεις...
μαζι μιλαμε χωρια καταλαβαινομαστε.... ::)  (με αλλα λογια απο την ΑΡΧΗ λεω οτι ειμαστε οι παχυτεροι του κοσμου και εσυ προφανως συμφωνεις μαζι μου)

κάνεις μέγα λάθος, στην καλιφόρνια είναι που ο κόσμος είναι τρελαμένος με την υγειινή ζωή και διατροφή
Η ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ ειναι στη Δυτικη ακτη (και το γραφω ξεκαθαρα στο ποστ μου οτι εκει οντως σε καποιες πολεις καποιοι ειναι τρελλαμενοι με την υγιεινη διατροφη,παραμενουν ομως ενα μικρο,γραφικο,ποσοστο,η τεραστια ΜΑΖΑ των Αμερικανων ειναι υπερβαροι και τρωνε αποκλειστικα ΣΑΒΟΥΡΑ.....

amorphosynth είπε:
Φαντάζομαι ότι δεν έχεις κανένα είδος βλαβερής εξάρτησης-όπως κάπνισμα,πολυφαγία,αλκοολ,τζόγος just to name some- και χαίρομαι γι'αυτο κι ελπίζω να μην αποκτήσεις για να μην ανακαλύψεις πόσο ηλίθιος μπορεί να γίνει ο καθένας.Αλλά γενικά μην κρίνεις για να μην κριθείς!!!!
πες τααααααααα

Βεβαια ετσι κι αλλοιως τζαμπα κουβεντα κανουμε μια και απο 1/1/2009 ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ το καπινσμα θα ΑΠΑΓΟΡΕΥΘΕΙ σε ΟΛΟΥΣ τους ΚΛΕΙΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ (επιχειρησεις,γραφεια,μαγαζια κτλ) οπως εχει απαγορευθει ηδη στις περισσοτερες χωρες της ΕΟΚ.

Ειναι μια οδηγια της ΕΟΚ που υποχρεωτικα θα εφαρμοσθει.

Εδω οι Βερολινεζοι (γνωστοι θεριακλιδες και "ελευθερα πνευματα") και συμορφωθηκαν εμεις θα τη γλυτωσουμε?

Οποτε υπομονη 1 χρονος εμεινε ακομα... :)

μακάρι συντόμως να απαγορευθεί ΔΗΜΟΣΙΑ σε ΟΛΑ τα κτήρια, δημοσιες υπηρεσιες κλπ και η μουσική υπόκρουση συγκροτημάτων υπαγόμενα στην δισκογραφική μ@λ@κί@ :-X :-Xεεεε με συγχωρείτε εταιρία HEAVEN....

Πραγματικά θα γελάσει το σκυλί το άφτουρο.....Αλλά είναι σαν λέμε ότι ο Χατζηγιάννης θα προχωρήσει σε ποιοτικά μονοπάτια (τι είπα ο π...της 8)) στη μουσική του καριέρα....

ΧΕΡΙΑ ΨΗΛΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕ ΚΙ ΟΛΑ ΜΕ εεεε συγγνώμη ΤΑ ΠΙΑΝΩΩΩΩ..

Superfunk είπε:
Βεβαια ετσι κι αλλοιως τζαμπα κουβεντα κανουμε μια και απο 1/1/2009 ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ το καπινσμα θα ΑΠΑΓΟΡΕΥΘΕΙ σε ΟΛΟΥΣ τους ΚΛΕΙΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ (επιχειρησεις,γραφεια,μαγαζια κτλ) οπως εχει απαγορευθει ηδη στις περισσοτερες χωρες της ΕΟΚ.

Εδω οι Βερολινεζοι (γνωστοι θεριακλιδες και "ελευθερα πνευματα") και συμορφωθηκαν εμεις θα τη γλυτωσουμε?

αμην και ποτε :D

τι να προσθεσω τωρα εγω τα ειπατε ολα ρε συμμαχοι :)

και σχετικα με τα επιχειρηματα τυπου διατροφη,ποτα κτλ αυτα φιλοι μου μπορει να τα επιλεξει καποιος να τα αποφυγει,ετσι λοιπον και εγω εχω επιλεξει να αποφευγω το ντουμανι πρεπει επιτελους να το σεβαστειτε

Superfunk είπε:

Καλα γι αυτο μην εισαι και τοσο σιγουρος......απο εφαρμογη κοινοτικων οδηγιων η Ελλαδα ειναι.....παραδειγμα προς αποφυγη.....προτιμαμε να πληρωνουμε τα προστιμα μας.....Αντε πεισε το θεριακλη να μη καπνισει στο γραφειο του η στο μαγαζι........σκεψου να πουν και κατι για τα μπαρ η τη νυχτερινη διασκεδαση.......... προβλεπω διαδηλωσεις οπως επι Παπαθεμελη για το ωραριο των νυχτερινων κεντρων....

Ευτυχως,επειδη εχω καποιο ατομο στον κυκλο μου που ασχολειται επαγγελματικα με αυτα τα "κολπα" αυτη η απαγορευση θα συνδιαστει με το ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ σπορ του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ δηλ. τα ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

Με αλλα λογια ειδικες ομαδες θα μπουκαρουν σε καφενεια,μπαρ,επιχειρησεις κτλ.και θα κοβουν ΧΟΝΤΡΟ κουστουμι στους επιχειρηματιες και οχι στους καπνιστες (στη Γερμανια ειναι αυτη τη στιγμη π.χ. 9.000 ευρω/τσιγαρο!!!),οποτε δεν νομιζω να αφησει τετοια ευκαιρια το ελληνικο δημοσιο.... :)

Trending...

Νέα θέματα

Back