- Λύσεις
- 1
- Πόντοι
- 373
- Ιδιότητα
- Πλήκτρα
Όλοι είμαστε πελάτες.
Έλα τώρα.. προφανώς χρησιμοποιείς το "πελάτες" με κάποιο συγκεκριμένα υποτιμητικό τόνο (το έγραψες άλλωστε ότι - και καλά - άνθρωποι σαν εμένα φτιάχνουν τις μεγάλες εταιρείες). Όχι λοιπόν, δεν είμαστε όλοι "πελάτες" με αυτή την έννοια, και σίγουρα όχι εγώ, που εδώ και χρόνια αγοράζω ελάχιστα πράγματα και ποτέ με τέτοια κριτήρια. Δηλαδή, δεν έχω ούτε σκέφτηκα ποτέ να αγοράσω Moog, έχω πετάξει οτιδήποτε γράφει Apple, και κάνω τη δουλειά μου με φθηνά φορητά PC.
Αν ξέρεις εσύ καμιά καλύτερη εποχή για να δώσουμε χρήματα για τις καύλες μας, πες μας.
Υπήρξαν τέτοιες εποχές, αλλά όπως είπα "δικά σου είναι". Στην εξίσωσή σου (η οποία αυθαίρετα εννοεί πως θα έχει πέσει τόσο πολύ η τιμή σε 18 μήνες), δεν υπολογίζεις τον... χρόνο αναμονής... για κάποιο λόγο του αποδίδεις μηδενική αξία, ενώ είναι βέβαιο ότι δεν σκέπτεσαι τίποτε άλλο εδώ και εβδομάδες. Η μόνη "δικαιολογία" που στέκει, είναι αν φοβάσαι ότι μπορεί να χάσεις τη δουλειά σου, αλλά δεν ξέρω τι δουλειά κάνεις οπότε δεν έχω γνώμη επ' αυτού. Νομίζω ότι απλά θα ήθελες να βγει το συντομότερο η "φθηνή" έκδοση και να πάρεις αυτή.
Το έκανα για πάνω από 20 χρόνια, μην λέμε τα ίδια...
Δεν ξέρω τι έκανες για 20+ χρόνια, δεν ξέρω γιατί σταμάτησες να το κάνεις, δεν ανοίγω ποτέ πληγές με τέτοια πράγματα, δεν είμαστε δα και φίλοι. Εγώ, κάνω αυτή τη δουλειά 35 χρόνια, κατά καιρούς κάποιος εμφανίζεται με μία θεωρία σαν τη δική σου "όχι, δεν ισχύει αυτό" και μετά περιμένεις να σου πει τι ισχύει, αλλά δεν σου λέει! Και αν τον πιέσεις, είτε σε τσακώνεται, ή το ρίχνει στον Μαρξ, είτε του φταίει η Μέρκελ, είτε ο πόλεμος στην... Όπουνάναι, είτε "άστα τώρα, που να καταλάβεις".
Ας ξαναγραφτεί λοιπόν, όλο και κάποιον θα βοηθήσει:
"Το κόστος ενός προϊόντος ή μίας υπηρεσίας καθορίζεται από τη σχέση της προσφοράς με τη ζήτηση."
Χωρίς κεφαλαία.
Τελεία.
Παράγραφος.