- Πόντοι
- 403
- Ιδιότητα
- Κιθάρα
Ήταν πρόσφατα ένας φίλος μπουζουξής εδώ και μου πρότεινε να κολλήσω πάνω στα αλουμίνια μαύρη δερματίνη..
Έξυπνο ..
Ήταν πρόσφατα ένας φίλος μπουζουξής εδώ και μου πρότεινε να κολλήσω πάνω στα αλουμίνια μαύρη δερματίνη..
Εχω δει μεταλα φοιτητη οταν ημουνα Κοζανη, που για να κανει την Κορεατικη φτηνη μαυρη Τζαξον του να μοιαζει με τις ακριβες νεκ θρου Αμερικανικες, εκανε μονος του τα εξης:Ήταν πρόσφατα ένας φίλος μπουζουξής εδώ και μου πρότεινε να κολλήσω πάνω στα αλουμίνια μαύρη δερματίνη..
για να διαχωρίζουμε καλύτερα τις υφέσεις και τις διέσεις στην αίσθηση και στο μάτι φίλε μου.Ρε παιδιά, συγνώμη, τώρα που σας βρήκα εδώ μαζεμένους, να κάνω μια ηλίθια ερώτηση?
Γιατί τα μαύρα πλήκτρα είναι πιο κοντά και πιο στενά από τα άσπρα?
Για να μπερδεύονται τα δάχτυλα?
για να διαχωρίζουμε καλύτερα τις υφέσεις και τις διέσεις στην αίσθηση και στο μάτι φίλε μου.
Το μαθαίναμε στα μαθήματα πιάνου μικροί, μας το έλεγε η δασκάλα χαχαχαχχααχχαχαχαχ?
Πώς μπορείς να καταλάβεις ότι ένας πληκτράς, αψογος κατά τα άλλα δεν έχει κάνει μαθήματα κλασσικού πιάνο?Δηλαδή το ότι είναι μαύρα δεν είναι αρκετό να τα κάνει να ξεχωρίζουν?
Εκτός του οτι θα ήθελες σχεδόν 2πλάσιο μήκος για τα 88 πλήκτρα ενός πιάνου, που για να παίξεις θα έπρεπε να κάθεσαι σε υπερυψωμένο skateboard, νομίζω υπάρχει κι ένας άλλος, ιστορικός λόγος: Όταν φτιάχτηκε για πρώτη φορά πιάνο, ήταν μια εποχή που οι περισσότεροι "ακαδημαϊκοί" μουσικοί θεωρούσαν τις μαύρες νότες διαβατικές, χρωματικές, ασήμαντες και κακές. Γιαυτό.. "θα τις βάψουμε μαύρες και θα τους δώσουμε μικρότερα πλήκτρα γιατι αυτό τους αξίζει.." Λέω εγώ τώρα, κάποιος κάποτε μου το είπε, δε ξέρω αν ισχύει..Δηλαδή το ότι είναι μαύρα δεν είναι αρκετό να τα κάνει να ξεχωρίζουν?
Εκτός του οτι θα ήθελες σχεδόν 2πλάσιο μήκος για τα 88 πλήκτρα ενός πιάνου ...
δε λειτουργεί έτσι το muscle memory..Αλλά ας κάνανε πχ μικρότερα τα πλήκτρα στις δύο ακριανές οκτάβες.
δε λειτουργεί έτσι το muscle memory..
Το αντίστοιχο σε αυτό που λές είναι οτι οι χορδές του πιάνου λεπταίνουν και έχουν λιγότερο μήκος όσο πιό ψηλά ανεβαίνει η τονικότητά τους.μικραίνουν όσο πάμε προς την γέφυρα
Χμμ.. ..αν κόλλαγα μπλέ καπιτονέ μαξιλαράκια;μια πινελιά πχιότητας και καλογουστιάς